Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Seicento - NT O5 YRJ (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/49376-seicento-nt-o5-yrj.html)

morpheusmaster 19-05-08 20:59

Re: My Seicento NT O5 YRJ

Dupa ce miam cumparat turometrul mam luat si mam documentat serios in privinta posibilitatii montarii lui pe masina mea (si eram cam confuz in privinta datelor citite). Faza este asta: am tensiune in pinul nr. 23 care iese din ecu, dar am o tensiune foarte foarte mica!!! Nici un turometru aftermarket nu o sa imi citeasca turatiile de acolo!!! Masina mea nu are bobina/bobine de inductie, este pe aprindere electronica deci nici de la bobina nu pot lua semnal pentru turometru. Singurele turometre care merg pe seicento sunt cele dedicate (ele ridica acul la tensiunea mica care iese din firul 23 la ecu).

CONCLUZIE:
1) NU MERGE MONTAT TUROMETRU AFTERMARKET PE SEICENTO S 1.1 MPI!!!!
2) VAND TUROMETRUL!!! ESTE PRACTIC NOU!!! Scos din cutie, pozat, tinut in cutie, conectat in seara asta la masina. Nezgariat, ne nimic!!! Pentru pret vb. in privat.

AS FI CEL MAI FERICIT IN MOMENTUL ASTA DACA MAR CONTRAZICE CINEVA SI SA IMI SPUNA CA SE POATE MONTA TUROMETRU PE SEICENTO S de 1.1 MPI (pe alte seicentouri merge, la seicento de 900 pui turometrul la bobina de inductie si iti merge, la seicento de 1.1 sx ai deja turometru din fabrica)

Numai bine

Io4rap 19-05-08 21:11

pai si turometru care e pe sx nu merge si la tine? Desi banuiesc ca ar costa o avere :P

morpheusmaster 19-05-08 21:29

;) Ai dreptate Io4rap!!! Asta este urmatorul pas: Imi vand turometrul care il am acum si imi cumpar turometru de SX...;) este singurul mod in care pot pune un turometru pe masina mea. (dar eu doream de asta plasma, cu shift light...) De costat, nou costa o avere...probabil dar vb. cu cineva si mil aduce din italia, second sau nou am sa vad eu dar oricum nu am sa dau mult pe el!!! :)

PENTRU CEI CARE VOR UN TUTORIAL DESPRE TUROMETRE PE SEICENTO CLICK AICI!!! https://forum.4tuning.ro/showpost.php...&postcount=126 ESTE CEL MAI COMPLET TUTORIAL IN ROMANA!!! SI E FACUT DE MINE :)...ca sa nu mai aiba nimeni probleme de genu.

Io4rap 19-05-08 21:34

Modestia morph :))) Mie mi se pare destul de complet tutorialul ... ai facut treaba buna bv. Multa bafta cu turometrul ala sper sa il gasesti cat mai repede si cat mai ieftin :P Vezi poate gasesti si pe la noi pe la dezmembrari, intereseaza`te k nu ai nimic de pierdut.

pytyk' 19-05-08 21:51

la bordul original cu turometru poti sa-ti pui si unul aftermarket, am patit-o eu la punto si dupa doua luni de cautari si incercari am schimbat bordul si totul a functionat normal
ps. bordul a costat 25 euro in it.
sau incearca ebay.it

morpheusmaster 19-05-08 21:55

Da...sincer...e posibil daca ai SX sa iti mearga si turometru Aftermarket...dar la bordul fara turometru nu merge turometru aftermarket. Sper sa mearga ala dedicat. Asa ziceau polonezii...si am testat vorbele lor si sau adeverit...am un semnal foarte mic in firul care iese din ecu...

pytyk' 19-05-08 22:01

daca ai drum prin bacau da-mi un semnal si mai vorbim
la bord de sx merge sigur sigur iti pot face proba pe bordul meu motoarele fiind identice
in interiorul bordului are un circuit care transforma semnalul pt orice tip de turometru

morpheusmaster 19-05-08 22:35

Man...da nu conteaza motorul...conteaza ECU ;)... si ce miai spus tu acum referitor la circuit...crezi ca pot monta circuitul/dispozitvul pe masina mea??? Ce este mai xact...dami un add pe m_orpheu_smaster ca sa nu mai lungim discutia aici ca mie greu asa...

cosmin_cosmin_1 22-05-08 16:33

Stai asa,sa nu te grabesti.
Pentru semnale mici exista amplificatoare, unele pot fi facute foarte simplu cu 2-3 piese, tranzistori si rezistori.
Stii cumva ce tip de semnal e acolo pentru turometru? E digital? Analogic?
Pentru ca poti sa amplifici tu semnalul destul de simplu,astfel incat sa-ti mearga.
Daca nu stii tipul de semnal, te sfatuiesc sa mergi la un electronist care sa aiba osciloscop. Cauta pe la cei ce repara televizoare.
Iti pune osciloscopul pe ECU si vede in ce domeniu e semnalul. Apoi cu 2 tranzistori si cateva rezistente iti face amplificatorul sa ti-l aduca in domeniul 0-12 volti. Sa-l recunoasca turometru.
Montajul trebuie sa fie destul de simplu si de dimensiuni mici. Il rog sa ti-l faca asa mic incat sa incapa in carcasa turometrului tau, sa nu ai alte montaje intercalate ce pot arata urat.

Daca stii mai multe detalii despre semnalul dat de ECU, baga aici si incerc sa te ajut.
Poti sa ceri ajutor si de la forumul de electronica elforum.ro

morpheusmaster 23-05-08 00:11

DECI!!! Momentan turometrul NU mai este la vanzare...DE CE??? AM PROGRESAT!!! Am urmatoarele optiuni:

1) Cica totusi as avea bobine de inductie :) 2 chiar :)) (informatie neverificata, care o testez maine)...si ar merge conectat acolo la una din ele si dublata rezistenta in turometru ca sa arate bine turatiile...sau
2) Mufa de diagnostic are un cablu pe care gasesc semnal de RPM, sa incerc acolo.

Deci este un inceput...ceva ce sa ma tina ocupat in weekend.

morpheusmaster 23-05-08 22:33

1 Attachment(s)
Daca vrei sa ascunzi un lucru, cel mai bine e sa il pui la vedere ;) Acolo nu va fi cautat...cu alte cuvinte...masina mea are bobine de inductie....CHIAR 2!!! Mari si late!!! ...cineva sa inselat amarnic cand mia spus ca are aprindere electronica si nu are bobine de inductie (se mai intampla)...

Deci astazi am stat si am testat turometrul...si merge...uitati si linkuri cu filmuletele facute in teste https://www.youtube.com/watch?v=2R-emELBjFU si https://www.youtube.com/watch?v=E6cCWg7Ns08 . Din cauza ca am 2 bobine pe masina imi arata jumatate din turatii...dar dupa ce am sa modific turometrul sa arate cum trebuie totul o sa fie ok si o sa il montez in masina.

In primul rand ii multumesc lui Pytyk caci fara el...probabil ca vindeam mai mult ca sigur turometrul...;) MS FAIN OMULE!!! Cand il termin de instalat trag o fuga la Bacau la tine ;) Si cu alea 2 blonde promise (BERI mah, nu va ganditi la altcva :) )

CONCLUZIE: AM TUROMETRU AM TUROMETRU AM TUROMETRU!!!! :D :D :D :D Inca odata multam fain celor care mau ajutat!!!

pytyk' 24-05-08 08:00

cu placere si oricand
ps.
orice masina pe benzina are bobina(e)

bogddanel 24-05-08 11:33

e de bine, e de bine, spor la munca;)

morpheusmaster 28-05-08 23:59

3 Attachment(s)
Astazi am mai progresat putin...

1) Am foliat stalpii portierei (poze)
2) Am identificat rezistenta care trebuie schimbata pentru convertirea la 2 cilindri ;) si maine ma duc sa mio schimbe!!! In weekend e posibil sa avem turometru ;) ;) ;)

strik3ru 29-05-08 00:16

Nota 10 de la mine. Deci arata BESTIAL. Ideea 100% originala, eu nu am mai vazut nicaieri asa ceva. BV man. keep up the good work

morpheusmaster 31-05-08 01:30

7 Attachment(s)
Astazi a fost un pas mare pentru Seicento meu, un pas mic pentru omenire!!! De astazi ARE TUROMETRU!!! Am reusit in final sa il montez!!! Dupa multe batai de cap este pe masina!!! (mai am de facut un reglaj fin si e de nota 11). Stiu ca in poze arata cam ciudat (din cauza rezolutiei proaste, sry...altcva nu am)...In realitate arata foarte bine :)) (e asa mare turometru de si ala din spatele masinii imi poate citi turatia =))))))) )

Pozele si filmuletele...in filmuletul 5 se vede cel mai fainut bordul (oricum urmeaza plasma custom si la bord si atunci o sa fie jalea de pe lume)

stefan_88 31-05-08 01:32

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1559400)
Astazi am mai progresat putin...

1) Am foliat stalpii portierei (poze)
2) Am identificat rezistenta care trebuie schimbata pentru convertirea la 2 cilindri ;) si maine ma duc sa mio schimbe!!! In weekend e posibil sa avem turometru ;) ;) ;)

frumos frumos .... n-am ce zice ...a iesit bn ....succes in continuare ...si bafta la tunarit :D

morpheusmaster 31-05-08 02:00

Ms fain omu!! 3 Filmulete...

https://www.youtube.com/watch?v=0q2HmXfkL-s ---Cu turometru si bordul
https://www.youtube.com/watch?v=1OQYRIN23-A ---Un bass grav :)
https://www.youtube.com/watch?v=jHKDNyzoyRI -----Acelasi bass grav :)

stefan_88 31-05-08 02:04

am vazut filmele .....scoate bn ... dar cate boxe ai ...si de cat is ?

morpheusmaster 31-05-08 02:39

Headunit: Pioneer Deh 30 MP
Front: 2x MTX XT402- 10cm
Rear: 2x LG LAS 6930
Subwoofer: Toxic 600W RMS (2x300W)
AMP: JBL- 4x150W RMS

pytyk' 31-05-08 09:14

doua blonde se leganau,
pe o masa la terasa
la lalala:lol::lol::lol:

morpheusmaster 31-05-08 13:37

pytyk' nu team uitat!!! Scap de beleaua cu bacu si te onorez!!! Ms fain inca odata!!! O intrebare mai am la tine...ca avem acelasi motor...zimi niste turatii orientative ca sa imi calibrez turometrul calumea
1) RELATIN LA RECE:-?
2) RELANTI LA CALD:-?
3) 60km/h a IIIa------?
4) 80km/h a IV-------?
5) 120km/h a Va-------?

Nu stiu exact daca lam calibrat calumea :-?? la rece am 1000 ture, la cald am undeva la 900 la relanti...a IVa la 80 la ora am 2500-2700 ture... :-?? mai am cevaa timp pana la ITP (acolo vad exact ce deficit am la turatii si am sa il reglez calumea.) Ideea e ca sunt pe drumul cel bun!!!

pytyk' 31-05-08 15:38

pai studiez problema si te anunt. Al meu e SPI si s-ar putea sa fie un pic diferit

morpheusmaster 01-06-08 12:29

1 Attachment(s)
Viitoarea plansa de bord. O sa fie plasma style---CUSTOM!!!

Design: Eu
Productie: Plasma master guy :)

Detman 01-06-08 13:38

hmm, foarte tare. as vrea sa imi fac si eu asa ceva doar ca la un Punto. :) sunt curios cum iese :).

f tare masinutza. bafta in continuare la modificat.

strik3ru 02-06-08 16:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1564682)
Viitoarea plansa de bord. O sa fie plasma style---CUSTOM!!!

Design: Eu
Productie: Plasma master guy :)

Misto tare bordul ,insa eu am o mica idee. Ce ai zice daca ai colora putin masinutza aia ?

Ceva de genu` sau poate fara capota aia neagra insa putin rosu p semnalizari ar fi misto.

Io4rap 02-06-08 17:12

ce artistic :))
imi plac ceasurile... cat te costa?

Jokerman170 02-06-08 17:19

mie m-i se apre f bine asa cum e

morpheusmaster 02-06-08 21:01

@Strikeru: Man...cand o sa fie plasma aprinsa o sa arate aiurea tare asa cum ai colorat tu capota si alea alea...;) O sa iasa restul masinii albastru gen plasma si capota si alea negre si nu imi place...;)
@Io4rap: Ma costa 200 lei + transport + rabdare :D

Io4rap 02-06-08 21:44

e interesanta ideea... ma bate si pe mine gandu, da nu prea am idee cum sa`l fac :(

morpheusmaster 02-06-08 21:47

Man...da tu ai matiz...gasesti custom made deja...pe toate siteurile care dau plasme :) eu am ajuns la solutia asta pentru ca nimeni nu vinde plasma pentru bordu meu... ;) Numai bine ...app...se mai aude ceva de odorizantele alea cu 4t/ sticker 4t??? Ca am zis eu daca poti sa imi faci rost sa imi pui la posta :) ca platesc tot ce trebuie...

Io4rap 02-06-08 21:50

se intampla sa stii un asemenea site? ;;) am uitat dak nu te`am mai vazut pe mess.. ti`am zis ca mai am vreo cateva (3-4) ramase de la 4t days... dak vrei ti le trimit.

hho_primo 02-06-08 23:01

frate cand am inceput sa citesc, mi-a placut povestea, insa mi-am imaginat altcumva seicento-ul tau, cand l-am vazut am exclamat: "YUYYYY CE DULCEEE E MASINA!" SA ai mare grija de ea, sa o stapanesti sanatos, un prieten de-al meu are un fiat panda :) m-am carat cu el, n-am ce zice merge...

morpheusmaster 03-06-08 22:07

:)) =)) Cum vine asta man??? YUYYYY CE DULCEEE E MASINA! :)) =)) Vb. de un o jucarie de plus pufoasa sau de masina mea??? App...cum tiai imaginat seicento meu? Totusi ms fain de urari :))

morpheusmaster 03-06-08 23:59

NU A MEA!!!! :)) Tu stii ce urat face??? ia uite aici www.softechdesign.ro/airfilter

morpheusmaster 06-06-08 14:56

Cumpar Kit Xenon

Caut sa imi cumpar Kit Xenon H4 (faza scurta/lunga) de 55w-8000k-balast normal... Neaparat aceasta configuratie!!! Pretu si garantia vreau de la ofertanti...

morpheusmaster 07-06-08 17:42

Ma...nu imi mai faceti masina DRAGALASA/SUPER DRAGALASA si asa mai departe (sau sa inteleg ca faceti asa intentionat sa imi pun bodykit si sa o fac agresiva :)) glumesc)...chiar nu imi place sa i se spuna dragalasa... si app...ca sa nu postez aiurea...

CUMPAR KIT H4 BIXENON DE 35W-8000K-BALAST NORMAL!!! PRETUL CEL MAI MIC LA GARANTIA CEA MAI MARE CASTIGA!!! (daca is productie CHINA.) Daca is productie Germany sau altcva (producatori mai seriosi)...dau un ban da stiu ca face!!!. Prefer Raven sau Thunder cu garantie 2 ani :)

Astept oferte!!!

P.S. Rog moderatorii sa stearga posturile in care masina mea e descrisa ca "dragalasa"...chiar ma enerveaza...(ca nu e nici roz bombon...nici nu iam pus pufy sau pupici si fluturasi pe ea sa fie dragalasa...)

26WRC 07-06-08 19:10

antipatica:lol:

bogdane, eu ma duc maine la suceava, merg si ceva baietii din piatra, nu vii?

morpheusmaster 08-06-08 01:15

Stiu man...si eu doream maine sa merg la Suceava...doream chiar sa merg sa ma dau :) la cea mai mica grupa bine'nteles...si speram sa fie kind of a surprise...sa ma vada lumea acolo...dar azi am avut intalnire cu clasa si mau delegat sa fac invitatiile pentru cursul festiv si cateva chestii...si asa sa dus plecarea mea!!! Oricum dupa ce termin cu bacu si toata tarasenia asta...COUNT ME IN!!!

stefan_88 08-06-08 01:39

morph ....sper sa-mi permita timpul ....si vara asta ...o sa-ti fac o vizita la roman ....o sa vb cu cartman ...sa facem o vizita pe la roman .... tot NSL-ul :)

All times are GMT +2. The time now is 23:24.

- Copyright 2026 4Tuning