![]() |
Re: Dune Buggy Project
se poate cu ori ce fel de motor noi am facut din motoare mai simple si ieftine.
|
salutare am ajuns si eu pe aici cu un filmulet https://www.youtube.com/watch?v=yridMsHa2Is
|
Si cine imi da si mie un plan de buggy de 2 persoane va rog frumos ,caci am primit acordul de la tata si incep lucrarile :)
Multumesc |
-daca ai minime cunostinte de desen tehnic, si iti place sa mesteresti cu fiarele,vezi orice buggy ,care iti place ca forma, iar dimensiunile le dai tu, dupa cum vrei sa fie , mai lat , mai ingust, mai lung ,mai scurt,ca dimensiui stat nu au decat cei care produc in serie
-cine si-a facut unu pt. el ,nu cred ca are vreun plan pe hartie ,amanuntit cu toate cotele -am vazut si schite cu cote la toate piesele, dar alea arau pt. karting de competitie,pe net sunt |
Quote:
|
-da ,nimic de zis, fiecare sa isi faca cum doreste
-dar lui i-am raspuns cam cum stau lucrurile cu planu , si cu cotele -si eu personal am inceput sa adun piese ,pt. un kart cu pedale, cat mai usor |
eu deocamdata am rotile si volanul :) urmeaza sa cumpar scaunele si sa fac cadrul si vreau sa pun asa un cap de schelete
https://i1104.photobucket.com/albums/.../truggy042.jpg Va fi negru cu galben :) vom vedea ce o iesi la vara pt ca am primit acordul de la tata :) trebuie sa mai cumpar cate ceva si cred ca la vara il si termin (sper) |
4 Attachment(s)
Poze din proiect :) cam asa va arata urmeaza sa proiectez in detaliu sasiul :) si apoi partile mecanice
|
e foarte bine, toate incep de la o schita, dupa asta treci la detalii , sa pui cote la toate componentele , si pe urma la executie, apoi la montare
|
cotele sunt puse doar acuma leam pus pt ca am masurat interiorul unei masini
ca sa imi incapa 2 scaune in interior si ceva loc pe mijloc sa imi ramana. acum incep sasiul :) |
Frumoase proiecte! Felicitari baieti..
As vrea sa incep si eu unu stil pirahnia dar nu de off road... sportiv as vrea sa fie cu un loc cat mai micut si mai agil :)).. Puteti sa imi spuneti cam cat o sa ma duca teava aproximativ $?... si daca se merita sa pun motor de dacie 1300 sau de motocicleta? Daca vrea cineva sa ma ajute cu ceva sfaturi lasati un mesaj aici sau pe pm! Multumesc |
dintre cele 2 , motorul de dacie e mai bun, mai puternic,piese ieftine,se pricep multi sa il repare, iar la costul tevilor,depinde ce structura vei face, asa mai simplu , 2-3-4 mil. , functie de diametrul tevii, si ce preturi au pe m liniar ,sau mergi la fiare vechi , iei mai ieftin, tevi de gard de 45 minim ,sau ceva apropiat ca diametru
|
Quote:
|
vreau sa iasa ceva aspectuos...
nu tancuri cum am vazut la ceilalti am vazut ca pt cadru trebuie folosit teava patrata.. pentru cusca teava rotunda.. crezi ca are putere motorul de dacie pentru donuts.. ori drift-uri pe noroaie sau asfalt ud? pentru asta il vreau mai mult.. :d suspensia ce crezi ca ar fii ok sa folosesc? |
Credeti ca ar costa mai mult de 2000 euro costul total... ??
|
Quote:
|
am o dacie in curte motor cu 28.000 km..
nu prea a fost folosita.. de asta ma gandesc ca pot lua multe lucruri de pe ea si costul lucrarii sa scada.. dar ma gandesc ca cei 55cp nu stiu cat ma vor ajuta pe mine.. ma gandeam sa sudez si satelitii sa traga ambele roti.. am vazut la cineva cum pot face si o frana de mana hidraulica din pompa de frana normala de dacie... deci tu spui ca mai bine caut un motor de motocicleta??? sau o sa fie ok si asta de 55 cp tinand cont ca nu cred ca o sa depaseasca 350 kg.. :D |
Quote:
|
si un motor de motocicleta 600cc sau ce crezi tu ca ar fii ieftin si ok sa caut..
ce bani ma duce cu totul... ma refer cati bani ma costa nu doar motorul+ cutie...ci cu toate modificarile care ar fii de facut pentru a pune rotile buggy-ului in miscare vad ca te pricepi cat de cat.. de asta intreb.. sper sa nu te superi :D |
Daca vreti un motor de dacie , cutie si multe piese si aveti un drum prin ct va pot ajuta eu
|
in primavara ma-m gandit sa sudez sateliti in cutie am 3 cuti de daci si una o sudez vreu sa vad cat rezista si ce planetare se rup??voi posta si filmulete cu el vreu sal testez calumea toti zic ca se rupe nu stiu ce si se indoaie nu stiu ce am vazut dincolo si pe youtube sant multe filmulete cu diferentialul sudat sa traga toate la gipuri si nu se rupe nimica depinde cum in face sa nu se rupa ceva. la un amarat de buggy la greutatea lui nu cred ca se rupe planetarele voi face cum am zis un test. si eu zic ca motorul de dacie e mai bun pentru proiectul pe care vrei sa-l faci aia 55 de cai putere e calculat la 1500 kg iar tu daca til faci si ai 350 sau 500 sa fie greutatea totala a buggyului ieu zic ca e bine niste cauciucuri calumea si de imi iese testul cu sudatu satelitilor rupi gura tarcului cu ia .
|
Quote:
filmul si ceva detalii... :D bafta in continuare cu buggy-ul |
2 Attachment(s)
http://www.google.ro/images?hl=ro&bi...og&sa=N&tab=wi
mai uitativa poate am dreptate am vazut ca si la concursuri raliuri se practica sudatu diferentialului. |
Quote:
|
pai mai scobaceste internetu si vei gasi
|
Quote:
|
Ce masina recomandati pt un buggy . Eu m-am gandit la o Skoda 130 Sau un Vw broscuta daca mai este si alte oportunitati doar sa fie cu motor pe spate .Merci.
|
fiat 126 p sau skoda 120l
|
Merci pt sfat . O sa vad care o gasesc prima sau care e mai ieftina pt ca mias face din amandoua ;))
|
frana de mana hidraulica
3 Attachment(s)
frana de mana hidraulica
urmeaza sa sudez sateliti si un troliu homemade. |
Re: frana de mana hidraulica
Quote:
De ce nu ai optat pt variata la 90 de grade Eu cred ca o puteai trage mai sanatos Oricum nu cred ca v-am spus dar la mine nu va mai fi nici un buggy |
6 Attachment(s)
RE la toata lumea... am venit si eu cu un asa zis buggy cu motor de oltcit. :D
dupa 2 luni de munca .... nui chiar atat de greu de facut ... si merita toti bani si tot timpu pierdut .... nu a iesit chiar cine stie ce dar e bun de distractie .. Urmeaza imbunatatiri :) |
foarte tare felicitari seamana cu almeu toate piesele sant de dacie aproape numai motorul de olcit dice ai optat pe motor de olcit??
|
Quote:
|
mai puternic decat motorul de dacie ??olcitu?sa fim seriosi
|
1 Attachment(s)
e mult mai puternic plus rotatii mai multe.ios multumit...
|
Va salut pe toti!
De mai multa vreme ma bate gandul sa fac un buggy. Am o dacia 1310 cu partea mecanica in stare perfecta de functionare. motorul dupa ce a fost schimbat setul, are cam 200 km. Exista posibilitatea, sau modalitatea de a circula cu masina prin Bucuresti? Nu doresc un buggy pentru teren accidentat ci unul pentru plimbare prin oras. Nici nu ma pricep sa il fac. Pot vedea undeva niste proiecte? Este cineva care sa construiasca unul contracost? Va multumesc pentru orice sugestie! |
4 Attachment(s)
sal'tare, am tot citit acest topic de 2 zile incoace si sincer imi place mult ce vad. Nu stiu exact cati din ce care au facut cate o jucarie din asta mai sunt activi pe el dar m-as bucura sa fie cat mai multi.
Sa incepem si eu ca multi alti am tot avut ganduri din astea de facut unu dar din pacate munca lipsa de spatiu pana acum m-au oprit. Din fericire am gasit la cineva unu deja facut oarecum dupa modelul acela Piranha de la Edge dar modificat destul de mult. Astfel suspensia e pe foi nu pe arcuri, motorul nu e de motocicleta ci ce trabant cu tot cu cutia lui, nu are suspensia asa lunga ci facuta cu bascule standard si probabil multe altele. Ideea e ca nu stiu daca un motor de trabant ar putea sa urneasca cat de cat eficient asemenea masina si daca nu cumva crapa si intrebarea 2 apropo de sateliti se pot cumva sateliti bloca dar nu definitiv la o cutie de trabant? (gen mergi pe asfat ai sateliti, iesi of road opresti ii blochezi si nu ramai intepenit). O sa pun si pozele cu el. Rotile sunt pe spate de ofroad cum vedeti la ala albastru si pe fata normale. Butucii la roti sunt tot de la trabant presuspun. Acum nu mai arata la fel de glorios. Poate cineva sa imi dea niste pareri bune rele despre ce se vede acolo? Multumesc de raspunsuri |
sal uite cum sta treaba sateliti la trabant sau la dacie se pot bloca doar pe veci sudati altfel nu se poate.
motorul de trabant este bun dar nu tine mult se duce vibrochenul mai ales daca il forjez de offroad racirea slaba cu aier de putere pentru un buggy e foarte suficient dar are si dezavantaje. dice nu cauti un motor de scoda 120 sau fiat126? au racire cu apa si putere mai multa |
multumesc mult gaby pentru pareri, nu e chestia de cautat alt motor ci faptul ca asa e deja facut asta si probabil ca o sa il iau, si daca va fi sa schimb la el motorul o sa il fac cu motor de motocicleta si cu transmisie directa cu lant si planetare fixe direct pe pinion spate. Suspensia aia cu foi de arc cum ti se pare?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:15. |
- Copyright 2026 4Tuning