![]() |
Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste
legal se poate conduce si pana sustineti examenul.
|
Am dat si eu azi reexaminarea...ma dusesem doar sa ma programez si am nimerit la ora examenului, asa ca am intrat sa incerc...am picat cu 12 puncte fara sa invat nimik, citisem doar mesajele de pe acest forum acum 2 seri!
Examenul nu mi s-a parut greu, dar trebuie mare atentie si bineinteles putin exercitiu cu niste chestionare daca nu mai suportati sa cititi legislatia :rolleyes2 Va doresc bafta tuturor, eu am sa incerc luni din nou! Oricum, lucrurile se schimba si in Romania: m-a socat de-a dreptul simplitatea procedurii: nu tu taxe, nu tu copii xerox, nu tu coada! Doar toaleta si sala de examen mi-au reamintit unde ma aflu ;) |
cumva pt testul de reexaminare trebuie sa faci din nou scoala d soferi?am inteles k trebuie cerere la comandant etc?:oops:
|
salut, de azi 28-01-09..sunt si eu in aceeasi situatie ca voi...mi-a luat permisu pe 60 de zile...si pe 13.02 sunt programat la examen.
Cum mai e la examen? ca am facut un chestionar pe net si am luat 11 din 15....fara sa invat nimic... Help ME ! |
care e faza cu examenul? Eu am avut permisul suspendat pe 60 de zile si nu am dat examen. De ce altii dau?
|
Pai, e simplu: daca vrei sa ti-l recapeti mai repede de 60 de zile, dai, daca nu, stai 90 si nu mai dai deloc examen (in cazul meu - neacordare prioritate). Am inteles ca daca il ai suspendat pentru viteza (radar), nu trebuie sa mai dai.
|
Pt. reexaminare nu trebuie programare: te duci in ziua examenului la Udriste, fie la 7,30 pt. examenul de la ora 8, fie la 9,30 pt. examenul de la ora 10 cu dovada si buletinul si dai examenul.Cel putin asa era in decembrie 2008...
Nu tb. sa faci scoala de soferi din nou, ci doar sa sustii proba teoretica, de fapt o varianta prescurtata: 15 intrebari in loc de 26. Cererea catre comandant o faci abia dupa ce iei examenul si soliciti reducerea perioadei de suspendare! Atentie! Daca ati mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani va duceti degeaba la examen! Chiar daca il luati, nu vi se va aproba reducerea perioadei, dar nu va avertizeza nimeni, scrie in legislatie! Bafta tuturor si sa fiti feriti de ghinion! |
Nu e deloc legal sa conduci pana la sustinerea examenului!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce prostii vorbesti?!
Legal mai poti conduce atat timp cat e valabila dovada! Daca intre data expirarii dovezii si promovarea examenului (nu e suficient sa-l sustii, trebuie sa-l mai si ei!) e diferenta chiar si de o zi, in ziua aceea legal nu esti acoperit! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca intre data promovarii examenului si data restituirii permisului pot trece si 2 saptamani, cum am patit eu. Legal poti conduce numai cu permisul in buzunar. Daca nu il ai la tine e total ilegal sa te urci la volan............asa ca nu mai da sfaturi neavizate, ca poate cineva se ia dupa tine! |
Imi pare rau ca intervin in discutie oarecum offtopic, dar daca luati 11 din 15, sau picati cu 12, sau ce ati mai zis voi, cred ca aveti niste probleme. Spun asta intrucat intrebarile sunt NUMAI legi de circulatie. Nu aveti mecanica, prim ajutor etc etc. Asadar REGULI cu care va intalniti zi de zi in trafic. Cum conduceti, oameni buni ?
|
Quote:
Eu 60 de zile l-am avut suspendat ptr mers pe contrasens, si dupa 60 de zile m-am dus sa-mi iau permisul fara sa dau examen. Asta intrebam eu. |
Deci astazi acum 5 ore mi s-a retinu permisu pt depasirea vitezi (108km/h) (Nu era nici dreacu la crangasi acolo si baieti...erau la panda au umplu lokoilu de masinii ) si primesc 90 de zile 9 puncte ( eu stiam ca se da 6 maxim) si vro 300ron amenda.... odata vad si eu ce poate masina asta ca sincer nu sunt fan viteza...cu toate ca am masina destul de puternica..asta este...am comis-o
Politistul mi-a zis ca imi pot recupera permisu daca fac o cerere de reducere a pedepsei fiind prima abater (nu am luat decat o amenda de centura de cand am permisu) ....am fost implicat in schimb intr-un accident care nu a fost din vina mea... intrebarea mea ....se tine cond de accident ? O sa fiu obligat sa sustin examenu si dupa cele 90 de zile? Unde trebuie sa merg la Udristei sau in pipera ? |
Salut NetSlick....
hmm..nu se tine cont de accident....examenu ala...este examenu care iti scade din pedeapsa...adica de la 90de zile ajungi la 60....si se da la Udriste...in fiecare dimineatza...7-30 si la 9-30. Eu am patit la fel, nu am acordat prioritate si mi l-a luat pe 2 luni dar nu stiu cum sa fac cu examenu asta. Tre sa stau sa-mi expire dovada si dupa pot sa dau examenu sau pot sa dau si asa.:rolleyes2 Romania asta...alti fac curse zilnic si nu-i intreaba nimeni.... |
Deci nu e asa.. de la 90 de zile imi scade la 30 ...dar trebuie sa sustin testu. Poti da testu si in timpu ce ai dovada. dar tot o sa stai 30 de zile pe bara :)) asta este cineva sa faca cinteste cu bilete la RATB :))
Problema este de cate ori poti da testu asta ? ca asta am uitat sa intreb la udristei. |
Aha...pai poti sa dai de X orii..pana il iei....eu luni vreau sa ma prezint la examen sa vad ce stiu :???: ca vreau sa-l iau mai repede:twisted:
|
off...:sad: azi am fost si eu la Udriste sa dau examenu ala...
cand am ajuns acolo intreb acolo la informatii de imi trebuie ca sa dau examenu si imi raspunde: Actu de identitate...eu am zis bine... La ora 9-30 cand sa ma duc sa dau examen...domnu' politist imi cere si dovada(pe care nu o aveam la mine)...si nu am mai dat examen. SI dupa intreb un politist: ce se intampla daca nu dau examenu' ? ca eu il am suspendat doar pe 2 luni. politistu: pai daca nu dai examenu asta, de la 60 de zile ajungi la 90 de zile...iar daca il dai si il iei ti se reduce la 30 de zile. Oricum era multa lumea acolo care sustinea examenu!... SUCCES TUTUROR! eu cred ca ma voi prezenta maine sau poimaine la examen. |
Salut, acu vreo 2 zile mi-a luat si mi-e carnetu, bausem si eu o bere si ceva si culmea ma duceam la magazin dupa bere fara alcool, si era razie, mi-a pus fiola si am ramas fara permis 90 zile si 300 ron amenda, asta e.
Daca dau examenu ala imi scade 30 zile, pot sa-l dau de 2 ori sa imi scada 60 zile...? |
salut MKY...
Daca dai examenu ala de 15 intrebarii si il iei...ti se reduce la 60 de zile....nu se pune daca il dai de 2ori. Am dat si eu examenu si l-am luat(13 puncte)....dar la mine nu se aplica legea, pentru ca nu am 1 an de experienta. E usor examenu....Mult succes ! |
Dar nici eu nu am un an de experienta...adik nu pot sa dau ?
|
Poti sa dai dar nu se aplica legea....doar ca in loc de 90 de zile..ajungi la 60 de zile...
|
Pai atunci ma duc sa dau testu ca eu asta vreau sa imi iau permisu mai repede....
|
Multa bafta !..
|
Mersi, mersi
|
Am fost azi la Udriste dar eu stau in Ilfov si acu trebuie sa ma duc la politia Ilfov pe strada Fabrica de Glucoza...parca? si oricum trebuie sa dau reexaminare ca nu imi scade pedeapsa pentru ca nu am un an experienta si daca nu il dau imi mai adauga o luna ........ce prostie
|
Stiu...asa mi-a facut si mie..:rolleyes2 dar asta e ROMANIA !..." Romania Te iubesc" :))
|
Ce pot sa zic, imi pare rau pt voi, dar chiar nu ar fi trebuit sa te urci la volan dupa ce ai baut. Nu ca te imbeti sau ceva, dar gaboru nu are de unde sa stie ca tu tii la bautura. Asa ca el ia pe toata lumea. Multa bafta, si aveti grija.
Imi pare rau ca ai pierdut carnetul atat de repede |
Salutare,
Vin cu niste informatii pe topicu asta... Mi-au luat permisul in feb. pt o luna ( acident minor in intersectie, pt ca n-am acordat eu prioritate, dar celalalt tip trecuse p rosu, insa n-am avut cum sa demonstrez ). OK... azi au expirat alea 30 de zile plus 15 cu dovada , si m-am dus sa-mi iau permisul, stiam ca nu terbuie sa dau examen, insa cand ajung la ghiseu , ii dau dovada si buletinul si imi zice " Matale de sa dai reexaminare, pt ca ai fost implicat intr-un accident cu pagube " :| . Am sub un an de exp. nush daca a contat sau nu. Cert e ca daca nu dau si iau reexaminarea asta pana p 6 aprlie , dupa aia mai stau inca 30 de zile fara permis si mi-l da fara examen :| Sistem romanesc de cacao!! btw : are cineva un link sau un pdf cu niste chestionare din astea scrute ? |
http://www.incepator.ro/answer_recuperare.asp gasesti aici cateva. Si f naspa frate, cum ai zis si tu: un sistem de tot cacao-ul......las ca si eu trebe sa stau pan pe 22 mai fara permis ca nu imi scade chiar dc dau reexaminare deoarece am sub un am exp.....
Romania....mai e de zis ceva? |
Eu nu stiu cum e la voi , dar mie mi-au luat carnetul pentru 90zile pentru depasirea limitei de viteza cu 50km/h. Jegul care m-a oprit a zis ca daca dau examenul asta de 15 intrebari se poate reduce suspendarea la 30 zile La politia rutiera scrie mare pe usa ca pentr reducera suspendari trebuie sa dai examenul(si sa-l iei) sa ai chitanta de plata a amenzii si o gramada de copii dupa acte. Toate astea depuse la nustiu ce birou si in 30 zile (dupa ce expira dovada) ai carnetul inapoi. Eu am dat examenul si am luat 14 puncte si mi s-a parut simplu.
|
Pai simplu chiar e ...... dar mie mi l-a luat pt bautura, si trebe sa dau examen ca dc nu dau o sa imi mai adauge o luna, si mie nu imi scade pt ca nu am un an de exp.....
|
salut...la fel ca tine MKY am patit si eu....am dat examenu ala....l-am luat dar nu mi sa aprobat pt ca am sub 1 an experienta.... si acu tre sa stau pana pe 13 aprilie :evil::evil: nu-i mai suport pe acesti politisti !....
|
salut salut.....am si eu nishte intrebari.Am luat permisul in martie anul trecut si prin Iunie am avut o mik problema cu legea.Circulam in voluntari al ora 1 noaptea pe sos.stefaneshit knd m-a depashit un baietzash peste linai continua...si coloana din fatza...si da-i dupa el.ne-a laut garda pe amandoi pe el l-a lasat sa plece mie mi-a luat permisul 30 de zile(depashire linie dubal continua).I-am dat in judekta ptk shtiam k nu au nici o proba am pierdut fireshte...deshi nsuhtiu in ce ipostaze si cu hotararea judektoreasca m-am dus tot pe shoseaua glucoza sa predau permisul.ce credetzi mi-a uzis cei de acolo k ter sa ma intorc la judektorie sa yau nush ce stampila k e o hotarare definitiva si irevocabila.Acuma eu nu am mai fost acolo si deja merg de 6-7 luni permisul fiind valabil dar vreau sa il predau,ce fac in aceasta situaztie?are cineva o idee dak o sa stau tot 30 de zile sau stau mai mult?
|
Daca sunt prosti, nu le da carnetu. Ce ai putea sa patesti ?
|
buna am si eu o mica intrebare . pe data de 16.martie mi-a fost luat permisul pt 60 de zile pt neacordare de prioritate . am primit acea dovada pe 15 zile care expira pe 31 martie. pe convocator scrie ca trebuie sa ma prezint la examinare pe data de 02aprilie . intrebarea mea este : daca voi lua pe 2.aprilie examenul de redobandire cand voi primi carnetul inapoi??? are careva idee daca e o greseala a politistului sau e normal sa ma cheme asa repede sa dau reexaminarea.... ??? multumesc.
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut,
In principiu nu ar fi nicio problema faptul ca ai mai putin de un an de la data dobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice, poti sustine acest examen de reducere a perioadei de suspendare, asta nu inainte de absolvirea unui curs de legislatie rutiera la o scoala de soferi avizata.Perioada de suspendare nu se poate reduce cu mai mult de 30 de zile. Bafta la invatat! |
Daca ai sub un an de experineta nu se reduce, dar tot trebe sa dai, ca daca nu dai reexaminare iti mai baga o luna
|
Ciudat, conforma carui articol din legislatia rutiera se mai prelungeste cu o luna sau conform carut articol esti obligat sa il dai atata timp cat permisul nu a fost suspendat in urma unei infractiuni? Poate sunt mai in urma cand am dat eu examen pt carnet cam asa se punea problema...Numai bine!
|
Bai nus care articol dar cand am fost la politie si am intrebat, asa mi s-a spus, si am si cativa prieteni care au patit-o.....adica nu au dat examenu......
|
Am inteles totusi e putin aiurea ma rog...aceasi intrebare poti sa o adresezi si tu organelor de politie cand ti se spune asta...Se mai schimba si legile astea bafta!
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:08. |
- Copyright 2026 4Tuning