Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   A race car is born (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/16079-race-car-is-born.html)

zarathustra 07-03-07 12:40

Re: A race car is born

hai sa nu fiu eliptic, ca sa intelegi unde s-au dus banii:

ambielaj rectificat la bacau, cuzineti adusi din franta, pompa de ulei modificata(pinioane rectificate), cutie de viteza custom(secret), turbina platita de doua ori 500 euro, revopsit masina, scos rugina, completat cu tabla pe alocuri, facute aripi in spate, jante, flanse, pneuri, scaune rekaro de opel corsa, ceasuri indicatoare: boost, presiune la ulei, temperatura la ulei, voltmetru, amestec aer/combustibil, pompa de benzina de r5, 2 carburatoare r5, regulator de presiune de r5, triple noi, faruri noi, spoilere fata/spate noi, set de butuci nou, contact nou, set motor nou, fluide schimbate integral, alarma cu inchidere centralizata, vreo 3 electromotoare, 2 alternatoare, acum alternator de papuc, radiator de ulei de mercedes in locul grilei, intercooler, furtune de turbo, aprindere electronica + manopera.

Mai am de luat: blow off valve, bujii si fise noi, eventual alta aprindere daca nu merge bine asta de oltcit, eventual alta alimentare daca sistemul renault nu-i bun(regulator inclusiv). si mai am de testat toata configuratia.

Si am schimbat toata ideea pentru traseul turbo, voi avea intercooler in bara jos, turbina sub motor, filtrul de aer la fel..

bogdanlascu 07-03-07 13:16

si eu am facut tot caroserie ,interior,motor nou+turbo
cei drept nu prea am platit manopera ca am facut-o singur

zarathustra 07-03-07 15:07

ai masurat pe dyno puterea din semnatura ta? ce turbo ai si la ce presiune are 100 cp?

bogdanlascu 07-03-07 16:03

da ,pe dyno este masurata, la 0,6 bar,turbina este IHI RHF 5

Lucian 07-03-07 16:42

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 786157)
da ,pe dyno este masurata, la 0,6 bar,turbina este IHI RHF 5

Cam slabutz. Sunt convins ca se poate mult mai bine !

zarathustra 07-03-07 18:41

eu sper sa nu ma dau stock cu turbina... t2-ul meu are boost 0.6 standard, eu vreau sa ma duc spre 1 bar

bodyspeed 07-03-07 18:48

Quote:

Originally Posted by zarathustra (Post 785818)
ai bagat 3000, dar sunt convins ca n-ai facut revopsire, reconstructie la motor, eu am schimbat tot ce se putea prin ea... si scaune si cutie de viteza cumparate, o turbina stricata si refacuta, acum daca as face de la capat as da maxim 1500 s-o fac... ca stiu ce si cum... dar hai sa nu facem acum discutia despre cati bani am bagat eu in ea ca e cel mai putin important... ne vedem la legale si mai discutam

dany- pmd.. :ne vedem la legale..... suna bine.. ;)
nu am user.. aici..pe forum.. dar imi fac.. ;)

bogdanlascu 07-03-07 20:12

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 786211)
Cam slabutz. Sunt convins ca se poate mult mai bine !

cam slabut? adica daca din 61hp scoti 100 si 184nm la 0,6 bar este slabut .....nu mai zic nimic ,am testat si cu 0,9 si merge dar dupa 3-4 plecari tari patineaza ambreajul , am cumparat un kit ambreaj sport pe care o sa-l pun cind cedeaza cel valeo,la legale o sa merg cu 0,9 sau peste
daca vor mai fi legale.....

Ja_Rule 07-03-07 23:02

totusi curiozitatea mea este .. pt ce va tot certati ? ce conteaza cat si cum .. important e sa te simti bine daca reconditionezi un oltcit ... toata stima pt voi ... si totusi, nu exagerati ;) nu`mi place cand vad rivalitate intre oltcitisti :(

napster 08-03-07 00:09

hai nimic poze filme ?:lol:

Radu.Dobromirescu 08-03-07 01:03

Pai da fara rivalitate intre oltcitisti..tre sa fim ca fratii....Dany-PMD fa-ti cat mai rpd user pe 4tuning..:D

Lucian 08-03-07 08:15

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 786683)
cam slabut? adica daca din 61hp scoti 100 si 184nm la 0,6 bar este slabut .....nu mai zic nimic ,am testat si cu 0,9 si merge dar dupa 3-4 plecari tari patineaza ambreajul , am cumparat un kit ambreaj sport pe care o sa-l pun cind cedeaza cel valeo,la legale o sa merg cu 0,9 sau peste
daca vor mai fi legale.....

La care legale ? Grupele A1 si A nu mai exista .

bodyspeed 08-03-07 17:48

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 787375)
La care legale ? Grupele A1 si A nu mai exista .

aici la grupe tine. de cel care organizeaza..;) .. si pe la bucuresti s-au mai facut si fara grupe.. mai mult libere..iar la craiova.. toti cei care au organizat au tinut sa fie si grupa A1 si A ..DACA SUNT MASINI DE CE NU ;)

zarathustra 08-03-07 18:44

ar fi pacat sa iasa grupa A... oricum nu toate cursele sunt la bucuresti, se fac si la suceava si prin alte locuri si acolo sigur vor fi si grupele mici... daca nu, oricum ma distrez si mai sunt si locale :D

napster 08-03-07 23:19

:evil: vrem sa vedem poze cu usile lambo ...:

Ja_Rule 10-03-07 10:42

hai bre calmeaza`te :D:D:D

bogdanlascu 10-03-07 18:10

daca nu mai ex grupa A1 si A ,asta e ,ghinion ,oricum se pare ca nu mai exista legale

200SX 11-03-07 08:17

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 790987)
daca nu mai ex grupa A1 si A ,asta e ,ghinion ,oricum se pare ca nu mai exista legale

exista grrupa 0 - 130CP
R5 1.4/1.7 turbo
1.9 TDI

bodyspeed 11-03-07 08:21

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 791657)
exista grrupa 0 - 130CP
R5 1.4/1.7 turbo
1.9 TDI

mare grupa... pana la 130 CP .. depinde cine organizeaza.. organizatorul face grupele.. la craiova... au lasat cei care au organizat si grupa mica.. daca sunt masini.. nu poate sa ii trimeata acasa :D
hai ca 1.9 tdi.... e cum e... dar 5-aru.... e 5-ar ;)

napster 11-03-07 18:26

am si eu o intrebare se mai fac legale .... ? am inteles de la niste tovarasi de la nsl k nu se mai fac...:sad:

zarathustra 11-03-07 19:07

ar fi un cretinism sa nu se faca... iar ne trimit astia in strada? :D

dj05fmx 11-03-07 19:08

pai si tovarasii aia din NSL erau fericiti in privinta asta! un motiv de ce nu s-ar mai face ????:rolleyes2

din cate stiu eu cel putin in Craiova sunt in plan....

Radu.Dobromirescu 12-03-07 22:52

hai cu pozele cu lambo abia astept..:))

dj05wdj 13-03-07 09:03

hai cu pozele alea k ne facushi curioshi ;) bafta

napster 16-03-07 22:29

Ai abandonat projectu ????

Ja_Rule 18-03-07 14:12

care proiect? ... n`am vazut poze sau ceva de genu de mult timp

zarathustra 19-03-07 08:53

eu intre timp mai am si o viatza sa stii.... am promis ca pun poze cand voi avea ceva de aratat, daca as pune poze in fiecare zi ar cam fi aceleasi.

bodyspeed 30-07-07 23:06

se mai aude ceva.. pe aici. sau pot inchide topicul..:rolleyes2
a inceput curatenia....:D
iti multumesc..
a trecut ..ceva timp..

Danutz Bratosin 31-07-07 19:46

parerea mea...close...dak e ceva cand o sa faca si el ceva la masina...o sa dea ''semne de viata'':)

andreimorocos 02-08-07 00:25

poze ceva?

zarathustra 02-08-07 10:35

nu e vina mea ca nu-i gata masina, e vina mecanicului. ce sa fac daca alt om n-am gasit? asta lucreaza ca melcul, dar macar stie ce are de facut... si-mi face masina printre altele pe care le lucreaza zilnic...

zarathustra 02-08-07 10:35

cand ma intorc din concediu voi pune niste poze cu noul sistem turbo instalat :)

zarathustra 03-08-07 15:05

chiar daca nu am mai postat detalii, nu cred ca se justifica atacurile, cine are proiecte demarate stie ce inseamna munca la asa ceva si cat timp consuma. sunt intr-un stadiu foarte avansat cu masina, dupa ce in prima faza sistemul a fost facut prost, ungerea la turbina a fost ineficienta si a dus la griparea axului. a fost refacut integral motorul, schimbate piese, modificate axele cu came, pompa de ulei, am pus cuzineti din franta, am facut un sistem de evacuare modular pentru a putea interveni ulterior la motor daca este necesar, iar acum mai am de pus aprinderea si alimentare. o groaza de munca si timp si bani au intrat in realizarea flanselor, trebuie modificate lonjeroanele, taiate traversele de sub scaune, toate acestea sunt consumatoare de timp si cum am spus si inainte, mecanicul meu nu lucreaza doar la aceasta masina ca ar fi fost gata in iarna trecuta. multumesc pentru intelegere, succes cu proiectele celor care le au in desfasurare si voi posta poze si detalii cat mai curand... iar pentru cel care a spus ca n-am fata de oltcit tunat, iti recomand sa citesti un thread despre masinile mele: https://forum.4tuning.ro/124-masina-mea-mazda/4642-rx-8-e270-a4-patrol.html. de aici poti scoate audi-ul ca l-am vandut si adauga un passat nou, 2.0tdi de 140cp

bodyspeed 03-08-07 19:39

lucian.. deviem.. klar de subiectul topicului.. asa nu ajngem..niciunde ;)
dar era necersara o anuntare..din partea lui cu privire la desfasurarea acestui proiect , sti cand faci niste afirmati gen turbo , lambo dors .. si altele si trec cate luni chiar se ridica intrebari .. oare se mai face? sau nu ? se continua .. ? sau nu se mai continua...?
si baieti uni dintre ei au fost mai rai.. ;)
ok sa inteleg ca se continua.. si asteptam poze... in curand..
multa bafta....

Lucian 03-08-07 20:05

Balamalele pt lambo sunt , la fel si kit-ul de turbo. Asta stiu eu sigur . Acum ... ca dureaza ... la mine a durat 18 luni , alt motor , alta caroserie . Eram curios cati au avut un proiect de anvergura de isi permit sa critice. La o tastatura totul e asa usor ....

bodyspeed 03-08-07 20:25

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 1028983)
Balamalele pt lambo sunt , la fel si kit-ul de turbo. Asta stiu eu sigur . Acum ... ca dureaza ... la mine a durat 18 luni , alt motor , alta caroserie . Eram curios cati au avut un proiect de anvergura de isi permit sa critice. La o tastatura totul e asa usor ....

eu ..am un project ..nu asa mare.. dar e..////
poti vedea la semnatura..
k deci se va face acest project..si se va termina :D

bogdanlascu 04-08-07 17:36

la mine rk general adica suspensie ,caroserie ,interior si motor+turbo a durat 3 luni .................

Lucian 04-08-07 18:10

Pai da. Dar din ce vad in semnatura ta tu te-ai oprit la 100 cai .

vali-tgm 04-08-07 18:22

ce vezi in semnatura lui e corectitudine. spre deosebire de alti el isi afiseaza doar cuplu si caii putere masurati pe dino la 0,6 din turbina. acuma umbla cu mai mult. deci 100+ cai nu vreau sa estimez eu ca nu is postura de a o face.

Lucian 04-08-07 18:27

Ok... imi cer scuze. Reformulez .... el merge sub 1 bar .. Pt 1.5 mai ai nevoie de cate ceva si mai multa atentie .

All times are GMT +2. The time now is 13:45.

- Copyright 2026 4Tuning