Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   Cum sa imi fac incinta pt subwoofer??? (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/15405-fac-incinta-pt-subwoofer.html)

Marius_FTU 08-01-12 00:53

Re: Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???

Pastrezi suprafata si lungimea portului daca il vrei din alta forma

dan_tr_999 08-01-12 13:22

Buna!!!am si eu o problema cu incinta pt difuzoare!as vrea sa imi confectionez una si nu vreau sa mai deschid un topic aiurea!am dimensiunile cutiei dar vreau sa ma ajute cineva la calculele portului!am toate datele despre difuzoare...e vb de 4 difuzoare InPhase XT12

geoX 22-01-12 15:26

Va salut ! Am si eu un difuzor Spl Dynamics XTR 250D2 si un amplificator tot Spl Dynamics ICE-800D si doresc sa stiu cam cati litri ar trebui sa aiba o incinta bass-reflex si ce diametru si lungime ar trebui sa aiba portul . Tin sa precizez ca am o Astra G hatchback si vreau o varianta de compromis pentru ca doresc sa ocup cat mai putin spatiu avand in vedere marimea portbagajului. Multumesc !

dydy-andrey 25-01-12 00:04

Daca nu ai posibilitatea sa ti-o faca cineva, incearca sa faci una recomandata de producator...
Poti intra pe site la ei sau uite iti arat eu aici ce scrie.
Bafta !

Box suggestions

Closed box
15-20 L

Bass-Reflex box - Car / Hifi
35 L + 3 " putki / length 21cm
Tuning frequency 35Hz

Bass-Reflex box - Car / Loudmusic
30 L + 3" putki / length 18cm
Tuning frequency 40Hz

Bass-Reflex box - Home Theatre
40 L + 3" putki / length 26cm
Tuning frequency 30Hz

elspa 25-01-12 00:22

salut,

caut pe cineva in Bucuresti sa imi realizeze o incinta custom pentru 2 diff-uri de 8", de genul primei din clip-ul acesta (cea verticala din spatele scaunelor) sa nu ma mai complic cu comandatul in USA.

https://www.youtube.com/watch?v=fggmRb2Cfxw

vreau sa arate bine, mochetata, etc.

pm me

multumesc anticipat

lyca_elena 02-06-12 22:56

Exista un coleg care ma poate ajuta, sa imi zica ce dimensiuni ar trebuii sa respect pt a face incinta la un subwoofer.
Subwoofer e un kicker L7 de 15''. Multumesc!!!

Raresh01 06-06-12 18:52

Salut! M-ar interesa si pe mine cineva care stie sa faca incinte, insa care se pricepe sa lase aici un mesaj sau pe PM. Vreau sa imi faca si mie o incinta, insa sa fie facuta de un profesionist, nu un papa lapte. Ori fac ceva bun, ori nu!

dydy-andrey 07-06-12 00:50

daca esti om respectat si nu vrei sa iti raspunda orice papa-lapte, eu cred ca puteai sa dai un telefon la cei profesionisti si rezolvai treaba...
slabe sanse sa vina omul sa te intrebe daca vrei incinta... probabil o sa ai raspuns de la papa-lapte...
fi serios... esti penibil!

Raresh01 07-06-12 09:22

Quote:

Originally Posted by dydy-andrey (Post 5055908)
daca esti om respectat si nu vrei sa iti raspunda orice papa-lapte, eu cred ca puteai sa dai un telefon la cei profesionisti si rezolvai treaba...
slabe sanse sa vina omul sa te intrebe daca vrei incinta... probabil o sa ai raspuns de la papa-lapte...
fi serios... esti penibil!

Prietene, nu vreau sa ma cert cu tine, insa nu am avut timp sa stau si sa caut pe aici care e profesionist si care nu! Intelegi? Nu, nu sunt penibil! Tu esti penibil pentru ca esti pe un forum unde daca zici ca ,,le ai" sincer eu cred ca asa e, ii ajuti si pe ceilalti? Intelegi? Asta e logica?

vwvento 07-06-12 09:46

Quote:

Originally Posted by Raresh01 (Post 5056142)
Prietene, nu vreau sa ma cert cu tine, insa nu am avut timp sa stau si sa caut pe aici care e profesionist si care nu! Intelegi? Nu, nu sunt penibil! Tu esti penibil pentru ca esti pe un forum unde daca zici ca ,,le ai" sincer eu cred ca asa e, ii ajuti si pe ceilalti? Intelegi? Asta e logica?

Nu prea e logic, daca vrei sa fi ajutat de un profesionist, gaseste unu din cei de pe forum care este mai aproape de tine, ia legatura cu el si asa rezolvi treaba!
Nu o sa se deranjeze nimeni sa se dea profesionist, sa te caute, si sa iti faca si incinta! Cand ai ceva in cap te interesezi tu, pentru ca TU esti cel care are nevoie!

Marius-MSC 07-06-12 09:56

Quote:

Originally Posted by Raresh01 (Post 5056142)

Interesant ce spui tu,nu ai vrea sa gasesti pe cineva care sa iti faca incinta si sa ti-o trimita acasa cu fundita? deoarece vad tu esti foarteee ocupat si nu iti poti lua din timpul tau pretios sa dai un mesaj privat la unul din colegii tai dupa aici care se pricep....

Si cu atitudinea asta de "superior" a ta,afirmatii cu "papa-lapte" si asa mai departe nu prea vad sa te ajute cineva.

Ps:Ori facem treaba ori numai facem..ce dreacu!!!

Raresh01 07-06-12 10:48

Quote:

Originally Posted by Marius-MSC (Post 5056183)
Interesant ce spui tu,nu ai vrea sa gasesti pe cineva care sa iti faca incinta si sa ti-o trimita acasa cu fundita? deoarece vad tu esti foarteee ocupat si nu iti poti lua din timpul tau pretios sa dai un mesaj privat la unul din colegii tai dupa aici care se pricep....

Si cu atitudinea asta de "superior" a ta,afirmatii cu "papa-lapte" si asa mai departe nu prea vad sa te ajute cineva.

Ps:Ori facem treaba ori numai facem..ce dreacu!!!

Da, de ce nu? Neaaparat cu fundita!

gabyytzzu 25-06-12 17:56

Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???

Buna ziua...sunt putin in dilema...si asi vrea sa ma ajutati cu ceva sfaturi daca se poate...
Asi vrea sa imi cumpar un subwoofer Peiying,dar doar difuzorul si nu stiu cum sa rezolv pentru incinta...ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ...Ma mai uitam pe forumuri si sunt putin nedumerit.
Incinta trebuie sa aiba gura de aerisire sau nu ?si dimensiunile...
Detalii despre difuzor:
Diametru: 25cm.
Putere muzicala: 1100W
Putere rms: 400W
Impedanta: 2/4/8 ohm
Raspuns in frecventa: 25-1500Hz
Magnet: 60OZ
Membrana de titan
Doua bobine
MULTUMESC Frumos!

lorentziu 29-06-12 14:10

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by lyca_elena (Post 5050294)
Exista un coleg care ma poate ajuta, sa imi zica ce dimensiuni ar trebuii sa respect pt a face incinta la un subwoofer.
Subwoofer e un kicker L7 de 15''. Multumesc!!!

uite cum am facut eu ptr un logan(al meu)..910mm maxim latimea..420mm maxim inaltimea..adancimea 360mm maxim..peste aceste cote nu intra neam..nici un mm mai mult..am facut probe mai intai cu incinta din celuloza:lol:e ptr kicker solobaric 15 l5-7..suna demential si se simte pe tine basul in afara masinii :shock:am probleme cu toata lumea din jur:lol:acordaj la 32 hz..perfect for me..

doggovy 29-06-12 18:39

Quote:

Originally Posted by lorentziu (Post 5084259)
uite cum am facut eu ptr un logan(al meu)..910mm maxim latimea..420mm maxim inaltimea..adancimea 360mm maxim..peste aceste cote nu intra neam..nici un mm mai mult.

pariu ca intra si mai mare? :D
incinta de aici este una trapezoidala si are gabarit maxim de 1000x430x400...si a intrat fara sa scot chederul :)
daca nu crezi iti pun si o poza cu incinta montata in masina (tot logan).

LE: era sa uit...nu trebuie sa scot incinta din portbagaj ca sa scot roata de rezerva. am avut si eu ca si tine o incinta care statea pe roata de rezerva...e drept ca nu am fost nevoit sa o dau jos decat de vreo 2 ori dar m-a fost de ajuns :)

lorentziu 30-06-12 14:43

Quote:

Originally Posted by doggovy (Post 5084497)
pariu ca intra si mai mare? :D
incinta de aici este una trapezoidala si are gabarit maxim de 1000x430x400...si a intrat fara sa scot chederul :)
daca nu crezi iti pun si o poza cu incinta montata in masina (tot logan).

LE: era sa uit...nu trebuie sa scot incinta din portbagaj ca sa scot roata de rezerva. am avut si eu ca si tine o incinta care statea pe roata de rezerva...e drept ca nu am fost nevoit sa o dau jos decat de vreo 2 ori dar m-a fost de ajuns :)

intra, stiu dar eu am vrut sa stea in picioare subwooferul si portul spre in spate..se vede in poza...culcat cu fata in sus merge mult mai mare dar..se aude ca un cct..e de 15' inch si am si loc destul asa nu ocup tot portbagajul cu ''dulapuri'' ...relax, stiu ff bine cum se mananca prostiile astea..are 110 l net si loc berechet, e facuta cu cap nu aruncata aiurea cu fata in sus ca majoritatea .:lol::lol::lol:

doggovy 30-06-12 15:53

bre, la dimensiunile care le-am postat anterior intra tot asa ca la tin, adica cu diful si portul orientate inspre spate.

zici ca stii foarte bine cum se mananca prostiile astea :), atunci de ce nu ai orientat difuzorul si portul catre bancheta din spate?...doar loganul este un sedan ;)
daca ai orientat diful si portul in spate doar de dragul esteticului...it's ok! :), e un compromis pe care si eu l-am facut...va dura doar pana scot diful(rile) prin bancheta in habitaclu si construiesc la pozitie alta incinta :)...dar asta cand o fi timp si bani :)

lorentziu 30-06-12 21:13

1 Attachment(s)
nu ai fost atent deloc..lada ta e teshita la spate si de aia intra..putina atentie nu mai latra asa..si apoi a mea nu mai e sedan demult...e decupata toata tabla la luneta in spate..intra doi ca mine pe gaura aia:!:hai sa incetam ca nu suntem singurii care fac incinte..da? ca nu e o mare filozofie pana la urma sa incleiezi doua placi de mdf sau orice altceva..matematica si iese..! sau lada ta fiind de pal e moale si intra mai usor haahhaaaaa, urasc pal-ul..cum se deformeaza el asa frumos..hii hii..un rahat

lorentziu 30-06-12 21:17

2 Attachment(s)
si ca sa vezi dc nu mere cu fata spre botul masinii am o placa de mdf de 22mm prinsa pe bancheta..guraliv mic:lol:destepti multi pe aici..le dai hrana si latra..des..haahhaa..ma amuzi amice :twisted:

doggovy 30-06-12 23:01

Quote:

Originally Posted by lorentziu (Post 5085625)
nu ai fost atent deloc..lada ta e teshita la spate si de aia intra

lada mea intra nu pentru ca este tesita la spate, ci pentru ca a fost proiectata sa intre.

Quote:

..putina atentie nu mai latra asa

eu incerc sa port o discutie, de latrat latra altii care se pare ca nu sunt in stare sa poarte o discutie fara sa ia lucrurile personal.

Quote:

..si apoi a mea nu mai e sedan demult...e decupata toata tabla la luneta in spate..intra doi ca mine pe gaura aia:!

daca erai mai putin intepat si in timpul care il pierzi sa intepi pe altii mai ceteai putin ti-ai fi dat seama ca nu era necesar sa "macelaresti" polita aia. basul nu este nici medie si nici inalta, nu are nevoie decat de un locsor mic prin care sa treaca...posibil ca doar prin eliberarea locurilor de difuzoare de pe polita sa fi atins acelasi nivel cu cel actual.
fa si tu un test...plaseaza in casa, intr-o camera un subwoofer si du-te in alta camera si o sa vezi ca nu e nici o diferenta indiferent ca usa de la camera e deschisa larg sau doar intredeschisa....lucru care nu e valabil la inalte.

Quote:

Originally Posted by lorentziu (Post 5085632)
si ca sa vezi dc nu mere cu fata spre botul masinii am o placa de mdf de 22mm prinsa pe bancheta..guraliv mic:lol:destepti multi pe aici..le dai hrana si latra..des..haahhaa..ma amuzi amice :twisted:

spre surprinderea ta ...merge si cu placa aia de acolo atat timp cat pastrezi o distanta optima intre placa si incinta.

in fine...daca ai de gand sa postezi ceva constructiv fa-o...daca nu, nu vad ce rost are sa mai faci eforturi. legat de "limbajul" cu care vrei sa iti impui punctul de vedere, asta nu denota decat un singur lucru...te las pe tine sa descoperi ce :)
orice viitor post din partea ta, care nu este constructiv si instiga la violenta verbala, il voi trata cu indiferenta. consider ca nu este corect, fata de ceilalti colegi de forum, sa coboram nivelul discutiei la unul de maidan.

PS: daca prin posturile mele anterioare am lasat impresia ca am ceva personal cu tine imi cer scuze, nu vad de ce altceva ai fi avut reactia asta.

ReLLaXX 01-07-12 02:55

lorentziu, avertisment. Te sfatuiesc sa-ti regandesti stategia in timp util. Asta poate sa includa si niste scuze, ca ai de ce.

ReLLaXX 01-07-12 03:01

PS: In general, in sedan:

- incinta maxim spate, port si difuzor spre fata - eficienta/SPL
- difuzor in sus, port spre spate - eficienta/SPL si ceva muzicalitate
- difuzor si port spre spate - accent pe muzicalitate

E de preferat sa pastrezi liber spatiul din spatele banchetei in loc sa decupezi polita aia. Iar spatiile respective fac sens daca sunt mari, cu conditia sa fie acolo unde trebuie.

La Logan merge decupata armatura din spatele banchetei si inlocuita cu o teava (buna) care sa tina rolul de ranforsare. De acolo.... inspiratie si incercari.

lorentziu 01-07-12 09:50

am dat un raspuns omului care voia niste dimensiuni ptr un anume difuzor..nush dc trebuia sa te bagi tu daca nu ai efectiv ceva constructiv de zis..ti-am mai zis eu, nu e ceva extraordinar sa faci o cutie..lada..etc..doar nu este un submarin nuclear sau zgarie nori..relaxxule..asta stiam si eu ..chestia cu orientarea(pozitionarea)..o stie toata lumea cred..mai citim si noi ce naiba..

pustiuady 17-08-12 20:53

Am si eu o problema cu incinta pt difuzoare!as vrea sa imi confectionez una si nu vreau sa mai deschid un topic aiurea!am dimensiunile cutiei dar vreau sa ma ajute cineva la calculele portului!am toate datele despre difuzoare...e vb de 4 difuzoare InPhase XT126

kikivoinea 12-09-12 13:24

Salutare !

Am tot cautat,dar n-am gasit...deci:

Cineva care sa construiasca o incinta pentru un subwoofer si niste difuzoare auto? :) Contra cost evident...

Multumesc

jhonn_boss 14-09-12 12:21

salutare tuturor!de curand mi-am achizitionat un al 2 subwoofer pentru masina.cel existent era un jbl 1000(model CS1204t) de 12" in incinta tip tub iar cel achizitionat este un alpine model sbe 1243bp de 12" in incinta tip cutie.intrebarea mea este daca le pot pune pe amandoua intr-o incinta comuna tinand cont ca unul este tip bassreflex iar celalalt bandpass?si niste dimensiuni pentru incinta daca s-ar putea ar fi nemaipomenit deoarece eu am incercat ceva cu programele postate p'aici dar sincer imi cam prind urechile.

Ca specificatii pentru alpine:

subwoofer auto 12"
tip incinta: Bandpass
diametru difuzor: 30 cm
putere RMS: 250W
putere Max: 800W
impedanta: 4 ohmi
fereastra acrilica cu iluminare albastra
dimensiuni: 473mm (W) x 380mm (H) x 314/414mm (D)
Specificatii jbl:

subwoofer bass reflex, diametru 30 cm
putere: 250 W RMS (1000W max)
SPL (2,83V/1 m): 90 dB
raspuns in frecventa: 35 - 200 Hz
impedanta: 4 Ohm
dimensiuni: 346 x 660 mm

blackshaddow 30-07-13 17:53

am acest subwoofer

subwoofer SAL XPRO 30100:
• Pm/Pn: 350/250 W
• f: 25-1.500 Hz
• Spl1W/1m: 90 dB
• bobină.: Ř64 mm
• bază: aluminiu
• greutate magnet: 2 x 50 Oz
• Vn 45 l

si vreau s aii fac o incinta patrata deoarece momentan il am intr-un tun de bas si l-am probat intr-o incinta si se aude net mai bine

putin ajutor din partea cunoscatorilor as vrea daca se poate cu privire la dimensiunile cutiei deoarece specific pentru acest sub nu am gasin niciunde
multumesc anticipat

Sega 31-07-13 09:53

1 Attachment(s)
Niste parametri ca sa ajute la proiectare...

blackshaddow 31-07-13 12:14

multumesc frumos pentru poza si ajutor colegu' insa sunt incepator si ma uit ca al porta noua la ea
cum calculez dimensiunile mai exact?

Sega 31-07-13 12:29

eu i-as face o incinta de 35-40l(volum intern) acordata la 35Hz.
Spre exemplu:
-dimensiuni exterioare 400/400/400mm
-port de forma L cu suprafata 382/25mm lungime 500mm
-pal/mdf de 18mm.
=> o incinta de vreo 40l cu acordaj la 36 hz

blackshaddow 31-07-13 20:50

multumesc pentru raspuns colegu

Korned 17-09-13 22:17

Buna seara, am si eu o mica nedumerie referitoare la confectionarea unei incinte pentru doua difuzoare de 12"(30 cm) , momentan 2 difuzoare "fantoma" dar o sa vina altele in locu' lor :

Incinta o sa fie @65 litri cu aerisire, acum materialul folosit o sa fie PAL de 18 mm , stiind ca "flambeaza" as vrea sa fac incinta cu pereti dubli , o sa reduc din "handicapul" asta? si o sa pun si ceva "intaritoare" sa zicem , dar un "meserias" mia spus ca peretii o sa "vibreze" intre ei ...oricum ma gandeam sa le lipesc pe fiecare cu adeziv ceva si sa bag suruburi pe toata suprafata ... cum e mai bine sa fac cu pal de 2x18mm(pereti dubli) sau sa fac cu pal de 25mm si intaritoare inauntru ?

Sa zicem ca nu mii la indemana sa fac cu MDF sau tego sau alt material mai rezistent , ca e o incinta "de buget" ...

Multumumesc anticipat ...

LooSeR 18-09-13 23:31

colegu ...

trage cu ochiul aici

http://www.bcae1.com/spboxnew2.htm daca ai rabdare iti explica bucata cu bucata,inclusiv calculator de incinta. ....

Teoretic iti recomand sa folosesti MDF, de 30 / 20 mm ( nu ai zis ce putere are subwoofer-ul )

construirea cutiei se v-a face cu adeziv si cu suruburi. Cu silicon dat pe interior la imbinaturi pt a nu iesi aer deloc.
Vibratul il rezolvi cu material insonorizant, vata insonorizanta ... eventual burete gen cofrag de oua ... ( Burete fonoabsorbant ) Acest material iti v-a capta vibratiile si iti v-a reda un sunet mai profund :)

Spor la bricolat

catalinionut229 24-09-13 18:10

1 Attachment(s)
am si eu un Helix Spxl 12 Competition de 1500w rms il am pe o statie gz de 1200w rms la 1 ohm ce parere aveti de port e ok sau trebuie o idee mai mare scuzati desenu meu jalnic sper sa se inteleaga ceva ... ms :D

artur888 24-12-14 21:02

Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???

Salut!!! Ajutați-mă vă rog! Am un subwoofer Pioneer TS-W307F și aș dori să-i fac o incintă (știu că subwooferul este free air). Dacă puteți să mă ajutați cu incinta, vă rog mult ?

lukluk84 04-01-15 13:25

Re:incinta trapezoidala difuzor jbl cs 1214

As avea si eu nevoie de niste dimensiuni pt o incinta trapezoidala si cam ce ar mai trebuie pt ea.de preferat daca a avut cineva unul sau inca al are sa imi masoare toate laturile.multumesc

ErixXx 19-06-15 12:38

Salut am un difuzor Pioneer TS W311S4 1400w / 400w rms 4ohm . Cine ma poate ajuta cu un proiect de incinta ? Dimensiuni ?! si ce incinta ar trebui sa fac pentru acest subwoofer ? Astept raspuns ! Multumesc !

All times are GMT +2. The time now is 22:12.

- Copyright 2026 4Tuning