![]() |
Re: Megane 2.2 1.5dci
Gata instalatul sub-ului, mii de multumiri Mihai (Mike) + bonus o diagnoza ( n-am nici o problema pe masina :D, iar sunt f multumit ). Mult mai bine se aude acum 8)
|
Eugen, trebuie sa dai o cola pentru pontul cu Mike :) si Mike:) o cola pentru promovare... m-am scos cu cola :)
Auditie placuta! |
Cu placere, sa te bucuri de bass acuma .:headfones
|
Nu-i sanatoasa cola asta domne. Apa plata=viata! :twisted:
ACUM trebuie sa scap de ce baraie pe exterior cand dau bassul mai tare ca se sperie lumea :lol: sau mai bine zis sa nu zica " uite si rabla cum se aude " :lol: -la sofer,bandoul mic pe care scria DCI face zgomot si la 50km/h nu sta fix, vibreaza, iar la bass face si mai urat. STIE cineva cum se da jos? As vrea sa-l lipesc/silicon orice e posibil pt fixare.Banuiesc ca s-a intamplat ceva cand mi-au dat jos bandourile pt vopsit. Norocul meu ca doar asta mic face urat, restul sunt fixate bine, sau poate lipite cine stie :rolleyes2 -chestiile negre de plastic de sub clante iar vibreaza, de ce nu au o rama de cauciuc/garnitura subtire nu inteleg. Are idee cineva cum se dau jos astea?:rolleyes2 |
2 Attachment(s)
+2 poze de plictiseala :wave:
|
Quote:
Numai de bine! |
Ms mult, si a ta e la fel de finuta. A trecut secolul NFS, nu se mai poarta masa de calcat :lol:
|
1 Attachment(s)
O parere?:lol:
Din curiozitate, am vrut sa vad cum ar arata ceva in genul "stance" pe megane, asta pt ca n-am vazut niciodata pe asa ceva. Se practica mai mult pe nemtoaice. Mie unul mi se pare BRUTAL :peace: |
brutal e putin spus, arata genial!
|
Quote:
|
Cand o sa avem drumuri :lol:
Frumos i-ar sta coborata :-) |
nui mare lucru .. o reglabila ... :lol:
|
Tu cu jante cu buza...hmmm:))
|
Air ride rulz:P
|
Poza a fost facuta din curiozitate, pt ca niciodata nu-i voi pune astfel de roti,decat daca n-am ce face cu banii:
1-sunt mult prea scumpe 2-nici nu incap cred :lol: (unele normale cu buza incap, dar unele late rau cu buza nu cred ); ori sunt late cum trebuie ori deloc 3-ca sa dea bine ai nevoie si de air ride care iar e f scump si nu merita din punctul meu de vedere 4- cu o astfel de configuratie, masina se va misca aiurea rau, motorul e mic:rolleyes2 5- masina e una de zi cu zi, nu de show ca sa o fac doar sa ma uit la ea In plan, e o suspensie reglabila. |
frumusica masina; i like this :)
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Apropo, mai stii cat te-a ajuns suspensia? Ce parere ai de ta-technix care se vrea a fi o suspensia stradala? Totusi marcile mari de suspensii sunt pt lumea sportiva, eu nefacand parte din ea :lol: . |
Tot Ta technix ma tenteaza si pe mine dpdv financiar ! Costa undeva la 400 euro, dar informatiile pe care le am sunt destul de confuze - unii mi-au spus ca nu prea sunt fiabile - cedeaza usor - pe forum-uri sunt useri multumiti de marca !!!
Apropos, KW v2 (reglabila lui JD) sare de 1.000 euro ! |
Eu gasisem pe youtube tatechnix, care scartaiau de ex.
Garantie primesti 2ani. Totusi ma gandesc ca pretul lor e mai mic, intrucat nu-s facute sa reziste la raliuri ca altele, ci sunt street, exact ce avem noi nevoie. Si vezi ca pt megane sunt 400euro..daca am fi avut alte masini scapam si mai ieftin 250euro :D Zilele trecute am mai vazut pe siteul eibach, ca arcurile lor sport sunt facute special sa mearga cu amortizoarele stock. :rolleyes2 Ca solutie ar mai fi ce a facut thex, reconditionare amortizoare+arcuri sport, dar iar nu prea am incredere. Deci sa dau 1000euro doar sa ma plimb prin oras nu cred ca e ok. Macar de o foloseam cum trebuie, ma refer la kw sau alte suspensii care sar de 1000. |
Te las pe tine primul ... am alte prioritati ... distributie, anvelope vara, reconditionat jante ... jale !
|
Eu ma gandeam la fel..sa te las pe tine :lol:
Cam trebuie sa schimb discuri+placute in primavara-vara si imi e tarsa sa dau 400euro si sa ma tina 1an. Mai nou cica, nu stiu daca doar la tatechnix, ar trebui luate si niste bielete ca e posibil sa loveasca nu stiu ce in nu stiu ce, daca masina e prea joasa. Tot pe forumuri am citit, parca la vw. |
Quote:
|
Stiu ca n-au nici o treaba eu ma intrebam in schimb daca acea chestie se aplica doar la aceste suspensii sau vw. :)
|
E destul de simplu la suspensiile sport, nu e universal valabil, dar in majoritatea cazurilor e cam asa: daca ai o coborare decenta (20-30, maxim 40 de mm) poti sa pui doar arcuri, cu amortizoarele stock. in conditiile astea, nu e necesar sa schimbi bieletele antiruliu. Astea toate sunt niste modificari "de buget". Eu am experimentat-o pe mai multe masini, nu e nicio problema, iti spun din experienta, nu din carti. Sigur ca ideal e sa bla bla bla, dar la concret, e cum am scris mai sus.
In ciuda unui cor de puritani cu drobul de sare deasupra, suspensii corecte pentru banii lor sunt si JOM-urile, eu am vreo 40.000 de km si nu au crapat. Le-am dat jos in toamna, le-am schimbat duritatea, ca experiment asa mi-am facut masina cobai, la primavara o sa-ti spun ce se intampla, in rest, nu vad niciun motiv pentru care sa dai bani pentru o alta eticheta cu un alt nume pe ea, pe un produs fabricat in aceeasi fabrica, pe aceeasi linie de asamblare, cu aceleasi caracteristici tehnice. Tot ce am scris mai sus e parerea mea si atat, bazata pe experiente concrete, pe destul de multe produse vandute si/sau montate din gama asta, nu imi cere fise tehnice si alte prostii ca n-am de unde sa-ti dau si nici nu am vreun interes in toata treaba, a fost doar o interventie care sa-ti dea inca un punct de vedere acolo, la o adica. |
Quote:
|
Quote:
o singura problema poate aparea!cand lasi garda masinii mai jos,este posibil ca la accelerare,din cauza schimbarii locului de lucru al tripodelor,sa apara niste trepidatii!in rest,totul merge perfect,chiar daca o lasi si 60cm! |
Am facut test la amortizoare si am aflat ca sunt ok: 85% pe fata si 95% pe spate. Asa ca m-am cam hotarat ca pt inceput, niste arcuri sport ar fi de ajuns. Poate la anu o reglabila in functie de bani...asta pt ca n-am curaj sa iau Tatechnix sau alte marci mai ieftine...
Comparand la intalnirea reno de la casa poporului de anul trecut suspensia mea (fara PDG) cu cea de pe masina lui villanueva ( -3cm) si thex ( -6cm ), am ajuns la concluzia ca vreau niste arcuri care sa-mi coboare masina cu -4.5cm :D Adica ce are villanueva nu mi se pare destul de joasa, iar ce are thex e prea joasa :lol: DECI STIE CINEVA NISTE ARCURI de -4.5cm in realitate??? Pe cutii ce scrie nu prea are treaba cu realitatea. Daca ma uit pe http://www.hrsprings.com/products/springs/ facand niste calcule, arcurile nr.2 si nr.3 imi fac cu ochiul, dar ma deranjeaza ca producatorul nu e in stare sa spuna sigur cat coboara masina. nr.2---- 3.81-4.5cm nr.3---- 4,4-5,8cm Deci te poti trezi ca daca iei nr 2 sa coboare doar cu 3.8 iar eu vreau 4.5...iar daca iei nr.3 te poti trezi cu 5.8 ceea ce e prea mult :lol: Un coleg de pe forumul reno a luat pt meganeul lui nr.2. Astept sa le monteze, sa vad cum dau pe masina, mi-a promis masuratori...si daca sunt ce imi doresc, voi lua si eu nr.2.:rolleyes2 |
Incearca SPAX - coboara 4.5 cm - are e-sorin de pe forum reno !
|
4 Attachment(s)
Ce are el spune doar pe hartie 4.5cm. In realitate sorin a spus ca pe fata a coborat 5 si pe spate 6.
Intre timp am gasit arcuri vogtland, pe hartie 3.5cm in realitate 4.5c. Cam asa arata vogtland...iar masina lui Sorin(cea bej) se vede clar ca e mai joasa. |
Pana la urma iei ceva, sau ... ?
|
Da, arcuri vogtland. Din ce-am vazut sunt singurele care coboara cat vreau eu, 4.5cm.
|
Ai studiat oferta din link-ul trimis de mine? Ma bate gandul sa o mai cobor si eu inca putin :)
|
Aaa da, am uitat sa-ti raspund iar atunci cand am citit trebuia sa plec de la pc. Ce mi-ai aratat tu, e o suspensie fixa care coboara 35mm vad acolo. Deci teoretic ar fi cam la fel cu ce ai tu acum. Suspensia ca si calitate e la fel ca tatechnix deci nu cred ca merita. Mai bine pui alte arcuri.
Tot de la lonzamotorsport voi lua si eu arcurile. Sunt din oradea. Acum problema apare ca la arcurile care le vreau eu, sunt 2 coduri. Un cod e pt <930kg si celalalt cod pt >930kg. Colegii de pe reno(cel cu cc si sedan) au pus codul pt >930kg, varianta ce imi place cum arata, insa cei de la vogtland imi recomanda codul <930kg. Nu inteleg de ce, dar imi e frica sa cumpar alt cod, risc sa nu coboare 4.5cm in realitate cum s-a intamplat la colegii de pe reno. Nonic sau villanueva imi puteti spune cifrele din talon de la MASA MASINA,proprie,maxima, pe punti. Sunt curios daca sunt la fel ca lamine. |
@Eugen_TL - eu nu inteleg cu ai ajuns tu la optiunea asta de arcuri, daca chiar vrei arcuri de ce nu iei Eibach Sportline sau H&R.
Adica daca chiar mergi pe niste arcuri, ia arcuri. :) |
Pai pe celalalt forum, pe reno, am vazut 2 colegi care si-au luat aceste arcuri vogtland (amandoi le au de prin 2009 si probleme n-am auzit) si sunt singurele care coboara cat vreau si eu. Vogtland nu fac arcuri bune? :lol: Pana mea, sunt niste arcuri totusi nu amortizoare sa cred ca ar putea fi probleme.
Iar eibach ce-am vazut sunt cele pro kit care coboara prea putin, am vazut live iar pe siteul eibach cele sportline spun ca-s mai agresive coboara 5cm, in realitate cine stie, nu vreau nici prea joasa. H&R nu am vazut nimic, e un coleg pe reno.ro care a cumparat insa nu a apucat sa le monteze ca sa-mi dea niste poze sa ma lamuresc. Ar fi fost simplu daca puteam sa aleg dupa ce spune fiecare producator, insa toti spun ca coboara x mm dar in realizate e mai mult sau mai putin. |
eugen in primul post de pe pagina la sedanul din a doua poza stii cumva ce combinatie arcur-amortizoare are pe masina?
am intrebat si pe forum reno dar te intreb si aici: de kitul v-maxx de la k-tec ce parere ai? k-tec se ocupa totusi doar de renault si ei chiar testeaza produsele inainte sa le puna la vanzare. multumesc :) |
Quote:
H&R au 2 variante 35/35 si 55/35 Eibach au 2 variante 30/30 si 45/45 |
Daniel, nu vreau sa te contrazic mai ales ca te ocupi cu asa ceva, oricine a auzit de h&r si eibach..dar uita-te pe siteul lor:
http://www.hrsprings.com/products/springs/ Pe langa faptul ca eu vad altceva decat spui tu, adica mai multe variante nu doar doua, observ ca nu spun fix cat coboara. Ci au 2 extreme, un minim si un maxim. Eu de unde sa stiu daca masina mea va cobora minimul,la mijloc undeva sau maximul? :lol: Iar la Eibach ei spun asa pe site: pro kit:Lower centre of gravity – Lowers vehicle up to 1.5″ (40 mm) sportline: Lowers vehicle up to 2″ (50 mm) Deci nici ei nu zic ceva sigur.. up to=pana la Deci inteleg ca masina poate cobora pana la 4cm respectiv 5. Pana la 4 de ex, inseamna ca ma pot trezi doar cu 2-3cm si am dat banii degeaba. @andrei: tipul cu sedan ca si cel cu cc, a renuntat la PDG si a pus arcurile vogtlang. Am auzit de k-tecracing dar n-am vazut nimic de la ei live sau o parere macar pe forumuri. Prefer sa iau ceva ce si-au pus altii si par ok, decat sa incerc eu, sa fiu cobai, sa nu-mi placa cat coboara, sa vreau altele sa arunc cu banii intr-un cuvant! |
| All times are GMT +2. The time now is 04:26. |
- Copyright 2026 4Tuning