Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

_anaconda_ 27-09-08 18:14

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

garantia Kia este foarte multumitoare, la fel ca si Fiat etc fiabilitatea la ora actuala este foarte buna, nu train in 1990 acum ;)

unii aduc argumente solide, cum s-au postat pe paginile anterioare pentru Kia, altii o baga pe aia cu Opel e opel bre, masina germana, de parca cine stie ce mare brand e Opel, numai supercaruri si masini de 200 000 euro face, mai aveti putin si confundati cu Mercedes-ul...si pana la urma, Opel din germania brand de brand > Kia cu tot cu argumentele solide, garantie etc...asta e viata :lol::lol:

GTR 27-09-08 19:11

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1779872)
garantia Kia este foarte multumitoare, la fel ca si Fiat etc fiabilitatea la ora actuala este foarte buna, nu train in 1990 acum ;)

unii aduc argumente solide, cum s-au postat pe paginile anterioare pentru Kia, altii o baga pe aia cu Opel e opel bre, masina germana, de parca cine stie ce mare brand e Opel, numai supercaruri si masini de 200 000 euro face, mai aveti putin si confundati cu Mercedes-ul...si pana la urma, Opel din germania brand de brand > Kia cu tot cu argumentele solide, garantie etc...asta e viata :lol::lol:

Stai ca nu inteleg ce vrei sa spui cu asta????

"garantia Kia este foarte multumitoare, la fel ca si Fiat etc fiabilitatea la ora actuala este foarte buna, nu train in 1990 acum ;)"

Eu am un Fiat nou la firma si garantia la trenul de rulare este de 45 mii de km"

Nu confunda garantia partiala Fiat cu garantia totala "din bara in bara" KIA de 150 mii de km.

Eu zic ca e o diferenta maricica nu, >3 ori mai mare.

Deci cand vb de garantie cred ca e mai rau ca in 1900 ca ne mint in fata, sa nu crezi decat ce citesti, asa ca lcerem manulalul de intretinere daca vrem sa vedem garantia adevarata.
(vezi ca la Fiat e pe al pagina n un rand pe la mijloc, "garantia trenului de rulare este pana la 45 000 de km"

Acum sa nu vb de rau nici Opelul, Astra G (nu varianta de Europa de EST) este chiar o masina ok si foarte fiabila.

Problema este ca la pretul de achizitie diferenta este destul de mare in favoarea ProCeed(motor mai puternic, optiuni mult mai multe si unele chiar importante, garantie mai mare (extensibila si la Opel dar contra cost) .

GTR 27-09-08 19:13

Ce ma amuza cata luma ia apararea sau comenteaza modelul Citroen C4. :))

_anaconda_ 27-09-08 20:04

nu am citit prea mult despre garantia fiat, dar parca era 5 ani 500k km, oricum fiat a crescut foarte mult, sunt mult mai fiabile decat erau acum ceva vreme.

DrDMX 27-09-08 20:09

Salutari .... la toti .... am fost si in dilema asta , daca o putem numii asa .

Toate imi plac sincer sa fiu , dar GTC este peste celelalte modele din toate punctele de vedere ,inclusiv ca pret de achizitionare ,din pacate .

De ce am ales eu GTC :
1.pret negociabil , sunt multi dealeri poti ajunge cu un discount de pana la 15 % din valoarea DDP
2.dealeri multi , service-uri multe
3.nu erau asa de multe cand mi l-am luat eu ,acuma au aparut ca ciupercile :(

Din pacate ,la KIA nu te prea poti "juca" cu configurarile , si cel mai deranjant ca sunt optiuni care nu le poti avea gen XENON (un must have in tara noastra ) , ..probabil vor spune unii ca poti sa`ti pui aftermarket .... dar credeti-ma ca e imcomparabil xenonul din fabrica cu cel after . ..... (am dat un exemplu ....din pacate sunt multe ) .

Cu garantia 7 ani ...... nu ma atrage cu nimica sincer , eu dupa 4-5 ani sper sa-mi ajute dumnezeul sa schimb masina ,mai mult nu vreau s-o tin .

Daca imi iau un C4 diesel 2.0 HDI ful ful ajunge in jur de 20.000 euro ddp , GTC , trece usor de 20.000 euro DDP daca iti pui toate mofturile pe el , kia ramane ceea mai ieftina varianta dintre cele 3 modele .

dolb 27-09-08 20:21

adica ce vrea sa zica DrDMX prin ultima afirmatie ..

daca esti roman si n-ai dupa ce bea apa dar vrei sa te spargi in figuri la neamuri si la fofoloance .. iti iei kia proceed

dar daca vrei sa dai un ban pe ceva bun , care MERITA .. si in care te simti bine .. iti iei opel GTC

DrDMX 27-09-08 20:27

dolb nici una din masinile astea nu sunt sa te spargi in figuri , hai s-o recunoastem ....

Criteriile ptr care am ales GTC le-am enumerat mai sus .

GTC este cel mai scump din pacate (subliniez ) si aici pierde in fata celorlante concurente , care au un pret de achizitie ceva mai redus .

Kia pierde prin lipsa unor dotari , gen Xenon/Bixenon s.a.m.d

C4 pierde 1.ca sunt prea multe si 2. ptr ca suspensia spate troncane ( ptr cunoscatori )

Fiecare isi alege ce masina vrea : in functie de banii si de cat de bine se simte in masina respectiva . Toate au hibe ..... nu exista masina perfecta .

Am in familie citroen C4 are 80.000 km .... super tare masina , macar de ar tine si GTC atat :)

dolb 27-09-08 20:37

am inteles perfect ceea ce ai scris mai sus ! dupa cum vezi m-am referit la ultima afirmatie a ta! si este un lucru adevarat, dai 15000 -16000 pe o masina care are numele kia, nu are nici o treaba cu masinile sportive, nu are mari dotari insa se vrea a fi un concurent serios pt un GTC?!

DrDMX 27-09-08 20:46

Tocmai mi-am configurat

-> kia 2.0 diesel de 140 CP , si mi-am mai pus cateva optionale ajunge la 18300 euro DDP .....

->Citroen C4 2.0 HDI 138 CP , full full , ajunge la 20.000 euro DDP (are mult mai multe decat kia )

-> GTC configurati`l voi , mie unu mi-e scarba ,de cate ori am configurat ,am alergie (sincer)

Daca ai un buget limitat pana in 15-16k euro , eu mi-as fi ales kia , ca`mi place , citroen am in familie si m-am plictisit de el , iar opelul l-as fi luat chel , proababil ....

steaua23 27-09-08 20:50

Acum am vazut si eu threadul asta, am citit ceva posturi ... si m-am amuzat copios.
Am intrat de curiozitate pe site-ul kia, pe configurator si mi-a iesit undeva la 18.000 euro o masina cu motor de 1.6 122 cai: trapa,piele,jante 17, geamuri fumurii, clima, pachet sport ... etc deci super multumitor.
Personal, daca ar fi sa aleg un din masinile de mai sus as alege kia ceed. Motivul principal ar fi ca imi place mai mult design-ul.
Din pacate (pentru mine cel putin) opel nu a mai facut ceva cu design super atragator gen astra bertone (G), iar un gtc cu pachet opc, jante pe 18 si alte dotari pentru un aspect mai frumos sare de 20.000 euro.
ps: am opel de 3.5 ani cumparat de nou si este singura masina din familie care nu a vazut service-ul decat la revizii, iar alte masini mult mai scumpe au avut diverse probleme, asa ca nu sunt deloc dezamagit de fiabilitatea opel.
bafta orlando si sa stapanesti masina sanatos

dolb 27-09-08 20:55

eu am configurat acel proceed , 2.0 -140cp si mi-a iesit 21.000 fara tva :) .. e ieftina rau! imi iau gti de banii astia :D

edit: <table id="cc_layr_data" style="margin-top: 20px;" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td height="17" valign="top"> GTC, Sport </td></tr> <tr><td height="17" valign="top">1.9 CDTI ECOTECŪ, 110 kW / 150 CP</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">manuală cu 6 viteze</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">
</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">
</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">2008B 0TS08_LF61</td></tr> <tr><td valign="top"> <table cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr><td height="17" valign="top">Preţ model:</td> <td width="10">
</td><td align="right">20 050 EUR</td></tr></tbody></table> Tva inclus
</td></tr></tbody></table>

steaua23 27-09-08 21:21

Oricum nu cred ca o sa-si ia nimeni ceva de genu. 2.0 140 de cai pe motorina, in echiparea cea mai buna, cu toata dotarile bifate duce undeva la 23.300Euro tva inclus.
Gtc e 22300 cu motor 1.9 120 cai si 23800 Euro cu motor de 1.9 150 cai, ambele in echipare cosmo/sport (diferenta e f mica intre cele 2), fara optiuni suplimentare.
Are insa, momentan un discount de ~1500 Euro.

Parera mea e ca oricum la ~16-17mii nu gasesti ceva cu optiuni mai bune ca proceed-ul, in segmentul asta de piata.

dolb 27-09-08 21:56

cred ca nu ai observat faptul ca un proceed m-a dus 21.000 euro FARA TVA ...

steaua23 27-09-08 22:05

eu am calculat pe kia.ro cu tot ce se putea si ata mi-a dat . Nu stiu ce ti-a dat tie 21000 de mii ...

GTR 27-09-08 23:47

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1780265)
cred ca nu ai observat faptul ca un proceed m-a dus 21.000 euro FARA TVA ...

Cred ca ar trebui sa te duci pe pagina 1 sa vezi despre ce e vorba in thread.
"Din ce in ce mai multi romani opteaza pentru o masina in 3 usi,si asta se poate reflecta pe strada...puteti sa va uitati si sa constatati cate masini in 3 usi cu pretul cuprins intre 13.000 si 16.000 de euro se gasesc pe soselele patriei noastre."

Daca e sa ajungem la >20 mii nus ce mai mai face Astra ca apare si Honda Civic, a mai aparuut si Golf VI si Scirocco. si deviem rau de la subiect.

Asa cum s-a facut mai devreme observatie hai sa pastram subiectul sa nu o mai luam razna, si nu mai veni cu comparatii aberante gen
"gasesti angel eyes pe forum la 50 ron... si in alta parte sunt 300 ron! acu dupa spusele tale.. noi toti ar trebui sa ne luam p'alea de 50 ron ca lumineaza la fel.. fac aceleasi lucruri.. sunt identice practic! intrebarea mea este: cat dureaza alea de 50 ron ?"

Daca mai afci comantarii argumenteaza-le "on topic".

Daca vrei fa tu o configuratie la GTC de 15 mii de EURO cu tot cu TVA si eu fac una de la fel la ProCeed si vedem care este varianta mai buna.

All times are GMT +2. The time now is 06:23.

- Copyright 2026 4Tuning