Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Axa cu came...ascutzite sau patrate ?!? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3577-axa-came-ascutzite-patrate.html)

lazar 18-05-07 16:41

Re: Axa cu came...ascutzite sau patrate ?!?

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 907703)
Stiu ce face un arbore cu came (stiu si in ce conditii aduce el maximul de performanta). Si mai stiu ca e muuuult mai ieftin decat montarea unui turbo (ok, si rezultatele sunt mai modeste). Dar una e sa pui o piesa facuta pentru motorul ala (arborele cu came) si alta e sa suparalimentezi un motor aspirat (cu toate compromisurile pe care le aduce asta).
De aceea zic ca avem comparatie de mere cu pere. Si mai simplu e sa pui o instalatie NOS pe masina, si ai o masina care "fuge"cand ai nevoie si e perfect docila in rest.

asta cu nos-u n-ai nimerit-o. oricum eu ma refeream in principiu ca e mai bine sa pui un turbo pt ca vad ca domnii de mai sus vor niste axe care sa le ridice motoru'n aer. acum sa fim seriosi, daca nu alergi la curse cu masina respectiva nu are rost sa bagi axe cu came performante pt ca o sa te chinui sa mergi cu masina prin oras cand ai treaba.
in germania sunt o gramada de tuneri care monteaza axe cu came care iti dau doar 15-20% putere in plus, dar care sunt de ajuns sa faca masina mai intepata iar costurile cu tot cu manopera nu sareau de 2000 de euro.

PS: un turbo bun nu costa foarte mult (la mana a 2-a). Intradevar e mai complicat decat sa pui o axa cu came dar rezultatul e mult mai bun

Nautilus 18-05-07 23:13

Un tip care a testat o Alfa Romeo cu axe cu came foarte "agresive" spunea ceva de genul: "it huffed and puffed until 5000rpm, then exploded in a mad surge up to the red line" - ii dorim succes celui care va conduce asa ceva in trafic (a)normal :D

~Nautilus

turbojack 19-05-07 05:49

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 907703)
... Si mai simplu e sa pui o instalatie NOS pe masina, si ai o masina care "fuge"cand ai nevoie si e perfect docila in rest.

Te stiam baiat shcolit.
Si cite secunde ma duce NOS-u' ALA?Dreaq de mecanica,una este infuzia de seroizi si alta este fortza bruta.
Pardon,unii au nevoie de masini de fuga si nu de liniutze,unde orice muce stie sa calce acceleratia la fund. NO OFENCE.
Cred si ramin la aceeasi parere ,ca mecanicii practicieni sint peste cei teoreticieni.:(

turbojack 19-05-07 05:56

Quote:

Originally Posted by lazar (Post 907710)

PS: un turbo bun nu costa foarte mult (la mana a 2-a). Intradevar e mai complicat decat sa pui o axa cu came dar rezultatul e mult mai bun

E adevarat,insa daca reusesti sa cuplezi cele doua pe un motor,esti in "loja".Mai greu cu hartile carburatiei,dar si aici se gasesc baieti destepti sa te ajute.Normal ,ca va trebui sa folosesti componente mecanice de top...

einstein1984 19-05-07 10:06

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 908676)
Te stiam baiat shcolit.
Si cite secunde ma duce NOS-u' ALA?Dreaq de mecanica,una este infuzia de seroizi si alta este fortza bruta.
Pardon,unii au nevoie de masini de fuga si nu de liniutze,unde orice muce stie sa calce acceleratia la fund. NO OFENCE.
Cred si ramin la aceeasi parere ,ca mecanicii practicieni sint peste cei teoreticieni.:(

Mda, presupun ca daca ai 300 de cai sub capota ii folosesti pe toti minim 50% din timp, atat in oras cat si pe autostrada, nu? De ce draq sa te chinui cu un motor mare care consuma mult tot timpul cand poti folosi unul mai mic dar care sa scoata destui cai atunci cand ai nevoie de ei? Oricum, foecare cu nevoile si stilul sau de condus. Eu nu am nici o treaba cu liniutele si nici cu demonstartiile auto pe drumuri publice. Sunt destui care se ocupa de asta ca sa-i mai incurc si eu.
Eu raman la ideea ca inginerii sunt peste mecanici.

lazar 21-05-07 10:08

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 908677)
E adevarat,insa daca reusesti sa cuplezi cele doua pe un motor,esti in "loja".Mai greu cu hartile carburatiei,dar si aici se gasesc baieti destepti sa te ajute.Normal ,ca va trebui sa folosesti componente mecanice de top...

Ordinea ideala in care se monteaza un turbo cu un carburator este urmatoarea: carburator - turbo-galerie admisie. Astfel turbo-ul trage amestecul din carburator gata dozat. Mai este o varianta, sa bage turbo in carburator dar nu da randamentul dorit.

PS: ca sa nu fim off topic fiecare sa monteze ce axe vrea caci numai prin practica se va convinge fiecare ce e mai bun pt masina lui.

All times are GMT +2. The time now is 16:11.

- Copyright 2026 4Tuning