Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Cielo 2006 (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/27746-cielo-2006-a.html)

Geo_ZGA 28-05-07 18:16

Re: Cielo 2006 nou

Astept telefonul de la service ca pe painea calda :D Sa imi vad si eu masina ca noua...sper.

O intrebare: refertor la contactele alea de la fiecare usa, de pe prag. sunt alea care indica usa deschisa, cate un contact la fiecare usa. A mea nu are decat unul la usa soferului si am mai cumparat eu inca 3.
Intrebarea mea ar fi: aveti idee daca sunt firele trase in prag? Si daca da, cum ajung la ele? Desfac plasticele de pe interior? :(

Lao 28-05-07 19:13

Ori aşa, ori poate ai noroc şi le prinzi prin găurica aia. Incearcă direct mai intâi.

4SPK 28-05-07 21:26

nu sunt firele trase in praguri...am vazut eu acum 3 zile cand mi-am pus inchiderea pe ea...trebuie sa ti le tragi tu singur...

Geo_ZGA 28-05-07 21:28

Quote:

Originally Posted by Lao (Post 922370)
Ori aşa, ori poate ai noroc şi le prinzi prin găurica aia. Incearcă direct mai intâi.

Pai asta daca sunt trase firele....

Geo_ZGA 29-05-07 21:11

Am luat masina azi din service...concluzia e ca Romania e de cacao. Nu se poate bai frate sa faca un lucru calumea, e imposibil pt ei (n.r meseriasii in general) sa faca ceva perfect!!!
Vopseaua si tabla sunt ok, nuanta e aceeasi, la o prima impresie...
Din fata spre spate defecte semnalate:
- semnalul fata dr e iesit un pic in afara si nu pica perfect garnitura de pe margine cu aripa.
- capota cu coltul reparat si cu revopsita, are o mica-mica (intr-adevar e f mica) scursura pe coltul stanga, deasupra farului. dar e f mica...
- capota e reglata in asa fel incat aproape bagi degetul mic intre capota si grila sau faruri. o sa o reglez cand oi avea timp, nu e o problema.
- spoilerul fata, pe partea dreapta - unde a fost lovita, e 5mm mai jos sub far si cu 2-3mm mai tras spre roata, spre spate. Pe partea stanga e perfect...
- ornamentul de pe aripa dreapta fata e de fapt o bucata din alt ornament, taiata la dimensiune, fara terminatii...nu s-a putu scoate acum fiindca era vopseaua proaspata si mi-a fost frica sa nu se ia cu totul.
- panoul spate si spoilerul au fost schimbate, sunt ok, dar....o clema de la panoul de sub portbagaj a fost rupta si nu s-a mai obosit nimeni sa o schimbe...si acum logic ca e iesit in afara pe partea stanga, sub stop. o sa cumpar o clema din aia de plastic sa o schimb.
- toba intermediara a fost schimbata...totul bun si frumos, doar ca nu era bine stransa finala si batea ca toti dracii in ?!? rezervor probabil ?!? l-am pus pe mecanic sa o fixeze calumea, acum e ok.

imi pare rau sa o spun, dar au facut treaba de mantuiala. am nevoie mare de masina, ca altfel refuzam sa o iau pana nu era perfect facuta. ideea in sine ma deranjeaza: de ce in alte parti se poate si la noi nu???

Mai nou, am observat o alta mica problema: la curbe mai stranse si mai bruste, eventual si in acceleratie, se aude un huruit...o sa ma duc la garantie cu ea sa-i dea un diagnostic si un "tratament" :) si sa faca reglajele astea la semnal, spoiler, panou spate...daca nu le rezolv eu pana atunci

4SPK 29-05-07 22:49

de mai la ce te asteptai de la romani?
nu stii si tu ca ei fac totul doar cat sa pleci cu ea de acolo...restul nu ii intereseaza...xcum sper sa rezolvi problemele...
bft

Geo_ZGA 29-05-07 22:53

Da,e aiurea...ce e important: sper sa-mi fi nimerit nuanta la vopsea. Acum e murdara si e diferenta intre ce e vopsit proaspat si ce e vechi si plin de mizerie. Peste vreo 2 saptamani o sa o spal si atunci sa vedem culoarea...
Merci de incurajari, o sa le rezolv, important e ca am reparat-o cu piese noi.

4SPK 29-05-07 22:55

asa e...sa speram ca nu au fost atat de prosti incat sa nu nimereasca culoarea...k sa te apuci sa o vopsesti iar...aiurea rau

Geo_ZGA 01-06-07 11:14

Iar imi batea toba...in continuu zdranganea. Am fost acum inapoi la aia, am prins alt mecanic, mai pe la vreo 45-50 ani. Dupa o evaluare ochiometrica, a ajuns la concluzia ca toba intermediara, care a fost schimbata acum, are un defect la coturi...cu 2 rangi, un ciocan si o bucata de lemn a reusit sa o aduca la linia normala. Concluzia: 1. acum nu mai bate; 2. experienta isi spune cuvantul, nu ma mai duc la mecanici de 20-25 ani.
Am vorbit cu seful de service, saptamana viitoare ma duc sa-mi alinieze spoilerul fata si semnalul cum trebuie.
p.s: acum, pe rampa, am vazut de unde ii ramasesera suruburi in plus "mecanicului" (care se mai si lauda ca a lucrat la City Center)...no comment.

DACIA-Wrc 01-06-07 12:28

asa`m patit si eu cu skoda.
cand m`o lovit vaca aia, a 2-a zi am si bagat`o in service(foarte promti si in ziua cu accidentul puteam s-o bag in service, dar mi-a trebuit masina).
si la skoda curge vopseaua, dar trebuia sa merg pana la botosani si-mi trebuia masina dar m-am dus innapoi cand am revenit si mi-au facut ceva si nu-ti dai seama ca o curs 1cm vopseaua.
la cielo dupa ce pun spoilerul la loc tot timpul imi raman suruburi in plus.
defapt orice desfac de pe masina cand repun ceva la loc imi ramane un pumn de suruburi, dar nu`ti fa griji, data viitoare cand o vei desface vei vedea de unde-s suruburile si le vei pune, nu le arunca :P

Geo_ZGA 04-06-07 11:24

De cand am scos-o din service, am inceput sa observ din ce in ce mai multe "bube" facute de mecanicul groazei :P
- am incercat sa pun eu semnalul sa stea cum trebuie, dar am impresia ca e din fabricatie cu un mic defect. In partea de sus sta bine, dar jos deasupra barii, lanaga far, e iesit in afara un pic si nu am putut sa-i fac nimic. Nu am vrut sa tai, sau sa modific ceva, fiindca oricum o sa-i pun pe aia la service sa il faca.
- farul pica bine, arata bine...dar: pe langa faptul ca bate cu ~1 metru mai aproape decat celalalt, nici macar nu lumineaza calumea, de fapt scoate doar un cerc de lumina, nu disperseaza lumina cum trebuie. O fii vreun reglaj sau e farul prost? (pe el scrie ca e de origine, Daewoo-GM, made in Koreea).
- toba iar imi bate, s-a deplasat spre dreapta toata finala...atinge in locasul rezervei.

O sa dau un telefon la service azi, sa-i anunt ce-i asteapta...:twisted:

p.s: am mesterit ieri pe la ea si am pus contactele alea de usi deschise, de pe praguri. firele sunt trase deja, dar am intampinat o problema: la usile spate se pare ca aceste contacte sunt prea "mari", adica nu se mai inchide usa bine. Am fortat la una din usi si am reusit sa o stramb un pic pe interior. Pana la urma am renuntat si am montat doar 1 pe fata, unde nu a fost nici o problema. si nu a fost nevoie sa scot plasticele de pe interior, am tras firul cu o sarmulita indoita, prin gaurica aia rotunda ;)

Lao 04-06-07 11:53

Trebuie sa mearga si pe spate, sa se inchida usile.

Geo_ZGA 04-06-07 11:57

Pai eu stiu ca trebuie...dar in practica nu merg. Am luat contactele de la un magazin Daewoo, dar nu sunt chiar la fel ca cel care era montat din fabrica. burduful acela de cauciuc e mai "solid" si nu se preseaza atat de mult. O sa caut unele identice cu cele din fabrica, alea ar trebui sa mearga ok.

Nu ai idee de la ce o fii problema mea cu farul? Se poate regla sa bata la aceeasi distanta cu celalalt? Ma deranjeaza f mult, mai ales ca nu lumineaza, e doar un cerc de lumina...

Lao 04-06-07 12:18

2 chestii pot fi cu farul:

1. ori e facut de vreun SRL din Korea si geamul e cam nasparliu, nu imprastie lumina ca lumea din cauza striatiilor anapoda.

2. becul e de kk, schimba-l cu un Philips si vezi cum e.

Geo_ZGA 04-06-07 12:21

1. posibil...:)
2. becul e acelasi care a fost pe farul vechi, nu-ti imagina ca au pus unul nou.
Oricum ma duc peste ei si pana nu e totul cum trebuie nu ma las.

All times are GMT +2. The time now is 01:07.

- Copyright 2026 4Tuning