Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra Classic vs Dacia Logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/157385-opel-astra-classic-vs-dacia-logan.html)

lord_wader 28-02-10 15:13

Re: Opel Astra Classic vs Dacia Logan

Quote:

Originally Posted by underline (Post 3131732)
@lord wader:

ok, e acceptabil zgomotul.

doar in ultmimul an am facut 21000 km. deci am ceva la bord..

masina noua a costat 17800 de euro in 2002.

Pai uite vezi aici voiam sa ajung: Ia sa le dam noi buget romanilor nu 17.800 ci macar 15.000E pt fiecare logan nou scos pe linia de asamblare, sa vedem ce ar putea face cu banii astia. Ori in momentul in care un logan 1.4 se vinde cu 6000E ce pretentii poti sa ai? Greseala Renault cred ca a fost ca nu au fabricat si un logan "premium" care sa nu aiba nimic a face cu 1.4: nici la suspensii, nici la planmsa de bord, nici la tablarie, interior, motorizare, sau mai simplu puneau pe Renault Fluence sigla "Logan" si il vindeau romanilor cu 15.000, atunci era comparatia corecta

underline 28-02-10 17:13

asa e. din pacate, pentru ca mi-ar place si mie sa avem in tara un constructor care sa faca o masina de 15 000 de euro si sa se ridice la nivelul unui megane, focus, astra h...dar asta e din pacate

andrew 46 09-03-10 14:42

eu as alege loganul.
am mers cu un opel astra si nu mi-a placut deloc , pe cand cu un logan e alfel , mai ales versiunea de top ,prestige..
mie cel putin ,imi place si ca aspect si ca motorizare loganul...acum ramane la aprecierea ta..

DTH 10-03-10 00:52

Votat Logan .

Are mai multi cai ( deci este mai puternic ) , mai ieftin ...la intretinere nu stiu ce sa zic ca sunt cam la fel ...in orice caz ...pana la urma de tine depinde decizia :) sa fie pe placul tau :P

22VIN 11-03-10 11:20

Quote:

Originally Posted by andrew 46 (Post 3164154)
am mers cu un opel astra si nu mi-a placut deloc , pe cand cu un logan e alfel

Adica e mai bine fara servo electrochidraulica, cu ambreiaj pe cablu si cu stabilitate mai scazuta?
Fa-ma sa inteleg, la ce te-ai referit? Daca te referi la comfrotul suspensiilor, da, e mai bine, dar la placerea de a coduce/performante pe sosea?

dolb 11-03-10 13:06

Loganu e ozeneu frate. Am vazut colea in london icisha, se dadea cu un gallardo si se tinea cu el bine rau de tot , doar sfert de masina era intre ele!

dreaq 11-03-10 13:18

:)) Era cumva varianta prestige ? Si un sfert de masina in fata lambo-ului nu?

Votez astra doar pentru look ,nici nu mai zic de celelalte. Logan e "ugly as shit" ! :twisted:

22VIN 11-03-10 15:57

Stai ca vad ca omu' activeaza numai la nivelul machete+scutere.
Ai permis auto?
Cand zici "am mers cu" inseamna ca ai condus-o mai mult de 2-3 km (condus fara permis pe drumuri de tara nu se ia in considerare) sau ai mers ca pasager?

_anaconda_ 11-03-10 16:48

Si-a spus si omul parerea, ce va atacati asa ? Masinile sunt cat se poate de comparabile, diferenta intre ele nu e atat de mare incat o asemenea afirmatie sa va afecteze atat de mult. Asa cum voua va place mai mult Astra, el prefera Loganul. Simple as that...

Argumente gen ambreiaj pe cablu sunt destul de subtiri. Mai bine aduceati antifonarea, spatiu interior (mai ales in spate), portbagaj si alte capitole mai importante in discutie nu ambreiaj pe cablu, sincer asta mi se pare irelevant.

22VIN 11-03-10 17:44

Este foarte relevant la capitolul placere de a conduce.
Un ambreiaj pe cablu e cam infect.

Ma atac pentru ca multi isi dau cu parerea despre masini cand nici macar n-au condus una.
O masina poate sa nu-ti placa deloc inainte s-o conduci. De-aia nu-mi plac argumentele de genul "am mers in dreapta si e naspa".

lord_wader 11-03-10 19:24

Uite ca are si loganul ambreaj hidraulic, Dci-ul si MCV-ul 16v

22VIN 11-03-10 19:40

Da, dar aici vorbim de Prestige sedan.

RBY 12-03-10 17:29

Deci eu unu zic ca e mai bun opel astra claSsic G....decat un logan din multe puncte de vedere...:D
- La logan se deplaseaza bordu in partea dreapta..si barile la fel...insa o opel nu ai sa vezi problema asta cu deplasarea......
-Se intretine mai greu loganu ca opelu.Loganu.are o mocheta de c***.....sa murdareste imediat(eu tin sa fie curata masina)
-Un avantaj al loganului ar fi ca este mai spatios...ata:))
-La opel astra classic avem Abs....la logan nu...abia akum au aparut la unele....
-Opelu arata de 10 ori mai bine ca loganu!!!!!!!!
-Opelu are Pilot automat!! Loganu nu are ..si nu cred k o sa vad la logan pilot automat=)):))
-Majoritatea care au cumparat logan akum 2-3 ani....akum le vand .....unde opelu poti sal ti lejer 6-7 ani...
-Tabla dupa logan e mai prosta decat cea dupa opel..
-Stabilitatea pe drum la logan e pFFF...f pFF....la opel nu e aja....daca iei o curba k o viteza mai mare.....te-ai duS cu loganu:))
-Si daca stam sa ne gandim Dacia e dacie si opelu e opel...;)
- Si multe avantaje are opelu..loganu are 15 cp mai mult...;) ata in rest pff!!!!......dak e sa lom dupa motor comparam 1.6 16v de la logan k un motor de 1.6 16v de oPel...si opelu e mai cautat ca Loganu !
-Loganu nu are xenon din fabrica opelu da!!
-La loganu nu poti sa iti faci volanu pe placul tau..la opel da!!
- In logan nu se merita sa bagi bani:-j:-j:-j....sal tunezi....il opel da..una e sa te vada lumea k Ople masina straina ....una e sa te vada k logan...masina care si-o permite orice om!!!;))
-Si la ora actuala nu se compara Loganu k Opelu...:))=)):))=)):)))).

andrew 46 12-03-10 17:40

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3171155)
Adica e mai bine fara servo electrochidraulica, cu ambreiaj pe cablu si cu stabilitate mai scazuta?
Fa-ma sa inteleg, la ce te-ai referit? Daca te referi la comfrotul suspensiilor, da, e mai bine, dar la placerea de a coduce/performante pe sosea?

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3172090)
Stai ca vad ca omu' activeaza numai la nivelul machete+scutere.
Ai permis auto?
Cand zici "am mers cu" inseamna ca ai condus-o mai mult de 2-3 km (condus fara permis pe drumuri de tara nu se ia in considerare) sau ai mers ca pasager?

dupa cum am spus este parerea mea.
am mers ca pasager , si dupa cum am spus , imi place mai mult loganul.
plus ca am cativa prieteni care au astra si spun ca e o masina nasola[generatia veche]..
sti vorba aia; fiecare are propria parere si trebuie respectata;)
bafta.

lord_wader 12-03-10 21:04

Quote:

Originally Posted by RBY (Post 3175784)
Deci eu unu zic ca e mai bun opel astra claSsic G....decat un logan din multe puncte de vedere...:D
- La logan se deplaseaza bordu in partea dreapta..si barile la fel...insa o opel nu ai sa vezi problema asta cu deplasarea......

Nu inteleg ce vrei sa spui, mai exact cum se deplaseaza bordul si unde? Iese prin portiera? :-P

Quote:

-Se intretine mai greu loganu ca opelu.Loganu.are o mocheta de c***.....sa murdareste imediat(eu tin sa fie curata masina)

Asta inseamna pt tine intretinere usoara? Eu credeam ca te referi la costuri de intretinere, fiabilitate etc. Dar chiar si asa ai varianta sa cumperi alte presuri sau sa mergi la spalatorie auto sa le cureti, nu vad care ar fi problema.

Quote:

-Un avantaj al loganului ar fi ca este mai spatios...ata:))

Asta asa e.

Quote:

-La opel astra classic avem Abs....la logan nu...abia akum au aparut la unele....

Avem si la logan ABS, si inca de mult

Quote:

-Opelu arata de 10 ori mai bine ca loganu!!!!!!!!

De asta exista liberul arbitru, pt ca fiecare sa aiba posiilitatea sa aleaga masina care ii place mai mult

Quote:

-Opelu are Pilot automat!! Loganu nu are ..si nu cred k o sa vad la logan pilot automat=)):))

E si normal sa nu aiba, loganu' nu are alte optiuni mult mai importante, la cat costa ce vrei....

Quote:

-Majoritatea care au cumparat logan akum 2-3 ani....akum le vand .....unde opelu poti sal ti lejer 6-7 ani...

Arata-mi cifre cu vanzari/cumparari si respectiv inmatriculari. Asa din auzite... chiar nu au nici o valoare vorbele tale

Quote:

-Tabla dupa logan e mai prosta decat cea dupa opel..

Foarte posibil.

Quote:

-Stabilitatea pe drum la logan e pFFF...f pFF....la opel nu e aja....daca iei o curba k o viteza mai mare.....te-ai duS cu loganu:))

Asta e o mare aberatie bazata pe presupuneri. Te-ai "dus" tu cu loganu in santz de ai tras concluzia ca este asa? Ai vazut tu numai loganuri rasturnate din cauza asta? Pana la urma e o masina de familie care trebuie exploatata ca atare. Sincer, cred, ca daca gonesti ca "dementu" pe sosea cu orice masina de familie ai sanse la fel de mari sa iesi in decor indiferent de marca

Quote:

-Si daca stam sa ne gandim Dacia e dacie si opelu e opel...;)

Dacia e Renault mai nou, iar opelu' e la fel de opel ca acum 30de ani

Quote:

- Si multe avantaje are opelu..loganu are 15 cp mai mult...;) ata in rest pff!!!!......dak e sa lom dupa motor comparam 1.6 16v de la logan k un motor de 1.6 16v de oPel...si opelu e mai cautat ca Loganu !

Arata-mi cifre, eu cred ca loganu indiferent de motorizare e in top in Ro

Quote:

-Loganu nu are xenon din fabrica opelu da!! .
La loganu nu poti sa iti faci volanu pe placul tau..la opel da!!

Si cat costa loganul cand il cumperi?

Quote:

- In logan nu se merita sa bagi bani:-j:-j:-j....sal tunezi....il opel da..una e sa te vada lumea k Ople masina straina ....una e sa te vada k logan...masina care si-o permite orice om!!!;))

Iti dai seama ce "jmecher" te simti in opel "tunat", aia cu BMW-uri, Vw, audi o sa se simta prost cand treci tu cu opelul pe langa ei. Normal ca nu se merita sa bagi bani in logan doar nu e masina sport.

Quote:

-Si la ora actuala nu se compara Loganu k Opelu...:))=)):))=)):)))).

Si nici BMW-ul cu opelul, asa-i?

Nu sunt vreun mare sustinator al loganului, din partea mea sa dea faliment si sa nu se mai fabrice ca sa fie posesorii de alte masini fericiti dar nu pot sa ma abtin cand vad ca tineri ca tine fac mistocareala fara a fi in cunostinta de cauza.
Propun acest post al tau la sectiunea "Top 10 ineptii elaborate de cei fara permis auto" :D

All times are GMT +2. The time now is 19:00.

- Copyright 2026 4Tuning