![]() |
Re: Comprimare chiulasa....
cosmin nu ma refeream la motoare supraalimentate
|
atunci ai informatii gresite
|
Quote:
|
da .. stiu ca asta e povestea.
dar ma gandesc pentru ca nu totzi avem 2 masini, una de zi cu zi si alta de distractii asa ca un compropis intre a fi practica de zi cu zi si cu ceva performante in plus ar fi scopul |
Cu cat modifici mai mult un motor, cu atat vei avea un consum mai ridicat... in afara de eco-tuning (acel soft facut pt scaderea consumului), orice alta modificare presupune mai multa putere... mai multa putere nu se poate fara benzina mai multa. Nu ai de unde sa scoti puterea aia daca nu-i dai aer si benzina.
Comprimarea se poate face la cote mai mici sau mai mari. Nu putem sa vorbim de fix 1-4mm luat din chiulasa pt orice masina aspirata... fiindca fiecare motor e diferit, chiar si de alte motoare de acelasi fel. Poti sa spui ca il comprimi intre un minim si maxim de N mm si de aici poti sa alegi... mergi spre minim cu comprimarea sau spre maxim. Vrei performante maxime, nu te mai uiti la consum si fiabilitate. Vrei fiabilitate si consum bun... comprimi foarte putin, dar nu vei avea mari rezultate. Si apropos, ca s-a tot vorbit de comprimarea chiulasei... se poate face comprimare si prin modificarea/schimbarea pistoanelor. Sper ca nu m-am exprimat prea aiurea, e inca matinal pt mine :) |
Quote:
iti fac poza daca vrei despre raportul de compresie cu tot cu grafice si tabele:D |
Quote:
o data ce ai modificat raportul de compresie se duce draq toata fiabilitatea GARANTAT!!! |
din ce an e cartea?
|
Da frate..motorul se poate comprima si din pistoane..dar trebuie gandit proiectul..majoritatea motoarelor au din fabrica pistoane scobite si se pot schimba cu pistoane bombate ( de compresie ) dar nu prea bombate pentru ca exista riscul ca la turatii mari pistoanele sa atinga supapele si nu cred ca acesta e scopul tuningului...si inca ceva daka un motor consuma 8 % in oras cu o camera de ardere de 40 ( exemplu ) daka se planeaza chiuloasa si camera de ardere scade la 35 consumul v-a fi aceelasi dar motorul v-a fi mai puternic...si fiabilitatea ramane daka se face doar asta la un motor stock.. Dar daka se schimba admisia , o evacuare marita cu tobe goale , regulatoare de presiune benzina si injectoare mai mari atunci creste consumul si se duce d**** fiabilitatea ..dar se schimba situatia la ture mari....
|
eu pe un anume motor de vw 8v am mers cu presiune pe cilindr 15 si mergea minunat.pe langa asta aveam si consum bun :)
|
Quote:
Iar faza cu fiabilitatea gresiti.....daca totul e facut cu cap motorul rezista fara probleme. Normal ca daca fortezi norocul bubuie, masina mea am modificat-o treptat.....si de 2 ani si ceva vede numai cox si nu am avut niciodata probleme cu fiabilitatea.....decat o singura data cand mi-a "cazut" fisa centrala :)) |
La turatii mari, daca nu ai arcuri intarite la supape, acestea nu mai apuca sa se inchida si POC !
|
S-a adus in discutie comprimarea chiulasei......nu s-a discutat de axa , supape si arcuri, e logic ca la schimbarea axei trebuie si arcuri tari.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:13. |
- Copyright 2026 4Tuning