![]() |
Re: AG 88 PVA
De la mine le.am facut cadou..:D
|
mai ai un rand din alea ca sa imi dai si mie
|
Am si pt tine 1000 lei cu anvelope 205/50/15 2 sunt yakohama advan(semislick)
|
9 Attachment(s)
Am renuntat la jantele dublate (au ajuns pe VLO) si am achizitionat un set de BCW-uri pe 15, latime 8 inchi, et 35. Sunt tare curios cum or sa vina pe masina, momentan spre nesimtirea mea masina este sub un morman imens de zapada, dar va fii ultima data, in primavara ii va fii gata garajul. Sunt indecis de ce culoare voi alege pt. jante, nu m-am hotarat intre nuante de gri, polish si alb sau chiar albastru. Motorul va intra si el pe tratament dar asta dupa ce voi aduna toate piesele necesare, mult nu mai e...:)
|
Quote:
|
il turbezi pe actualul motor sau...
|
Da, actualul.
|
Quote:
|
Treci la stand-alone sau cea de r21t cum ziceai la un moment dat ?
|
Momentan merg pe electronica de 21T. Pe viitor mai vedem ce si cum va fii si poate trec la MSQ.
|
Quote:
|
Are 8 la 1 parca r21 ...
|
As fii vrut sa il decomprim insa nu am gasit solutia cea mai adecvata. O varianta ar fi sa frezez din capul pistoanelor, ceea ce nu mi se pare treaba buna, a doua este cu garnitura metalica, care din ce m-am interesat se monteza in locul garniturii de chiulasa si am inteles ca pt. asta ar trebui rectificate blocul si chiulasa cu o rugozitate foarte mica pt. A nu avea probleme la etansarea fier pe fier si ar mai fi varianta populara cu 2 garnituri de chiulasa care iara nu imi place. Cea mai buna varianta ar fi o garnitura metalica multistrat gen celor de diesel, insa nu stiu cinr face la comanda asa ceva.
|
Rm Sarat.
Sau pistoane dedicate, cel mai elegant. |
Pana la pistoane dedicate le frigem pe astea, nu de alta dar de ce sa le schibam daca sunt bune..:))..?! teoretic, ca practic au fustele praf, la rece e simfonie la motor.
|
Quote:
Dar cum nu ma pricep, ma opresc aici. |
1 Attachment(s)
o idee pentru jante...
|
Sper sa tina macar cat a lu`mikifly ...pana la urma daca nu sunt fonduri ...il poti face si cu pistoane stock dar macar ..o garnitura mai grosa sa mai elimini din risc :D...ai vazut ca fly zicea ca la low boost nu e mare fass ....el o urcase pe la un bar :D...parca a refacut motorul odata de cand i-a pus turbo nu ?
|
Da' daca baiatul cu Nova are standalone, macar o mai poate acorda. Stimabilu' PVA o pune p-aia de 21, extinctoru' la indemana, isi face o cruce mare si-i da talpa.
|
Eu stiu ca avea de 21 turbo ...acum cateva lui a luat standalone si nu e montat .
|
Un poliş la buza jantelor iar spiţele vopsite alb, o combinaţie perfecta.
|
fara alb!!!! doar un gri poate o idee mai inchis la spite si polish sa se asorteze cu barele! felicitari bolidule!
|
Jantele vor fii gri carbon si buza polishata voi apela la un profesionist pt. asta.
Un privinta motorului pt. a obtine raportul de comprimare de 8:1 ar trebui marite volumele cu 28% din volumul camerei de ardere. Deci, cum aflu acel volum? |
Scrie aici cilindreea exacta, raportul actual si alezajul. Se calculeaza extrem de simplu.
|
De aici am luat:
- 1764cmc; - alezaj 82mm; - 10:1. Acu' fii atent, d-le inginer. - cilindreea unitara = 1764/4 = 441cmc; - rc = (cil unit + vol cam)/vol cam 10 = (441 + vol cam)/vol cam = 441/vol cam + 1 9 = 441/vol cam - vol cam actual = 441/9 = 49 cmc. Doresti rc 8, adica 8 = 441/vol cam + 1 7 = 441/vol cam - vol cam dorit = 441/7 = 63. Verificare: (441+63)/63=8 => corect. Ca urmare, ai de adaugat camerei de ardere 63-49 = 14cmc. Folosind o garnitura de chiulasa mai groasa care in stare montata va avea diametru' deasupra cilindrului = alezajul, adica 82mm, urmaresti acel cilindru cu diametru de 82mm si volum de 14000mmc. Vol cilindru = pi x D x D / 4 x h. 14000 = 3.14 x 82 x 82 / 4 x h. h = 2.65mm. Practic, cu atat ai nevoie sa inalti chiulasa! Depinzand de materialul noii garnituri: cupru - se taseaza mai deloc, material clasic - se taseaza mai mult, alegi inaltimea noii garnituri. Daca ajungi pana acolo, am sa-mi dau si eu cu parerea. |
Multumesc de calcul domn' inginer. :)
2.6 mm este exact cat doua garnituri de chiulasa varianta mai groasa, dar nu ma tiganesc. Am aflat azi ca ar fii un baiat care ar face in Pitesti garnituri metalice, astept un raspuns si la ceva de prin afara...nu e graba. Oricum mai am de adunat si alte piese. |
:tenisclap
:drunk: |
Cu ce presiune vrei sa mergi?
|
undeva la 0,5...
|
Atunci cauta o turbina mai mica, lag redus, cuplu pe o plaja de turatie mai mare... Aia din pozele tale-i imensa :D
|
Quote:
Acuma eu iti dau un sfat iar tu faci cum crezi tu! foloseste un stand alone sau minim un piggyback daca folosesti electronica ta, apoi iti faci tu singur softu! repet, e doar un sfat! |
Quote:
Scz de offtopic alex |
ce injectoare ai?......ce turbina?.......electronica inteleg e de 21t.....eu am avut setup asemanator......mergea bomba la 0.6.....aveam injectoare de volvo turbo....am dat si 1.2 bar...cu regulator de presiune benzina aftermarket......motor complet stock...nedecomprimat....si ....a muit cuzinetii dupa ceva timp.....de mers......excelent. da a te intereseaza un arbore de 1721 cc f3n are 11 kg.....fata de f7p care are 13.8.... ring a bell?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Cuzinetii i-am muit pt ca......pur si simplu....nu prea tine linia la stress major. Nu a tinut la arborele de 1.8 si incepea sa se inmoaie si la f3n. Deci mare atentie la ulei.......racirea lui......si pompa.... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
sunt convins ca gasesc, ar fi o tampenie sa desfac masina de zi cu zi, la misto am zis. plus de asta este 1,7 si abea se tara , daca ii pun arbore mai greu cu 3 kg o sa fie mai puturoasa decat e. deci exclus.
|
5 Attachment(s)
New wheels...:)
Trebuie umblat la garda la sol pe spate, la pasaje pe fata, frane fata mai mari ca acum incap, o bara stabilizatoare de 18 turbo pe spate... si cam atat sper sa le rezolv pana in mai. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:23. |
- Copyright 2026 4Tuning