Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/34225-masina-mea-opel-kadett-gsi-curs-modificare.html)

AG 80 BBI 15-06-10 10:21

Re: Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 3442005)
am venit cu o copie..... cielo :)). Doamne....puturoase masini sunt altele fata de gsi......greu rau la deal si in depasiri...m-au facut loganele muci..

:)) hai mah ca nici cielo nu e chiar asa de varza, doar trebuie un pic intretinut si merge ok...acu nah si masina economica si sa fuga nu este.

bobby_gsi2 15-06-10 15:57

Bibi daca nici un cielo adevarat de la mama lui din koreea cu 98 000 km reali nu e intretinut....plm...zici ca e noua la toate capitolele....in afara de un rulment :)

Sultanu 15-06-10 21:38

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 3443090)
Bibi daca nici un cielo adevarat de la mama lui din koreea cu 98 000 km reali nu e intretinut....plm...zici ca e noua la toate capitolele....in afara de un rulment :)

Lasa ma cielo...mai bine povestestele ce ai facut in craiova...cum mi-ai umplut scaunele de bale mai bine zis.....na ca sa nu mai apuci sa minti :)

mai bine treci mai repede la fapte

bobby_gsi2 16-06-10 10:24

Da ma p|zdo...... m-a dat sultanu` cu tigaia lui si m-a facut sa regret banii bagati in ne....cand puteam sa am demult let. Am realizat ca masina mea e chiar un faras pe langa a lui. Jantele si volanul au mai ramas de ea......aa...si admisia :)) si axa. Momentan ma multumesc sa ma dau cu fratit-o :)). Hai mai repede cu albastrica ca sunt curios ce iese.

bobby_gsi2 23-06-10 10:30

Sambata trecuta m-am trezit croit pe munca la masina. In locul din dreapta stateau frumos aranjate doua bucati flanse amortizoare si doi rulmenti fata. Intre timp a aparut o durere de cap insuportabila, dar am trecut peste si am zis sa duc la bun sfarsit ceea ce incepusem. Pwla....am belit amortizorul stanga fata....care se pare ca e si cauza troncanitului si nici rulmentii nu i-am schimbat.....am realizat ca riscam sa raman multe zile cu masina pe cric ca nu aveam presa....si mai bine am amanat.In consecinta pe locul din dreapta si-au facut loc si doua amortizoare fata, noi, pe ulei.....numele lor este OPTIMAL...acum sa vedem cat de optime sunt....m-am saturat de gazele rare din amortizoare si de suspensiile sport ale p|zdii. Ramane de vazut cand devin vrednic si cand am chef sa le pun.

bobby_gsi2 25-06-10 13:00

Ce a fost mai greu a trecut....si anume achizitionat una bucata intercooler de renault....nu stiu ce renault, plm....e luuung si micutz. Faza naspa e ca am vazut ceva urme de ulei in el.....sunt bomba la motoarele turbo....dar sunt inimos si invatz. Acum urmeaza sa ma orientez de turbina sau ma bate gandul si la compresor. E mai ok faza cu compresorul ca oricum si daca pun turbo mai mult de 0,5 nu ii dau pt ca mi-e lene sa schimb chiulasa , hai sa fiu indulgent...un 0,6 ca sigur bubuie daca umblu mai mult la "robinet".

sco211 25-06-10 13:54

cu compressor nu faci mare treaba...si nu e vorba doar de cata presiune, ci conteaza cand si cum ai acea presiune...

plus ca un compressor mecanic iti ia din puterea originala a masinii...deci nu se indicat!

Skma 25-06-10 14:14

Quote:

Ce a fost mai greu a trecut....si anume achizitionat una bucata intercooler de renault....nu stiu ce renault, plm....e luuung si micutz. Faza naspa e ca am vazut ceva urme de ulei in el.....sunt bomba la motoarele turbo....dar sunt inimos si invatz. Acum urmeaza sa ma orientez de turbina sau ma bate gandul si la compresor. E mai ok faza cu compresorul ca oricum si daca pun turbo mai mult de 0,5 nu ii dau pt ca mi-e lene sa schimb chiulasa , hai sa fiu indulgent...un 0,6 ca sigur bubuie daca umblu mai mult la "robinet".
Stai linistit ca la prima vedere nu pare costisitor insa trebuie sa te gandesti bine la ce te inhami;) sunt multe chestii de care o sa te lovesti.

bobby_gsi2 25-06-10 14:16

Astept sa termini tu si apoi sa imi spui la liniuta ce imi tre si de unde sa le iau :). Cre`ca imi bag pwla si strang bani de let. Deci...care vreti intercooler? :))

Radu_print 25-06-10 15:55

ii misto sa faci o conversie turbo, dar are 2 mari dezavantaje:
1. ii mult mai scump decat sa cumperi un let
2. ii mult mai putin fiabil decat un let (stock)

Ca si avantaj, as putea spune ca iei piesele pe rand, da ii prea mic avantajul asta.

Decizia iti apartine :)

Skma 01-07-10 12:14

Quote:

ii misto sa faci o conversie turbo, dar are 2 mari dezavantaje:
1. ii mult mai scump decat sa cumperi un let
2. ii mult mai putin fiabil decat un let (stock)

Ca si avantaj, as putea spune ca iei piesele pe rand, da ii prea mic avantajul asta.

Decizia iti apartine
Aici te contrazic.
La banii de LEt poti sa-ti faci un NE nou pregatit pentru turbo.Cat de curant o sa incep si o mica descriere a proiectului pe forum pe topicul meu..
Mai astept segmentii si cuzinetii de la biela si incepe dansul.

Plus ca poti merge 150-160 cai fara sa schimbi pistoanele cu presiune maxim 0.6

bobby_gsi2 01-07-10 12:27

Tu ai si avantajul ca ai unul deja facut "pe langa casa" :)

bobby_gsi2 10-07-10 23:41

Azi....de fapt ieri in sfarsit a murit troncanitul de pe stnga fata....troncanit care era din iarna si imi manca zilele. Initial am crezut ca e flansa......m-am inselat...apoi am crezut ca e amortizorul...cucu.....troncanitul se datora faptului ca amortizorul se desfacuse, era slabit :)). Oricum eu luasem unele noi....si cel de pe stanga ii bulisem filetu`...am hotarat sa le inlocuiesc. Am schimbat si rulmentii...flansele le-am lasat pe cele vechi ca erau ok......erau schimbat acum ceva vreme. Urmeaza luni sa o duc urgent la directie.....e muci....o roata e hais si una cea...cauciucul de pe dreapta e la sarma. Amortizoarele noi "ie" parfum.....chiar e ceea ce vroiam. Am facut si un mic test pe macadam :) sta belea.....pt asfapt tre mai tari.....eventual iau altele si le dau la intarit. I-am pus si filtru de aer.....cel vechi era imbacsit.....nu stiu pe unde mai respira saraca. Dupa directie o iau la niste sandale.....am vazut eu ca nu mai rupe aderenta pe 2 cum o facea in zilele bune si nu stiam de ce :P

sco211 13-07-10 10:27

vezi ca cica e mosteni in 2-3 saptamani...
am vb cu cineva si cik s-ar tine ca la supermoto...o sectiune pe asfalt impreuna cu una pe macadam...

incearca sa aflii si tu mai multe detalii.

bobby_gsi2 13-07-10 10:32

Neinteresant :) , iar sa ma duc sa ma bage in aceeasi grupa cu onoriu si masini de curse?
Dupa o veste buna e normal sa vina si una rea. Aveam puntea cu discuri lasata la cineva , urmand sa o montez ulterior...dar se pare ca a facut picioare...la fel ca si vechea cutie de viteze......plus o alta cutie data jos de pe astra :(

All times are GMT +2. The time now is 10:52.

- Copyright 2026 4Tuning