![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
@_anaconda_
@UNLORD Eu ma refeream la a pune platforma ta pe un model de la o alta marca din acelasi grup(exemplu: platforme de VW la Skoda), si anaconda, 5-er si 7-er sunt doua modele, x5 si x6 la fel, nu 3 sau 4 cum am zis eu in post si daca tot imi dai quote si reply citeste si da cum trebuie, am zis "unul din miile de motive" nu motivul :) Unlord, tocmai asta e, ei(BMW) se meintin in top fara supercaruri, autobuze, camioane, vanuri etc :) cele mai sportive BMW-uri oferite in momentul actual sunt M-urile, nu au masini gen SLS, SLR etc, as vrea sa vad si eu cate unitati a vandut Mercedes fara sa se ia in calcul SLS, SLR, Actros, Sprinter, Vito etc(tot ceea ce nu are BMW).Eu ma retrag din discutie ca oricum facem mai mult off topic.Sper ca s-a inteles unde bat si ce am vrut sa spun. |
Exact, 5-ar si 7-ar sunt 2 modele, X5 si X6 sunt alte doua, 2+2 = 4. Interiorul seamana la toate intre ele nu doar la 2 cate 2. Adauga si Seria 5 GT, noul 6-ar si o sa ai 6 modele care au cam acelasi interior, asta am zis eu.
Apropo, la cum pui tu problema rezulta ca e un lucru rau ca o companie sa aiba de toate, de la dube la camioane si supercar-uri si e minunat sa ai cat mai putine modele. |
Pai fa-ti tu un grup auto, Be-me-ve, cumpara cateva marci locale si fa un sasiu pentru fiecare masina in parte. O sa o duci bine cu costurile.
BMW, are doar 3 companii, fiecare cu un numar mai mare sau mai mic de modele. Nu are de ce sa nu faca un sasiu individualizat pentru fiecare, pentru ca : Mini cu sasiu de seria 3, nu ar mai fi Mini. BMW cu sasiu de Mini ONE ar fi o alta ciudatenie. Iar cu Rolls, la fel. Segmentele sunt diferite. VAG, avand mai multe companii sub papuc, foloseste acelasi sasiu, pentru acelasi segment de masina, dupa care le sorteaza pe categorii: Entry-Level, Mainstream, Luxury etc. Simplu si eficient. In Romania nu prea se invata de modularitate se pare. Pacat. Pe asta se axeaza multa lume. |
Dacia e o marca chiar mai tare decat Bmw. Nu are decat doua modele si vinde tot pe acolo... asta inseamna o marca adevarata :)))))
|
Quote:
|
Quote:
Vanzari Noiembrie : Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
BMW rupe norma pe piata din China, ca si VAG si Mercedes. Oricum, e vorba de cantitate aici, nu de calitate.
|
Quote:
Deci din pct tau de vedere Bmw,Mercedes sau VAG fac masini de calitate indoielnica,fiind firme puternice doar pt ca vand mult,ci nu ceva bun. Sunt curios ce masina/masini ai? De asemenea sunt curios ce masini le consideri a fi de "buna calitate" ? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu am zis asta, scuze daca am fost mai spartan in exprimare in postul anterior, ma grabeam.
De fapt ma refeream la alta chestie, anume argumentul ca "firma x vinde mai multe masni decat firma y" nu inseamna nimic pe threadul asta, cel putin pentru mine. Nu ma intereseaza cate unitati vinde Audi vs Mercedes, ma intereseaza ce masini fac, calitate, nu cantitate. Habar nu am cum sunt masinile facute pentru piata din China, GTR zicea pe undeva ca masinile facute pentru piata din US nu se compara cu alea facute pentru Europa, poate e valabil si la Chinezi, nu am idee. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Calitatea are si ea un pret => ceva mai putin accesibil cumparatorilor => mai putine unitati vandute => mai putini € castigati => mai putini bani investiti in calitate => calitate?! ..... Se includ una pe alta,e complicat sa vinzi multe masini,proaste,si in acelasi timp sa ai un renume mondial.Nu? Nu sunt managerul vreunei firme de masini,deci nu ma intereseaza imaginea/reclama pe care o are vreo marca pe forumul acesta,dar cu siguranta marii producatori de masini nu au devenit "mari" peste noapte. Cam usor se judeca un gigant al ingineriei auto,oricare ar fi el de pe piata actuala.E o vorba despre o vulpe si niste struguri,uneori adevarata,poate cine stie..poate nu suntem asa experti precum pretindem..Poate de-asta,ca tara cel putin,suntem in postura cersetorului,ci nu a bancherului,atat in Europa,cat si in lume. |
| All times are GMT +2. The time now is 14:33. |
- Copyright 2026 4Tuning