Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

Champion 01-12-10 19:05

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

@_anaconda_
@UNLORD

Eu ma refeream la a pune platforma ta pe un model de la o alta marca din acelasi grup(exemplu: platforme de VW la Skoda), si anaconda, 5-er si 7-er sunt doua modele, x5 si x6 la fel, nu 3 sau 4 cum am zis eu in post si daca tot imi dai quote si reply citeste si da cum trebuie, am zis "unul din miile de motive" nu motivul :)
Unlord, tocmai asta e, ei(BMW) se meintin in top fara supercaruri, autobuze, camioane, vanuri etc :) cele mai sportive BMW-uri oferite in momentul actual sunt M-urile, nu au masini gen SLS, SLR etc, as vrea sa vad si eu cate unitati a vandut Mercedes fara sa se ia in calcul SLS, SLR, Actros, Sprinter, Vito etc(tot ceea ce nu are BMW).Eu ma retrag din discutie ca oricum facem mai mult off topic.Sper ca s-a inteles unde bat si ce am vrut sa spun.

_anaconda_ 01-12-10 19:12

Exact, 5-ar si 7-ar sunt 2 modele, X5 si X6 sunt alte doua, 2+2 = 4. Interiorul seamana la toate intre ele nu doar la 2 cate 2. Adauga si Seria 5 GT, noul 6-ar si o sa ai 6 modele care au cam acelasi interior, asta am zis eu.

Apropo, la cum pui tu problema rezulta ca e un lucru rau ca o companie sa aiba de toate, de la dube la camioane si supercar-uri si e minunat sa ai cat mai putine modele.

Predator 01-12-10 19:14

Pai fa-ti tu un grup auto, Be-me-ve, cumpara cateva marci locale si fa un sasiu pentru fiecare masina in parte. O sa o duci bine cu costurile.

BMW, are doar 3 companii, fiecare cu un numar mai mare sau mai mic de modele. Nu are de ce sa nu faca un sasiu individualizat pentru fiecare, pentru ca :
Mini cu sasiu de seria 3, nu ar mai fi Mini. BMW cu sasiu de Mini ONE ar fi o alta ciudatenie. Iar cu Rolls, la fel. Segmentele sunt diferite.

VAG, avand mai multe companii sub papuc, foloseste acelasi sasiu, pentru acelasi segment de masina, dupa care le sorteaza pe categorii: Entry-Level, Mainstream, Luxury etc. Simplu si eficient.

In Romania nu prea se invata de modularitate se pare. Pacat. Pe asta se axeaza multa lume.

Alexc2vtr 02-12-10 11:57

Dacia e o marca chiar mai tare decat Bmw. Nu are decat doua modele si vinde tot pe acolo... asta inseamna o marca adevarata :)))))

Gixer 02-12-10 12:50

Quote:

Originally Posted by Alexc2vtr (Post 3863478)
Dacia e o marca chiar mai tare decat Bmw. Nu are decat doua modele si vinde tot pe acolo... asta inseamna o marca adevarata :)))))

Cand motorizarea maxima e cat cea minima de la BMW nici nu e prea greu sa iti iasa o masina ieftina, si in plus neamtu mai ales cand e putin strans cu usa(criza asta cica) devine pragmatic, si se rezuma la ideea de baza a autoturismului: si anume sa te duca din pct A in pct B cu un cost total per km cat mai mic si intr-o minima siguranta relativa si intr-un timp maxim onorabil(viteza medie sub maxima admisa de la noi, deci aprox 100kmph la distante mari si in oras 50-60kph)! La capitolul asta Loganul e deja "entry level" si avand pretul cel mai mic.....QED :-P

Bogdan_mb 02-12-10 12:56

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 3861242)
Ba chiar BMW mai are alte marci in grup, Rolls Royce si Mini pe care le mentine in top, fiind masini de lux in clasele lor.Ceea ce ai scris tu, Ionut, in legatura cu BMW e unul din miile de motive pt care iubesc BMW, intodeauna mi-a placut la ei(BMW) ca au reusit sa fie independenti de altii si sa se mentina in top fara ~~8 marci in grup(se stie care grup) si fara sa produca supercars, camioane, autobuze, dube etc(se stiu si aici grupurile), pe langa asta sunt si originali cu modele noi pe care le lanseaza, nu au pe 3/4 modele acelasi interior/sasiu etc :) La ei niste faruri si stopuri noi pe acelasi sasiu nu inseamna model nou(se stie si aici cine procedeaza astfel).

Iar vad post-uri facute din fanatism si nu bazate pe date. Era atat de greu sa dai un search pe google ?

Vanzari Noiembrie :
Quote:

BMW brand sales rose 12 percent, to 107,789 cars.
... Deliveries including Mini and Rolls-Royce vehicles rose 12 percent in October to 128,593 cars and sport-utility vehicles
Quote:

Audi, which aims to overtake BMW as the luxury leader by 2015, recorded 5.8 percent growth in October sales to 87,600.
Quote:

The Mercedes brand, the number-two luxury make, posted a 14 percent advance in deliveries to 100,500 vehicles last month on demand for upgraded R-Class and CL models. Including the Smart city-car brand, which slumped 15 percent, Daimler’s car sales rose 11 percent to 108,400, the company said Nov. 5.
Total :
Quote:

Through October, Audi’s sales grew faster than its main competitors, rising 16.4 percent to 916,900 vehicles. Deliveries at the Mercedes brand climbed 15.5 percent to 954,400, while the BMW make rose 14.6 percent to 1 million.
Deci vb. de diferente sub 10% , foarte mult nu ? :rolleyes2

a3ds 02-12-10 13:06

BMW rupe norma pe piata din China, ca si VAG si Mercedes. Oricum, e vorba de cantitate aici, nu de calitate.

durabm 02-12-10 22:54

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3863646)
BMW rupe norma pe piata din China, ca si VAG si Mercedes. Oricum, e vorba de cantitate aici, nu de calitate.

Deci din pct tau de vedere Bmw,Mercedes sau VAG fac masini de calitate indoielnica,fiind firme puternice doar pt ca vand mult,ci nu ceva bun.
Sunt curios ce masina/masini ai? De asemenea sunt curios ce masini le consideri a fi de "buna calitate" ?

rizea.vlad 03-12-10 14:43

Quote:

Originally Posted by durabm (Post 3865347)
Deci din pct tau de vedere Bmw,Mercedes sau VAG fac masini de calitate indoielnica,fiind firme puternice doar pt ca vand mult,ci nu ceva bun.
Sunt curios ce masina/masini ai? De asemenea sunt curios ce masini le consideri a fi de "buna calitate" ?

El se referea la piata chineza, unde acolo conteaza mai mult cantitatea...

Bogdan_mb 03-12-10 15:17

Quote:

Originally Posted by rizea.vlad (Post 3866640)
El se referea la piata chineza, unde acolo conteaza mai mult cantitatea...

detaileaza :rolleyes2

adrian78bmw 03-12-10 16:12

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3866727)
detaileaza :rolleyes2

se refera ca masinile germane facute in china sunt de genul BYD CHERY GELLY de carton

a3ds 03-12-10 16:52

Nu am zis asta, scuze daca am fost mai spartan in exprimare in postul anterior, ma grabeam.

De fapt ma refeream la alta chestie, anume argumentul ca "firma x vinde mai multe masni decat firma y" nu inseamna nimic pe threadul asta, cel putin pentru mine. Nu ma intereseaza cate unitati vinde Audi vs Mercedes, ma intereseaza ce masini fac, calitate, nu cantitate.

Habar nu am cum sunt masinile facute pentru piata din China, GTR zicea pe undeva ca masinile facute pentru piata din US nu se compara cu alea facute pentru Europa, poate e valabil si la Chinezi, nu am idee.

Bogdan_mb 03-12-10 20:15

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3866867)
se refera ca masinile germane facute in china sunt de genul BYD CHERY GELLY de carton

am intrebat deoerece am trecut recent prin china iar pe langa rahaturile locale, sunt foarte multe masini gen S-class / Seria 5/7 , a6 / a8 in stare foarte buna. O fi economie de masa dar cand vinde vorba de produse premium stiu ce sa aleaga. Dar cum zicea si a3ds nu are nici o importanta pana la urma vanzarile.

adrian78bmw 03-12-10 20:41

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3867542)
am intrebat deoerece am trecut recent prin china iar pe langa rahaturile locale, sunt foarte multe masini gen S-class / Seria 5/7 , a6 / a8 in stare foarte buna. O fi economie de masa dar cand vinde vorba de produse premium stiu ce sa aleaga. Dar cum zicea si a3ds nu are nici o importanta pana la urma vanzarile.

Bineinteles singura diferenta e de ampatament numa in China gasesti A6L SERIA 5L Passat L lor le place XXL Cei 3 mari jucatori au speculat inaintea celorlalti opurtinitatea pietei chineze ..

durabm 04-12-10 00:28

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3866963)
Nu am zis asta, scuze daca am fost mai spartan in exprimare in postul anterior, ma grabeam.

De fapt ma refeream la alta chestie, anume argumentul ca "firma x vinde mai multe masni decat firma y" nu inseamna nimic pe threadul asta, cel putin pentru mine. Nu ma intereseaza cate unitati vinde Audi vs Mercedes, ma intereseaza ce masini fac, calitate, nu cantitate.

Habar nu am cum sunt masinile facute pentru piata din China, GTR zicea pe undeva ca masinile facute pentru piata din US nu se compara cu alea facute pentru Europa, poate e valabil si la Chinezi, nu am idee.

Calitatea are si ea un pret => ceva mai putin accesibil cumparatorilor => mai putine unitati vandute => mai putini € castigati => mai putini bani investiti in calitate => calitate?! .....
Se includ una pe alta,e complicat sa vinzi multe masini,proaste,si in acelasi timp sa ai un renume mondial.Nu? Nu sunt managerul vreunei firme de masini,deci nu ma intereseaza imaginea/reclama pe care o are vreo marca pe forumul acesta,dar cu siguranta marii producatori de masini nu au devenit "mari" peste noapte.
Cam usor se judeca un gigant al ingineriei auto,oricare ar fi el de pe piata actuala.E o vorba despre o vulpe si niste struguri,uneori adevarata,poate cine stie..poate nu suntem asa experti precum pretindem..Poate de-asta,ca tara cel putin,suntem in postura cersetorului,ci nu a bancherului,atat in Europa,cat si in lume.

All times are GMT +2. The time now is 14:33.

- Copyright 2026 4Tuning