![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
|
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/snN38iQWNVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
De la Autozeitung: Audi A4 Avant 2.0 TDI vs. BMW 318d Touring
|
|
Inca un test, acelasi castigator ...
Quote:
|
stiam ca superficialitatea si ignoranta este specialitatea lui GTR.
acum sa fim serios, 495 la 489 puncte. dau oricand 0,4litri in plus consum la 100km pt performatele lui 3.0tdi. tu crezi ca cine are bani de o astfel de masina se uita ca una consuma 9.8 si cealalta 10.2 ?! suspensia este mai ferma la q5 poate pt ca este un model S chipurile, deci e normal sa fie sacrificat confortul. plus ca vorbim de pneuri 255/4520 fata de 245/50R18. diferenta de pret se justifica prin dotarile superioare. numai cat costa jantele de 20 fata de cele de 18 cat are x3, pachetul estetic exterior samd. diferenta de pret apare si intre anvelopele 255/45r20 fata de 245/50r18. aprox 100 euro pe bucata. rezultatul este subiectiv bazat pe neechiparea identica a masinilor: pui cele mai mari jante la x3, il dotezi echivalent si ai rezolvat si cu confortul si cu pretul. aveam pretentia ca poti sa citesti printer detalii. tot ceea ce conteaza este daca da cineva 0.4 litri la 100km pt performante superioare. si inca odata se vede ca 313cp de la audi > 313 cp de la bmw. motoare cu aceleasi specificatii, aceeasi cutie, aceeasi greutate, aceeasi aerodinamicitate. UPDATE. ia de aici despre cat costa bmw: The Audi SQ5 is the opulent equipped vehicle, even though it costs a lot more (Audi: 58,500 euros, BMW: 55,100 euros). The BMW X3 35d x-Drive is more expensive, however, when it is pimped on the equipment level of the SQ5. The 20-inch tires beats the BMW dealer with almost 3,800 Euros to the price. Who wants to sit in the BMW X3 35d x-Drive similarly comfortable, should the sport seats (550 Euro) with electric adjustment order (series) as well as heating and lumbar support (370 and 310 euros). iar ceea ce anticipasem eu despre confortul audi: He stumbles with its large wheels and sports suspension awkward about major and minor bumps. Annoying, especially as the closer and firmer sports seats upholstered in Audi SQ5 by inmates also do qualities demand. deci care e rezultatul Unlord ? |
Quote:
|
Quote:
|
Pe mine ma irita grav faptul ca, atunci cand bmw e mai rapid cu 0.0001 secunde, conteaza. Cand bmw e mai lent cu 0.0001 secunde, nu mai conteaza, lumea nu`si cumpara masinile dupa cifrele de pe hartie...
|
Eh, mai ales pe topicul asta nu e chiare atata de importantant (poate pe AMG vs. M vs. RS - are mai mult sens) si nici nu s-a mai facut facut tam-tam pe tema asta, cel putin in ultimul timp ... si cred ca pe sectiunea asta ar fi mai util sa nu ne mai agatam tot timpul de niste cifre cand in realitate la o masina conteaza in primul rand pretul, spatiul interior, comfortul, fiabilitatea, felul cum se conduce, consumul, costurile de intretinere etc. Am fi mult mai castigati daca pe sectiunea asta am schimba mai multe informatii de genul asta, parerea mea ...
p.s. In alta ordine de idei, as prefera oricand un M535i unui M5 F10 si asta pt ca nu imi place deloc nivelul tehnologic si industrial la care s-a ajuns azi. Defapt cel mai tare ma deranjeaza ca "duelul" nu mai e intre ingineri (cum era inainte) ci intre oameni cu cravata. Practic acuma mandria unui producator nu mai consta in tehnologiile pe care reuseste sa le dezvolte ci in numarul de bucati pe care le vand ... e trist sa vad motoare de Dacia pe Mercedes, sasiuri de Toyota pe BMW, platforme de Skoda,Seat pe Audi si lista compromisurilor poate continua ... <iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/67LERJ4h3k8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
Per total X3 s-a dovedit a fi "mai masina", dar putin dezamagitoare ca prestanta sportiva. |
3 Attachment(s)
Pare-se ca dominatia struto-camilelor continua in cadrul Grupului BMW.
Attachment 2739315 Attachment 2739316Attachment 2739317 |
Quote:
|
Eu sunt curios cum ar arata cu bena sau ca Papamobil. Sunt sigur ca ar fi mult mai misto.
|
Audi R8 V10 vs. Ducati Diavel 0-150-0Mph
<object id="flashObj" width="486" height="412" classid="clsid:D<param name="movie" value="https://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="flashVars" value="videoId=2276033897001&playerID=77543738001& playerKey=AQ~~,AAAAEgPHU3E~,qeGhIM7pfOrao-uq3l_c-0umP_gJl-cI&domain=embed&dynamicStreaming=true" /><param name="base" value="http://admin.brightcove.com" /><param name="seamlesstabbing" value="false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="swLiveConnect" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="https://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=2276033897001&playerID=77543738 001&playerKey=AQ~~,AAAAEgPHU3E~,qeGhIM7pfOrao-uq3l_c-0umP_gJl-cI&domain=embed&dynamicStreaming=true" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" swLiveConnect="true" allowScriptAccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed></object> |
Quote:
|
Eu prefer mercedes si ca suv mercedes G-class, si ca vapor sau strutocamila mercedes GL, si ca masina simpla la un pret cat de cat decent(la salriile din germania) bmw seria 3 sau un a4.(c-class nu place)
|
Quote:
De aia exista sectiunea asta... |
Quote:
GL-ul este o strutocamila, un mare SUV MARE cu bunicele capabilitati off-road, cu mult lux si mult confort. |
Quote:
Mercedes ML mi sa parut un spatiu destul de mic in interior pentru cat de mare este:),deci in loc de ML prefer orice bmw sau audi din aceeasi categorie. Mercedes GL nu cred ca are egal in privinta luxului (asemanator cu S class) comfortului si numarul de scaune. Nu ma leg de moatoare pentru ca si bmw si audi si mercedes au in varf de gama motoare destul de apropiate, stiu ca o sa sara lumea ca nu bmw are mai multi cai si consum mai mic, audi are mai multi nm si mercedes etc....Dar fiecare isi alege un motor in functie de placerile lui.(sunet,putere, consum(stiu pe un om cu GL care face foarte multi km pe luna si care da sa gandit si la consum) Din ce mi-a zis el avand un q7 inainte de GL a spus ca acel q7 avea un consum egal cu al GL-ului si ca nu mai prefer audi Q7 nici in ruptu capului. Q7 si GL motoarele cele mai mici diesel. |
Q7 oricum ese o ragalie de masina veche.
daca avea acelasi consum cu GL nu ar fi o problema pt ca cele doua masini au aprox aceeasi greutate si aerodinamica, deci nu stiu de ce s-ar astepta sa fi fost mai mic la Q7. plus ca, daca acel Q7 l-a avut inainte, probabil nu era cu modelul cu facelift, deci avea cutia aia veche ZF in 6 trepte si nu modelul nou in 8, pierzand acolo 1 litru/100km iar motorul probabil era cel de 233cp sau in cel mai bun caz cel de 240cp, care intre timp au mai fost imbunatatite si au devenit mai eficiente. era doar o paranteza. eu unul nu stiu ce motive ar gasi un om sa cumpere Q7 sau GL, pt ca mi-e greu sa cred ca nu foloseste masina aia 99% din timp pe asfalt, iar dpdv al handlingului astfel de masini sunt penibile, probabil la un nivel amarat de Renault Fluence care costa 12.000 euro, deci riscul de a te rasturna cu un astfel de suv incercand sa eviti un obstacol este imens. daca merge omul si prin ceva conditii mai grele, un A6 allroad ar fi fost suficient, avand si garda la sol reglabila. |
1 Attachment(s)
masina luata de noua in valoare de 108 000 euro
a fost parcata ieri dimineata la intrarea in salonul auto bucuresti |
ce le-a dat peste bot !
ia uitati-o pe asta cu "interamerican nu despagubeste" http://www.google.ro/search?rlz=&q=i...EuGL4ATYnICIBg masina parcata in fata sediului central pe vremea cand exista acea companie de asigurari. |
Asta e din Brasov poza si din pacate n-a fost singura masina de genu.Au mai fost un BMW E39 alb (daca-mi aduc bine aminte) nu mai stiu exact la ce firma de asigurari si inca un Audi A8 negru la asirom.
Astea 2 erau in centru' civic la distanta de 300m una de cealalta , amandoua la alte firme de asigurari. http://3.bp.blogspot.com/-Tzemkph6bo...SPAGUBESTE.jpg |
eu am asteptat 1 luna jumate la o masina ca cei de la asirom sa plateasca pt o dauna de 2500E. ii sun am la 2 zile si inspectorul isi tot cerea scuze, ba ca rezolva cat mai repede, ba ca a avut probleme in familie, ba ca a fost plecat. mie imi spunea ca totul e in regula si la service incerca sa-mi repare masina cu piese facaturi ca sa scada 500E la reparatie, desi masina se afla in reprezentanta si am avut noroc ca il cunosc bine pe cel care s-a ocupat de masina.
|
Quote:
si eu ii sunam la 2 zile..... |
Cum a spus si Alex, te poti considera un "caz fericit", eu am stat 4 luni cu masina in service din cauza lor... niste nesimtiti (scuze de off, mi-am adus aminte si m-au apucat iar nervii).
|
BMW E92 335i (N54 with upgraded turbos/JB4 tune) vs. Lamborghini Gallardo LP560-4 (tuned)
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/FRJtNc8IIeI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Cum reuseste Audi sa-si strice imaginea: A7 de peste 100.000 de Euro plin de probleme din fabricatie
Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: https://www.4tuning.ro/vanzari-econom...tie-18115.html |
am vaz si eu articolul ala. nu zic ca omul nu are dreptate dar cred ca si exagereaza. un lucru mi-a atras atentia: faptul ca el sustine ca masina cand era noua a costat peste 100.000 euro.
pai sa o luam asa: S7 nu are cum sa fie, ca abia anul trecut a fost disponibila pt comanda. 3.0tdi biturbo are un an si un pic, deci nu aia este motorizarea. mai ramane 3.0tfsi 300cp(de un an are 310 cp) si 3.0tdi 245cp. ambele au pret de lista de 63.000 euro inclusive tva. ce optionale sa fi avut masina ca sa coste cu alte 40.000 in plus ! culoarea e din aia penala la 1150 euro, jantele alea sunt 3400. in fine, povestea e sigur adevarata in mare parte, insa cred ca e invatatura de minte ca nimeni sa nu mai cumpere masina ce a fost de drive test. in cei 12.000km toti si-au batut joc de ea si cred ca a fost condusa de minim 100 de insi. nevesta-mea a avut de la firma pt cateva zile o masina cu dublu ambreiaj pt ca a ei era in service. primul lucru ce l-am facut cand a ajuns acasa a fost sa ii bag cutia in sport si sa ii dau in goarna sa va cum schimba. masina noua, ramane masina noua. oricum nu e scuzabil absolut nimic din ce i s-a intamplat tipului ala. |
Nu stiu de ce dar aveam impresia ca diferenta de pret intre A7 si A5 este mai mare. Vorbesc de A5 3.0 TDI S Tronic. Chiar si asa, nu este foarte greu sa faci un A7 la 100 000 euro. Varul meu are A5 3.0 TDI (245CP) Sportback Quattro, S Tronic si o data l-am configurat in mare, trecuse de 75 000. Imediat se aduna - jante Audi Exclusive 19", S Line, culoare, pachet piele (alb negru, inclusiv pe usi), bixenon, Audi MMI, navigatie, sistem de sunet B&O, pachetele alea cu volan si suspensie reglabile (confort, dynamic, etc) si altele. Chiar si asa lipsesc unele dotari gen nu are trapa si alte cateva chestii de detaliu.
So...un A7 dotat bine se duce la 100 000 euro, fie el si 3.0. |
Eu sunt curios daca avea cutia in 8 trepte sau cea cu dublu ambreiaj care e renumita pt probleme la electronica ... oricum e clar, niciodata nu trebuie luata o masina de test-drive si mai ales nu intelg cum le-a dat si peste 100K de euro pe ea. Topicul asta merge pus si la automata vs. manuala, desi cred ca nu poti comanda masina asta decat cu automata, oricum eu intotdeauna am fost f. sceptic fata de cutiile dublu-ambreiaj de la VAG, mai ales ca mai cunosc nenumarate cazuri, inclusiv am vazut pe viu la masina soferului ...si totul de la partea electronica care e f. pacatoasa la cutiile VAG.
|
anaconda, A5 sportback 3.0tdi stronic pleaca de la 55.000 euro, deci optionale de 20.000 nu ar fi chiar o chestie iesita din comun, desi 75.000 este prea mult pt o asa masina.
deci opionale de 20.000 fata de 40.000 cat avea a7-le ala, e diferenta mare. motor de 3 litri single turbo si 100.000 e aberant iar ala ce a configurat o asa masina a fost prost. si mai prost a fost ala ce a cumparat asa ceva. sunt ferm convns ca avea 3.0tdi pe masina si 245 cp . cum sa dai pe 245 cp, 100.000 ? mai bine lua panamera si era altceva ca si imagine. nu cred ca exista masini de show room atat de bine accesorizate, ca sa le cace fiecare cum vrea si cand vrea iar eu personal refuz sa accept pretul de peste 100.000. de regula pun aia optionale de 15.000 pt un A7 astfel incat sa fie suficient sa ia ochiul clientului. 87.000 costa cel mai accesorizat a7 care este acum pe stoc. unlord, cutia tiptronic este disponibila de la inceputul lui 2012, deci avea stronic omul. a7 este exclusive cu automata |
Quote:
Au fost niste probleme (de soft) la anumite variante, in general la cele in 6 trepte pe masini gen Skoda, Golf, Passat, acum ceva timp. Au fost remediate dupa iar cele cu probleme erau si ele reparate (rescris softul). De la asta pana la a fi "sceptic" la toate cutiile lor, inclusiv cele recente e cale lunga. O luati si voi pe urma alora de generalizeaza un caz pentru alte zeci de mii de exemplare. Ce s-a intamplat acolo a fost o exceptie dar la modul general nici nu se pune problema de atatea defectiuni, in special la cutie. Vezi topurile de fiabilitate unde Audi ocupa locuri fruntase. |
Mdah, incerc sa nu generalizez, dar tocmai ce au facut un recall masiv in China (385.000 de bucati !!!), e vb. de modele 2008-2013 deci nu poti sa spui ca sunt un etalon al fiabilitatii aceste cutii DSG si sunt in continuare sensibile, deci sceptic inca am de ce sa fiu, eu personal as lua VAG numai cu cutie manuala, cutii care sunt dovedite a fi fiabile. Sa numai spun ca daca vrei sa cresti puterea la motor s-ar putea ca un DSG sa nu reziste asa bine ca o manuala:
http://www.wantchinatimes.com/news-s...00139&cid=1206 |
dsg au niste limite in ceea ce priveste cuplul, capacitatea de tractare si greutatea masinii.
e clar ca cutiile cu dublu ambreiaj sunt cele mai sensibile. de ex, din cauza greutatii, pe a8 niciodata nu va fi dsg. S7/S6 au doar 550nm din cauza dsg. acelasi motor cu 420 cp pus pe a8 are 600nm cu tiptronic. cred ca, in general vorbind, cutiile cu dublu ambreiaj indifferent pe ce brand sunt montate sunt mai putin fiabile ca cele tiptronic sau manual. statistic vorbind, grupul vw cred ca are peste 90% market share in ceea ce priveste masinile cu dsg(pana acum vreo 3 ani cred ca aveau 95%) iar tot statistica spune ca e normal ca peste 90% din cazurile de defectiuni ce fac valva sa fie ale lor. |
Quote:
Full si fara reducere trece de 120k de euro, asa ca la 100k deja nu e varinta cea mai accesorizata. Acum si daca costa 80k, si daca costa 100k, si daca costa 120k, beleaua si brandul sunt aceleasi. |
mai, eu chiar nu mai inteleg rostul la motorizarile diesel in ziua de azi.
de ex, 328i cu 245 cp costa 41.000 euro iar 330d cu 258cp costa 47000. de ce ar plati cineva 6000 euro in plus ? performantele suplimentare ale lui 330d sunt infime si sesizabile doar daca pierzi noaptea prin oras la liniute, altfel, in condusul de zi cu zi nu stiu unde te-ai folosi de demarajele un pic mai bune pe care le are 330d. 90% din soferi nu ar simti nimic in plus la 330d fata de 328i si chiar si asa, putinul oferit in plus, chiar nu ajuta la nimic. apoi, indiferent cat de putin consuma un diesel, totusi 6 cilindri diesel consuma cat 4 cilindri otto, deci nu recuperezi nici din consum. poate doar sa castigi ceva la revanzare, insa nu cred ca mai mult de 2000/3000 euro. impozitul anual, reviziile, rca-ul mai scumpe cu mult la un diesel in 6 cilindri. acelasi lucru la A4 1.8 tfsi-170cp vs 2.0tdi 177cp. performante similare insa pretul este mai mic cu 4000 euro pt otto. si fiecare producator are exemple numeroase. eu daca mi-as cumpara masina noua, nici o secunda nu as considera un diesel. |
Quote:
|
nu stiu care este rostul postului tau, dar probabil ai inteles ca mentionand 6 cilindri, mentionam 3 litri de fapt.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:27. |
- Copyright 2026 4Tuning