Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Seicento - NT O5 YRJ (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/49376-seicento-nt-o5-yrj.html)

26WRC 17-07-09 16:37

Re: My Seicento - NT O5 YRJ

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2493289)
OK...deci ce a zis quick legat de treaba aia cu aceiasi greutate dar disipata pe mai multi cm2 ma pus pe ganduri...si am zis...bai tata, macar trebuie niste cauciucuri cu aderenta foarte buna, mai ales pe ploaie...sa nu'mi fuga fundu una 2...asa ca va supun atentiei urmatoarea poza :D

Initial am zis Uniroyal...ca e frumos profilul si e si ieftin...dar dupa ce am vazut testele astea...clar Yoyo astea sau Dunlop...despre Yoyo :) am auzit ca se tocesc cam repejor...despre Dunlop nu am auzit nimic...deci Proxes sau SP9000? Sau exagerez putin si ar trebui sa ma gandesc si la niste Raynsport2...daca pica...

Yoyo:lol::lol::lol::-):p man uniroyal rainsport au iesit cel mai bine in testul asta comparativ, ideia e ca punctajul cauciucului sa fie cat mai mic,nu cat mai mare:P;)

quick_5hifter 17-07-09 17:22

Cand am zis "distantiere" ma refeream, evident, la flanse. Tocmai de aici apare problema cu trepidatia aia nesuferita de care spuneam: se formeaza 2 cercuri, unul descris de 4x108 si unul de 4x98. Daca aceste 2 cercuri nu sunt perfect concentrice (cum am patit eu), vei avea impresia ca rotile sunt patrate.
Din pacate, oricat de bine ar fi trasate aceste cercuri, daca burghiul strungului se deplaseaza cat de putin atunci cand dai gauri pentru prezoane, obtii efectul nedorit de care ti-am zis mai sus. Eu iti doresc sa n-ai parte de asa ceva.

S-ar putea sa scapi, insa, de aceasta grija daca inelele de centrare vor fi facute perfect concentrice (exterior/interior). In felul asta, poti sa faci toate gaurile din flanse un pic mai permisive, sa poti misca prezonul in gaura dupa pofta inimii :D (insa sa ramana destul material cat sa nu-ti iasa prezoanele din flansa, cu tot cu roata).

In legatura cu gumele "stretch", unul din avantaje este ca intra mai usor sub aripa, asa cum ti-am spus mai devreme (cu aripa evazata doar 1-2 cm mai mult decat suprafata de contact a cauciucului), iar janta ar putea sa ramana 1-2 cm in exterior, de unde rezulta un aspect mai "german-style" :D
Un alt avantaj ar fi suprafata de contact mai mica ;) si deci o aderenta mai buna.
Un 185/50/R14 ar fi fost mai convenabil din punctul asta de vedere, se si incadreaza bine ca diametru total, insa nu mai bine decat masura aleasa de tine. La cea din urma, recomandarile pentru latimea jantei sunt 6-7.5J, deci merg fara probleme.

Ca marca de anvelope iti recomand Toyo Proxes (eventual Proxes T1R, daca se fac pe dimensiunea asta). Gasesti si un furnizor cu preturi foarte bune pe sectiunea "bazar" a forumului.

Bine ca mi-am mai adus aminte ceva: al doilea rand de prezoane, care vor prinde flansa pe janta, sa le faci neaparat cu un sistem bun anti-rasucire. Ideal ar fi cu zimti ca la prezoanele originale, insa poti opta si pentru un "capac" patrat/triunghiular sau, daca lasi "capacul" rotund, fa-i un mic decupaj ca sa faci loc unui surub infiletat in flansa.
Eu am incercat cea mai proasta varianta: 2 puncte de sudura :oops: pe fiecare prezon. Pe langa faptul ca am fost nevoit sa polizez pana le-am adus la acelasi nivel, punctele de sudura au si deplasat un pic prezoanele in gauri, iar cand le-am montat prima data pe masina, o parte din punctele de sudura au cedat, prezoanele rasucindu-se in gol. A trebuit sa scot fuzeta cu tot cu janta, sa sudez prezonul din nou - cu janta pusa - de distantier si abia apoi am reusit sa-l desfiletez...

Exista o sansa destul de mare ca alineatul precedent sa-l fi scris degeaba :lol: :oops: : probabil vei opta pentru prezoane infiletate in flansa, nu prezoane intepenite in flansa si prinse cu piulite la exterior, cum am facut eu.

In legatura cu vopsirea jantelor, eu nu vad decat 2 variante:
-le lasi asa
-le vopsesti pe "stea" cu gri antracit, exact ca in semnatura ta.
Daca vei opta pentru un negru lucios, nu cred ca vei fi multumit de contrastul prea mare cu buza jantei. Un negru mat ar fi greu de intretinut si, de asemenea, negrul de orice fel face janta sa para mai mica.... e destul faptul ca orice janta cu buza pare mai mica decat e in realitate...
Ar mai fi o varianta: gri antracit in centru, cu buza alba (dar atunci va trebui sa le cureti zilnic din cauza reziduurilor de placute de frana).
Sub nici o forma nu recomand folie de carbon, vei vedea ca la imbinari se va vedea de toata jena :rolleyes2 Nici macar un aerograf tip carbon nu ar rezolva problema, am vazut jante fabricate carbon-style si nu arata bine deloc :rolleyes2

Keep in touch!

morpheusmaster 17-07-09 17:34

WTF guyz...ciudata treaba...uniroyal care e cel mai ieftin are cele mai bune rezultate...dunlop care e cel mai scump are cele mai proaste rezultate...si notarea e invers proportionala sistemului general...na...oricum am scris anume yoyo :) imi place mie mai mult :)

@quick: Cred ca am sa merg pe toyo proxes t1r 195/45/14 si da :) alineatul ala lai scris degeaba caci flansele o sa fie cu filet :) si am sa infiletez prezoanele rotii in flansa :) (nu cum ai facut tu)

Am sa ma gandesc la cea mai buna varianta varianta cromatica (niste VT) si am sa le fac asa cand am sa ma plictisesc de lookul stock...

quick_5hifter 17-07-09 22:06

Inca un reply pentru azi: am senzatia ca te pierzi in detalii, exact ca mine :oops: cu alte cuvinte, daca pui ceva MARE la cale, lasa la o parte orice detalii gen vopsit jante, comandat prezoane etc. Astea le poti face mai tarziu, una cate una, fara eforturi imense. In schimb, un plan mai de amploare (si implicit mai costisitor) cum ar fi un bodykit, un engine swap sau alte asemenea... necesita niste eforturi financiare deosebite si inevitabil cateva sacrificii.

Nu vreau sa par "Mr. Experienced" cand spun astea - mai ales ca eu scriu azi, dar maine voi face la fel ca pana acum :oops::oops::oops:. Insa stiu cum e, vezi o janta - o vrei neaparat, esti nebun dupa muzica - simti nevoia sa schimbi cel putin o piesa pe luna, vrei un scaun - vinzi telefonul+laptopul si il cumperi.... iar cand incepi sa pui bani separat pentru ceva "bun", iti pica ambreiajul sau ramane motorul fara ulei/apa (exemplu). Si uite asa se duce tineretea :twisted:

Bineinteles, astea ni se intampla doar noua, celor cu buget de roman de rand...

In concluzie, FA-TI BODY-KIT-UL ALA de la semnatura! ca ne tot amagesti de cateva luni bune...
Toate cele bune!

(vezi, daca m-ai indemnat sa scriu? acum nu mai scapi de mine :lol: )

morpheusmaster 17-07-09 22:13

:) :) :) He he he...frate ce'mi place de tine...ma baiete :) pai eu ce pun aici la cale??? Bodykitu ala...evazarile alea...bara spate/fata...nu trebuie toate sa se imbine??? CORRECT!!! Dar inainte de toate astea...nu trebuie sa am JANTELE puse pe masina? Nu asta era pasul premergator catre bodykit??? Vine toamna/iarna...vreme urata...poate uit masina intr'un bodygarage :) si la primavara iese mai umflata...mai nervoasa...cine stie? Intelegi unde bat? Nu asta ziceam acum 10-15 pagini??? CA VREAU JANTELE ODATA CA DUPA SA POT DA DRUMU LA BODYKIT...pana nu pun jantele nu stiu cum o sa fie evazarile...cat de lata am sa fac bara, etc ;) si tu ziceai asta mai demult...si cum ai zis si tu...vopsitu jantelor&shit is detalii...eu am zis ca le fac acu? la primavara...om vedea...

P.S.1 Vreau sa vb. cu Roby, pui o pila buna...la el vreau sa il fac dar sa scot si un pret bun...sa ne intelegem omeneste :)
P.S.2...care laptop? care telefon? :)) intelegi unde bat?

quick_5hifter 18-07-09 22:31

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2494176)
:) :) :) He he he...frate ce'mi place de tine...ma baiete :) pai eu ce pun aici la cale??? Bodykitu ala...evazarile alea...bara spate/fata...nu trebuie toate sa se imbine??? CORRECT!!! Dar inainte de toate astea...nu trebuie sa am JANTELE puse pe masina? Nu asta era pasul premergator catre bodykit??? Vine toamna/iarna...vreme urata...poate uit masina intr'un bodygarage :) si la primavara iese mai umflata...mai nervoasa...cine stie? Intelegi unde bat? Nu asta ziceam acum 10-15 pagini??? CA VREAU JANTELE ODATA CA DUPA SA POT DA DRUMU LA BODYKIT...pana nu pun jantele nu stiu cum o sa fie evazarile...cat de lata am sa fac bara, etc ;) si tu ziceai asta mai demult...si cum ai zis si tu...vopsitu jantelor&shit is detalii...eu am zis ca le fac acu? la primavara...om vedea...

P.S.1 Vreau sa vb. cu Roby, pui o pila buna...la el vreau sa il fac dar sa scot si un pret bun...sa ne intelegem omeneste :)
P.S.2...care laptop? care telefon? :)) intelegi unde bat?

:D inteleg unde bati :D
Cu Roby discutam, ca si eu voi apela din nou la el in 6-7 luni...

Bodykit-ul poti sa-l faci si fara jante, doar evazarile aripilor depind de jante. Bara fata si spate trebuie sa urmeze linia masinii, nu a jantelor, altfel n-o sa mai obtii aspectul ala bombat in laterale. Cred ca acelasi lucru ti l-ar spune si Roby...
Bine, acum daca tot ti-ai luat jantele, ar fi culmea sa nu le montezi :lol:
Abia astept sa vad ce iese! Sper sa nu te abati prea mult de la proiectul initial :D

morpheusmaster 18-07-09 22:33

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 2495920)
:D inteleg unde bati :D
Cu Roby discutam, ca si eu voi apela din nou la el in 6-7 luni...

Bodykit-ul poti sa-l faci si fara jante, doar evazarile aripilor depind de jante. Bara fata si spate trebuie sa urmeze linia masinii, nu a jantelor, altfel n-o sa mai obtii aspectul ala bombat in laterale. Cred ca acelasi lucru ti l-ar spune si Roby...
Bine, acum daca tot ti-ai luat jantele, ar fi culmea sa nu le montezi :lol:
Abia astept sa vad ce iese! Sper sa nu te abati prea mult de la proiectul initial :D

Nu prea ai tu dreptate ca nu stii c am eu in cap...evazarea si bara spate trebuie facute amandoua odata...ca sa se lege...si evazarile le fac in functie de jante...bla bla bla...oricum...am gasit un pret foarte bun pentru toata lucrarea in bucuresti ;) sa vad acum oferta lui Roby...cand o sa vorbim cu el...fugi putin pe mess sa vorbim mai detaliat

mba 20-07-09 22:08

1 Attachment(s)
din seria...
"What more motivation do you need?"

nu mam bagat sa fac jentile sa nu inceapa iar discutia.. steau neagra/gri/alba/crom ...eu zic gri:lol:

morpheusmaster 20-07-09 23:11

Quote:

Originally Posted by mba (Post 2500337)
din seria...

nu mam bagat sa fac jentile sa nu inceapa iar discutia.. steau neagra/gri/alba/crom ...eu zic gri:lol:

This winter. Va rog frumos sa ma intelegeti si pe mine ca nu am inca un copac din care culeg bani :)...apropiatii stiu sacrificiile...daca aveam $ era de mult gata...deci acolo e problema...

Serios vb. iti multumesc mult si te astept pe mess sa facem spatele...:)

morpheusmaster 20-07-09 23:56

P.S. Astazi am dat flansele in lucru si am inceput sa caut prezoane :).

Cumpar prezoane (16 buc) grupul VAG pentru jante de aliaj. Altfel spus prezoane de octavia pentru jante DE ALIAJ!!! (nu de alea pentru tabla)...astept oferte

mba 21-07-09 09:25

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2500485)
This winter. Va rog frumos sa ma intelegeti si pe mine ca nu am inca un copac din care culeg bani :)...apropiatii stiu sacrificiile...daca aveam $ era de mult gata...deci acolo e problema...

Serios vb. iti multumesc mult si te astept pe mess sa facem spatele...:)

te cred...stiu cum e :lol: eu nam bani sa fac carnetu :lol:

peste vreo 2 zile o sa fiu si pe mess...deocamdata sunt cu 3du si merge greu :( ...

AB-04-ASS 21-07-09 09:50

Quote:

Originally Posted by mba (Post 2500337)
din seria...

Hmm.... mi se pare mie sau tu te-ai apropiat prea mult de Suzuki Swift in desenul acela? :-)

morpheusmaster 21-07-09 11:14

Quote:

Originally Posted by AB-04-ASS (Post 2501109)
Hmm.... mi se pare mie sau tu te-ai apropiat prea mult de Suzuki Swift in desenul acela? :-)

Eu zic ca in ultimul desen a facut un bot de futurecento pe o caroserie de tico :)...cel putin toata linia spate a masinii ma face sa ma gandesc ca a plecat de la 1 tico :)

AB-04-ASS 21-07-09 11:17

2 Attachment(s)
Swift zic eu :-)

morpheusmaster 21-07-09 11:22

1 Attachment(s)
Smecher tare primul swift...dar ideea e ca eu iam dat lui niste repere si cel putin eu clar nu mam inspirat din swift...cred ca nici el nu sa inspirat...e o coincidenta...oricum o sa arate departe de ce e acolo, diferit...sa va reimprospatez memoria :) ca semnatura e mai mica...vezi poza? is diferite

All times are GMT +2. The time now is 02:31.

- Copyright 2026 4Tuning