![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Ala mare are cai invatati.
Se vede diferenta de putere nu de altceva. Sau daca puterile sunt egale pe bune - diferenta de curba de putere si/sau aerodinamica. Se vede ca inca de la 2000rpm are o putera maimare cu 15% |
|
1. Mercedes
2. BMW 3. Audi Parerea mea. |
cred totusi ca cine da aproape 100.000 euro pe o asa masina alege subiectiv, dupa cum simte si alege marca pt care are el o preferinta.
Probabil cine se gandeste sa cumpere un CLS 550 4matic, niciodata nu da curs la rezultatele unor astfel de teste si totusi, mercedes ramane prea mult in spatele competitorilor din anumite puncte de vedere. |
Quote:
|
Quote:
daca se face un test cu modele echivalente, de regula mercedes este cel mai lenes, este printre cele mai gurmande, are calitatea cea mai slaba a interiorului atat ergonomic cat si la materialele folosite, are cea mai lenta cutie, are cea mai slaba tractiune integrala, are handlingul cel mai prost, are de regula cel mai slab feedback al directiei si deseori nu exceleaza nici dpdv al confortului, fiind depasit uneori asa cum s-a vazut in testele puse de unlord. in plus de asta are de regula si pretul cel mai mare. repet, nu generalizez pt intreaga gama si pt toate configuratiile posibile, insa cele scrise de mine mai sus reprezinta un trend general. de fapt ce are mercedes in plus fata de competitie ?! da, Mercedes probabil are imaginea cea mai buna ca si brand iar daca esti un mare manager undeva cu siguranta lumea te percepe "mai manager" daca tu conduci mercedes si nu bmw sau, mai ales, audi. inca cei de la mercedes se scalda in gloria deceniilor trecute si in imaginea acumulata incepand cu sfarsitul secolului al XIX-lea si inca imaginea lor este intarita de niste modele de nisa ca SLS, cu stilul lor retro, desi nu stiu cata vreme vor mai reusisa traiasca pe picior mare apeland la ajutorul trecutului, sau modele ca mercedes SLR ce foloseste linii de design al spoilerului fata de la masina de F1 mclaren mercedes de la sfarsitul anilor '90. mai sunt modele de nisa care le fabrica bine asa cum este clasa G sau mai sunt modele de nisa fara comeptitie ca CL. faptul ca au fost depasiti ca si cota de piata de bmw acum 10 ani si au fost depasiti si de audi anul trecut scoate in evidenta ca lumea se desteapta si scoate in evidenta calitatea lor ce nu mai este dominanta. acum nu e musai ca toti sa inteleaga asta sau sa accepte chiar daca inteleg. |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Revenind, parca incepe sa-mi placa interiorul noului S-Class. Volanul este putin atipic, cu numai doua spite, insa de-aceasta data il ajuta lemnul. Cele patru guri de aer de pe consola centrala inca mi se par stupide insa, cu timpul, situatia se va schimba cel mai probabil.
BTW, sunt tare curios cum va arata versiunea Convertible. Attachment 2673849 Attachment 2673850 Attachment 2673851 |
Quote:
De ce as alege Audi?Sunt rasuflati in privinta desingnului.Toate modelele lor de aseamana intre ele.Pentru asta mi-as lua Audi?Niciodata.Macar Mercedes si BMW scot ceva nou,nu numai facelift-uri. Uita-te un pic la interiorul Mercedesului (poze din link-ul pus de UNLORD).Cu ce e mai slab cotat decat al Audiului?E cel mai frumos si mai atractiv. Performantele nu ma intereseaza prea mult.Daca mi-as permite o astfel de masina nu cred ca as ajunge cu ea pe circuit. |
Quote:
|
Poate RS7 vs M6 GC vs CLS AMG ...
Revenind la ultima comparatie, nu ii inteleg pe Mercedes de ce nu scot mai mult din motorul ala baban, mai ales ca e si cea mai usoara masina din test (MT) ... ce am mai remarcat, la interioare, sa spuna ca al BMW-ul este peste al Audiului, cred ca e prima oara in ultimii 20 de ani cand se intampla asta, e clar BMW forteaza tare pe calitatea interioarelor, mai ales intr-o clasa pretentioasa ca asta. Din pacate Mercedesul e destul de departe inca la capitolul asta, la aproape fiecare clasa de masini in parte. Noul S, sigur nu o sa dezamageasca, dar mie personal, designul ala nu imi place deloc, zici ca e de yacht de lux, nu masina ... oricum e clar ca e studiat pt alta categorie de varsta ... |
Quote:
nu cred ca mercedes nu pot sa scoata mai mult din acel motor, ci pur si simplu nu ii intereseaza, desi ar fi trebuit. de regula, se pastreaza minim 100cp distanta intre varianta de top gen AMG, M sau RS si urmatorul motor ca si putere tocmai pt ca clientul sa scoata mai usor banii din buzunar pt variantele de top. la bmw sunt 110 cp, la audi sunt 140cp, iar la mercedes 150 cp. cei de la mercedes cu siguranta stiau ca au un handicap de performanta cu acest motor de 408CP fata de concurenta(desi raportul cp/kg este aproape identic intre cei 3) si nu ar fi trebuit sa lase lucrurile asa. 450 cp trebuiau sa aiba sub capota ca sa se poata pune cu ceilalti doi. dpmdv, ii mai penalizeaza la handling faptul ca desi sunt o masina RWD biased ca si bmw, avand motorul usor in spatele puntii fata, nu reusesc sa distribuie greutatea pe punti asa cum trebuie. bmw are de exemplu 53% pe fata iar mercedes 56%. ba chiar si audi care este un FWD biased, cu motorul usor in fata puntii fata, are doar 55% pe puntea fata. mercedes prin definitie nu inseamna dinamica iar cand mai vii si cu acest handicap suplimentar, lucrurile se strica si mai mult. |
@UNLORD da, RS7 am vrut sa zic
|
Un Video C&D, asta inseamna si informatii utile: :)
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Lw1eMTQwkUs?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
2 Attachment(s)
versus vanzari.
la nivel 2011: 1. Audi A4 325.300 2. Audi A6 229.200 3. Audi A3 187.000 4. Audi Q5 176.100 5. Audi A1 118.200 1. BMW 3er 384.464 2. BMW 5er 310.050 3. BMW 1er 176.418 4. BMW X5/X6 145.649 5. BMW X1 126.429 |
@ UNLORD - presupun ca ai vazut cum ia bataita de la S8, nu ?
https://www.youtube.com/watch?v=oT0r6xQJU_4 |
Quote:
E o limuzina for gods sake. Conteaza confortul,cat de bine te simti la volan,pretul de achitizie,etc. |
Daca nu intelegi tot ce spun oamenii aia in film, nu comenta, ok ?
O bate inclusiv pe curbe. Sunt niste limuzine cu multi cai. Nu vorbim de 730d si A8 3.0 TDI dar si acolo conteaza performantele, dinamica. |
Nu inteleg,ia detaliaza-mi tu, mare inteligent.
E greu sa intelegi ca anumite categorii de masini au anumite scopuri. Si oricum se joaca acum seria 7 si A8,pana va aparea S-ul.Atunci sa te vad cum mai sustii a8-ul :)) |
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/OMMCVON1I_U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Quote:
|
Quote:
|
[QUOTE=UNLORD;5342877] mai multe seria 5 decat A6, QUOTE]
la inceputul lui 2011 audi vindea inca modelul vechi pe cand bmw vindea pe F10 atat sedan cat si touring, si cred ca doar cei mai fraieri clienti si-au comandat audi la inceputul lui 2011. modelul nou de a6 a intrat in productie abia prin primavara lui 2011 pt piata europeana, iar pentru altele, mai tarziu. avantul abia in europa a fost disponibila la sfarsitul lui 2011 iar allroad-ul abia in martie 2012 la geneva. primul an full, cu toate modelele de A6 disponibile este abia 2013. ma astept ca audi sa fi sarit si ei cu A6 in 2012 de 300.000 bucati, insa sigur in 2013 nu vor vinde mai mult ca seria 5, doar daca lumea asteapta faceliftul lui seria 5 si mai tine banii la ciorap. ce nu mi se pare mie ok ar fi faptul ca X6 a fost pus impreuna cu X5. astfel, ar fi trebuit ca si A4 sa fie impreuna cu A5 mai ales ca sunt de fapt aceeasi masina(ca x5/x6), iar cifrele seriei 3 inglobeaza atat sedanul cat si coupe-ul. |
4 tehnologii intelegente de la Mercedes:
<iframe width="530" height="298" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/4tpI0S6XWvY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="530" height="298" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/X6s6_rkLwLQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="530" height="298" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/__CjVKrRON4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="530" height="298" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/S9YhtgKk53s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
Cu vechiul A-klasse tot asa am patit. Inca o consider o uratanie disproportionata, ca o femeie cu curul mare si fara ţâţe. Treaba asta cu 4 roti din film pe care toata lumea o asteapta ca pe Mantuitorul se va rasufla rau de tot cand nu va mai fi o noutate absoluta. Cam ca unele modele italiene, prea avantgardiste... |
Nici pe mine nu ma da pe spate, mi se pare foarte exagerat, mai ales pentru un Mercedes. Parca la fel si noul E-Class. Dar na, probabil asta-i strategia aleasa de ei pentru a conta din nou.
|
Quote:
|
Quote:
|
Mie personal imi place. Oricum parerea finala o sa o am dupa ce il vad in realitate. Totusi, este o clasa fara masini deosebite, cu design cam anost in general.
|
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/6rtGpnh_NCI?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
http://static.autoexpress.co.uk/site...facelift-1.jpg
Clasa E de la Mercedes a trecut printru-un facelift substantial si ofera si o noua motorizare moderna si economica cum spune review-ul de la Autoexpress.co.uk. Citeste articolul! |
1 Attachment(s)
|
Nu inteleg cum au gandit ei GT-urile astea atat de urate, au departament separat de design? :))
|
Mie mi se par superbe! :) mai ales 3-ul GT.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Ca si spatiu e putin mai mare ca si un C-class W204 . Vezi aici diagramele : http://benzboost.com/content.php?321...e-W204-C-Class |
Singura marca care face clasele diferite putin e mercedes ,in rest la audi nu iti dai seama bine care e a4/a6/a8/a7 ,bmw la fel ...
|
Quote:
|
daca imi i-au audi a4 or sa zica vecinii ca mi-am uat a8..., sau mai grav sa nu pot sa imi dau seama nici eu, decat daca ma uit in talon.
|
Quote:
Ultimul venit de la Bmw nu e chiar atata de asemanator: Seria 3 Gt. Poze si informatii oficiale, aici Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:09. |
- Copyright 2026 4Tuning