Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

oandrey20 23-02-11 18:40

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

Salut,
Am vorbit cu un tip (cred ca se ocupa cu v/c de masini) sa cumpar un Polo adus de el din Germania.
Omul zice ca a adus masina "pe roti" (nr de tzoll) ca are brief mare, mic, contr c-v...tot ce trebuie...
Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa verific eu ca sa nu iau o teapa de genul sa nu mai pot imatricula masina in RO?!
Omul nu are RAR facut.
Din ce am citit pe net trebuie ca masina sa fie radiata in germ, si pe Brief sa scrie ca "este radiata pentru export". Intrebarea e unde scrie (traducerea in germ daca o stie cineva) asta pe brief ul ala, si eventual alte chestii care trebuie sa le verific.
Totodata am inteles ca imi trebuie certificat fiscal (si/sau??) stampila pe fisa de imatriculare...este adevarat??
Multumesc anticipat 8)

ionut_cluj 23-02-11 18:46

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113957)
Salut,
Am vorbit cu un tip (cred ca se ocupa cu v/c de masini) sa cumpar un Polo adus de el din Germania.
Omul zice ca a adus masina "pe roti" (nr de tzoll) ca are brief mare, mic, contr c-v...tot ce trebuie...
Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa verific eu ca sa nu iau o teapa de genul sa nu mai pot imatricula masina in RO?!
Omul nu are RAR facut.
Din ce am citit pe net trebuie ca masina sa fie radiata in germ, si pe Brief sa scrie ca "este radiata pentru export". Intrebarea e unde scrie (traducerea in germ daca o stie cineva) asta pe brief ul ala, si eventual alte chestii care trebuie sa le verific.
Totodata am inteles ca imi trebuie certificat fiscal (si/sau??) stampila pe fisa de imatriculare...este adevarat??
Multumesc anticipat 8)

Brieful mic, pe spate, trebuie sa aiba o stampila pe care scrie UNGULTIG. Asta atesta faptul ca masina e radiata. Certificat fiscal nu trebuie.
Sa vezi cand e adusa masina. Daca e trecut de 30 de zile de la data la care au fost scoase numerele de zoll, atunci vei avea nevoie de certificat fiscal de la roman.

oandrey20 23-02-11 18:49

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 4113981)
Brieful mic, pe spate, trebuie sa aiba o stampila pe care scrie UNGULTIG. Asta atesta faptul ca masina e radiata. Certificat fiscal nu trebuie.
Sa vezi cand e adusa masina. Daca e trecut de 30 de zile de la data la care au fost scoase numerele de zoll, atunci vei avea nevoie de certificat fiscal de la roman.

Pai stai cum nu trebuie certificat fiscal caci am citi pe www.taxaauto.net ca , citez: "fisa de inmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale"

Una peste alta, daca se poate te rog zi-mi ce sa verific eu la omul asta ca sa fie totul in regula, sa merg cu masina dupa la RAR, sa platesc blestemata aia de taxa auto si dupa aia la "curcani" sa o imatriculez...si totul fara nervi si batai de cap (ma rog lasand la o parte pe cei care tii provoaca sistemul birocratic de cacao al Ro).
Multumesc

oandrey20 23-02-11 18:59

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113991)
Pai stai cum nu trebuie certificat fiscal caci am citi pe www.taxaauto.net ca , citez: "fisa de inmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale"

Una peste alta, daca se poate te rog zi-mi ce sa verific eu la omul asta ca sa fie totul in regula, sa merg cu masina dupa la RAR, sa platesc blestemata aia de taxa auto si dupa aia la "curcani" sa o imatriculez...si totul fara nervi si batai de cap (ma rog lasand la o parte pe cei care tii provoaca sistemul birocratic de cacao al Ro).
Multumesc

PS: si daca depaseste 30 zile , sa zicem ca eu iau de 3 ori nr rosii? pot eu sa o declar cumva inainte la finainciar si dupa sa iau 3 numere, apoi cand o imatriculez peste 2-3 luni sa nu mai fie nevoie sa iau certificat fiscal de la omul asta?
Multumesc

ionut_cluj 23-02-11 19:02

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113991)

Multumesc

Deci, ca sa fie cat se poate de clar:
Tu ai nevoie de: brief mare + mic si contract de vanzare-cumparare.
Daca masina o iei de la un intermediar (adica o persoana care nu este trecuta in brief) atunci vei avea nevoie de contract de v/c intre tine si persoana respectiva, si intre persoana respectiva si ultimul proprietar din brief.
NU este nevoie de certificat fiscal decat daca masina este intrata in tara de mai mult de 30 de zile. Acest lucru se poate verifica dupa data de pe contractul de v/c, sau data inscrisa pe numerele de zoll.
Daca masina e intrata de o saptamana in tara, nu ai nevoie decat de actele mentionate mai sus.

oandrey20 23-02-11 19:04

OKi,
Multumesc pentru informatii.
O seara placuta!

oandrey20 25-02-11 16:37

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 4114029)
Deci, ca sa fie cat se poate de clar:
Tu ai nevoie de: brief mare + mic si contract de vanzare-cumparare.
Daca masina o iei de la un intermediar (adica o persoana care nu este trecuta in brief) atunci vei avea nevoie de contract de v/c intre tine si persoana respectiva, si intre persoana respectiva si ultimul proprietar din brief.
NU este nevoie de certificat fiscal decat daca masina este intrata in tara de mai mult de 30 de zile. Acest lucru se poate verifica dupa data de pe contractul de v/c, sau data inscrisa pe numerele de zoll.
Daca masina e intrata de o saptamana in tara, nu ai nevoie decat de actele mentionate mai sus.

Revin cu niste intrebari..poate par mai greu de cap dar vreau sa fiu cat mai sigur posibil..
Am gasit pe www.taxaauto.ro la sectiunea imatriculari masini straine urmatoarea chestie: "cartea de identitate a autovehiculului pe care sa fie stipulat ca masina este radiata pentru export " . Unde scrie asta pe brief, si este obligatoriu sa scrie asta pentru imatriculare? (fac "curcanii" galagie daca nu este asa?)
Omul cu care am vb eu zice ca nu e obligatoriu sa scrie "ungultig"(am inteles ca inseamna radiat pe export) pt. ca masina este deja radiata, a adus-o cu numere din alea de tzoll si are si hartiuta aia rosie care insoteste nr de tzoll. E bine ca el sau nu e bine?
O alta chestie care o zice el, este ca nu trebuie sa fie el trecut pe cartea de identitate ca fiind ultimul propietar(pe carte este doar o baba din "nemtia"). Are intradevar un contrct de v-c cu baba si zice ca pot sa fac si eu unul (ca mi l-a aratat si nu avea stampile sau alte chestii...era ceva ce pot scoate si eu la imprimanta si sa-l scriu de mana..lucru care cred ca l-a facut el) ca sa nu mai mearga el sa declare masina la fisc. Adik cu alte cuvinte el imi da asa:
-brief mare+mic (nu scrie nicaieri "ungultig");
-nr de tzoll (valabile din 11.02 - 15.02);
-taolonul ala rosu care mi-a zis ca vine cu numerele;
-verificarea TUV(ca masina mai are TUV pana in august anu asta);
-contr de v-c cu "baba" (care eu zic ca e facut de el)

The bottom line is: e in regula sau nu e in regula?
Multumesc anticipat :rolleyes2

oandrey20 25-02-11 16:39

PS: ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc

ionut_cluj 25-02-11 20:05

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4120103)
Revin cu niste intrebari..poate par mai greu de cap dar vreau sa fiu cat mai sigur posibil..
Am gasit pe www.taxaauto.ro la sectiunea imatriculari masini straine urmatoarea chestie: "cartea de identitate a autovehiculului pe care sa fie stipulat ca masina este radiata pentru export " . Unde scrie asta pe brief, si este obligatoriu sa scrie asta pentru imatriculare? (fac "curcanii" galagie daca nu este asa?)
Omul cu care am vb eu zice ca nu e obligatoriu sa scrie "ungultig"(am inteles ca inseamna radiat pe export) pt. ca masina este deja radiata, a adus-o cu numere din alea de tzoll si are si hartiuta aia rosie care insoteste nr de tzoll. E bine ca el sau nu e bine?
O alta chestie care o zice el, este ca nu trebuie sa fie el trecut pe cartea de identitate ca fiind ultimul propietar(pe carte este doar o baba din "nemtia"). Are intradevar un contrct de v-c cu baba si zice ca pot sa fac si eu unul (ca mi l-a aratat si nu avea stampile sau alte chestii...era ceva ce pot scoate si eu la imprimanta si sa-l scriu de mana..lucru care cred ca l-a facut el) ca sa nu mai mearga el sa declare masina la fisc. Adik cu alte cuvinte el imi da asa:
-brief mare+mic (nu scrie nicaieri "ungultig");
-nr de tzoll (valabile din 11.02 - 15.02);
-taolonul ala rosu care mi-a zis ca vine cu numerele;
-verificarea TUV(ca masina mai are TUV pana in august anu asta);
-contr de v-c cu "baba" (care eu zic ca e facut de el)

The bottom line is: e in regula sau nu e in regula?
Multumesc anticipat :rolleyes2

Contractul de v-c este fix pix. Nu trebuie stampilat, nici autentificat nici nimic. Si daca l-a facut el, nu te incurca cu nimic pe tine.
BRIEFUL MIC trebuie sa aiba pe spate o stampila mica, trasa in plastic. Pe ea scrie UNGULTIG. UNGULTIG inseamna in romaneste INVALID, si e obligatoriu sa fie prezent, pentru ca asta atesta defapt ca masina e radiata.
"Radiata pentru export" nu e obligatoriu.
Cu brieful are dreptate, nu trebuie sa apara el. El era trecut in brief daca masina avea numere nemtesti cu banda rosie. Cele galbene se elibereaza pe ID, nu pe masina.

E in regula ce-ti ofera el. Chiar si in ideea in care masina nu e radiata, aceasta se radiaza de politie intr-o saptamana. Doar sa ceri sa verifice daca nu e furata sau pusa sub sechestru.

oandrey20 25-02-11 22:25

Multumesc pentru informatii... sper sa iasa ce trebuie :???:

-----------------------
"si uite ca nu's buruieni peste tot in tara asta...mai sunt si flori" ;)

passy 21-06-11 11:20

Vreau sa imi fac si eu o asigurare pe germania valabila ca sa imi pot recupera numerele si breaff mic care mi au fost retinute de politie in urma cu cateva zile din cauza ca aveam asigurearea expirata , acum singurl mod este ca in termn de 15 zile sa vin cu o asigurare pe germania si sa mi le recuperez......ma poate ajuta cineva cu niste sfaturii ce trebuie sa fac ca sa obtin o asigurarea in germnia pe cel mai scurt termen posibil dar fara sa ma deplasez acolo?

ionut_cluj 21-06-11 11:28

Quote:

Originally Posted by passy (Post 4412119)
Vreau sa imi fac si eu o asigurare pe germania valabila ca sa imi pot recupera numerele si breaff mic care mi au fost retinute de politie in urma cu cateva zile din cauza ca aveam asigurearea expirata , acum singurl mod este ca in termn de 15 zile sa vin cu o asigurare pe germania si sa mi le recuperez......ma poate ajuta cineva cu niste sfaturii ce trebuie sa fac ca sa obtin o asigurarea in germnia pe cel mai scurt termen posibil dar fara sa ma deplasez acolo?

Esti proprietarul masinii in brief?

passy 21-06-11 11:36

nu dar pot veni cu propietarul este roman si e pr cu mine

Gycone 22-06-11 06:57

Si pe mine m-ar interesa cat ar costa o asigurare VALABILA in Germania.

ionut_cluj 22-06-11 10:05

Quote:

Originally Posted by Gycone (Post 4413854)
Si pe mine m-ar interesa cat ar costa o asigurare VALABILA in Germania.

Depinde de multi factori, incepand cu vechimea masinii si capacitatea cilindrica, apoi vechimea permisului, numarul de soferi, locul unde se tine masina (daca o tii in garaj e mai ieftina), etc. E foarte dificil de facut o estimare.

madalin32 24-07-11 15:12

Salut!....Sunt un baiat d 18 ani akm cateva saptaani am luat permisul...si nu le am asa bn cu masinile....si nici nu am una acasa...asa ca as dori sa ma sfatuit si pe mn.......am gasit un volswagen golf 4 din anul 2004 motor1,4 benzina...din germania 160000km iar masina arata foarte bine.....vanzatorul spune k masina consuma 6% si taxa este de 350 de euro pt a inscrio.......vreau sa ma sfatiti dk este o masina numi buna pentru a o cumpara....VA MULTUMESC!

madalin32 24-07-11 15:12

SFAT

Salut!....Sunt un baiat d 18 ani akm cateva saptaani am luat permisul...si nu le am asa bn cu masinile....si nici nu am una acasa...asa ca as dori sa ma sfatuit si pe mn.......am gasit un volswagen 4 din anul 2004 motor1,4 benzina...din germania 160000km iar masina arata foarte bine.....vanzatorul spune k masina consuma 6% si taxa este de 350 de euro pt a inscrio.......vreau sa ma sfatiti dk este o masina numi buna pentru a o cumpara....VA MULTUMESC!

_anaconda_ 24-07-11 16:10

Consuma 6% extraurban, 9% urban, nu trage absolut deloc. Macar un 1.6 102/105CP sa gasesti, o sa regreti repede daca iti cumperi Golf 4 1.4, e prea sub motorizata.

ionut_cluj 24-07-11 19:03

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4484439)
Consuma 6% extraurban, 9% urban, nu trage absolut deloc. Macar un 1.6 102/105CP sa gasesti, o sa regreti repede daca iti cumperi Golf 4 1.4, e prea sub motorizata.

Tin sa te contrazic (desi nu-mi vine sa cred ca laud o petarda de Golf). 1.4 ala merge foarte foarte fain in oras, am avut unul cateva zile si-am ramas foarte surprins. E chiar sprinten. Inafara orasului nu e recomandabil sa te aventurezi peste 130, dar pana acolo isi face treaba relativ bine. Nu e lesinat.

_anaconda_ 24-07-11 19:11

Am mers cu 2 Golfuri 1.4 16V, unul era chiar in stare buna si ambele mi s-au parut lesinate rau de tot. Acum depinde si de asteptari dar Loganul de 1.4 ii da clasa. Pe deasupra se aud si naspa motoarele, tacane toate 1.4 16V care le-am auzit. Eu unul nu mi-as lua ascutitoare de aia, minim 1.6 (care oricum nu e cine stie ce racheta dar nu te rogi de ea).

ionut_cluj 24-07-11 19:22

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4484738)
Am mers cu 2 Golfuri 1.4 16V, unul era chiar in stare buna si ambele mi s-au parut lesinate rau de tot. Acum depinde si de asteptari dar Loganul de 1.4 ii da clasa. Pe deasupra se aud si naspa motoarele, tacane toate 1.4 16V care le-am auzit. Eu unul nu mi-as lua ascutitoare de aia, minim 1.6 (care oricum nu e cine stie ce racheta dar nu te rogi de ea).

Probabil avem si stiluri diferite de condus. Mie 1.4 de pe Logan mi se pare mizerabil :)

bertone_cox240 05-09-11 10:13

salut vreau sami iau si eu masina din germania parc sau privat depinde unde gasesc . neamtu ( sau ce rasa e turk rus etc) mha ajuta cu vanzare cumparare si cu numere galbene ? sau ce acet trebuie sa fac cu el

Marson 10-09-11 12:50

Quote:

Originally Posted by bertone_cox240 (Post 4565768)
salut vreau sami iau si eu masina din germania parc sau privat depinde unde gasesc . neamtu ( sau ce rasa e turk rus etc) mha ajuta cu vanzare cumparare si cu numere galbene ? sau ce acet trebuie sa fac cu el

... depinde... daca are timp si e de treaba.. te ajuta.. insa 90% nu se complica. (cu vanzatorul nu inchei decat contractul - el primeste banii iar tu masina si actele, inmatricularea cade in sarcina ta)
... cel mai bine te informezi tu de acasa unde este Zullassungstelle din zona de unde vrei sa cumperi masina, sa stii sa te orientezi la fata locului (noteaza-ti adresa completa si programul lor de lucru)
... sau apeleaza la un intermediar daca vrei sa scapi de dureri de cap:-)

valifilioreanu 24-10-11 21:53

Salut, vin si eu cu o intrebare: care sunt pasii si ce trebuie sa fac pt a inmatricula o masina adusa din Italia?

Povestea e cam asa:
Italianul a vandut masina unui roman pe 9-11-2011
Au facut un contract de V-C pe un tipizat A4 si au semnat amandoi.
Am o foaie care e cu holograma, in care scrie asa: annotata cessazione della circolazione per esportazione il 07/09/2011. Cred ca e de financiar din Italia
Mai am un document tot format A4, pe hartie mai grosuta putin pe care scrie Carta di circolazione si in care apar toti proprietarii masinii.La rubrica 4 a acestui document scrie:
Carta di circolazioneoriginale annullata per definitiva esportazione in altro paese della U.E.

Romanul a facut apoi un contract de V-C cu sora-sa in data de 20/10/2011, care la randul ei a scos primul rand de numere rosii.

Inainte sa iau masina i-am zis sa mai scoata un rand de numere (primele expirasera) ca sa pot sa o iau pe roti.Deasemenea i-am zis sa se duca la RAR si sa-mi certifice ca e euro 4.
De la RAR i-a dat o Nota de Consultanta in care scrie ca "auto in cauza se incadreaza in normele de poluare chimica si i se va putea acorda numar national de registru cu codificarea nivelului de poluare chimica aferenta EURO 4"

Am facut contract de V-C cu femeia pe data de 21/10/2011, am luat masina si am plecat. Mi-a dat de la primarie un certificat fiscal in care se stipuleaza ca nu figureaza cu datorii la buget si ca are in evidenta auto in cauza.

Acum poate ma ajutati si pe mine sa stiu incotro apuc si ce acte imi trebuie.
Citind acum mai atent ce tocmai am scris, realizez ca romanul i-a vandut sora-sii masina cu o zi inainte sa o cumpar eu.

Ce operatiuni ar trebui sa fac la RAR?
Ce trebuie sa traduc/legalizez?

Multumesc in avans

GAby645 28-10-11 10:41

te duci la rar ii faci cartea de identitate romaneasca , traduci targa ( carta de circulazione) si contractul de vanzare cumparare dintre italian si roman.
- cu copii dupa documentele de provenienta cartea de circulazione , certificat de proprietare ( aia cu holograma sus) si contract de vanzare cumparare , precum si cu copie dupa carte de identitate de romania te duci la administratia fiscala de care apartii sa iti calculeze taxa de poluare, iti mai trebe ceva timbre fiscale si 2 cereri de la ei pe care trebuie sa le completezi si traducerea de la contract si targa
- dupa asta cu copii dupa actele de mai sus precum si contractele de v-c toate + certificatul de atestare fiscala de la vanzatoare te duci la primarie si o treci la tine in financiar, pe langa astea iti mai trebuie sa iti faci o fisa de inmatriculare pe care cei de acolo ti-o vor stamplila si inapoia
- ultimul pas, asigurare pe 6 luni + taxa pe certificat + taxa pe numere care o platesti la ghiseu + actele de italia in original, contractele de vanzare cumparare , chitanta de la taxa original si copie, decizia de calcul a taxei, cartea de romania original si copie, fisa de inmaticulare , copie dupa buletinul tau --- cu toate astea te duci la inmatriculari si ti-o inmatriculezi pe numele tau !!
cam astea sunt in mare actele si pasii care trebuie sa ii parcurgi

Aruca 06-11-11 22:55

Am si eu o intrebare. Sunt impreuna cu sotul meu rezidenti in Germania si vrem sa ne cumparam o masina dar aceasta e inmatriculata in Olanda. Noi vom lua nr galbene de la noi din oras si mergem in alt oras sa o luam. As vrea sa stiu ce acte trebuie sa semnez si ce acte trebuie sa primesc ca totul sa fie in regula. Cum se procedeaza cu radierea in Olanda? Zice ca are AU/HU pana in iulie 2012. Este valabil acest Hu si in Germania sau trebuie facut din nou TUV. Ce e cu certificatul acela de conformitate europeana? Ca si impozit si taxe ,ma afecteaza ca e inmatriculata in Olanda sau nu are nici o importanta?
Stiu ca sunt multe intrebari, dar chiar nu ne pricepem prea mult la chestia asta si avem nevoie de cateva lamuriri.. Dc am mai spus prostii imi cer scuze.Mersi

GAby645 07-11-11 08:05

actele care trebuie sa le iei la masina de olanda sunt deel 1 , deel 2 si deel 1b care e un fel de kaufvetrag sau factura daca e pe firma.
daca are AU/HU valabile poti circula cu ea

ionut_cluj 07-11-11 10:06

E plin Wurzburg de parcuri auto, de ce tineti neaparat sa luati din alta localitate?

GAby645 07-11-11 10:09

poate e una mai "speciala"

Aruca 07-11-11 10:46

Eu vreau sa o inmatriculez in Germania. Din ce mi-a spus cineva, Tuv-ul olandez nu e valabil in Germania, ar trebui facut din nou aici. Aveti idee dc e adevarat? Cam cat ar costa?

Aruca 07-11-11 11:38

Masina pe care o vrem nu e una ''speciala'' ,e o masina de familie cu 7 locuri, Renault Grand Espace si crede-ma ca nu e asa de usor de gasit prin apropiere.

seba 23-11-11 07:56

Ma ajuta si pe mine cineva.Vreau sa imi cumpar o masina din Wiesbaden,si nu stiu unde sa merg sa imi iau numere galbene pe 15 sau 5 zile.si cit mar costa.Care ar fi mai ieftina.

ciprian7777 23-11-11 10:28

Quote:

Originally Posted by seba (Post 4734603)
Ma ajuta si pe mine cineva.Vreau sa imi cumpar o masina din Wiesbaden,si nu stiu unde sa merg sa imi iau numere galbene pe 15 sau 5 zile.si cit mar costa.Care ar fi mai ieftina.

te duci si cauti statia de itp din oras sau ceva de genu
de exemplu in mainz langa wiesbaden e chiar pe langa rar ca sa zic asa si scoti numere galbene pe 5 zile
e ca la noi
toate birourile sunt in zona adica asibgurare si numere si toty
si apoi iti iei numerele galbene care ti le da uin cateva minute si gata
nu mai imi amintesc exact cum se numea dar daca imi aduc aminte iti zic
sper sa te descurci
bafta

GAby645 23-11-11 17:35

http://www.meldebox.de/Umzug-Wiesbad...assungsstelle/
gasesti acolo adresa

FlorentinPavel 02-01-12 12:33

Am auzit ca in Germania numerele galbene se dau pe buletin si ca nu trebuie neaparat sa prezinti actele masinii, iar certificatul acela pe 5 zile se elibereaza in alb, fiind trecuta doar perioada de valabilitate si categoria (autoturism). E adevarat ?

Intreb findca eu vreau sa iau mai intai numerele, dupa care ma duc in Olanda sa iau masina, iar olandezii nu dau si asigurare chiar daca masina are taxe la zi, risti amenda.

ciprian7777 02-01-12 16:34

Quote:

Originally Posted by FlorentinPavel (Post 4803942)
Am auzit ca in Germania numerele galbene se dau pe buletin si ca nu trebuie neaparat sa prezinti actele masinii, iar certificatul acela pe 5 zile se elibereaza in alb, fiind trecuta doar perioada de valabilitate si categoria (autoturism). E adevarat ?

Intreb findca eu vreau sa iau mai intai numerele, dupa care ma duc in Olanda sa iau masina, iar olandezii nu dau si asigurare chiar daca masina are taxe la zi, risti amenda.

din ce stiu eu si ce am facut personal cand mi-am luat numerele galbene mi-au trebuit si actele masinii
fac ceea ce zici u doar cei care se duc des gen cei din arad care aduc masini pe banda rulanda si cunoaste bine lumea
dar ptr unu obisnuit nu cred ca se poate doar cine stie cum.
merge ce zici ui ca am vazut completate in creion ca sa poata fi vandute acele hartii si altei persoane in acele 5 zile deci ca exemplu din arad aduci o masina in 20 ore si apoi vinzi hartieile altuia care scrie cu pixu seriile si modelu masinii si apoi swe duce si isi ia si el alta masina cu aceleasi numere
sper ca m-am exprimat pe intelesu tuturor

GAby645 02-01-12 18:00

mai degraba iti iei numere de olanda provizorii is pe 2 saptamani si cam tot in acelasi pret cu cele galbene !!

Marson 05-01-12 22:33

Quote:

Originally Posted by FlorentinPavel (Post 4803942)

Este corect. Trebuie doar sa specifici daca masina este PKW sau LKW pentru diferentiere la asigurarea pe care o vei primi alaturi de placute. (in anumite zone se cere insa de catre Zullassung numarul de identificare al masinii (seria), pentru a se imprima direct pe Talon, tocmai pentru a preveni "refolosirea" acestuia in intervalul de 5 zile)

Servus

coltanus 11-01-12 09:33

Salut! Vreau sa inmatriculez o masina pe numele unei cunostinte in Germania, dar nu cunosc la ce valori ajung taxele (asigurare, impozit, itp) pentru un Audi A8 din 1998, 2,5 TDI. Si daca stiti cum se face cu itp-ul (sau TUV parca ii zice), trebuie mers periodic in Germania pentru verificare?
Multumesc anticipat!

geimsbond 12-01-12 18:23

Salutare tuturor,

Am vazut un autoturism cu numere de Germania de vanzare iar vanzatorul spune ca sunt valabile pana in luna august.
Este posibil asa ceva tinand cont de faptul ca in Germania masina este radiata imediat ce este vanduta?Nu ar trebui sa aiba numere cu data rosii sau galbene?
Imi suna cam dubios treaba asta.....
Daca credeti ca este ok,ce acte ar trebui sa am de la vanzator in vederea inmatricularii?

All times are GMT +2. The time now is 14:00.

- Copyright 2026 4Tuning