![]() |
Re: VW golf 4 vs dacia logan
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Daca m-ai fi intrebat cand a aprut Loganul, si in anii urmatori, de comparatia asta, te faceam nebun la cap.
Totusi, pe masura ce trece timpul si Golful 4 devine tot mai sigur o masina cu probleme, datorita varstei, tind tot mai mult sa cred ca e mai bine sa-ti iei un Logan de maxim 1-2 ani, s-ar putea sa fie mai decenta alegerea. Nu e o masina frumoasa, deacord, dar nici Golful nu intinereste ca design, dimpotriva. Loganul cu facelift e chiar decent ca aspect, service gasesti usor, piese, la fel (nu ca pentru Golful 4 ar fi greu de gasit, dar Dacia chiar are o retea extinsa de service si piese de schimb, incomparabila cu restul marcilor). Daca vrei o masina sa iti faci treaba, atunci Loganul nu prea are cum sa fie depasit de Golf in comparatia asta. Daca vrei sa mai plimbi si o fata, s-ar putea, ce-i drept, sa nu o prea convingi cu dulapul, nu-i chiar cea mai placuta aparitie, si aici Golful are un mare atu, mai ales daca te gandesti sa-l si modifici putin. Loganuri modificate... eh, arata bine abia dupa cateva multe mii de euro bagate in ele, pe cand la Golf e ceva mai simplu, si mai ieftin. Sunt multe considerente, nu cred ca poate cineva sa dea un raspuns corect 100% |
Multi poate nu au citit prima pagina dar la inceput colegul nostru avea de ales intre un banal logan nou si un Golf4 2001 1.9 90CP -160mii km(greu de crezut asa cum spunea si el) 4200E. Masina asta urma sa o imparta cu tatal sau in egala masura deci se intelege ca tatal voia logan iar fiul Golf si din ce am mai citit se pare ca atat aveau ~4000E de dat, eventualele riscuri probabil cadeau tot pe spatele tatalui. Puneti-va in situatia tatalui si cititi si ce a scris Aleks si veti alege loganul. Puneti-va in situatia de a avea fix 4000E si spuneti cu mana pe inima ca ati alege Golful 1.9 :D Poate daca era Golf 1.6 alegerea ar fi stat altfel. Eu as alege Golful dar numai daca as mai produce ceva bani in plus dupa asta si o eventuala inlocuire de piese uzate sa nu ma faca sa imprumut bani.
|
B-99-SAA nu e problema stai linistit,doar vorbim nu da nimeni cu paru:D
foarte adevarat ce a spus si aleks,cine nu are bani,mai bine isi ia un logan la mana a doua de 3-4 ani dar full decat unu nou si chel.punctul slab la renault este ca isi pierde repede valoarea,in schimb un golf sar putea tina mai mult la pret peste 3-4 ani decat un logan care o sa il dai la jumate din bani. referitor la baiatul cu 4000 de euro,in orice masina la mana a doua bagi bani,dar intre un golf si un logan in aceeasi stare eu as alege golfu:D |
Singura comparatie care se poate face e la avantaje, intre o masina noua si una de 10 ani, deoarece tehnic, loganul nu e nici macar la nivelul unui golf 3. Golf IV e o masina buna fiabila, agila cam in toate variatele de motoizare, silentioasa si confortabila, probabil ceea mai bun model vw de pana acum, iar logan e 8) o masina facuta de francezi in Romania, parca e fiabila, dar cam rugineste, in buna traditie Dacia, stabilitate nu are, in caz de accident te faci ingeras ca orice ai lovi e mai tare ca loganul, piesele sunt enorm de scumpe, sa mergi tare nu poti la 100 km zici ca ai 300, iar franarea la logan e ceea mai mare aventura contemporana, deci tehnic :lol: imcomparabile. Hai sa facem pe viitor topice golf IV versus Renault megane, sau Golf IV versus Ford Focus din aceasi perioada, deoarece oricine a condus cele doua masini nu poate compara o masina cu o conceptie de acuma 20 de ani cum e Logan si a carui singur advantaj e pretul cu o masina revolutionara cum a fost golf IV.
|
Quote:
- Golf IV e o masina buna fiabila, agila cam in toate variatele de motoizare, Agila zici ?.. Poate mai stabila,ca mai rapida la o mica liniuta..loganul castiga..daca compari aceeiasi cilindree. Loganul,e destul de stabil,dar na,unii intra in viraje ca ciobanii. Is curios cum se comporta o masina ca golful 4 fara esp. Poate daca si un Logan costa vreo 15.000 de euro..cand era nou..oferea ce ofera un Golf nou din ziua de astazi. Dar na,atunci cine il cumpara ? Doar e Dacie.. |
Quote:
1) Piesele nu sunt deloc scumpe la Logan, sunt mai ieftine ca la G4. 2) Franarea e chiar ok la, atat ca distanta cat si ca rezistenta la tavaleala, mai ales daca discurile sunt ventilate. Ai dat-o in bara cu asta. 3) In caz de accident Loganul e ~ la fel de sigur ca un Golf. Inteleg ca daca ai o panarama de VW veche de 20 de ani sa lauzi un amarat de hatchback dar tu prea exagerezi. |
Quote:
|
Ce amuzant esti. In topic se vorbeste despre G4 deci despre asta vorbeam. Adevarul e ca majoritatea Golfurilor sunt full (fara 75% din optionale), nici geamuri electrice nu au toate asa ca nu mai vorbi despre el ca si cum ar fi S Klasse.
|
Quote:
|
Quote:
Mai e un atu principal,probabil singurul ce merita scos in evidenta,faptul ca la 9000 de euro..cat e un logan,echipat ok,ofera spatiu interior cat doua Citroen C1 nou. Si as vrea sa te vad,cand ai familie,nevasta,copii..ce ai alege,asa ca nu mai ridica Golful ala in slavi,ca e doar o masina lansata cand Renault abia incepusera sa investeasca in Dacia Si toti se plang de Logan ca e scump,dar un Golf 6 cat costa ?..15.800 de euro ?..Un golf 6..1.2 cu motor de 85 de cai,intr-adevar are aer conditionat manual(nu climatronic) are geamuri electrice,esp,abs,asr,computer de bord,6 air-baguri..dar..16.000 de euro ?..Pai ce masina,cu ce dotarii,iti cumperi la banii astia ?.. |
Quote:
Aloo minitehnicus n-are rost sa te agiti asa fiindca nu faci Dacia sa fie mai buna.Nu era nici o lauda ci doar o parte din reliatate.As prefera mai mult G5,oricum merci de informatii.Cu 10.000 gasesti G5 1.9tdi dar si aici este o problema,nu miroase a nou inauntru si nu are folie pe scaune.In jur de 9000 a dat un vecin pe un Logan diesel nou acum vreo 2-3 ani si nici AC nu are si atunci cum naiba sa nu se planga lumea de pret.Binenteles nu-i prost cine cere.Din partea mea poa' sa fie Loganu' Ozn(doar prin absurd) atata timp cat ma multumeste masina actuala si nu imi pare rau ca nu mi-am luat Logan.Daca tu crezi ca Loganul isi merita banii foarte bine dar pt mine nu este decat o Dacie supraevaluata. |
legat de Golful 6,nu zici ca e supraevaluat ?..Nu tii se pare ca-ti ofera putine la banii aia,fata de o masina sh ? :)
|
Quote:
Priveste problema altfel . Sa zicem ca ai avea OPTIONAL navigatie pe logan . Sau nush ce super sistem audio , din fabrica.Ai fii tentat?Nu isi au rost unele optionale la o masina care se vrea ieftina.Voi va plangeti ca deja la 10k e scumpa , da aveti pretentia la dotari.Funny. Dar daca ai avea intre 2 masini ( golf 5 si logan ) cu aceleasi dotari , tu ai alege golf doar pt emblema vw?(Retoric question ) Spune-mi ce masina noua iti iei in ~ 9k euro care sa ofere macar ceea ce ofera logan ( spatiu , confort suficient ( oricum drumurile noastre...etc.) , consum mic , intretinere ieftina ) Loganul a reusit cu brio , ceea ce si-a propus. |
nu contesta nimeni ca loganul nu este bun la pretul lui si pe segmentul lui, doar ca si nou nu iti ofera aceleasi senzatii de placere cand il vezi sau te plimbi cu el, ca un golf 4 rulat deja de cativa ani buni. iti faci treaba cu el si cam atat, nu i poti aprecia linia bordului sau plasticul, fetele de usi, scaunele incomode, directia usoara si precisa, demarajul sprinten, cei cu 1.4 stiu ce fuge loganul asta.
:) |
Quote:
|
Nu ai inteles nimic din ce a vrut sa spuna omul, degeaba te agiti. Mai citeste odata poate pricepi sau poate nu vrei. Tu ai vrea ca loganul nou la 9mii E sa aiba aceleasi dotari ca un G4 care nou costa 17-18miiE. Daca avea repectivele dotari atunci ar fi meritat cumparat sau cum?
Poate se gaseste cineva amabil sa puna in mare niste preturi la unele dotari mai exclusiviste de pe G6 sa vedem cam cat e scorul. Ca unii oameni au impresia ca la Golf sunt/au fost gratis la mega reducere. |
spuneai mai sus de un G5 1.9 tdi la 10 000 euro. 10 000 un golf 5 1.9 tdi?! pai sincer, trebuie sa ai ceva probleme la cap sau sa fii prea prost sa dai 10 000 pe un g5 1.9 tdi sh!!
|
Quote:
Sau priveste altfel lucrurile.De ce nu are un golf 6 niste optionale care ar fii pe phaeton sa zicem.Ti-ai achizitiona un golf 6 la 100k euro.Sa fie aceleasi dotari ca pe phaeton dar sub caroserie de golf.Intelegi ce vreau sa zic?Pana la urma si golf-ul e o masina ieftina nu?Stii bine ca un golf full ajunge la >25k euro. Eu daca as avea 20k de euro nu mi-as lua golf, mi-as lua un mondeo/alfa 159/elantra.Tu ti-a lua golf ca esti fan.Nu e rau sa-ti placa un anumit design. Golf cand s-a lansat a fost numit masina poporului.Adica cam ceea ce este loganul acum.:) Repet arata-mi tu o masina NOUA din aceeasi clasa cu loganul si in aproximativ acelasi pret +/-1k euro.Gasesti? |
Quote:
Fii antena,comparatie.. ai 16.000 de euro,ce alegi ? golf 6 1.2 16v 85 de cai,chel cu aer conditionat dar nou ,sau o masina premium second hand ?!.. |
Eu nu inteleg ce rol au comparatile astea, cele doua masini nu au nimic in comun, se pot face versuri, logan vs fiat albea, poate chiar logan vs chevrolet aveo. Sunt cam acelasi nivel tehnologic, cam acelasi pret, au cam acelasi dotari. Nu am nimic cu grupul renault, imi plac foarte mult modele ca megane sau laguna. Consider motorul 1.5 dci unul din cele mai bune motoare diesel lansate vreodata, ca sa nu mai vorbim de nissan care are cateva super masini ca qashqai. Dar trebuie sa acceptam Logan-ul ca ce este de fapt, o masina noua la un pret fara concurenta, pentru cei care prefera o masina noua fara prea multe dotari, si la un nivel tehnologic destul de scazut. Ce ai putea spune la o comparatie golf IV versus Logan in afara de a ne insulta unii pe altii, ca cica ala isi ia masina germana numai ca scrie VW pe ea, si celalt isi ia Logan numai ca e nou. Pur si simplu nu prea ai ce sa spui, sunt complet diferite. La un versus golf IV versus ford focus 1, sau golf IV versus renault megane aceiasi ani ar fi pagini intregi de scris, de comparat consumuri, dotari, dar asa :x Poti sa spui cel mult, "i-ati golf IV full cu climatronic, geamuri electrice, ABS, EPS, incalzire in scaune, oglinzi electrice, jante aliaj si altele ca dotari, cu un motor de 1.9 TDI, 116 cai, consum 7% urban, si 5% extraurban si spera sa nu se strice nimic ca e masina second din 2002 :cry: sau i-ati logan nou fara nici o dotare mai mult decat volan si scaun, cu motor de 1.2 benzina 75 de cai, consum 9% urban si 7% extraurban, la care nu prea are ce sa se strice deoarece e masina noua. Sunt la acelasi pret dar din nefericire nu ai ce sa compari la ele. Decizia de a accepte sa risti sa iti iei o masina second, dar cu multe dotari sau o masina nou dar cheala ar trebui sa faca obiectul altui versus.
|
Quote:
App tu ce ai prefera.Golf 4 2003 cu aprox 150k ( cazuri fericite ) sau Logan ( chel... ) 2010-2011 , km <30-40k , inca in garantie.Raspunde sincer , nu cu inima :) |
Sunt curios ce masina a ajuns in familia colegului care a inceput topicul! nu am avut mare rabdare sa citesc toate comentariile!
Eu as alege Loganul, pentru ca este nou, are garantie si bugetul nu este f mare, plus ca la o masina second iti mai trebuie si un buget aparte pentru eventualele defectiuni... (care sigur apar)!!! O asemenea greseala am facut si eu, fiind mai tanar (nu ca acuma as fi foarte batran:lol:) , am vrut o masina , si nu stiam ce sa aleg, masina noua,garantie,dotari mai putine..... sau una second dar care sa iti ia privirea cu xenon, piele, TURBO pe benzina, etc.... Si ce am zis? "doar odata sunt tanar" si am luat masina "fistichie" cu toate dotarile ca sa fiu "smecher"! Apoi... potopul...cand a inceput sa cada turboul, una, alta ... si bani multi, multi, am crezut ca mor, dar pana la urma in scurt timp am gasit un altul ca mine care a zis ca"doar odata sunt tanar" sau care vroia masina smechera cu multe dotari in detrimentul uneia mai simple! Asa ca ganditiva bine inainte de a face o "miscare" din asta! O masina noua, este o masina noua tot timpul.... o zi buna!:o |
daca gandim ca si colegul numai financiar atunci tot G4 este in avantaj ca isi pastreaza mult mai bine pretul decat un logan nou, care dupa o zi de rulare deja are un pret mai mic cu cateva sute de euro.
dar e bine sa fie masina noua, mentalitate din aia comunista, cand asteptai 5 ani sa ajungi sa ai si tu dacia. :) poate sa fie foarte slaba masina, daca este noua, atunci te tine mult si bine si nu te costa nimic, nimic. :) |
Golf 4 , nici nu se compara cu logan .. ai optiuni ai consumul mai mic... isi pastreaza cat de cat pretul daca vrei sa o vinzi ... e masina nemteasca vs romaneasca... piesele nu sunt tocmai scumpe. Eu unul nici nu as mai sta pe ganduri ...
|
Quote:
Infima diferenta indiferenta in favoarea cui este.Oricum soferul > masina la consum :) Sa presupunem ca un logan 2008 ( e bine? ) vs un golf 4 2002-2003 ( e bine? ) cu ACELEASI DOTARI , loganul 80k km si golful 180k km.Alegi golful strict ca e masina nemteasca?Luati exemplu dusterul care are alta lista de dotari.Nici ala nu va place ca deh domne ajunge la 18-19k cat un Hyundai Tucson este?Cum o dai cu voi nu va place....Vreti dotari de s class la 100 e/dotare. Pai asa nu iti cumperi un e class 1999 si ai dotari la care golful 4/5 poate doar viseaza? ( Ca sa raspund cu aceeasi moneda ) Si care zice ca intre golf 4 si logan e diferenta enorma , a mers cu un golf super-ingrijit si s-a urcat dupa aceea intr-un logan vai mama lui. Te rog eu fa o plimbare cu un logan ok , fie el si 1.2 75 cai.Te asigur ca NICI NU II AUZI MOTORUL. Am condus si logan ( inca conduc , masina de firma , care nu are nici macar servo sau abs ) si golf 4.Am fost si pasager...etc.Poate fii cel mult vorba de gusturi.Nicidecum de o diferenta extraordinara a calitati intre cele 2. P.S Asa si un e36 are dotari la care loganul doar viseaza.Nu ne luam e36 cu totii? |
Eu cred ca toti cei care fac apologia loganului nu au avut golf 4 sau nu au condus macar. Eu am avut golf4, scoala am facut-o pe logan de 1.4, intre masinile astea doua este o diferenta de la cer la pamant. Chiar nu are rost discutia, cine nu realizeaza diferenta intre asta doua, in viata reala, nu merita efortul, sincer. Desigur, sa fie un Golf 4 in mintile lui, nu o epava, al meu avea 280 000 de km dar rulati in germania si era impecabil tehnic si estetic. Si l-am cumparat in 2007 la pret de Logan nou, adica vreo 8400 de euro cash am dat pe el. Si l-am dat dupa un an si 20k km cu 8500 de euro. Puteam sa mi cumpar Logan nou dar ar fi trebuit sa fiu lobotomizat frontal.
|
Quote:
Imi pot inchipui doar in ce hal arata si functiona loganul pe care ai facut tu si alti scoala.Nu ma intelege gresit nu zic ca loganul e cine stie ce masina , decat ca e o masina la un pret corect.Totusi de la 9k euro pana la >15k euro cat este un golf/jetta e diferenta..Nu toti vor dotari de s class.Uni se multumesc si cu mai putin. Sa fac o comparatie cu sa zicem...tv , frigidere etc...Ce ti-ai lua un tv nou cu diagonala de 60-70 cm nush ce brand..Sau un ditamai tv-ul de 3 ani , ceva mai bine dotat?Un frigider arctic nou sau un Gorenje sh?:) Eu stiu ca astea mi le-as lua noi daca ar fii sa dau >13-14 mil. |
Pai daca vorbim electrocasnice, eu mi-am luat in 2001 o masina de spalat siemens second hand, am dat 5 mil pe ea, merge perfect si acum. Am cunoscuti care si-au luat whirlpool noi de 2-3 ori mai scumpe, tot in perioada aia, si deja le-au schimbat. Cu altele noi. Tu cine zici ca a procedat mai bine?
Scoala am facut-o prin 2005, era un logan care nu avea mai mult de 2 ani vechime si functiona decent, nu era o epava. |
Quote:
Daca iei acum cel mai ieftin logan sa zicem ca dai cu totul intre 4.000 - 5.000E in functie de oferta, tichete etc. Tii masina 5 ani timp in care rulezi 50.000km dupa care o vinzi cu 2.000-2500E. Pe Golf4 dai 4.000E dar dupa 5 ani o sa aiba si anume 13-15ani iar kilometrajul va indica sigur +200k km, pe putin. Cat speri sa obtii pe ea? cat e un golf3 Tdi acum? cumva e 3.000E? Cum e privit acum un Golf3 cu sute de mii de km sau o Vectra din '92 sau un Vento din anii +90? cam asa o sa fie si Golful4 peste 5 ani adica nu o sa le mai vrea nimeni toti o sa doreasca sa scape de ele. Nu ca nu ar fi masini bune, dar lumea vremea mereu mai nou, iar de cumparat o sa le cumpere tot aia care acum au 1500-2000E pt masina. Deci pana la urma ce avantaj o sa ai? Sa nu mai spun ca statistic vorbind o masina noua nu prea se defecteaza in primii ani. |
Unde sunt userii care ziceau ca Loganul ofera putin pentru pretul ce-l are ?!.. A-ti tacut toti ?
|
Quote:
|
Quote:
Inca o intrebare , daca o luam pe principiul tau.Ce ai cumpara un mercedes e class fab 2000 , sau un golf 4 fabricatie 2003?Are rost sa vorbim de dotari aici?Pune ambele lucruri in balanta cand faci comparatii. Eu sincer nu mi-as lua un golf 4 cu 180k , nici daca ar fii masina unei rude.Sa-i cunosc toata istoria.In detrimentul unui logan cu sub 40k km.Absolut imposibil ca in 3 ani de utilizare sa ies mai ieftin cu un golf decat cu acel logan. P.S Ce an de fabricatie avea golful cumparat in 2007?Pt ca daca avea sub 5 ani de utilizare...deja e altceva.Si mi-e greu sa cred ca ai dat 8400 pe un golf 4 slab dotat si cu an de fabricatie mai vechi de 2003.Aici comparam o masina fabricata acum 9-11 ani cu un logan fabricat acum 1-2 ani. @ ondin : cat crezi ca ajunge o revizie la logan la reprezentanta.3-4-5 mil?Ma refer la un schimb de ulei si filtre...etc.La un golf cat ajunge aceeasi treaba?1-2 mil?Unde e diferenta aia asa mare. Dar ce te faci daca pica ceva pe la golf.Cat costa?6-9-12 mil?La logan cat costa?0?Garantie?:D Seara buna. |
Cum ziceam, e pierdere de vreme discutia, voi discutati cu cifre, nu aveti legatura cu viata reala. Exact cum fac contabilii din guvern, pe hartie e totu bine, IRL e mai complex si sunt mai multe aspecte, gen daca un student nu castiga nimic si un ministru castiga 50 de milioane, salariu' mediu e 25 de milioane in romania. Asa si cu voi.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pai este o optiune pentru ca este o masina IEFTINA,daca ti-ar baga ca si model de baza,ar costa mai mult..cand o sa intelegi ca OPTIUNIILE COSTA ?! Vrei sa stii cat costa E36'le tau cand era nou ?..325i era undeva la 25.000 de marci..se compara la pret cu Vr6'le..Atentie un Golf 3,costa cat un BMW cand era nou..un fel de GTI de pe acum..:rolleyes2 |
Quote:
Uite va dau mura'n gura ok? Golf 4 an fabricatie 2000 cu dotari vs golf 4 2004 mai slab dotat.Masini intretinute ambele ~ 200k km.Ce ai alege?Si ca sa-l citez pe aleks "NU CE ALEGI, CI DE CE ALEGI". P.S Acum compara golf 4 an fabricatie 2003 cu e36 fabricatie 95.Deci ce aveai tu in 95 ( chiar si optional ) , are si golful in 2003 ( optional ) .Deci?Daca e sa o luam fix pe dotari o masina in '95 are unele dotari la care golful 4 doar viseaza.Nu? |
| All times are GMT +2. The time now is 17:32. |
- Copyright 2026 4Tuning