![]() |
Re: Fiat vs Honda
Quote:
Alfa Romeo este un gunoi ca fibilitate si asta se vede in probabil cea mai mare depreciere a unui masini/brand. Chiar si Fiatul este superior. Dealtfel in orice teste de fiabilitate din lume, Alfa Romeo este "lingura de lemn" a topului, japonezii fiind constant la polul opus. Asa ca pe mine/noi chiar ne distreaza parerile voastre legate de fiabilitate masinilor italienesti vs japoneze. Drum bun! |
Ar fi interesant un versus Honda vs Alfa Romeo, tinand cont ca sunt multi fanatici ale celor doua marci aici pe forum, ar mai inviora un pic atmosfera :)
|
Quote:
|
N-are rost sa ne mai dam cu parerea ca suntem in inferioritate, la cati priceputi tasteaza aici ...
|
Mie imi place totusi ca oamenii sunt foarte prosti(ma face sa ma simt superior)...daca le spui ca: Alfa Romeo imi place, sau Alfa Romeo e o masina buna, pentru ei este egal cu: Alfa Romeo e mai buna decat Honda sau vesnica expresie "stai tu linistit" ca x marca e mai buna decat Alfa Romeo...ca in orice versus eu va indemn ca marca pe care eu o apreciez sa o ocoliti...e de ***, poate asa o sa conduc si eu o masina rara. In cazul de fata va indemn sa ocoliti si Honda , dar mai ales Alfa Romeo...cumparati renault, vw, opel si bmw
|
:lol::lol:
Eu sunt foarte curios, cati din "inginerii" care-si fac veacul pe aici, stiu sa schimbe un ulei, eventual si un filtru ? |
3 ani mai tarziu, visez la Accord si abia astept sa-mi ajunga bugetul :)
|
Quote:
|
topic-ul asta nu are nici o legatura cu realitatea sincer...
|
Quote:
Intre timp am condus cateva saptamani un Accord 2013 si m-am indragostit :) |
Chiar azi ma uitam atent la un 166 facelift. O masina frumoasa din toate unghiurile, dar pe cat de frumoasa, pe atat de slaba calitativ. Motorul 2.4 jtd merge economic doar la combustibil, ca in rest e foarte gurmand la tot ce inseamna piese de schimb. Oare vor invata italienii vreodata sa faca masini bune?
|
Daca se adeveresc zvonurile si VAG cumpara Alfa Romeo, mai au o sansa sa se ridice.
|
Quote:
Strict calitativ,nu putem face o comparatie intre Alfa Romeo si Honda sau oricare alt producator japonez de calibru.Dar daca comparam istoriile,designul si ''pedigree''-ul lucrurile se schimba radical. |
Quote:
Honda a fost fondata la 40 de ani dupa Alfa... Noi am dominat pana la aparitia japonezilor....insa cand acestia au venit..au inceput sa ii alerge pe europeni din toate partile....un exemplu clasic a fost la raliuri...audi quattro era zeu..nu avea egal...insa cand au venit asiaticii cu subaru si mitsu...s au cam dat la fund. Au tehnologii superioare...materiale superioare...motoare superioare...alfa in fata hondei este ca un smart in fata unui camion... |
Quote:
Imi plac la fel de mult si Honda si Alfa Romeo.Ambele marci au foarte multi fani pentru ca au construit masini care le conduci cu zambetul pe buze. |
Quote:
Nu trebuie sa existe o dictatura auto pe piata europeana. Italienii, cu masinile lor latine, francezii, cu masinile lor ciudate, sunt alternativa necesara pentru cei care nu se incadreaza in standardul gri, repetitiv si neutru pana la perfectiune impus de nemti. Si spun asta din prisma unui posesor de Seat carui nu am ce sa-i reprosez. E mijlocul de deplasare din A in B perfect, corect, decent si elegant. Exact ca o profesoara de chimie sau fizica de scoala generala. Cu asa o nevasta parca vrei o italianca sau o frantuzoaica uneori... |
Nu cred ca daca VAG ar cumpara Alfa Romeo s-ar altera imaginea pe care o are alfa, pare-mi-se ca au pastrat identitatea de marca destul de bine. Porsche inca e porsche, seat e seat, skoda e skoda, vw e vw si audi e audi.
Dar da, sunt de acord cu tine, nu ar trebui sa existe o dictatura pe piata auto, asa cum incearca vw sa impuna in cursa pt locu` 1 mondial. |
Quote:
Singurul lucru ce avantajeaza italienele...in special cele vechi fata de alte masini...este PERSONALITATEA...lucru ce ii lipseste din ce in ce mai mult masei auto actuale. |
Quote:
Pe langa nesimtirile de Exeo, interiorul rusinos al frumosului Leon, clima de Audi pe Lamborghini, etc., mai vorbim si de platforme, motoare, accesorii, butoane, navigatie, cam tot e la comun. Este foarte adevarat ca in parte marcile astea au fost salvate de la pieire si asta e partea buna, partea rea este ca nu au chiar identitatea de care ar fi nevoie, in general cumperi aceeasi Marie, cu alta palarie. Acum decat sa moara Alfa Romeo prefer sa o cumpere VAG, dar asa cum au reusit cat de cat sa revigoreze Fiat cu Panda, 500, etc.. sa speram ca or sa reuseasca sa revigoreze si Alfa. Si sa nu uitam de Lancia, un brand cu o istorie frumoasa de care si-au batut joc. |
Quote:
|
E pacat ca si italienii au fuzionat sub grupul Fiat, iar marci ca Alfa Romeo si Lancia, nu mai fac nimic interesant, ca sa nu mai vorbim de masinile fabuloase pe care le faceau cu ceva timp in urma. Cred ca asemenea masinii ar avea loc si acum pe piata. Nu prea ai ce sa reprosezi la VW, fac masini decente, chiar foarte bune, decat ca masinile lor nu prea au "suflet", nu te atrag cum te atrage un Punto, care arata ca un catelul mic, nu e dragoste la prima vedere cum era cu unele modele de Alfa mai vechi. Desi au probleme de fiabilitate, necotestate de nimeni, desi nu sunt din punct de vedere mecanic cele mai reusite, piata auto ar fi mult mai saraca, fara bruma de masini italiene ramase.
|
Eu nu votez... imi plac si japonezele si italiencele :) am si Honda, am si Alfa... eu zic ca sunt ok si cele italience nu numai japonezele.
|
Quote:
Identitatea de marca e mai mult in capul nostru, daca ai fi E.T. si ai vedea acum vw,audi,skoda in unele cazuri ti-ar fi cam greu sa lle deosebesti din afara :) |
| All times are GMT +2. The time now is 18:48. |
- Copyright 2026 4Tuning