Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 5 (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5.html)
-   -   Drag Race - E34 M5 -TURBO by Luca Motorsport / proiect dezvoltat 100 % in Romania (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5/159332-drag-race-e34-m5-turbo-by-luca-motorsport-proiect-dezvoltat-100-romania.html)

sparly 28-01-10 23:55

Re: Drag Race - E34 M5 -TURBO by Luca Motorsport / proiect dezvoltat 100 % in Romania

siguranta maxima

yoda 29-01-10 07:17

Re: Drag Race - E34 M5 -TURBO by Luca Motorsport / proiect dezvoltat 100 % in Romania

Quote:

Originally Posted by expres (Post 3026360)
ce`i aici fratilor ... ce a mai ramas din BMW ? doar motoru ?

SI SIGLA !!! :lol:

bimmer3 29-01-10 09:42

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3026136)
:D Intr-un final am ajuns si la forma custi de protectie pentru sofer ;)

Esti atins de virus cum cred ca n-a mai fost altcineva pe la noi.
Bravo tie si felicitari pt ca o construiesti fara compromisuri si pt un scop precis.
Doar asa poti obtine satisfactie maxima, nu ca la majoritatea 'proiectelor' (cuvant la mare cautare) care vor si style si viteza max mare si 400m si eventual si muzica cu tulumbe in portbagaj si sa nu uitam de faimosii angel eyes:shock:
Abia astept sa vad masina pe linia de start la KOE..nici nu conteaza asa mult rezultatul, important este sa te simti bine in ea, si sunt sigur ca asa o sa fie.
Bafta in continuare si tine-ne la curent ca avem ce vedea.

LE: diferentialul 100% blocat este des intalnit la drag, sau a fost o alegere a ta personala?

Cipilica 29-01-10 15:38

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3026136)
:D Intr-un final am ajuns si la forma custi de protectie pentru sofer ;)

Salut. Chiar vroiam sa intreb ce ati mai lucrat ultima saptamana, dar mi-ai luat-o inainte.
Referitor la greutate, aproximatia acesteia a fost facuta cu acest schelet metalic? Sau vor fi diferente?
Oare sunt singurul care nu crede ca target-ul actual de 1000 cp va fi depasit? Si asta destul de repede?

Spor la treaba.

marius mihaescu 29-01-10 19:24

super , fortza rau de tot :D

Lil' D 29-01-10 22:26

Superb proiect, numai de bine si bafta sa atingi target-ul.

Mi-a atras atentia puntea spate, are la baza clasicul Ford 9" ? E cu spool sau cu alt tip de blocant (detroit poate?) ?

bodel 30-01-10 00:30

Felicitari George si echipei care a realizat acest proiect, imi place unde s-a ajuns.

gollum_ 30-01-10 01:33

3 Attachment(s)
Estimarea targetului de greutate nu este scoasa din burta .. asa cum fac lautari cu muzica ...... este estimata matematic dupa cantarirea reperelor si a materialelor utilizate.

Masina oricum este pe roti deja si a fost cantarita profesional ..... dar greutatea REALA ramane din pacate sau fericire - TOP SECRET - pana la finalizare :D

BULLDOG 30-01-10 01:36

Se vede ca ii treaba buna. Eu zic ca daca motorul va iesi in parametri doriti, masina asta nu va avea adversari pe masura multa vreme de acuma incolo.

GTXR 30-01-10 01:55

Nu stiu daca supar pe cineva cu intrebarea,dar se va putea circula cu ea pe strada sau doar intr-un cadru organizat .Se poate face cumva omologare artizanala sau ceva de genul ?

Provenzano 30-01-10 09:31

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3029832)
Estimarea targetului de greutate nu este scoasa din burta .. asa cum fac lautari cu muzica ...... este estimata matematic dupa cantarirea reperelor si a materialelor utilizate.

Masina oricum este pe roti deja si a fost cantarita profesional ..... dar greutatea REALA ramane din pacate sau fericire - TOP SECRET - pana la finalizare :D

nu am cuvinte necesare de lauda pt voi.sunteti extraordinari baieti.felicitari pt atata munca depusa si bafta.

Mircea-Finutz 30-01-10 10:03

Quote:

Originally Posted by GTXR (Post 3029857)
Nu stiu daca supar pe cineva cu intrebarea,dar se va putea circula cu ea pe strada sau doar intr-un cadru organizat .Se poate face cumva omologare artizanala sau ceva de genul ?

si eu ma intrebam aceiasi chestie. vei mai putea sa circuli pe drumuri publice cu ea(exceptand platforma :))?

gollum_ 30-01-10 13:43

Partea de tabla - caroseria are partea cu seria pentru identificare intacta. Masia este M5 pe talon - inmatriculata in RO cu ITP valabil / asigurare / etc .............. drept urmare teoretic indeplineste partea legala pentru a putea circula pe un drum public. Ramane de evitat intalnirea cu ARR-u si voi incerca intr-un final o omologare individuala. O alta problema vor fi drumurile publice din Romania care sunt pline de denivelari si gropi :shock:

Important acum este sa finalizam asa cum ne-am propus iar restul ....... e cancan :twisted:

Mircea-Finutz 30-01-10 15:30

merci pentru raspuns si multa bafta in continuare!

gollum_ 01-02-10 19:03

1 Attachment(s)
Caroserie - partea de tabla are 125 kg. Avem ca target pe acest reper (fara usile de fibra si geamurile de policarbonat ) 100 kg. Sper sa iasa ce trebuie mai avem ceva tabla de barbierit :D

Cipilica 01-02-10 19:40

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3039443)
Caroserie - partea de tabla are 125 kg. Avem ca target pe acest reper (fara usile de fibra si geamurile de policarbonat ) 100 kg. Sper sa iasa ce trebuie mai avem ceva tabla de barbierit :D

Mda, e clara treaba, daca si 25 kg conteaza la voi, asta demonstreza complexitatea si in acelasi timp minutiozitatea proiectului. Nu stiu de ce te-ai suparat (mie asa mi s-a parut) cand am intrebat de greutate, dar nu stiam daca target-ul greutatii fusese raportat la forma aceasta a proiectului. Nu m-am indoit si nici nu ma voi indoi de seriozitatea si inaltul nivel de care dati dovada. Ma interesa personal, pentru a-mi face o idee cum ar putea afecta acest lucru un posibil proiect al meu. Sau mai bine zis, daca sa merg pe acest principiu sau sa elimin cat pot din scheletul original.
Apropo George, vorbesc la plural pt ca ma adresez intregii echipe, dar bineanteles ca tu esti pe primul plan. La fel ca multi altii urmaresc cu interes aceasta lucrare si astept cu sufletul la gura finalizarea ei. Sa ai parte de satisfactii si sa ridici stacheta asa cum se anunta acest proiect.
Multa bafta.

gollum_ 01-02-10 20:07

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 3039598)
Mda, e clara treaba, daca si 25 kg conteaza la voi, asta demonstreza complexitatea si in acelasi timp minutiozitatea proiectului. Nu stiu de ce te-ai suparat (mie asa mi s-a parut) cand am intrebat de greutate, dar nu stiam daca target-ul greutatii fusese raportat la forma aceasta a proiectului. Nu m-am indoit si nici nu ma voi indoi de seriozitatea si inaltul nivel de care dati dovada. Ma interesa personal, pentru a-mi face o idee cum ar putea afecta acest lucru un posibil proiect al meu. Sau mai bine zis, daca sa merg pe acest principiu sau sa elimin cat pot din scheletul original.
Apropo George, vorbesc la plural pt ca ma adresez intregii echipe, dar bineanteles ca tu esti pe primul plan. La fel ca multi altii urmaresc cu interes aceasta lucrare si astept cu sufletul la gura finalizarea ei. Sa ai parte de satisfactii si sa ridici stacheta asa cum se anunta acest proiect.
Multa bafta.

NU sunt suparat pe nimeni - este democratie :D

Primul lucru pe care noi l-am facut inainte de a trece la stage 2 a fost sa analizam in ce mod putem scade cca 500 - 600 kg din greutatea initiala. Partea de sasiu tubular a fost solutia aleasa de noi analizand cat fier intra si bineinteles cam cat ar cantari ;)

Cipilica 01-02-10 20:31

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3039735)
NU sunt suparat pe nimeni - este democratie :D

Primul lucru pe care noi l-am facut inainte de a trece la stage 2 a fost sa analizam in ce mod putem scade cca 500 - 600 kg din greutatea initiala. Partea de sasiu tubular a fost solutia aleasa de noi analizand cat fier intra si bineinteles cam cat ar cantari ;)

OK. Multumesc.
Probabil ca o sa te mai sacai cu intrebari. Sper sa nu te deranjeze ca invat pe timpul si banii tai :lol:
Si cum ziceam... din partea mea numai respect, tuturor celor care il merita;)

Provenzano 02-02-10 00:11

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3039443)

nu va jucati si asta se vede destul de bine. va doresc cat mai putine secunde pe 402 m

gollum_ 02-02-10 09:47

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 3040792)
nu va jucati si asta se vede destul de bine. va doresc cat mai putine secunde pe 402 m

Multumesc, sper sa finalizam in timp pentru participarea la KOE Drag. Asta este un target important pentru noi iar zvonul ca se tine la Bucuresti este si mai motivant. Timpul inregistrat la Koe indiferent de locul X pe podium este relevant pentru acest proiect. ;)

privat4u2 02-02-10 10:11

Multa bafta Gollum...multa bafta echipei tale...si sper sa il vedem cat de curand la lucru....din cate am intzeles KOE se va tine si in bucuresti pe baneasa...sper sa nu ma insel...Ar fi ceva ca dupa ceva timp sa se mai organizeze si in buc niste paralele de 402m.
Multa bafta in continuare

Provenzano 02-02-10 10:35

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3041392)
Multumesc, sper sa finalizam in timp pentru participarea la KOE Drag. Asta este un target important pentru noi iar zvonul ca se tine la Bucuresti este si mai motivant. Timpul inregistrat la Koe indiferent de locul X pe podium este relevant pentru acest proiect. ;)

abia astept sa vad Live bestia asta de masina. o sa ma asigur ca am 2 baterii de rezerva la aparatul foto special pt masina asta.

numai bine.

julaikos 02-02-10 14:58

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3029832)

as estima,toata hardughia fara "coaja" face cam 900-950 kg

o mica observatie,stiu ca probabil toata colivia a fost gandita si rasgandita,dar s-a facut vreo simulare ceva la impact in diferite puncte?intreb pentru ca in spatele soferului se intanlesc doua tevi,indreptate fix spre scaun :rolleyes2

p.s. in locul moderatorilor as fi multat toate laudele si urarile de bine pe un topic separat cu link catre acesta,sa ramana topicul cat mai clean si pur tehnic,sa se poate invata din ce s-a facut aici...nu de alta dar daca nici pe banii altora nu invatam...n-o sa mai invatam nimic...

gollum_ 02-02-10 15:54

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3042445)
as estima,toata hardughia fara "coaja" face cam 900-950 kg

o mica observatie,stiu ca probabil toata colivia a fost gandita si rasgandita,dar s-a facut vreo simulare ceva la impact in diferite puncte?intreb pentru ca in spatele soferului se intanlesc doua tevi,indreptate fix spre scaun :rolleyes2

p.s. in locul moderatorilor as fi multat toate laudele si urarile de bine pe un topic separat cu link catre acesta,sa ramana topicul cat mai clean si pur tehnic,sa se poate invata din ce s-a facut aici...nu de alta dar daca nici pe banii altora nu invatam...n-o sa mai invatam nimic...

Daca te uiti atent cele 2 tevi de care vorbesti sunt curbate/ indoite inspre exteriorul habitaclului. La impact din spate teoretic se pot indrepta marindu-si rezistenta.;)

vcsomin 02-02-10 16:59

Cutie, o sa fie cu alte raporte ? manuala ? secventiala ? sau automata ?

julaikos 02-02-10 17:19

1 Attachment(s)
Le-am pus linii rosii,ca nu cred ca m-am exprimat suficient de bine ca sa fiu inteles,si cred ca ai spus de cele doua verticale paralele,eu ma refeream la astea doua inrosite de mine
Attachment 1295787
oricum,se vede ca e facuta cu simt de raspundere,si asa trebuie sa fie,siguranta pe primul plan

p.s. m-am apropiat cu aprecierea greutatii? :D

gollum_ 02-02-10 17:57

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 3042854)
Cutie, o sa fie cu alte raporte ? manuala ? secventiala ? sau automata ?

Am specificat de la inceput ce cutie de viteze are masina. Este manuala in 5 trepte. ;)
Nu mai este cutia de BMW stock - si are alte rapoarte care in stage 2 au fost corelate mult mai bine cu noul raport al grupului de pe puntea spate.
Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3042950)
Le-am pus linii rosii,ca nu cred ca m-am exprimat suficient de bine ca sa fiu inteles,si cred ca ai spus de cele doua verticale paralele,eu ma refeream la astea doua inrosite de mine
Attachment 1295787
oricum,se vede ca e facuta cu simt de raspundere,si asa trebuie sa fie,siguranta pe primul plan

p.s. m-am apropiat cu aprecierea greutatii? :D

Liniile specificate de tine se opresc si ele intr-o teava curbata spre exterior - tripla ca rezistenta (de trei ori mai groasa in carne) in comparatie cu celelante tevi ;)

Ps. Greutatea totala este secreta pana la finalizare asa cum am specificat.
Ps2: Masina este facuta de Luca Motosport pentru Luca Motorsport iar siguranta este prioritara...... asta nu inseama ca daca masina ar fi a unui client ne-am bate joc de rezistenta :shock:

julaikos 02-02-10 18:11

inseamna ca sunt multe detalii care nu se vad cu ochiul liber ,teava aia nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca e tripla ca grosime :D
citeam pe la inceput,pompa de benzina mecanica
de ce mecanica?

gollum_ 02-02-10 18:17

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3043142)
inseamna ca sunt multe detalii care nu se vad cu ochiul liber ,teava aia nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca e tripla ca grosime :D
citeam pe la inceput,pompa de benzina mecanica
de ce mecanica?

Varianta asta rezolva probleme ca: mentinerea unui debit stabil si constant ( nu are legatura cu tensiunea furnizata de alternator sau cu bateria) la turari mari mult mai bine decat varianta electrica ..... si este si mult mai ok din punct de vedere al costurilor.

vcsomin 02-02-10 18:47

E vreu-un motiv anume pentru care preferati cutia manuala ? avand in vedere ca este o masina de drag ?

B 89 WRC 03-02-10 01:19

urmaresc topicul de la inceput si nu prea imi vine sa intervin ca sa ramana cat mai curat dar nu prea ma pot abtine in a spune anumite lucruri cum ar fi ca in romania asta a noastra ar putea sa faca mai multi oameni proiecte de genul asta sunt f multe persoane care isi permit investitii de genul asta

nici nu imi imaginez cat s-a investit pana acum si cat se va investi in aceasta (masina) pt ca este foarte putin important la momentul actual pt ca in stadiul in care este nu cred ca masina asta are o limita la investitii

unde tin sa ajung prin aceasta interventie este ca nu banii nu marca masinii nu orele de munca timpul pierdut stresul si restul conteaza prin proiectul asta se da dovada de lucru unic in romania pe acest segment (adica auto) si nu cred sa se repete la noi prea curand

si toate astea plecand de unde de la un singur aspect poate minor pentru unii (din simplul motiv ca nu il traiesc si nu l-au trait niciodata)tot ce se vede in putinele poze care sunt se intampla din PASIUNE

P.S. la KOE sa te vedem de unde incepe ca sunt ferm convins ca o sa ajungi unde isi doresc toti pacat ca nu sunt toti destul de pasionati ;)

Razvan_DOI 03-02-10 10:20

Quote:

Originally Posted by gollum_ (Post 3043157)
..... si este si mult mai ok din punct de vedere al costurilor.

lol..la asta cu costurile pompei nu punem botu', ce mai conteaza cateva sute pe langa vagoanele de bani care intra in proiectul asta.:D
Si o intrebare daca vrei..a mai intrebat cineva..
diferentialul 100% blocat este des intalnit la drag, sau a fost o alegere a ta personala?

gollum_ 03-02-10 11:31

Quote:

Originally Posted by Razvan_DOI (Post 3045246)
lol..la asta cu costurile pompei nu punem botu', ce mai conteaza cateva sute pe langa vagoanele de bani care intra in proiectul asta.:D
Si o intrebare daca vrei..a mai intrebat cineva..
diferentialul 100% blocat este des intalnit la drag, sau a fost o alegere a ta personala?

Alea cateva sute conteaza atunci cand costul unei piese este cel putin dublu (pompa de benzina de ex).
Referitor la partea cu pusul botului - eu vb. din experinta nu din carti !

Legat de diferential - da este intalnit frecvent la masinile profesionale de drag race.

Razvan_DOI 03-02-10 12:53

ai si tu dreptatea ta..abia asteptam sa te vedem la start..

gollum_ 04-02-10 08:53

As prefera sa ramanem cu un topic cat mai profesional bazat pe date si pareri tehnice.

Chestiuni de genul fortza si esti cel mai tare boss nu cred ca ajuta la ceva.

marius_cosmyn2009 04-02-10 11:37

o sa iasa o masina fffrumoasa si puternik....mafta cu proiectu in continuare:-)

gollum_ 04-02-10 12:00

5 Attachment(s)
Dupa partea de proiectare am demarat si executia scauneleor din aluminiu. Scaunele sunt executate 100 % de Luca Motorsport si sunt design drag race. Fara partea de tapitare 1 buc scaun = 4 Kg. :D
Scaunele nu sunt inca finalizate ........mai sunt operati de bordurare/intarire/sudura etc care vor fi executate in zilele urmatoare ;)

expres 04-02-10 12:19

meserie , cred ca stai in ele prea bine

julaikos 04-02-10 13:03

de ce sunt doua?

JohnyXxx 04-02-10 14:03

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3049594)
de ce sunt doua?

Ca sa stea 2 persoane :| =)))) Te asteptai ?

All times are GMT +2. The time now is 07:23.

- Copyright 2026 4Tuning