![]() |
Re: Megane 2.2 1.5dci
Quote:
|
piese:
300ron bieletele directie 300ron capete bara 100ron manopera 100ron geometrie deci cam 700-800ron doar pt astea(TRW/Lemforder); poti iesi si la jumatate de pret cu piese de proasta calitate, dar tot la fel vor si tine :D Pachet discuri+placute fata-500ron am gasit TRW Pachet discuri+placute spate - 850ron am gasit TRW ( nu inteleg dc sunt mai scumpe ca fata...probabil pt ca se schimba mai rar) Kit Ambreiaj: 500-600ron ( la un moment va trebui si asta...), poate chiar mai scump daca alegi unul mai bun... Dupa 100.000km trebuie sa te astepti la astfel de costuri, e ceva normal! :D Deci mai usor cu tuningul :D |
Quote:
|
Bielete vreau TRW (de origine asta are masina) sau Lemforder... dar ms oricum de oferta :D Despre bieletele Febi-Bilstein n-am auzit de bine, cel putin pt megane...
Ridica masian pe cric si vezi daca are roata joc..daca are, vezi de unde..ia la rand fiarele ce duc la roata.. nu schimba doar dupa ce crezi, fi sigur ce ai si apoi schimba altfel risti sa dai o caruta de bani degeaba :D |
Quote:
|
Zilele astea fac asa:
REVIZIE: ulei,filtre 1buc bujie Beru-40ron 2buc bielete directie TRW (kit complet: coliere,vasilina,burduf,bieleta)- 150ron/buc Nu schimb capetele de bara ca n-au deloc joc, dar TRW sunt 100ron/buc. Am pus preturi pt cei care vor sa-si faca o idee. Ca fapt divers am gasit bielete si la 50ron si la 70ron dar pe original vin TRW asa ca am vrut TRW. |
1 Attachment(s)
...............
|
Nu e rau, arata bine cu culoarea asta... merge o colantare ;)
|
Da, n-ar fi rau deloc, dar din pacate renunt la idee intrucat la noi asa zisul COLANT AUTO de fapt nu e AUTO ci e strict pt reclame. Dar oamenii vor sa se imbogateasca punand colant ce nu se preteaza la colantare full auto si spunand ca e auto etc etc. Iar cand ii intrebi de oracal 970 care e de fapt pt colantari full auto iti cer un pret de ...aproape cat o vopsire normala, ceea ce nu renteaza.
Deci, ATENTIE, Oracal 651 nu e pt colantari auto cum spun "expertii". ORACAL 970 e pt colantare full. Nu fac reclama, n-am treaba cu siteul dar macar ei informeaza corect clientul: http://www.verla.ro/oracal-970.html |
Apropo,m-am apucat sa-mi fac capacele pt rotile de iarna, negru mat.
Am frecat la ele de-am tampit, e destul de greu, intrucat capacele au niste scobituri si forme de nu poti sa bagi smilgherul neam, deci e f posibil sa ramana portiuni neslefuite. 1. Are ceva daca mai raman portiuni minore cu vopseaua lor orginala? 2. Dupa smilgheruit, sa dau cu primer si apoi spray mat? sau direct cu sprayul mat? 3. Dupa spray, las asa sau dau un lac? |
Daca vrei sa faci o treaba buna, faci asa:
1. Daca nu matuiesti bine piesele nu o sa iti prinda perfect vopseaua, mai insista totul se face cu rabdare. 2. primer pentru plastic si apoi vopseaua 3. daca vrei sa reziste in timp trebuie sa dai si lac, lacul mat se gaseste mai greu dar se gaseste ;) |
Dacă au mai fost vopsite nu prea ami au nevoie de plastic primer, dar daca nu le-ai slefuit cum trebuie o sa ti se vada in vopsea, e bun un filler. Daca le dai lac mat vopseaua de baza poate fi vopsea normala fara probleme.
La spray insa nu prea conteaza pasii astia, oricum o sa iasa ceva....mediu, si care n-o sa tina foarte mult, deci nu-ti fa probleme prea mari |
Ms de sfaturi, nonic&aleks. Cred ca voi trage o fuga pana la un vopsitor sa vad cat mi-ar lua.
Daca ar iesi ca la colegu(tot spray a folosit insa n-a specificat nimic de primer-lac, doar frecate bine,alcool si spray), as fi multumit: https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1305958403 https://forum.4tuning.ro/attachment.p...8&d=1305958403 |
5 Attachment(s)
In acest stadiu se afla :D
Capacul mai ros, arata asa pt ca am incercat ceva cu un flex/bormasina+smilgher dar avand turatii prea mari a iesit cum nu mi-am dorit :D |
faruri
foarte frumoasa masina si facuta cu bun gust. felicitari!!!
imi poti spune si mie cum ai facut farurile? multumesc! |
Ia-o cu începutul: mergi în târg undeva şi ia un tampon de smirghel, din ăla din cauciuc cu 2 feţe, una curbata si una dreapta, e 4-5-6 lei, apoi la un magazin de materiale pentru vopsit, iei 3-4 role de smirghel pentru rotative: de 180,240 si 400, si slefuiesti in ordinea asta capacele, cu 400 cel mai fin, ultimul (costa 2-3 lei/buc). nu te mai complici cu alte prostii, desi i-ai putea da un filler la spray (30-50 lei), pe care sa-l slefuiesti cu un 400 uzat dupa ce se usuca bine. eventualele gaurele mici le ignori sau le acoperi cu un chit de finisaj la tub (10-15 lei). Abia dupa toate astea te poti gandi la vopsit, daca vrei ceva profi.
Saaau, dai 40-50 de lei unui vopsitor si-ti rezolva cazul fara probleme :) |
Aleg ultima varianta :lol: Dar macar sunt mandru ca am frecat si eu ceva la ele :lol:
@prise123: Ms. Farurile le-am facut la un garaj-tuning. Le-au desfacut si vopsit. |
Am fost la 2 vopsitori din Tulcea. Unul intr-o hala 150ron mi-a cerut..iar la reprezentanta Reno tot 150ron.
Si am vb cu baietii de la Custom Garage, unde am facut si farurile, si 50ron a fost pretul lor. Asa ca le voi face in Bucuresti cand ajung. :D |
Ultimul preţ, este unul de bun simţ şi destul de realist!
Sincer, eu le-aş trage o vopsea la spray şi nu m-ar deranja prea tare dacă ar ieşi mediocru! În fond, sunt nişte capace... |
Asa am zis si eu(iarna asta cred ca iar se zgarie si se fac urate), dar decat sa dau 30-40ron pe un spray sa iasa si aiurea mai bine dau 50ron la unii care mi le fac mai ok decat le-as face eu..o sa merg maine la vopsele sa vad ce si cum gasesc :D
|
Este 20 de lei (maxim) un tub de duplicolor, varianta cu mai multă vopsea!
|
Si imi ajunge un singur tub? Pe langa asta mai trebuie si un primer spray sa dau inainte sa mai acopere din defecte, eventual si un lac... Toate se aduna si parca mai bine apelez la cineva care a mai facut astfel de lucrari, cu siguranta are mana mai buna ca a mea :D
|
În ritmul ăsta...vei băga în nişte simple capace, o groază de bani!
Dacă tu le şmirgheluieşti înainte, ca să aibă priza vopseaua aplicată, eu zic că este ok. Dacă ai vopsi anumite repere din habitaclu, aş mai zice să foloseşti fuller sau plastofix! Să înţeleg că doreşti un look lucios?! Atunci vezi că îţi poţi cumpăra vopsea la spray care are deja lac. Eu unul aş prefera o vopsea mată (negru). Îţi ajunge un tub de vopsea, dar sa fie dintr-ăla cu dozaj suplimentar! |
Nu, nu vreau negru lucios.. Vreau negru mat, dar ma gandesc ca pt o protectie a lor, se dau si ele cu un lac mac, cum zicea nonic mai sus! Ehh sunt eu prea atent la detalii, cred ca-mi iau inima in dinti iau un spray cum zici tu si incep sa dau din mana prin curte :lol:
|
2 Attachment(s)
Cam asa sta treaba :D
Poze cu aparat altadata ps: daca erau capacele noi iesea perfect, dar asa tot se vad zgarieturi daca te uiti de aproape, dar de la 1m distanta sunt ok 8) |
Să înţeleg că pozele, nu reprezintă punctul tău forte, nu? :lol:
Arată bine şi zic eu să stai calm că nu trebuie să fie impecabile! Sunt totuşi nişte simple capace! Ca idee, eu aş fi dat jos emblema de pe centru şi aş fi montat-o la final. Le-ar merge o dungă roşie pe margine. Vezi că există autocolant flexibil. Costă cam vreo 5-8 lei pachetul! |
Ma descurc si la foto dar sa am aparat. Aici am facut rapid cu telefonul cand eram la dentist si asteptam :cry2:
Am vazut la cineva cu semnul vizibil in centru si nu mi-a placut deloc, oricum la mine e turnat semnul, nu-l pot da jos. Nu ma complic cu dungile alea merg pe alb/negru :evil: In plus imi place efectul de la departare, nu mai stii care e anvelopa care e janta/capac :lol: Pare roata mai mare! |
1 Attachment(s)
Hmm a disparut un post, al unui coleg :blink:
Intre timp a venit un sub JBL CS 1204T, 250w. Destul pt mine, urmeaza statia si cablurile si sper sa iasa bine montajul :lol: |
Ai inceput sa cobori Megane-ul in frecvente :)? Sa-ti gadile placut timpanele!
|
Ms. :)
Pai putin cate putin...parca simti altfel ca se duc banii! L-am probat la Thex si se aude f bine. Mai nasol e ca ocupa cam mult dar inca n-am familie :lol: |
Hmmmm... am inteles unde bati :)
In curand o sa am o noua configuratie care va fi cel putin la fel de buna ca actuala si o sa am un portbagaj spatios ;) |
Succes! 8)
Eu imi doresc f mult sa rearanjez portbagajul: acolo unde am roata de rezerva as pune subwooferul, locul sa fie bine antifonat..langa statia si deasupra plexiglass(niste leduri pt ambienta) decupat in dreptul subwooferului unde voi pune un gratar (3-5tevi pt protectie), iar in dreptul statiei niste gaurele pt a da afara din caldura degajata. Iar roata de rezerva in interior pe lateral in picioare, dar cum am roata normala si ocupa si ea destul, as trece pe roata subtire cum vin modelele noi de fabrica. Si asa ar arata si bine, ar suna si bine si as avea si loc :D Dar mai e pana atunci |
Si eu ma gandeam la o rezerva ingusta si sa imi confectionez o incinta peste rezerva ingusta ca ramane suficient loc.
Inca nu e definitivata noua configuratie nici la mine... incercari, auditii, time correction... vedem cum ramane potitionarea subwoofer-ului. |
Am luat si statia: JBL CS60.2
amplificator auto 2 canale MOSFET putere: 4 ohmi: 2 x 60 W RMS 2 ohmi: 2 x 80 W RMS 4 ohmi, in punte: 1 x 160 W RMS bass boost variabil 0-6 dB la 45 Hz filtre low pass si high pass variabile 30 - 320 Hz (12 dB) raspuns in frecventa 10 Hz - 27 kHz nivel semnal intrare 100mV - 6 V Intrebare: are idee cineva daca imi mai trebuie filtru hi-low sau cum se numeste tinand cont ca am cd player original si nu am iesire pt subwoofer? Adica aceasta statie are hi-input (suporta intrare de pe difuzoare?) sau nu are? :D Apropo stie careva de unde iau un kit cabluri de prin zona Colentina/Arc Triumf? Un magazin audio-auto |
Am citit acum si nu iti trebuie filtru ala. iei semnal de la boxe si dai butonul pe high pass. Asteapta pana maine pentru kit si te sun daca am vreo oferta buna. Ti l aduc duminica seara daca e...
|
10mm grosime si siguranta de 60a cred ca ar fi bine sa-mi pun.. poate pe viitor iau o statie mai mare sau sub si n-as vrea sa trag iar fire :lol:
PS: MS de ajutor,probat,stat in frig cu mine! :)) |
Quote:
Inainte sa fac o afirmatie documenteaza-te. Vezi ca spui prostii! Ce legature are filtrul HighPass cu intrarea de nivel. |
Ms,alex de lamurire.
Mda am cautat pe google si am gasit asta: filtrul High Pass – reduce energia(“volumul”) frecventelor joase, permitand frecventelor inalte sa treaca neafectate filtrul Low Pass – reduce energia frecventelor inalte, permitand frecventelor joase sa treaca neafectate. Deci imi trebuie adaptor de nivel HI-LOW! |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:28. |
- Copyright 2026 4Tuning