Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan Skyline GT-R vs. Porsche GT2 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/92684-nissan-skyline-gt-vs-porsche-gt2.html)

993turbo 26-10-08 00:58

Re: NISSAN SKYLINE GT-R sau PORSCHE GT2 ?!?

3. In jocurile mele rup Pilot Sport Cup pe Mosport, diferenta e ca la mine miroase a cauciuc ars nu a electronice overclockate, nu ti fa griji pt orele mele pe circuit, daca ajungi vreodata prin Ontario da un semn si te bag la o sesiune mica pe Mosport, am niste prieteni acolo, poti sa aduci si un GT-R daca vrei.
Devine prea lunga discutia asta, daca vrei continuare, poti sa intrebi punctual si o sa incerc sa dau raspunsuri scurte.
Sa revin la importanta soferului cum am promis. Diferenta dintre un pilot si un sofer f f f bun e uriasa. Daca cineva de aici crede ca vreun redactor auto de la ce revista vreti voi din lume poate sa scoata maxim din oricare astea 2 masini, e un naiv. Pt omul normal, GT-R ul scoate performante mult mai usor, cum spunea un pilot e ca in jocuri, nu ti faci giji ca daca tragi de volan masina nu s ar inscrie pe traiectorie pt ca e un carabus electronic acolo care va frana diferentiat rotile, va modula puterea si momentul transmis, va adapta suspensia, etc etc toate fara ca "pilotul" sa realizeze asta, intr o fractiune de secunda. Mersi, dar eu zic pas, vreau sa coduc eu, nu un soft pt mine. Si sunt sigur ca asa imi voi atinge limita. Limita masinii..asta e alta poveste, daca te cheama Walter Rohl mai discutam. Masinile actuale au performante muuult peste ceea ce un sofer normal e in stare sa struneasca. Ma amuza cand vad pe forum declaratii de genul "numai 300 CP ?" mai ales de la oameni care poate nu au condus decat o dacie in viata.

Pun pariu ca majoritatea celor care au votat GT-R ul viseaza la neoane colorate, boxe mari si culori , well, "neon", sa impresioneze gasculitele de pe Magheru si baietii de dupa blocurile gri (pt asta nu uitati spinner ele, am auzit ca mult Bling ajuta la performana) Si bineinteles sa castige cursa de la stop sau cea organizata cu pompa de Militie pardon Politie si primaria capitalei in colaborare cu PROTV. Aceeasi oameni care daca ar castiga loteria ar cumpara un 612 in loc de un GT3 RS. Scuze din nou, dar era prea zemos sa nu o scap..
Mergeti la boxe la o cursa auto si multe "idei" marete bazate pe PS3 se vor evapora rapid, in loc va intra un pic de bun simt tehnic si o sa fie ceva super, poate o sa descoperiti placerea condusului cu adevarat (un Transfagarasean ar ajuta un pic)

Bottom line: GT2 varful tenologiei de strada de la Porsche Motorsport, GT-R o masina care folosind electronica mangaie orgoliul "pilotului".
Astept cu nerabdare ca GT-R spec V sa "zdrobeasca" pe Ring recordul 962 ului, dupa care sa inceapa sa se bata si sa "dea praf" la masinile de F1, Nismo probabil o sa se bata cu Eurofighter ul..na ca s a facut ziua si s a terminat visul..

Numai bine.

mitza mtb 26-10-08 01:04

Porsche Carrera GT2 8)

vacaroz 26-10-08 01:23

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1827239)
...........

exact asta vroiam sa spun si eu :))))

GTR 26-10-08 04:16

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1827239)
3. In jocurile mele rup Pilot Sport Cup pe Mosport, diferenta e ca la mine miroase a cauciuc ars nu a electronice overclockate, nu ti fa griji pt orele mele pe circuit, daca ajungi vreodata prin Ontario da un semn si te bag la o sesiune mica pe Mosport, am niste prieteni acolo, poti sa aduci si un GT-R daca vrei.
Devine prea lunga discutia asta, daca vrei continuare, poti sa intrebi punctual si o sa incerc sa dau raspunsuri scurte.
Sa revin la importanta soferului cum am promis. Diferenta dintre un pilot si un sofer f f f bun e uriasa. Daca cineva de aici crede ca vreun redactor auto de la ce revista vreti voi din lume poate sa scoata maxim din oricare astea 2 masini, e un naiv. Pt omul normal, GT-R ul scoate performante mult mai usor, cum spunea un pilot e ca in jocuri, nu ti faci giji ca daca tragi de volan masina nu s ar inscrie pe traiectorie pt ca e un carabus electronic acolo care va frana diferentiat rotile, va modula puterea si momentul transmis, va adapta suspensia, etc etc toate fara ca "pilotul" sa realizeze asta, intr o fractiune de secunda. Mersi, dar eu zic pas, vreau sa coduc eu, nu un soft pt mine. Si sunt sigur ca asa imi voi atinge limita. Limita masinii..asta e alta poveste, daca te cheama Walter Rohl mai discutam. Masinile actuale au performante muuult peste ceea ce un sofer normal e in stare sa struneasca. Ma amuza cand vad pe forum declaratii de genul "numai 300 CP ?" mai ales de la oameni care poate nu au condus decat o dacie in viata.

Pun pariu ca majoritatea celor care au votat GT-R ul viseaza la neoane colorate, boxe mari si culori , well, "neon", sa impresioneze gasculitele de pe Magheru si baietii de dupa blocurile gri (pt asta nu uitati spinner ele, am auzit ca mult Bling ajuta la performana) Si bineinteles sa castige cursa de la stop sau cea organizata cu pompa de Militie pardon Politie si primaria capitalei in colaborare cu PROTV. Aceeasi oameni care daca ar castiga loteria ar cumpara un 612 in loc de un GT3 RS. Scuze din nou, dar era prea zemos sa nu o scap..
Mergeti la boxe la o cursa auto si multe "idei" marete bazate pe PS3 se vor evapora rapid, in loc va intra un pic de bun simt tehnic si o sa fie ceva super, poate o sa descoperiti placerea condusului cu adevarat (un Transfagarasean ar ajuta un pic)

Bottom line: GT2 varful tenologiei de strada de la Porsche Motorsport, GT-R o masina care folosind electronica mangaie orgoliul "pilotului".
Astept cu nerabdare ca GT-R spec V sa "zdrobeasca" pe Ring recordul 962 ului, dupa care sa inceapa sa se bata si sa "dea praf" la masinile de F1, Nismo probabil o sa se bata cu Eurofighter ul..na ca s a facut ziua si s a terminat visul..

Numai bine.

Pai e bine ca s-a ajuns la discutia asta.

Pana la urma nu ai venit cu nici un fel de argument serios, doar cu povesti.
Apropo, daca tot lucrezi acolo sa ne spui si noua cum e rapartizata greutatea pe punti la GT2.
Eu nu neg ca GT2 real nu este mai performat ca GT-R-ul doar ca are un pret dublu si nu vad de unde diferenta asta de pret.
Referitor la povestile tale stupide (cu ce masina mergi la un dineu sau mai stiu eu ce intalnire importanta) aici este vorba de snobism strict nu de performante sportive, lucru care ii caracterizeaza pe bogati si pe foarte multi romani.
Este adevarat ca Porsche este o istorie si este o masina superba, dar in cazul lui GT2 platim cel putin 50 mii firma, nu calitatea sau performantele, deci snobismul.

Din punctul meu de vedere oricand as alege un Gumpert Apollo sau un Koenigsegg in defavoarea unui GT2 dar asta in cazul in care nu pui diferenta de bani.

S-ar putea daca vine cineva sa propuna sa aleg gratis una din ele sa stau putin pe ganduri dar daca ar fi sa cumpar nu as avea de ce sa ma gandesc, diferenta de bani e prea mare.

No-X-Cape 27-10-08 18:18

@GTR ---- idea topicului e alta dar in fine se pare ca se ia totul prea in personal.

Cum vad eu lucrurile ....porsche a fost intotdeauna un BRAND de masina sport autentica de TOP si si-a creeat clientala sa cu preturile sale ....iar noi vorbim aici de un BRAND ca porsche pe lana o masina care a facut istorie la nissan adica skyline respectic mai noul GTR (sa nu uitam ca nissan face masini aproape pe toate segmentele, nu ca porsche doar SPORT), e clar ca aceasta comparatie e putin fortata. Pretul pai cum mama naibi sa nu coste (app 200mii) GT2 cap de afis ...cand un carrera 4 se apropie de 100mii ..e clar porsche si-a format preturile (clientela) si nu o sa stea in vanzarile GTR-ului...ai

caddy26alex 01-11-08 09:30

R35 nu mi se pare reusit din pct de vedere estetic la fel ca R34 care din pct-ul meu de vedere e superb, ma rog eu am ales Porsche GT2

Alex_55 03-11-08 15:12

2 Attachment(s)
tot se mai discuta pe tema asta ??? ce rost are ? GT2 este cu mult in fata gtr-ului !

http://au.youtube.com/watch?v=OZlGMX8G3B4

imi este lene sa traduc oricum majoritate stiti engleza asa ca :

Nissan in their infinite wisdom released a tranny that couldn't handle the HP/Torque. So here is a list of things.

1) Over 30 reported problems with the tranny in the US. Do your research I did mine. I will give you a start Florida has over 7 and Georgia has over 4. You come up with the rest. Those are only 2 states. Wait til spring when the upper northern GTR owners get a chance to drive again.
2) Product Manager shows people on video how to use LC!!! SMART FELLA!
3) Nissan voided a few trannies and comes out with another statement saying they do not warranty LC(they admit its there) and then after a few more failures said they will not void tranny warranty exclusively on the VDC being turned off but other factors will have to apply like LC!
4) Clutch is a non-serviceable part.
5) Gears is a non-serviceable part. If they were - VOID DRIVETRAIN WARRANTY.
6) PUMP RECALL ON ALL CARS in JAPAN. And they still have problems.
7) EURO LAWS stalling the delivery for GTR's. Little blackbox denial of warranty doesn't hold up well in Europe.
8) High Cost of up keep when used on track. 1800km suggested fluids flushed? $80 a quart at 10 quarts. Are you kidding me? Thats only one portion of the fluid change requirement/suggestion.
9) Track usage in JAPAN voids ENTIRE WARRANTY! - Wow how nice of them. Limiting the speed and then limit the only reason to have all that power. Let's encourage drag racing and light to light line ups.

boy_wonder 15-11-08 15:36

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/WThnYCWL-5c&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/WThnYCWL-5c&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

GodfatherN 17-11-08 12:47

lol !!! Ma bucura faptul ca cei de la Top Gear au precizat celor de la Nissan ca vor o masina fara...limitare de viteza !
Deci...trageti concluziile...;)

Alfa_band 17-11-08 15:57

Nu sunt fan nici una nici alta.. sunt un fan al condusului sportiv si stau sa ma intreb.
De ce sa dai 90.000 de euro pe o masina 4x4 care daca faci un LC 2 ii crapa cutia?
De ce sa dai atatia bani pe o masina SPORT pe care sa nu o poti conduce la limitele ei?
Sa nu imi spuneti ca nu e asa pt ca deja sunt nspe cazuri de acest gen in care Nissan le-a dat la mu_ie celor cu aceste probleme.Masina imi place incredibil de mult si chiar o consider o bomba pe sosea.....din pacate o bomba cu probleme.

GTR 18-11-08 14:11

Quote:

Originally Posted by Alfa_band (Post 1869690)
Nu sunt fan nici una nici alta.. sunt un fan al condusului sportiv si stau sa ma intreb.
De ce sa dai 90.000 de euro pe o masina 4x4 care daca faci un LC 2 ii crapa cutia?
De ce sa dai atatia bani pe o masina SPORT pe care sa nu o poti conduce la limitele ei?
Sa nu imi spuneti ca nu e asa pt ca deja sunt nspe cazuri de acest gen in care Nissan le-a dat la mu_ie celor cu aceste probleme.Masina imi place incredibil de mult si chiar o consider o bomba pe sosea.....din pacate o bomba cu probleme.

Partial ai dreptate, dar doar partial, pentru ca masina merge dusa in limetele ei si mai mult de atat, performantele sunt superioare cu LC activat, practic Nissan nu-ti da voie sa dai burn sa sa faci mari drifturi cu ea si cam atat. Nissan a oferit masina pt. alergat nu pt. burn sau drift, sistemele permitand un condus cat se poate de agresiv cu limitari nederanjante.
Uite alti producatori au limitat mult performantele la plecarea de pe loc exe: EVO X MR, mult mai slaba la plecare decat EVO X GSR (cutie manuala).

Alex_55 20-11-08 23:54

http://www.autoblog.com/2008/11/20/n...rom-2010-gt-r/

GTR 22-11-08 02:51

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 1877398)

Cele mia placute controverse sunt cu tine :)

O zi buna!

boy_wonder 23-11-08 18:28

3 Attachment(s)
http://magazines.drivers-republic.co...c/thetruth030/

993turbo 23-11-08 23:11

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1882202)

q.e.d.
si sa adaug niste amanunte care au o pondere mult mai mare in opinia mea decat a lasat autorul sa se se inteleaga:
1. Pilot Sport Cup + la 7 C in Noiembrie ? Din experienta personala iti ia cateva ture de circuit (de dimensiuni mic/mediu) sa atingi temperatura optima de operare si asta in conditii de temperatura exterioara si mai ales a pistei undeva la 20 C) Cand am condus pe circuit cu gume Cup la sub 10 C parca aveam roti de plastic la masina, asa se simtea. Concluzia mea este ca nu s a atins deloc temperatura de operare a anvelopei iar cea a pistei iese din discutie oricum. De aici apare deja o diferenta imensa, si Porsche, si Michelin avertizeaza in legatura cu utilizarea Sport Cup la temperaturi scazute si pe piste ude. E adevarat si GT-R avea UHP uri dar nu sunt in aceeasi clasa de temperatura, avantaj pt GT-R la gume in testul asta.
2. GT-R ul este mult mai usor de pilotat in conditii de genul celor din articol mai ales de catre un pilot amator si nu de un profesionist, deci avantaj din nou GT-R, de altfel si autorul spune ca s a simtit mult mai aproape de potentialul maxim al masinii in GT-R. Ideal pt "ultimate lap time" ar trebui o pista uscata si temperaturi in aer/pe pista de genul sfarsit de primavara.
..nu pot sa nu zambesc cand reapare pe undeva amintirea celebrului comunicat de presa Nissan care se ofera sa dea lectii de condus pilotilor de teste Porsche :lol: sa i oferi lectii de pilotaj lui Walter pe Ring e ca si cum i ai oferi lectii de pilotaj lui Senna la Interlagos sau lui Rossi lectii de moto..ma rog, ati prins ideea..
Pacat ca nu au facut o comparatie cu un 997 Turbo, tinand cont de conditiile de alergat si de pilot, cred ca se lamurea in sfarsit toata lumea de ce raportul masa/putere este atat de important, de ce curba de cuplu este importanta, etc, etc..GT-R ul oricum a fost gandit ca un rival pt Turbo , nu pt GT2.
Inca odata, GT-R ul este un bargain in lumea auto, dar nu este un supercar killer cum vrea marketing ul Nissan sa ne convinga, cum zicea cineva pe forumul EVO "Yeah but that's not the point -nume sters-, it's the fact that the GT-R bubble came in danger of being popped" ..Mai bine s ar preocupa de problemele tehnice pe care le au, nu sa inceapa sa "rezolve" problemele anuland garantii si eliminand features din modelele 2010 (sarcasm, sarcasm :twisted:)
Numai bine si puneti gumele de iarna baieti, fun in the snow..can be fun !

All times are GMT +2. The time now is 15:15.

- Copyright 2026 4Tuning