Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

GTR 26-09-08 17:00

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1777529)
da, dar kia proceed este pur si simplu inspirata din masini ca GTC
(nu e o idee originala a coreenilor, care se stie clar ca de cate ori au idei originale o cam dau in bara). kia proceed este pur si simplu oferita ca o alternativa mai ieftina a opelului astra gtc.

I zi tu "amphetamine" unde s-a inspirat ProCeed din GTC !?!?!?
Cu ce ideie originala au dat-o in bara coeenii?
Crezi ca e o alternativa ieftina a clasei sau numai a GTC-ului?

Argumenteaza si tu afirmatiile, in general.

dolb 26-09-08 17:08

amphe.. tin sa te contrazic.. proceed este o copie nereusita a golfului 5 :)

aleks 26-09-08 18:00

cu argumente baieti, cu argumente...
altfel spus: la concret, nu doar pentru ca vi se pare ca... :):):)

22VIN 26-09-08 18:58

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1777981)

cand am zis ca este ca o copie a unui gtc, m-am referit la stilul de coupe hatchback (golf 5 este un hatchback clasic) si la pozitia sus-pusa a stopurilor. ce mai, acelasi stil al spatelui la amandoua

22VIN 26-09-08 19:00

ca tot a venit vorba, privind aceste 2 poze presupun ca puteti observa un aer oarecum superior al gtc-ului. da putin si spre stil cu acele ornamente cromate pe portbagaj si la geamuri. proceed e oarecum simplist in exterior...

vacaroz 26-09-08 19:13

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1777981)

kia ceed e o copie nesimtita a golfului, si la interior si la exterior. pro`ceed`ul e.. altceva, pur si simplu un ceed coupe

dolb 26-09-08 22:13

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1778196)
ca tot a venit vorba, privind aceste 2 poze presupun ca puteti observa un aer oarecum superior al gtc-ului. da putin si spre stil cu acele ornamente cromate pe portbagaj si la geamuri. proceed e oarecum simplist in exterior...

asa fac cei de la kia mereu.. ei n-au auzit de ornamente cromate! .. offtopic: vezi tucson vs sportage .. 2 chestii total diferite si totusi sunt comparate :)

GTR 26-09-08 22:38

3 Attachment(s)
Poate ornametele cromate iti plac tie, dar mie nu-mi plac de exemplu (chestie de gust)

Seamana astea 3 cum seamana Audi cu Mercedes si cu BMW :)))
Ia uitati-va la linii sa vedem daca seamana vre-una cu alta , asta ca sa nu mai aberati (uitati-va la stalpul spate si forma fundului).

Si fundul inalt cu luneta mai mica a facut Focus cu mult inaintea lui GTC si nu inseamna ca GTC e copie, sau a aparut vre-un patent pe fund inalt si nu stiam noi?

dogy_10 26-09-08 22:55

golf si gtc sunt extremele, adica sunt foarte diferite si ceed e intre ele....are putin din stilul fiecareia....dar nu poate fi vorba de copiat, clar

_anaconda_ 27-09-08 00:50

la cate modele de masini exista e imposibil sa nu fie asemanari intre unele dintre ele, dar asta nu inseama ca e copiata

orlando 27-09-08 00:58

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1778196)

Unora le place design-ul simplist fara chestii cromate,sau orice alte bling-bling-uri.te poti uita la masini gen bmw e46,cati au renuntat la mustatile cromate,sau la bandourile de la geamuri cromate...
Copie...mi se pare mult spus,poate doar inspiratie,dar copie nu este...
Ti se pare ok la GTC faptul ca linia usi din fata este scurt-circuitata de geamul din spate al masinii?
Sa te uiti sa vezi un GTC cu usa deschisa sa vezi cat de dizgratios arata...
Linia ramei de la geamul din fata nu se contiuna cu cea din spate...ceea ce mi se pare o chestie de design total nereusita.

22VIN 27-09-08 15:41

de n-ati frecat la o linie discontinua usa-geam lateral de m-ati inebunit. a dracu linie, cu sau fara ea tot nu arata mai bine un proceed si punct.

aleks 27-09-08 16:07

din punctul tau de vedere.
eu cand am vazut primul cee'd in 2 portiere m-a facut sa ma uit de 2 ori, de 3 ori la ea...
important e ca mi-a trezit un sentiment placut, nu a teecut neobservata ca si surata ei in 4 portiere, care e o masina absolut banala.
restul, elementele de design luate pe bucati sunt probleme subiective, si tin de perceptia fiecaruia.

GTR 27-09-08 17:37

Compratia nu ar trebui facuta in functie de design, pt. ca paresrile sunt subiective (ca si la femei, mai plinuta, mai slabuta ,mai inalta mai micuta etc.). Astea sunt chestii de gust, aman2 sunt frumoase, personal imi place mai mult ProCeed-ul dar si GTC-ul e foarte frumos.

Eu am aratat in schimb, in comentarile anterioare, diferentele de performanta, dotare, pret, garantie care cred ca sunt ceva mai importante in alegerea unei masini si raman la aceeasi parere, la un pret de pana in 14 mii de euro ProCeed nu are concurent pe piata la ora actuala.

dolb 27-09-08 18:12

da domnule GTR .. dar sa o luam asa ca un mic exemplu

gasesti angel eyes pe forum la 50 ron... si in alta parte sunt 300 ron! acu dupa spusele tale.. noi toti ar trebui sa ne luam p'alea de 50 ron ca lumineaza la fel.. fac aceleasi lucruri.. sunt identice practic! intrebarea mea este: cat dureaza alea de 50 ron ? :)

All times are GMT +2. The time now is 22:30.

- Copyright 2026 4Tuning