![]() |
Re: Carburatoare/jigloare/economie/putere/reglare
dupa cateva telefoane unor mecanici am ajuns la concluzia ca trebuiesc reduse din spire(cate una) pana efectul dispare.....va tin la curent.
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Eu personal nu caut sa castig putere ba din contra economicitate,dc? pai:
-6 lei cana de benzina -Amenzile au crescut (ultima oara era sa imi iau 770 Ron si nu cu mult inainte am incasat una de 500 ron de pe urma curselor ilegale de pe cet vest militari) -Aglomeratie -Nevoie de deplasare poate si comoditate -Salari mici sau in unele cazuri lipsa -Pasiune ( dupa cum spunea si un coleg mai sus)+ placerea de a face ceva cu mana ta care sa dea roade. Sa nu mai spun ca unele "modificari" uneori foare ieftine dar facute cu cap se vor simti in buzunarele celui care le face. Pe langa dacie mai conduc si un bmw si sincer chiar daca are peste 100 cp nu ajuta la nimic eu personal in bucuresti de jumatate de an de cand il am nu am sarit de 3 ori de 80. Unde ajunge ala cu 500 hp ajunge si ala cu 50 hp. |
GPL...
|
Quote:
|
Quote:
|
Am o mica dilema.Sa ma bag si eu pe modificat? Adica imi place DACIA si imi palce si sa mesterescCand va vad pe aici ca modificati,numa mi-e ciuda.Cam peste 1 luna dau pentru permis,masina am un Golf 4 1.6 .Merita sa ma leg la cap cu o Dacie?E prea devreme ?
|
Quote:
|
Quote:
Daca o sa achizitionesc una o iau pe de gratis :d |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vapor_lock |
Quote:
|
Cand incalziti benzina si puneti tot felul de jicloare, care mai de care mai mici, nu va ganditi la motor per ansamblu?
Faci economie (oare?) dar supapele si pistonul se mai racesc? Supapa de admisie se raceste atat cand este inchisa (cedeaza caldura scaunului) cat si atunci cand amestecul ajunge la ea si se vaporizeaza. In camera de ardere trebuie sa ajunga un anumit raport aer-benzina, pentru a mentine o anumita temperatura. Prea putina benzina creste atat temperatura din camera de ardere cat si cea de pe evacuare. Ca o paranteza, de aici si problema unora cu GPL-ul. Il regleaza dupa ureche si de multe ori se ajunge la un amestec sarac si de acolo supape arse, scaune de supapa macinate si multe altele. Economia se face prin scanteie imbunatatita, frecari cat mai mici, reglaje corecte, nu cu o sarma pe jiclor sau stutul de retur taiat. Sunt si eu curios, cati dintre voi ati monitorizat EGT, AFR, noxe, pentru a vedea ca modificarile dau intr-adevar rezultat, nu este doar un placebo? Pentru timp de iarna, pana se incalzeste motorul, o imbunatatire ar fi montarea a unei sau doua bujii incandescente intre filtrul de aer si carburator, pentru a preincalzi aerul. Conectate la o sonda de temperatura sau un temporizator electronic, sa nu mearga permanent. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:57. |
- Copyright 2026 4Tuning