![]() |
Re: Conducere fara permis
asadar ai facut 3000 km neavand permis?.. asta vrei sa zici?..
|
daca tot va certat atat eu am facut cu motoru in 2 luni 5000 de km din care un drum buc-cta si retur la fel si pana la predeal..
|
eu merg de 3 saptamani in centrul bucurestiului fara nici un stres... dar f regulamentar... centura-viteza-semnal.. mai am o saptamana si i-l recuperez...
oricum in ziua de azi nu te mai opreste decat daca gresesti, nu mai au voie sa opreasca asa la alegere... |
mai stiu pe "cnv" :rolleyes2 care a condus fara permis 2 luni..pt k l-a avut suspendat pt depasire pe linie continua si n s-a intamplat nik :d
|
si eu am un prieten care a ramas fara permis pt puncte, a mers 3 saptamani fara permis si in a 4a sapt cand mai avea putin si si-l lua inapoi, l-au prins baietii si i-au facut dosar..si dupa 2 zile de la incident iar a mers si i-au mai facut un dosar.. tare ,nu?!NOT.. eu zic sa aveti grija cu treburile astea ca nu-i de joaca..;)
|
e aceeasi pedeapsa daca te prinde ca conduci in timp ce ai carnetul suspendat cu cazul in care te prinde ca conduci inainte sa iti fi luat carnetul(cu scoala de soferi)?
|
Quote:
pt condus fara carnet e puscarie direct.. daca ai 18 ani.. risti vreo 2-5 ani de puscarie (asta daca nu faci nici un accident nimic) pt condus cu carnetul suspendat => dosar penal, am impresia si k e o ditai amenda..si mai era cva dar nu imi amintesc acum..oricum nu-i de bine.. |
Acel ceva de care spui tu Sebaa, este o anulare de permis intre 2 si 5 ani...deci tot nu e de gluma
|
Quote:
|
Quote:
|
condusul fara permis este o loterie.. sa zicem ca scapi fara sa te prinda si e totul ok.. dar daca de ex atunci cand tu mergi linistit, cu centura, dand semnale, cu 50 la ora... sa zicem ca intra unu in tine .. ce faci?? legea e lege si e cam nasoala in situatii din astea.. ce e trist este ca legea nu se aplica uniform si in mod egal..
Ca sa conchidem mesajul este mai bine stati pe bara atunci cand ramaneti fara permis.. pt ca riscurile unei potentiale pedepse sunt prea mari si cred ca multi care conduc fara permis nu sunt constienti de chestia asta.. e mult pana patesti 1 data.. ce-i mai nasol e ca omu NU invata din propriile-i greseli.. ci persista in prostie si ignoranta.. ca deh.. daca a mers 1 data merge mereu ca " sunt un jmeker.." .. Hai fiti cuminti ! :)) |
Nu trebuie sa fie neaparat o persoana gen "eu sunt jmeker"...trebuie sa fie o persoana care are nevoie, si crede ca a fost nedreptatit... de exemplu batranu meu asa trecea pe langa masina de politie pe cand era suspendat permisul ca ziceai ca el e politist, in schimb eu cand conduceam si vedeam cate un logan, ma cam stapaneam...
|
normal ca toti tinerii care iau carnetu si se vad cu el in mana dau talpa la masina...nar trebui ca mai intai sa poti lua niste lectii de condus de la varsta putin mai mica ca sa se obisnuiasca omu cu masina cum merge ca asa dintr-un motor de 1.4 il crede racheta si posibil face o ''oprire" pe un gard, casa sau altceva.Am vazut la niste prieteni care si-au luat canetu de 2-3 sapt. si deja s=au dat peste cap cu masina ,iar altu a luat pe unu pe capota:D
|
si eu am condus fara permis, chiar de pe la 13-14 ani, cu taica-miu si nu pe drumuri publice....mai tarziu, pe la 15-16 mai conduceam cu bunica-miu la tara, pe drumuri publice, si chiar destul de mult (mai mult de 40-50 nu-i dadeam k masina fugea tare si mi-era frica, nu de politie, sa nu intru in ceva), si asta pt ca il cunoaste cam toata lumea pe bunica-miu pe acolo. dar o data, semnalizasem sa fac la stanga, si cand sa plec de pe loc, trece pe langa mine (prin stanga) o ambulanta, fara lumini, fara nimic...atunci mi-am dat seama ca nu se merita, in afara de riscul cu politia, risti sa ramai schilod sau sa mori total aiurea, si tot tu esti de vina. asa ca de atunci pana am luat permisul m-am limitat la un kart (luat de taica-miu pe 3 saci de ciment:lol:) si am rupt bicicleta in doua. sfatul meu: sunt unii chiar cu permis care nu stiu sa conduca, fara permis probabil 99% n-au nici reflexele nici cunostintele necesare....deci aveti rabdare, rupeti biciclete, role, orice, mai sunt karturi prin parcurile de distractii, gasiti senzatii tari si legale, cu riscuri mult mai mici!nu se merita, si nu va face cu nimic mai "jmekeri" asta! aaaaa, si stay away from drugs too!!!:lol::lol::lol:
|
tzutzu...zici tu ceva... si eu am lasat volanul in schimbul rolelor...si uite ca asa am patit-o sa raman schiop de 10 zile:lol::lol: si sa zicem ca sunt destui km condusi fara permis...fara incidente...norocul meu...dar fara permis, mai rarut ca-i mia dragut...
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:33. |
- Copyright 2026 4Tuning