![]() |
Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...
Quote:
daca masina respectiva era dotata cu cutie manuala, schimbatul la 4500rpm este cam tarziu... sa ma contrazica un posesor :rolleyes2 |
Quote:
Quote:
Schimbarile automate pe mod manual sunt tehnicalitati,si apar la diverse cutii nu doar la DSG,fiind responsabil softul care le controleaza nu cutia in sine.In primul rand sunt gandite destul de bine (de ce sa turezi pana la 7500 un motor cu putere maxima la 5500 ? sau de ce sa retrogradezi la acelasi motor cand ai deja 5000 RPM si acceleratia in podea ?) In al doilea rand,dupa cum zicea SEBASTIAN,se pot reprograma. |
Intradevar cutia avea un senzor defect, am alfat acum dupa ce am vorbit cu propietarul, imi cer scuze daca am creat vreo confuzie. Totusi la DSG am aflat ca daca ajunge la o turatie foarte mare iti schimba singura in sus(adica nu poti sa o turezi pana sa iti taie benzina:D) nici nu stiu sa zic daca e bine sau rau.
|
La mine se tureaza pana la 7000. Adica putin peste linia rosie.Unde se taie benzina...
|
Asa e si la mine la step-tronic. Daca sunt pe manual schimba singura in sus daca ajung la 4.500 rpm (e diesel). Oricum cutia are niste intarzieri mari de tot pe manuala ... sa zic ca ii ia cam 2 secunde pana schimba
|
M-ai facut curios, cred ca o sa dau o tura la Porsche Bucuresti, sa testez un gti, sa vad si eu are e faza cu dsg-ul asta exact.
|
Quote:
Asta e un subiect de multe doctorarte si e greu de cumprins tot mai ales ca e nevoie macar de planse daca nu si de machete. In 1992-1993 am construit fara ca sa existe la vanzare la vre un producator o macheta de cv cu variatie continua n fuctie de cererea de cuplu, sarcina si tipul de rulare, iar rezultatul e fantastic. o pot oricand reproiecta dar imi lipseste un anumit material pe care nu-l am si daca-l gasesc nu-l pot prelucra cu costuri omenesti. Era o gaselnita misto cu multe gageturi sa zic pe jargo, puteam controla cuplul la roti in f de aderenta si puteam exploata un motor cu ardere interna mai ceva ca unul electric, obtinand tot ce ti-ai dori cu cea mai mica pierdere posibila. se putea utiliza cu si fara ambreiaj ... randamentu unui motor putea fi crescut cu peste 80-90% in ce priveste exploatarea lui. |
Vad ca nu ne intelegem cu cutia secventiala si sincronizarea,asa ca trecem peste.SMG are sincroane,care maresc timpul de schimbare,in timp ce la DSG cuplarea pinioanelor se face inainte de schimbare.Avantaj DSG.
Patinari nu sunt decat la actionarea simultana a ambreiajelor in sens invers,pe cand la SMG se actioneaza ambreiajul de doua ori pentru o schimbare.Iarasi avantaj DSG. CVT e alta discutie.Daca (de fapt "cand") se vor putea face astfel de cutii care sa suporte puteri mari si sa reactioneze suficient de rapid cat sa pastreze turatia motorului cat mai aproape de a fi constanta,vor fi mai bune decat orice cutie actuala.Si vor fi cu adevarat mana cereasca pentru BMW si Honda si curbele lor de putere aproape verticale :lol: De cateva posturi cam discutam despre altceva,fara nici o concluzie.Tu esti fan BMW si nu poti accepta ca VW a facut ceva mai bun.Insa mai multi constructori,printre care si BMW,au anuntat ca vor produce astfel de cutii. |
Gandesti gresit si in special despre mine.
A fi fan BMW nu e egal cu a fi limitat. BMW este clar fara doar si poate o marca mult peste VW lafel si modelele de care vorbim. Daca comparam o cutie automata bmw cu un dsg de vw poate tind sa inclin spre dsg dar un smg e aproape un smt derivat direct de la curse cu cea mai buna si rapida cuplare la acest gen de cutii. Dsg este pentru cupluri si puteri mici iar f sus nu merge bine si cu cat puterea creste ea muceste sa faca fata aparand pierderi f mari. Retine ca nici vw si nici bmw nu produce cutiile de capul lor au furnizori care de multe ori au subfurnizori comuni, totul depinzand de standardul de calitate impus si de caiteul de sarcini. Am mers cu DSG pe 3 tipuri de vw cel mai puternic R32 si pe SMG pe M3. M3 are un LC. mult mai bun schiba f bine si cupleaza brusc trimitand cuplul la roti in timp ce DSG e mai liniara, placuta la "pensionari". Ultimele DSG de pe GTI au softuri mai bune insa daca ii ceri multe variatii o sa vezi pe pielea ta ce se simte. Drum bun si vorbim dupa ce testezi. La dsg cuplarea treptei superioare se face in timp ce inferioara e cuplata iar aici apare nevoia de a roti mai multe piese si de a crea diferente calculate de turatie pt cuplare, apar frecari, patinari si pierderi mecanice la DSG. oricand as perfectiona un DSG ca sa inlocuiesc automata dar secventiala pt strada ar fi ideala mai ales ca un smt e f fiabila. |
bine punctat!
|
Quote:
Quote:
Toata teoria asta se verifica practic,faptul ca masinile cu DSG sunt mai rapide in nenumarate teste (desi sunt ceva mai grele) si ca schimba foarte repede fiind testat si ras-testat. Quote:
|
Asta era problema ca sa nu mai scriu mult.
Multe piese si mare greutate. Avand mai mullte piese care trebuiesc rotite...cu cat e mai simplu e mai bine.Cuplarea cu sicronizarea mananca mai multa putere, da este mai rapida dar nu din schimbari ci din rapoartele de transmisie hoteste smecherite... |
:sad:
Bun,deci ramane stabilit.SMG e mai bun decat DSG,desi teoretic DSG e in avantaj si schimba de 10 ori mai repede in sus.Ignoram si faptul ca M3 manual e mai rapid decat M3 SMG,in timp ce GTI manual e mai lent decat GTI DSG.SMG are "rapoartele de transmisie hoteste smecherite",ceea ce habar n-am ce inseamna,dar se pare ca e avantajul decisiv fata de DSG. |
Quote:
|
Am si eu o intrebare, poate fi oarecum stupida, la Gti, cand au scos timp mai bun cu masina, de la 0-100, cutia era pe modul manual sigur???
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:34. |
- Copyright 2026 4Tuning