Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/240272-recuperezi-taxa-prima-inmatriculare.html)

coosmin77 16-02-11 13:00

Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?

Quote:

Originally Posted by tonu_adrian (Post 4087146)
eu sunt in proces cu taxa ..am castigat primul proces si acum finantele au facut recurs....poate o scot cu bn la capat.

ceau! te rog sa ma ajuti si pe mine: vreau sa stiu nr. dosarului tau si instanta care ti-a dat dreptate. te intreb asta pentru ca la tribunalul caras severin am avut si eu dosar dar am pierdut. acum am formulat recurs si ma voi judeca la curtea de apel timisoara. ma intereseaza nr. tau de dosar si instanta care a pronuntat sentinta favorabila tie pentru a ma servi de ea ca si practica judiciara in cazul meu. daca mai sti si alte dosare castigate de cei ca noi, la alte instante, te rog mult sa imi spui si mie!
pana atunci .... mii de multumiri!
o zi frumoasa! ceau!

cangri 16-02-11 13:00

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4090252)
daca am inscris o in 2009 mai recuperez vreun ban?am dat 880 euro taxa!!la un amarat de fiat bravo din 97..plus ca la vremea respectiva nu exista taxa de depreciere deci am fost discriminat de 2 ori...nu de alta dar am impozit pe 2 ani de platit si niste radare si inca o amenda pt rovinieta de vreo 20 de milioane toata faza.. macar daca recuperez sa le platesc din banii aia :)
p/s/ si cat costa un asemenea proces?de durat am inteles cam 2 luni dar costurile?un avocat sau alte taxe de timbru sau ce se mai plateste??ca daca ma duce la 6-700 euro ce smecherie mai fac...

Onorariul avocatului se va platii de cel care pierde procesul,Va fi clauza in cererea de judecata.

Quote:

Originally Posted by shm3ny (Post 4090347)
eu o am inca inscrisa pe bulgaria , are rost sa fac acest demers ca sa o inscriu in tara , cum ar trebui sa procedez ? daca nu castig pot sa o reinmatriculez dupaia din nou in bulgaria?

Momentan nu poti sa dai in judecata caci trebuiesc gasite niste chichite impotriva noii legi.
Da ai putea sa o inmatriculezi din nou pe Bulgaria.
Ceva ce mai mergea facut pana anul asta.
Aduceai masina - plateai taxa - o "vindeai" la bulgari si o inmatriculai acolo - luai banii pe taxa caci masina a parasit parcul auto romanesc - apoi inscriai masina la noi fara taxa caci nu mai era la prima inmatriculare.
Din pacate nu mai merge deoarece este stipulat in lege ca daca faci asa vei plati din nou taxa de poluare.

eddy1973 16-02-11 13:03

deci conteaza anul care am inscris o?deci am zis 2009 am dat 880 euro..si afara de onorariul avocatului ce se mai plateste ceva taxe?si daca nu castig cam cat ar fi paguba?sau exista vreun avocat care sa nu ceara avans nimic?!nu am mai auzit asa ceva oricum!

coosmin77 16-02-11 13:07

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4084477)
Ti se pare normal sa platesti taxe peste taxe si sa nu vezi nimic concret facut cu banii colectati de stat? Platesti impozit pe masina, taxa de prima inmatriculare, rovinieta, accize la benzina si motorina si cu siguranta vor mai veni si altele.

Cea mai controversata dintre acestea este taxa de prima inmatriculare deoarece contravine dreptului comunitar de libera circulatie a marfurilor si este discriminatorie. Statul are puterea sa o ceara dar si tu, la randul tau, ai dreptul sa o contesti si sa incerci sa-ti cauti dreptatea in instanta.

Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxa auto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Pana in prezent Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro unui numar de 135 contestatari care au avut castig de cauza.

Mai sus puteti urmari un interviu cu un avocat din Alba Iulia care a castigat astfel de procese precum si cu un client care si-a recuperat banii pe aceeasi cale legala.

Care sunt pasii legali care trebuie urmati pentru a recupara in instanta suma platita pe taxa de inmatriculare:

1. In primul rand trebuie depusa o petitie la Directia de Finante Publice de care apartii, in care sa fie precizat ca taxa este in contradictie cu dreptul comunitar si discriminatorie, drept pentru care soliciti restituirea ei, plus dobanda actualizata pana la data restituirii. La petitie se anexeaza si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare. Fiscul este obligat sa raspunda la petitie in termen de 30 de zile si mai mult ca sigur raspunsul va fi negativ.

2. Dupa ce primesti raspunsul negativ de la Fisc, vei putea face o cerere de chemare in judecata a Fiscului, pe care o depui la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului de care apartii cu domiciliul. In cererea de chemare in judecata se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.
3. In cazul in care Tribunalul admite cererea, va incepe procesul in urma caruia poti avea castig de cauza. Fiscul va putea face recurs, iar daca Curtea de apel va respinge recursul, practic hotararea va deveni executorie urmand sa-ti fie restituiti banii.

Video

ceau! sunt in proces. am pierdut in prima instanta, acum sunt in recurs. ma ajuta practica judiciara favorabila noua. doresc sa imi spui dosare care sti ca au solutii favoravibile si instanta unde s-au judecat! mii de multumiri!

coosmin77 16-02-11 13:08

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4084477)
Ti se pare normal sa platesti taxe peste taxe si sa nu vezi nimic concret facut cu banii colectati de stat? Platesti impozit pe masina, taxa de prima inmatriculare, rovinieta, accize la benzina si motorina si cu siguranta vor mai veni si altele.

Cea mai controversata dintre acestea este taxa de prima inmatriculare deoarece contravine dreptului comunitar de libera circulatie a marfurilor si este discriminatorie. Statul are puterea sa o ceara dar si tu, la randul tau, ai dreptul sa o contesti si sa incerci sa-ti cauti dreptatea in instanta.

Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxa auto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Pana in prezent Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro unui numar de 135 contestatari care au avut castig de cauza.

Mai sus puteti urmari un interviu cu un avocat din Alba Iulia care a castigat astfel de procese precum si cu un client care si-a recuperat banii pe aceeasi cale legala.

Care sunt pasii legali care trebuie urmati pentru a recupara in instanta suma platita pe taxa de inmatriculare:

1. In primul rand trebuie depusa o petitie la Directia de Finante Publice de care apartii, in care sa fie precizat ca taxa este in contradictie cu dreptul comunitar si discriminatorie, drept pentru care soliciti restituirea ei, plus dobanda actualizata pana la data restituirii. La petitie se anexeaza si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare. Fiscul este obligat sa raspunda la petitie in termen de 30 de zile si mai mult ca sigur raspunsul va fi negativ.

2. Dupa ce primesti raspunsul negativ de la Fisc, vei putea face o cerere de chemare in judecata a Fiscului, pe care o depui la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului de care apartii cu domiciliul. In cererea de chemare in judecata se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.
3. In cazul in care Tribunalul admite cererea, va incepe procesul in urma caruia poti avea castig de cauza. Fiscul va putea face recurs, iar daca Curtea de apel va respinge recursul, practic hotararea va deveni executorie urmand sa-ti fie restituiti banii.

Video

ceau! sunt in proces. am pierdut in prima instanta, acum sunt in recurs. ma ajuta practica judiciara favorabila noua. doresc sa imi spui dosare care sti ca au solutii favoravibile si instanta unde s-au judecat! mii de multumiri!

ioan1973 16-02-11 13:11

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4090455)
deci conteaza anul care am inscris o?deci am zis 2009 am dat 880 euro..si afara de onorariul avocatului ce se mai plateste ceva taxe?si daca nu castig cam cat ar fi paguba?sau exista vreun avocat care sa nu ceara avans nimic?!nu am mai auzit asa ceva oricum!

* eu am recuperat taxa de inmatriculare si am si alti amici care au primit inapoi taxa . Socrul meu are termen in martie pt o taxa platita in iulie 2010 ( vreo 3OOO lei si eu am termen cu Serviciul de inmatriculari tot in martie pt refuzul de a inmatricula autoturismul fara plata taxei . Tot in martie mai are termen alt prieten de al nostru care are vreo 2500 lei de recuperat .

* singura taxa care trebuie platita este taxa de timbru judiciar de 42 lei .

* va recomand sa aveti un avocat bun si serios ....e imposibil sa pierdeti ! taxa este discriminatorie din mai multe puncte de vedere . cautati pe portal.just.ro tastind taxa auto sau taxa poluare ; in Iasi sunt sute de procese pe rol . Eu cind mi -am recuperat taxa am luat si 10% dobanda ...rata anuala de inflatie plus 1500 ron onorariu avocat .

ps. cind mi-am luat decizia de plata de la finante ....mai erau circa 50-60 de dosare cu sentinte irevocabile pe masa functionarei - numai de pe luna respectiva ;mai avea inca un teanc de o luna in urma pe alt birou , si va spun asta ca mie mi-au ratacit sentinta si am vazut teancurile de dosare .

Picinell 16-02-11 13:15

am platit 3415 ron pt un golf 3 1.6 in iulie 2008 ... credeti ca se mai poate face ceva ? am sanse sa o recuperez ?

eddy1973 16-02-11 13:16

ok si tot nu am inteles este valabil si in cazul meu sau numai are au platit doar in 2010 sa zicem?la 880eu la 42 de mii am vreo 35 mil de luat inapoi..
eu ce la mai rau m-am suparat ca eu am dat 880eu plus vreo 7 mil la rar parca si altii cu aceeasi masina au avut depreciere..eu cand am inscris nu exista taxa asta de depreciere a aparut la cateva luni..
a mea e inscrisa cam odata cu baiatul cu golful 3 de mai sus

cangri 16-02-11 13:17

Quote:

Originally Posted by Picinell (Post 4090483)
am platit 3415 ron pt un golf 3 1.6 in iulie 2008 ... credeti ca se mai poate face ceva ? am sanse sa o recuperez ?

toata lumea are o sansa.

shm3ny 16-02-11 13:20

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4090447)
Momentan nu poti sa dai in judecata caci trebuiesc gasite niste chichite impotriva noii legi.
.

nu stiu despre ce este vorba , oricum sa inteleg ca doar cei care au apucat sa inscrie deja masiniile in to pot da in judecata ?

ioan1973 16-02-11 13:20

Quote:

Originally Posted by Picinell (Post 4090483)

normal ca poti recupera ...eu am recuperat o taxa din nov 2007 tocmai in 2010 ....numai ca tu trebuie sa fii proprietar

Picinell 16-02-11 13:22

puteti sa imi spuneti si mie ce acte in trebuiesc mai exact ? si unde sa ma duc ... pas cu pas

sunt din bucuresti sector 5 ... multumesc

cangri 16-02-11 13:23

Quote:

Originally Posted by shm3ny (Post 4090499)
nu stiu despre ce este vorba , oricum sa inteleg ca doar cei care au apucat sa inscrie deja masiniile in to pot da in judecata ?

DA
Doar cei pentru care la inmatriculare se aplica legea veche.
Momentan.

ioan1973 16-02-11 13:28

[QUOTE=cangri;4090447]Onorariul avocatului se va platii de cel care pierde procesul,Va fi clauza in cererea de judecata.

EU NU CRED CA TREBUIE GASITE CHICHITE . LEGEA E COMPLET AIUREA SI DISCRIMINEAZA . DECI MAI BINE CAUTATI PE NET UN AVOCAT CU EXPERIENTA . SUNT 2 AVOCATI CARE AU INCEPUT PRIMELE PROCESE ACUM VREO 4 ANI ... UNUL E COSMIN COSTAS CELALALT IMI SCAPA . CAUTATI SI VOI PE GOOGLE SI VETI GASI . EU AM FOST LA INCEPUT IN CONTACT CU CEI DOI CARE AVEAU COLABORARI CU AVOCATI DIN TOATA TARA . PROCEDURA E STANDARD LA TOATE PROCESELE . IMI ADUC AMINTE LA CA LA PROCESUL MEU , A CERUT JURISTUL DE LA FINANTE UN RECURS SI INSTANTA NU I-A ACORDAT :)) ...NE PREGATEAM DE UN NOU TERMEN SI MA SUNAT AVOCATUL SA IMI SPUNA CA A PRIMIT DECIZIA , SI TREBUIE INVESTITA PT A PUTEA FI PUSA IN PRACTICA .

ioan1973 16-02-11 13:31

Quote:

Originally Posted by Picinell (Post 4090510)
puteti sa imi spuneti si mie ce acte in trebuiesc mai exact ? si unde sa ma duc ... pas cu pas

sunt din bucuresti sector 5 ... multumesc

* deci ai inmatriculat masina ? ai copia de la chitanta de la suma achitata ?

Faci o cerere la Finante prin care ceri suma platita . Ei iti raspund oficial si negativ in 30 de zile . Cu refuzul lor ii ataci in instanta . Simplu .

All times are GMT +2. The time now is 01:50.

- Copyright 2026 4Tuning