Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW vs. Honda (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/231468-vw-vs-honda.html)

daniwmk 15-01-11 15:17

Re: VW VS. Honda

Da ai dreptate in ceea ce ai scris ... exact de aia se si vinde masina ca este GTi.
Doar ca vezi tu masina ar trebui sa se vanda din cu totul alte motive decat asta.

cristi_407 15-01-11 15:23

Eu am masina de 4 ani aproape, nu am avut nici cea mai mica problema, e foarte practica si in alcelasi timp destul de sportiva, comoda datorita dsg ului, daca esti impatimitul tuningului se gasesc destule piese, si posibilitati, si duce 350 cp cu modificari care nu necestia desfacerea motorului...Na..Sincer la mine argumentul principal pt care am ales Gti ul a fost dsg ul..

apache 15-01-11 15:37

Daca plecam de la premiza ca DSG este o cutie net superioara cutiei de pe type-r si luam in calcul faptul ca au performante foarte apropiate ,rezulta faptul ca motorul de pe honda e net superior motorului de pe Vw,compensand performanta cutiei DSG

cristi_407 15-01-11 15:40

eu nu am zis de dsg ul de pe gti..ok, type R e mai performant...ok..eu vb de principiul cutiei in general..Bravo Hondei ca a scos un motor v tec asa performant... bravo lor..eu generalizam, nu ma refeream strict la gti vs type r.. si sicer cand m-am dat cu un type r stock vs stock l-am batut dar na..nu conteaza..poate era soferul de vina..

vacaroz 15-01-11 16:53

Quote:

Originally Posted by apache (Post 3988041)
Daca plecam de la premiza ca DSG este o cutie net superioara cutiei de pe type-r si luam in calcul faptul ca au performante foarte apropiate ,rezulta faptul ca motorul de pe honda e net superior motorului de pe Vw,compensand performanta cutiei DSG

postul zilei. bravo domn` inginer. nu mai comentam acum
e net superior ca are vlaga de la 6000rotatii, nu ca gti-ul....
e net superior ca retrogradezi 3 trepte sa faci o depasire.
si in afara de tipe R ce mai are honda asta la ora actuala?
dar dc nu se compara si type R vs s3?e acelasi motor.

Starty 15-01-11 18:33

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3988237)

pai honda inafara de typeR-u de care vorbiti voi pe aici mai are un k20 de pe fd2 care face 225cp si face suta in 5.5 sec (stock ..asa iese din uzina). si care vad eu din specificatiile producatorilor vw si honda este cu vreo 2 sec mai rapid decat golf 6 gti care face suta in 5.7. Da ma rog unii dintre voi nu o sa pricepeti niciodata ca honda este facuta pt circuit nu pt liniute. Si cum 90% din reisarii din RO stiu doar liniute... ajungem sa facem o comparatie tampita intre 2 masini care se adreseaza unor segmente diferite de competitie

GTR 15-01-11 18:34

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3987936)
Am cam evitat sa dau argumente pt ca de 7 ani decand sunt pe forumul asta stiu cam ce lume se invarte... OK...VW da?Se stie ca Vw a inventat cea mai performanta cutie de viteze(DSG), o cutie mult mai rapida decat ferrari si altele, se stie ca TFSI, e unul din cele mai premiate motoare, se stie ca GTI ul 5 a iesit 2 ani consecutiv cel mai but HotHtach?Nu stiu daca ati analizat vreodata un Civic, ma refer analizat 20 de min in jurul lui, mi se pare o fasina foarte ieftina, esecurile alea de tipsuri care defapt este un plastic in spoiler si in spate se ascunde o toba groasa cat la un matiz, grila cu geam din fata care mi se pare urata tare, si multe altele, plasticul de la interior, suspensia insuportabila de pe type R, in fine..Acum o sa imi sara lumea in cap, sa nu uitam va inginerii vw au construit cea mai performanta masina din lume (veyron) sa nu uitam de cine e construit Porsche-ul... Vad ca se vorbeste aici de Typer R VS GTi ca si cum Typer R ul ar fi nu stiu ce super masina iar Gti ul ar fi Logan.. GTi ul e o legenda, si asa o sa ramana... Du-te in Germania cu un Gti sa vezi cata admiratie starnesti.. Gti -ul nu este vw, este Gti..Eu am fost in Germania si am discutat cu multi deacolo.. Typer R si Gti sunt apropiate ca performante si ca pret...Depinde de gustul fiecaruia.. Dar nu mai scrieti ca e muult peste Gti Type R sau ca Gti ul e muult peste Type R ca nu e asa.. Sunt masini apropiate diferenta o face doar gustul clientului.. As prefera sa fie luata ca o opinie chestia asta si sa nu starngesc polemici.. Sunt innebunit dupa noul Accord, mi-as dorii un S2000, da sunt masini care le respect, dar sunt multe aspecte de luat in calcul..Noi suntem tineri si cautam doar acceleratie, timpi si etc..

Ma pufneste rasul cand vad ochelarii de cal ai fanilor propriilor masini.

DSG nici cand a aparut nu a fost cea mai rapida cutie. Actual sunt deja cateva cutii de mai rapide.
Mai are si dezavantajele fiabilitatii si limitei de putere la care poate fi folosita.

Referitor la design mi-ar fi rusine sa compar un Golf GTI cu un TypeR, atat exterior cat si interior.

Tocmai astea este culmea ca ca un motor aspirat de 2l este comparabil cu minunatul tau motor turbo de 2l.

Motorul ala de Honda de 2l are cam de 2 ori mai multe premii decat laudatul tau TFSI.

Daca este sa vorbim de performante pure sa nu uitam de Mugen TypeR (variante oficiale Japonia si Anglia) cu acelasi motor de 2l care bat tot pe pista, inclusiv GolfR, Audi S3, Megane R26, Megane RS, Focus RS, etc.

Golful GTI este un compromis foarte bun, o masina frumoasa, sport, confortabila, cu materiale bune, bine executata.

TypeR este o masina mai pasionala, mai avangardista, ceva mai fiabila.

Aman2 sunt niste masini deosebite, dar efectul este diferit, GTI degeaba are istorie pentru ca nu are nici o legatura cu senzatiile oferite de Golf I GTI, sau Golf II GTI, dar normal, a castigat foarte mult la alte capitole.

cristi_407 15-01-11 19:06

:)) care limitare de cuplu?vezi ca vb fara sa stii?vrei sa iti arat Gti cu 550nm pe dsg?intreba-l pe BYG? S3=GTi acelasi motor doar alte inejctoare si alta turbina, nu e mare chestie..Adica s3=gti ed30.. Ok, zi-mi tu alta cutie mai rapida..
``It has a torque handling limit of up to 600 N·m``..
because the transmission of torque is simply switched from one clutch-pack to the other.[2] This means that the DSG takes only about 8 milliseconds to upshift.[3][4] In comparison, the sequential manual transmission (SMT) in the Ferrari F430 Scuderia takes 60 milliseconds to shift,[17] or 150 milliseconds in the Ferrari Enzo.[3] The quoted time for upshifts is the time the wheels are completely non-powered...

In fine..asa sunt eu mai prost si nu stiu ce am...Multumesc ca mi-ai dat tu ochelarii jos... Ti-am spus ca am condus un Type R, si da mi se pare o masina enervanta la mers normal.. Nu sunt copil de 18 ani sa fiu `` Fan``, am condus multe masini nu am zis ca e cea mai buna dar in coparatie cu Type R iti gasesc argumente... Inafara ca 2.0 de pe Honda e aspirat si cel de pe Gti e turbo... Inca ceva, nu ma princep la preturi la Honda, dar cat costa sa duci un Type R la o putere de 400 cp si sa fie o masina de zi cu zi..?

Si inca odata ``pe pista``..frate esti pilot si nu stiu eu?Tu iti iei o masina sa mergi pe pista sau sa mergi pe drumurile de *** din Romania?

Si sincer plasticul ala de la Type R ti se pare fain nu?din interior?In fine..Oricum am dat un argument si un post destul de echilibrat dar se vede ce educatie ai cu afirmatia de la inceput`` pacat de varsta care scrie la tine...

apache 15-01-11 20:09

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3988237)

da e net superior pt ca are vlaga de la 6000 in sus,asa cum trebuie sa aive un motor de performanta pe benzina. pt senzatii tari la turatii joase recomand dacia logan 1.5 dci ( cuplu maxim de la 1600 rpm )

da e net superior pentru ca retrogradezi 30 de trepte sa faci o depasire

nu mai are nimic in afara de tipe r, special...in schimb iti zic eu ce nu are . nu are fani indieni

comparam si cu s3 nu e problema

sergiu_evo 15-01-11 21:18

sa nu uitam de integra type r care a fost pana acum nu demult best fwd pe circuit:) a fost detronata parca de renault rs bla bla ala cu numele lung.sa nu uitam de nsx care si in ziua de azi bate multe masini,tari,noi si scumpe,pe circuit.

Bong 15-01-11 21:49

dsg-ul deja e cam fumat. dupa parerea mea, cvt-ul japonezilor il cam bate la curu' gol. am mers intr-o masina cu cvt si am zis ca nu e adevarat. o calci, se aseaza frumos la 6000 rpm (asta variaza de la masina la masina) si acolo sta pana ajunge in ultima treapta si trece de 6000, adica aproape de limita maxima a vitezei.
la dsg, desi e aproape instanta schimbarea de trepte, tot scad turele, la cvt sta unde are puterea maxima, si schimba tot cam la fel de repede, daca nu ma insel.
masina in care eram e un suzuki kizashi 2.4 178(sau ceva pe acolo) cp. cautati pe net...
cel putin la un drag-race eu zic ca bate cvt-ul clar...in rest nu stiu daca ar ajuta atat de mult...si ar fi tot pe acolo cu dsg-ul

cristi_407 15-01-11 22:22

Quote:

Originally Posted by apache (Post 3988846)
da e net superior pt ca are vlaga de la 6000 in sus,asa cum trebuie sa aive un motor de performanta pe benzina. pt senzatii tari la turatii joase recomand dacia logan 1.5 dci ( cuplu maxim de la 1600 rpm )

da e net superior pentru ca retrogradezi 30 de trepte sa faci o depasire

nu mai are nimic in afara de tipe r, special...in schimb iti zic eu ce nu are . nu are fani indieni

comparam si cu s3 nu e problema

Atat poti atat scrii..exeplifica cu fanii indieni..ca pe urma sa pot sa trec si eu la jigniri :).. E exact cum am spus, vedeti Type R ul ca o mare zeitate, NU E MARE DIFERENTA INTRE UNA SI ALTA..E o diferenta de cateva sutimi de secunda..Crezi ca tu ca om normal ai simtii vreodata diferenta aia???Off..nu stiu de ce stau si intru in polemici cu toti frustratii..

Manasel 16-01-11 12:16

omu a spus destul de clar ca are fani indieni...fani nu posesori.deci te ataci degeaba.si hai sa recunoastem chiar asa si este cu indienii.tu ai gti,stii ce masina e din orice punct de vedere,chestia e ca la noi s-a facut un standard pe vw,opel,audi,mercedes ,bmw

StreetStyle22 16-01-11 12:36

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3987936)
Am cam evitat sa dau argumente pt ca de 7 ani decand sunt pe forumul asta stiu cam ce lume se invarte... OK...VW da?Se stie ca Vw a inventat cea mai performanta cutie de viteze(DSG), o cutie mult mai rapida decat ferrari si altele, se stie ca TFSI, e unul din cele mai premiate motoare, se stie ca GTI ul 5 a iesit 2 ani consecutiv cel mai but HotHtach?Nu stiu daca ati analizat vreodata un Civic, ma refer analizat 20 de min in jurul lui, mi se pare o fasina foarte ieftina, esecurile alea de tipsuri care defapt este un plastic in spoiler si in spate se ascunde o toba groasa cat la un matiz, grila cu geam din fata care mi se pare urata tare, si multe altele, plasticul de la interior, suspensia insuportabila de pe type R, in fine..Acum o sa imi sara lumea in cap, sa nu uitam va inginerii vw au construit cea mai performanta masina din lume (veyron) sa nu uitam de cine e construit Porsche-ul... Vad ca se vorbeste aici de Typer R VS GTi ca si cum Typer R ul ar fi nu stiu ce super masina iar Gti ul ar fi Logan.. GTi ul e o legenda, si asa o sa ramana... Du-te in Germania cu un Gti sa vezi cata admiratie starnesti.. Gti -ul nu este vw, este Gti..Eu am fost in Germania si am discutat cu multi deacolo.. Typer R si Gti sunt apropiate ca performante si ca pret...Depinde de gustul fiecaruia.. Dar nu mai scrieti ca e muult peste Gti Type R sau ca Gti ul e muult peste Type R ca nu e asa.. Sunt masini apropiate diferenta o face doar gustul clientului.. As prefera sa fie luata ca o opinie chestia asta si sa nu starngesc polemici.. Sunt innebunit dupa noul Accord, mi-as dorii un S2000, da sunt masini care le respect, dar sunt multe aspecte de luat in calcul..Noi suntem tineri si cautam doar acceleratie, timpi si etc..

A fost premiat ?..
Si ? Duster a intrat in top 20 masini ale anului 2011 sau 2010,asta il face bun ?
E o chestie de marketing,pe care cei de la Honda nu o practica. :)
Veyronul nu e deloc performanta,e doar foarte rapida.Printre 410 km/h,are 2 tone cu tot cu lichide,doua tone..pai ori e performanta,ori e TGV ? :lol:

Tendinta noua observ ca daca o masina e premiata,voi o luati de buna.
GTi-ul a fost o legenda..pe vremea Golf 1,Golf 2..
Porsche-ul are inginerii lui..
Bugatti la fel..
Stai linistit ca nu cred ca inginerii ce au conceput GTi-ul tau au lucrat la vreun Porsche sau Bugatti..

O Honda Civic cu K20,cu 4800 de dolari,o faci intre 300 Whp si 700 whp depinde de boost... :)

cristi_407 16-01-11 12:39

A pus ghilimele..deci e cu subinteles..asa daca stii sa citesti o propozitie...Pai asta e mentalitate de roman...nu imi iau masina aia care are nu stiu cine..Iti iei masina care te simti bine in ea...Cu banii care i-am dat puteam sa imi iau orice alt hothatch.. Eu nu am zis ca Ty R e naspa am zis doar ca e apropiat ca performante...atat de apropiat ca un om obijnuit nu ar simtii...Dar cei care detin japoneze si care, compara type R cu Gti ul ca si cum Gti=Logan..Asta ma deranjeaza..Nu sunt fan VAG...Mi-ar place o s2000, sau un accord..tot respectul pt multe masinii dar nu mai da-ti in SF uri ca nu mare chestie..

All times are GMT +2. The time now is 20:13.

- Copyright 2026 4Tuning