![]() |
Re: Piese noi versus piese s.h.
Quote:
Ciudat ca ne fac noua la loganuri italienii "firele" .....un prieten care lucra la ACE faceau cablaje pt BMW, VAG si Mercedes, iar in Alba se fac pt Toyota(am o matusa ce lucreaza acolo) |
Quote:
|
Nu inteleg de ce unii denigreaza asa de mult industria turceasca, in special ceea ce tine de componente auto, consumabile. Ei fac si lucruri bune, daca Mobil se produce si in Turcia de acum sa credem ca paznicii si muncitorii fac ca la noi "mijmasuri" si fura ulei bun apoi completeaza in bazine cu ulei de transformator? E adevarat ca au ei un stil mai oriental si sunt gata sa te pacaleasca(dar asta se aplica in bazar la Istambul sau la vanzatorii de suc si shaorma). Totusi turcii ca natie au alt standard de viata, mai bun decat al nostru, industria lor nu tine numai de "turcisme", ei nu sunt in UE dar nu pt. ca nu ar merita ci din cauza sistemului de guvernare laic sustinut prin forta armatei, din cauza problemelor de democratie si libertate individuala si nu in ultimul rand pt. ca sunt musulmani, deci dupa unii "deontologi" posibili teroristi. Singurul argument pro-aderare la UE este cel militar, chestie care a fost insa rezolvata inca din anii '50 cand Turcia a aderat la NATO.
In Turcia exista 17 producatori auto (autoturisme, camioane, autocare etc.) care au fabrici active si inca 3 care intentioneaza sa vina. NICI o tara din actuala UE nu cred ca are atatia producatori ... nu fabrici ... |
din cate am observat eu preturile la un turcism nou este egal sau putin mai mare decat un original second si culmea ca inca se cumpara seconduri in prostie. Nu stiu de ce,poate din motive financiare,dar din cate am auzit sunt multe cazuri cu telescoape NOI si brate NOI care curc si se indoaie in 2-3 luni.
|
Quote:
Ex : schimbat brate fata la honda mea care sunt cu tot cu pivoti si nu sunt tocmai ieftine in iunie anul trecut + bucsile din coada. Producator Lemforder. anul asta, luna trecuta am fost la o constatare si am aflat ca am ambii pivoti pe duca + bucsile tocate . si asta in doar 25 000 km . In ziua de azi, nu te mai gandesti la un lucru daca e original sau aftermarket, te gandesti ca orice ai cumpara tot pe aceleasi drumuri vei circula => tot se vor strica la un moment dat . |
am schimbat 3 ambreaje sachs noi noute... tot kit`ul
dupa care am pus unu din dezmembrari... doar discul lam pus nou si nu au mai fost probleme |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=gMGM9LDtHW0 Ontopic : piese noi de calitate ( nu turcisme ) , SH eventual piese de caroserie. |
Foarte tare clipuletul, explica cum unii schimba ambreiajele "originale" cum schimb eu chilotii adica lunar :D.
|
Quote:
Cu faza ca am zis ca nu mi-as pune turcism si as lasa piesa care e stricata, dar fiind constient de asta e vb de elemente cum ar fi cele de confort, aparatori de plastic. Daca ar fi vb de componente de mecanica importante gen disc de frana sau capete de bara sau coloana de directie, atunci as tine masina pe loc mai bine, acolo chiar nici gratis nu as pune turcism!!!!! |
Quote:
|
Piese noi cu conditia sa nu le cumperi din Romania .
De la sh poti sa ai increde in putine piese . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: