Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   DEMARAJ (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/197-demaraj.html)

TNos 20-01-04 06:03

pai eu chiar zic ca tine,dar pt siguranta pune-i o garnitura un pic mai inalta!

LAU-TM 26-01-04 21:59

Stie careva motivu pentru care imi bate avansu cand se incinge motoru'?

BigMac 27-01-04 00:44

Alea numesc detonatii, adica amestecul din cilindri se aprinde singur, nu de la bujie. Sunt foarte periculoase pt un motor, il pot distruge rapid (pistoane si biele mai ales).
Cauze: caldura prea mare, amestec prea sarac in benzina, avansul dereglat, compresie prea mare.
Solutii: reglarea amestecului si a avansului, bujii mai reci, aditivi pt marirea cifrei octanice din benzina.
De asta motoarele turbo au raport de compresie mai mic, turbo-ul baga aer mult si incalzit (aerul care iese din turbo e incalzit de la compresie), si trebuie redus raportul de compresie al motorului, ca sa nu se auto-aprinda benzina.
Exact la fel se face si pt kiturile NOS (reducerea compresiei, cresterea cantitatii de benzina din amestec).
La motoarele turbo diesel e alta poveste, motorina se aprinde mult mai greu prin compresie decat benzina.

Anonymous 28-01-04 12:21

Capacul de la culbutori este la tine de R5 GT Turbo si blocul motor,dar chiulasa in nici un caz de R11.Chiulasa de R11 la motorul 1397cmc,are filete lungi la bujii si alta pozitionare a prezoanelor care prind galeriile pe chiulasa,de asemenea si alta pozitionare a canalelor de admisie-evacuare din chiulasa,deci nu se potriveste galeria de Dacia ce am vazut-o in poza.In legatura cu patinajul la plecarea de pe loc,iti trebuie in primul rand arcuri si amortizoare tari,geometria rotilor sa fie OK plus pricepere.Succes!

LAU-TM 31-01-04 20:59

Deci Exista pe R11 2 tipuri de motoare cu 2 tipuri de chiuloase.exista modelul de motor ce echipeaza si r18 ts si cara are chiuloasa identica la exterior cu cea de dacie doar ca supapele sunt mai mari si camerele de ardere sunt mai mati si exista chiuloasa care o descri tu cu alte prinderi la galerie si la care si blocul motor difera de cel de dacie si care echipeaza mai des r9.

BogdanG 01-02-04 22:08

Re: DEMARAJ

....tractiune fata...\"bate\" in gol.....suspensii spate tari....cauciucuri fata bune(pt aderenta)....e prea usoara pe fata....as zice sa faci ceva sa ii maresti greutatea pe fata...dar nu e indicat...o faci mai grea, cand scopul e sa fie usoara si stabila(cazul ideal)....parerea mea!

All times are GMT +2. The time now is 19:41.

- Copyright 2026 4Tuning