Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Viata in Romania (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/183-viata-romania.html)

tox 07-06-04 17:03

Parerea mea e ca in Romania _NU_ ai voie sa fii sarac. Atata timp cat niste analfabeti cu creiere scurtcircuitate pot sa produca niste bani pt a trai decent (sau foarte bine), nu vad de ce unii ca noi destul de inteligenti n-am putea. Tara tuturor posibilitatilor NU este USA, e Romania
:peace:

In Romania, daca esti sarac, E VINA TA, nu e a altora.De treaba asta m-am prins si eu de putina vreme, si incerc sa-mi schimb statutu` :D

Hondarul 07-06-04 22:03

Nu este deloc adevarat TOX...

In Romania, chiar daca vrei sa muncesti, e greu sa-ti gasesti un loc stabil, platit in raport cu munca depusa.

In SUA de exemplu este o vorba: NUMAI CINE NU VREA, NU MUNCESTE !!!

OVI 07-06-04 22:28

sunt intru totul de acord cu hondarul

tox 08-06-04 09:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hondarul\"
Nu este deloc adevarat TOX...

In Romania, chiar daca vrei sa muncesti, e greu sa-ti gasesti un loc stabil, platit in raport cu munca depusa.

In SUA de exemplu este o vorba: NUMAI CINE NU VREA, NU MUNCESTE !!!

Hondare, cine a zis ca neaparat sa muncesti ?

th1nk3r 08-06-04 14:07

TOX, daca nu produci ceva prin munca trebuie sa \"produci\" pe cineva prin smecherie. ca sa faci bani numa din combinatii de astea, cineva trebuie sa iasa fraierit. E un principiu de baza in capitalism, ca nu pot fi toti bogati daca fiecare trage pentru el. Si asta e valabila peste tot, pana la nivel de stat. De asta cei mai smecheri (vezi SUA) isi rezolva problemele cu armata. Ei incearca prin chestia asta sa amane declinul economic inevitabil dupa o perioada lunga de crestere. Dupa primul razboi mondial au fost 12 ani de crestere, apoi o criza imensa in '33 (parca, nu mai stiu exact data) cand a cazut bursa, erau someri 40%, foamete mare. Dupa al doilea razboi mondial au invatat baietii lectia si au lungit cresterea pana in anii '70. De atunci se tot trage matza de coada, doar doar or evita criza economica. Mai un Vietnam, mai un Irak, mai un Afghanistan... in fine, daca ar fi destepti ar spune populatiei ce ii asteapta si ar provoca declinul ca sa il poata controla, sa nu se sperie lumea si sa scoata banii din banci cum a fost in Rusia in '92, cand tineau rusii sute de mii de para de familie prin borcane ascunse printre muraturi in boxa.

Solutia civilizata nu e sa smenuiesti ca sa traiesti mai bine. In primul rand trebuie sa se termine cu mafia, sa se faca afaceri cu statul pe bune, nu pe pile si interese. Asta pentru ca statul inca e un jucator masiv, intervine guvernul in economie cand are chef, nu suntem inca economie de piata functionala, piata nu e total libera, preturile sunt dictate de sus nu de cerere si oferta, sunt limitari artificiale peste tot. A doua chestie dupa liberalizarea totala a preturilor e ca patronii si angajatii sa inteleaga ca trebuie sa munceasca impreuna. Primii sa nu exploateze angajatu' si sa-l plateasca de cakat, ca asa nu are dreptul sa-i spuna mai mult de \"Fa-te ca lucrezi!\", ca oricum omu vine la servici cu gandu cum sa te fure nu cum sa lucreze. Iar baietii de la sindicate trebuie sa inceteze sa mai ceara de la stat. Gata cu negocierile cu guvernul pentru subventii, sa negocieze cu patronatele pentru o plata mai buna, dar pe munca serioasa.

Gata, cum zice cheloo, \"Alarma, alarma, am devenit rational!\", de ajuns cu lectiile de economie pe azi...

madfish 12-09-04 18:02

un salariu decent pt. zilele noastre ar fii cam de 500$ (si asta mediu pe economie)

@Nos@ 12-10-04 15:44

Eu nu sunt de acord cu intrarea Romaniei in Uninunea Europeana, poate mai tarziu.De ce:
1. Cred ca preturile vor creste brusc iar salariile vor ramane la acelasi nivel.
2.Am inteles de la televizor ca vom fi obligati sa platim o gramada de taxe si de alte chestii.
3.Probabil va incepe o ampla moderizare(cica sa ne aliniem la standarde) iar o gramada de bani care ar fi intrat in buzuarul nostru vor fi dati pe aceasta modernizare.Nu spun ca nu sunt de acord cu moderizarea si evolutzia tarii( :?: :!: :?: ) insa daca aveam un buget fabulos de multe miliarde de euro ne permiteam dar asa....nu potzi sa faci din cacat bici....si sa mai vrei sa si pocneasca!

All times are GMT +2. The time now is 06:44.

- Copyright 2026 4Tuning