Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   CP fara a creste consumul de carburant (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/15866-cp-creste-consumul-carburant.html)

drift_master 07-10-07 02:01

Re: CP fara a creste consumul de carburant

...vrei putere mai mare, schimba masina, ia-ti una cu un motor mai mare...sau spune ce motor ai , pe masina sa vedem cu ce te putem ajuta eu am 1.8 opel vectra c . 122cp si pot sa-l aduc la 140 , dar nu-mi trebie ,.,, nu am unde sa-i dau ...tu la ce o folosesti .. ?

B85YCS 07-10-07 09:13

Quote:

Originally Posted by drift_master (Post 1136442)
...vrei putere mai mare, schimba masina, ia-ti una cu un motor mai mare...sau spune ce motor ai , pe masina sa vedem cu ce te putem ajuta eu am 1.8 opel vectra c . 122cp si pot sa-l aduc la 140 , dar nu-mi trebie ,.,, nu am unde sa-i dau ...tu la ce o folosesti .. ?

nu e vb neaparat de folosire boss... de ex ai o depasire... la care esti cu 100lm/h, te angajezi si observi ca poate nu ai timp si o calci si o calci degeaba :D intelegi ? adica nu toate lumea care vrea mai multi cp cauta liniute... pt liniute ai mult mai multe chestii de facut. parerea mea

andreiuuu 07-10-07 09:58

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 1136404)
Unul din putinele posturi scrise cu cap de pe topicul asta ..totusi nu castigi mai multi cp.

Respectele mele andreiuuu;)

MM cica castigi cai putere cuplu adica.. prinzi viteza mai mare accelerezi mai repede chestii care nu stiu daca apar pe dyno stabilitate, franare mai buna :D . 100kg scoase de pe masina prinzi suta in mai putin de o secunda.. eu am scos 34kg de pe masina , roata de rezerva si rezervoru mai gol lichidu de parbriz mai scoti vreao 70 80 kg.. ce zici si s a simtit diferenta e un forum reducere de greutate vezi acolo sunt multe lucruri interesante, am si propus o lista cu ce poti sa scoti de pe masina ca sa si aleaga fiecare ce i convine da nu m a bagat nimeni in seama si acolo s a oprit topicu ... :evil:

Xdriver 12-10-07 14:17

Se mai pot scoate cai sanatosi si chiar o reducuere a consumului de combustibil prin montarea unei evacuari directe, scoaterea catalizatorului...

CS-04-AZH 25-12-07 06:26

vrajeala mah cu cati ii reduci consumu ? nu gandesthi esapare directa... ce inseamana aia? politia dupa tine baiete ... decibeli scosi undes? :?: deci nu merge noi cautam sa avem masini sa nu platim taxe la mediu si tu vrei fara catalizator? :)) ce duma buna pe tine

hassis4u 08-02-09 16:27

am o pisicutza din 94 318is cat de mult pot sa ii cresc cp si cam cat m-ar ajunge.astept rasp....ms

SEBASTIAN 10-02-09 18:35

https://forum.4tuning.ro/679-racing-code/94574-chiptuning-by-racingcode-only-custom.html

bz99bas 26-06-09 22:39

Quote:

Originally Posted by Negrutzu (Post 377545)
Exista vreo metoda de a mari CP la o masina fara a mari consumul de carburant?
Daca da, care ar fi acele metode? Rog neseriosii sa isi pastreze comentariile pentru colegii lor de joaca...
Thx :D

din cite stiu eu nu exista asa ceva
orce modificare in scop de marirea puteri face sa urce consumul obligat

bz99bas 26-06-09 22:43

Quote:

Originally Posted by Xdriver (Post 1145966)
Se mai pot scoate cai sanatosi si chiar o reducuere a consumului de combustibil prin montarea unei evacuari directe, scoaterea catalizatorului...

gresit consumul creste

si credema ca pot sati dovedesc

Geo_ZGA 03-07-09 11:07

Teoretic o creste... practic, la mine a fost insesizabil, deci pot spune ca nu a crescut.

SEBASTIAN 16-09-09 18:25

Quote:

Originally Posted by bz99bas (Post 2440929)
gresit consumul creste

dovedeste

TURBOSS 16-09-09 23:15

Quote:

gresit consumul creste

creste daca mergi mai tare, iar daca mergi normal scade dar nu cu mult 0.5l/100 km, atat! daca ai avea consum instantaneu(nu gradat si eu am avut is coupe) ai vedea o dif mica mica, dar chiar exista, este mai degraba neglijabila.

Xdriver 14-10-09 08:38

Quote:

gresit consumul creste

Iti cer ce a spus si Sebastian: dovedeste.

Nu stiu daca tu ai facut vreodata o modificare la o masina cu manutele tale sau daca vorbesti doar din ce ai auzit, eventual citit.
Dupa parerea mea, modificarea evacuarii este singura metoda sa castigi cai fara a creste consumul de carburant, exceptand bine-nteles injectia de apa sau alcool.

SEBASTIAN 14-10-09 14:12

Injectia de apa nu creste puterea, functioneaza altfel.
Iti permite o setare mai agresiva sau sa folosesti aceeasi setare cu riscuri mai mici.

Xdriver 15-10-09 20:11

Eu ca injectia de apa creste putere (lucru dovedit) pt ca raceste amestecul din cilindrii si astfel creste si coeficientul de umplere.
Injectia de apa s-a folosit mult timp la motoarele de avioane inca din al 2-lea razboi mondial.

All times are GMT +2. The time now is 11:39.

- Copyright 2026 4Tuning