![]() |
Re: solenza vs golf 3
S-o stapanesti sanatos:!:cat ai dat pe ea:?:
|
Dar la parte de tuning nu se gandeste nimeni ?
Golf-ul 3 se poate cosmetiza un jdemii de feluri, numai zic de disponibilitatea pieselor ca le gasesti foarte usor si la pret OK. Pe cand la Solenza ce naiba tuning sa-i mai faci. Din punctul meu de vedere, micile detalii conteaza enorm. Numai cand aud sunetul ala tabla pe tabla cand inchizi usa la Solenza, imi aduce aminte de vechea 1310. Iar motorul....si ce daca are 14~15 ani, cumperi piese noi, il revitalizezi si te mai tine inca 200.000 km. Si acum dotarile, cum ar fi ABS-ul si Airbag-urile, care sunt vitale pt. siguranta, aici Solenza duce lipsa, pe cand la Golf 3 chiar daca o cumperi fara, le poti monta ulterior. Deci prefer Golf all the way, mi-l prepar dupa bunul plac. |
Da, suna bine partea cu cumparatul pieselor si reconditionarea masinii dar probabil cand ai un buget atat de mic nu mai ai inca pe atat sa iti cumperi piese noi de ei.
Cat despre "chiar daca Golf nu le are, le poti monta dupa ulterior", glumesti ? Pe SLZ de ce nu ar merge monate ulterior ? Tuseste ? Daca nu ma insel, varianta full option de SLZ are airbag (unu sau doua) si ABS. PS - intr-adevar, la Golf se aud mult mai misto usile cand se inchid :lol:. |
Quote:
|
Mda, sincer nu banuiam sa aiba Solenza ABS si Airbag-uri, am vb. in necunostinta, acum am cautat pe google si intr-adevar sunt in dotare ca optiuni. Dar ma indoiesc sa vezi multe pe strada cu aceste dotari, eu sincer n-am vazut.
Oricum... mai are rost sa incep cu celelalte optiuni in favoarea Golf-ului ? Eu cred ca nu. |
partea cu ABS mai greu la Solenza ...cred ca variantele full au AC 2 airbaguri geamuri electrice si servo..parca la varianta 1.9 era probleme si cu servodirectia din cauza motorului
|
varianta de 1.9D face de rusine pana si marca dacia, chiar daca si golful a avut motoare D pana pe la golf4 cu putini CP, dar macar eu vw
|
Nu e vorba de cum e numit motorul (D, dCi, TDI, TDCI, CDTI, CDI, blabla) ci ce stie el sa faca. Acel motor de 1.9 de la Dacia putea sa fie numit si TFSI si oricum ai vrea tu, tot praf era. La BMW tot "d" se numesc motoarele diesel si in general sunt chiar reusite deci inca mai sunt folosite motoare "d", orice ar insemna asta.
PS - la VW motoarele diesel aspirate se numesc/numeau SDI |
Solenza nu a avut ABS si are doar un airbag
Varianta full avea servodirectie , geamuri electrice fata , AC , airbag sofer , jante magneziu , eleron, cd player |
Liniuta Golf 3 si Solenza,castigat Solenza:!:
|
Quote:
|
intre Solenta 1.4 si VR6?:lol::lol::lol:
|
Intre Golf 3 1.4 si SLZ 1.4 sa fii sigur ca o fura Crosa de Golf. De la 1.6 in sus putin probabil dar ala de 1.4 e lesinat rau.
|
Golf 3 1.4 are 60 cp daca nu ma insel, si ceva ani in plus fata de o solenza, care a iesit ca model prin 2003-2004. Ca sa vezi cum trage solenza,da-te cu golf de 1.6,8 valve, cel cu injectie monopunct, care are 75 cp, si atunci poti spune ca fuge mai tare solenza. Greutatea la solenza si supernova tin eu minte ca e de vreo 950-960 kg, iar golful s-ar putea sa aiba si niste kg in plus... deci daca era golf de 1.4 60 cp era culmea sa nu il intreci...dar pune si anii diferenta, caii-putere diferenta, uzura in timp a componentelor motor etc.
Eu raman pe VW, ca nu se compara mai la nimic cu Renault. Spun asta pentru ca inainte de VW am avut o supernova cu motorul identic de pe solenza (1.4 75 cp) si un Renault 19 de 1.7 74 cp... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:08. |
- Copyright 2026 4Tuning