![]() |
Re: Comprimare chiulasa....
Quote:
M-am saturat sa scriu pe forumul asta de 1001 ori .... exista functia S E A R C H !!! |
Scuzati ca ma bag si eu aiurea dar am o mica nelamurie care ma roade si cred ca aici e locul potrivit sa adresez intrebarea:
Comprimarea chiulasei e tot una cu raportul de compresie? Multumesc. |
se modifica raportul de compresie prin comprimarea chiulasei
|
Acum am inteles.Multumesc
|
Quote:
|
Quote:
|
inainte sa ma corectezi, mai studiaza. nu stau sa-ti mai explic si tie.
|
Quote:
FanOpel, inainte a arunci sa usa dai cu batzul in balta, intreaba si vezi ce ti se raspunde. |
Intreaba , asa ca mine ... :D
|
stiu ce face comprimarea chiuloasei, si stiu si cum se face,
intrebarea mea e : creste consumul? si daca da cam cu cat % ? |
Fan opel tin sa te contrazic....nu stau sa explic teoria explicata de cosmin.....iar faza cu 1mm maxim din chiulasa te contrazic cu fapte.....chiulasa mea are luat mai mult de 1mm si merge PERFECT.
|
Stie cineva cam la ce raport de compresie se autoaprinde benzina de ex cea de 95 (probabil valoarea asta e influentata si de temperatura la care lucreaza motorul)?
Cum calculezi raportul de compresie (pt. ca sa stii cat poti lua maxim din garnitura de chiuloasa)? |
Micsorarea chiuloasei influenteaza raportul de compresie, raportul de compresie influenteaza performatele si durata de viata a motorului pentru cine vrea sa micsoreze chiulasa adica sa mareasc raportul de compresie ar trebui sa se gandeasca bine la "cu cat" si "pe ce"
informativ va spun raportul de compresie este raportul dintre volumul maxim ocupat de fluidul motor si volumul minim sau raportul dintre cilindreea unitara su volumul minim +1. la benzina raportul de compresie este undeva intre 6 si 9 iar la motorina intre 14 si 17 pt camere nedivizate si pentur camere divizate intre 17 si 22. |
6? mi se pare foarte mic, tu vorbesti de turbo? ca sunt destule aspirate chiar din generatiile vechi peste 10.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:21. |
- Copyright 2026 4Tuning