Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

_anaconda_ 29-08-12 12:26

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

2 Attachment(s)
@ GTR - eu cred ca tu confunzi navigatia cu ecranul ala color. Eu iti spun ca am vazut F10 si proprietarul a spus clar ca nu are navigatie (nu cred ca era atat de idiot), avea ecran color ca e standard dar navi nu. Plus ca nu vad problema ca e navi optional, poate nu toti vor sa plateasca pentru ceva ce nu le trebuie.

Cat despre motoarele diesel de la Audi, exagerezi groaznic.

LE - ca sa terminam balciul, uite catalog BMW unde arata ca ambele tipuri de navi sunt optionale. Nici macar pe 550i/xi nu sunt standard. Se pare ca totusi m-am uitat bine. Game Over.

LE2 - macar vad ca au facut cup holderele standard, nu mai sunt optionale ca pe modelul tau :lol:.

TR 69 CRS 29-08-12 16:24

Mama ce cearta este pe aici... de ce trebuie sa fie un versus? Ca si la benzina vs. motorina, sunt avantaje si dezavantaje de ambele parti, oricum la audi ai confort mai mult...

ELODIA GHINESCU 29-08-12 21:00

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5154822)
4.2 litri de la Audi este un *** de motor la capacitatea aia in toate variantele posibile. Cel mai bun motor diesel facut de Audi vre-odata este actualul 3.0 TDI de 313CP si fostul si renumitul 1.9 TDI, in rest au facut numai petarde de motoare diesel, slabe si nefiabile.

3.0 TFSI este doar mai puternic pe hartie, S6 isi ia bataie 0-200 de la 535IA cu toate ca diferenta de raport CP/KG este foarte mare in favoarea Audi (S6 5.5 kg/ps vs 535IA 6.4 kg/ps).

Motorul reusit de 3.0 al Audi este cel de pe S4, dar se pare ca pentru putin timp pentru ca zvonurile spun ca M3 va avea 3.0.

ti-am mai spus GTR ca uneori ai carente grave. asa te bagi in discutii facand afirmatii insa habar nu ai ce vorbesti. asa ai facut si in discutia cu navigatia.

audi S6 este dotat cu 4.0tfsi de 420 cp si este la fel de rapid pe 0-100km/h ca si M5 ce are 560cp. probabil tractiunea integrala si faptul ca acest motor are de fapt minim 450 cp isi spune cuvantul. deci, nu stiu ce prostii spui tu acolo cu S6.

actualmente, atat Audi A6 cat si audi A7 sunt dotate cu o varianta detunata a motorului de pe S4 si acesta dezvolta 310 cp si nu 333 ca pe S4.

ca sa vezi cum este situatia actuala, te invit sa urmarestiurmatorul link:
http://media.caranddriver.com/files/...pe-comparo.pdf
a7 are avantajul a 50 kg in minus, insa are pierderi de putere prin transmisia integrala.

tu probabil vorbesti de vechea generatie de A6 si vechiul 535, insa despre morti, doar de bine.
deci, desi este o axioma, 3.0T ramane cel mai rapid motor in 6 cilindri produs de marcile premium.

audi a8 cu 4.2 tdi de 350 cp si 800Nm , este actualmente o masina mult mai rapida ca M750xd, fie ca-ti convine sau nu.
mai exista pe Q7 o varianta cu 340 cp insa Q7 este o masina veche si proasta, ca atare performantele acestui motor pe Q7 nu sunt importante.
oricum, la anul, odata cu faceliftul la A8 si cu aparitia lui Q7, 4.2 tdi va redeni ceea ce a fost pana acum jumatate de an, adica cel mai "rapid" motor diesel din lume pt ca va primi minim 400cp.

_anaconda_ 29-08-12 23:28

Sa nu uitam nici de 6.0 V12 TDI, care nu are omolog la nicio alta marca din cate stiu eu. One of a kind.

ELODIA GHINESCU 30-08-12 07:14

V12 tdi s-a produs pentru 3 ani. de ceva vreme nu mai exista varianta asta pe q7 deoarece aceasta motorizare nu putea sa respecte normele de poluare recent aparute. V12 tdi este ca si acel x50xd adica un produs de marketing.

revenind la ce spune GTR, varianta anterioara de S6 era dotata cu motorul V10 detunat de pe gallardo, adica 435 cp. deci nu stiu ce pretentii ar fi putut emite un amarat de motor de 306 cp de pe un 535i.
povestile din vise sunt frumoase, intr-adevar.

si un ultim zvon:
http://www.worldcarfans.com/11208294...um-hybrid-body

a8 va avea o platforma impartita cu panamera, cateva modele de bentley si probabil acel lamborghini estoque, platforma dezvoltata de porsche.
rwd as default.

GTR 31-08-12 01:08

Da, eroarea mea, era vorba de 3.0 TFSI, care la fel ca si la 535I sunt 2 basini de motoare de 3.0, doua motoare supraalimentate pe benzina care-si iau bataie de la motoare de aceeasi capacitate diesel.

La ~105CP/l nu este absolut nimic de laudat la niste motoare supraalimentate.

Motoarele de 4.2 si V10, etc sunt fix niste porcarii de motoare din toate punctele de vedere.

1. 4.2 se chinuie sa ma bata (adica astept sa vad unul care sa ma bata, asa cum ar fi normal), V10 TDI si V12 consuma peste 22% in oras (muklt mai bine afara), adica cam cat un benzinar la fel de puternic.

Este usor sa pui motoare de locomotiva si sa scoti performanta, astept sa vad un motor mai mic cel putin atat de bun cat actualul lor 3.0 tdi, care pana la proba contrarie este jos palaria.

Nu au avut in viata lor un motor de 2.0 tdi performant si bun, fiabil, 1.6 diesel este departe de a fi un motor de top in categorie, 1.2 TSI si 1.4 TSi sunt FIX niste petarde, niste motoare cu un consum exorbitant fata de pretentiile emise, etc..

exe:

Golf VI 1.2 TSI 85 CP - mers foarte calm, 10.5 consum in Bucuresti
Scirroco 1.4 TSI 160 CP - mers normal, rer forjat, consum bucuresti 12-14% fata de 2.0 TSI 200 CP care ia tot 14.

Motor Bun este cel de 2.0 T de pe edition 30 si S3.

Este cam pentru prima oara cand au un motor (3.0 TDI) de aceeasi capacitate si acelasi sistem de alimentare care sa se bata cot la cot cu BMW, este cam pentru prima oara cand au un sasiu mai bun sa la fel de bun. Astea sunt de apreciat fara discutii, dar culmea au inceput sa piarda pe design, atat interior cat si exterior.

Cat despre calitatea materialelor observ diferenta dintre E60 si A6, MULT superioara la E60, de fiabilitate nici nu are rost sa vorbim.

Astept sa mai treaca 1-3 ani sa vedem cum stau cu fiabilitatea cele 3 marci, deja E-Class are multe probleme (marunte dar enervante).

_anaconda_ 31-08-12 02:12

Asa cum erai convins ca pe Seria 5 navigatia e standard desi nu este, asa esti convins si de alte lucruri care nu sunt adevarate.

1) 5.0 TDI e un motor conceput acum 10 ani, nu vad rostul sa discutam de el aici mai ales ca Audi nu a avut vreodata motorul asta pe vreun model.
2) 4.2 TDI chiar e un motor ok, nu inteleg de ce te lupti sa dovedesti lucrul asta. Daca nu e bun, arata-mi un V8 diesel de la BMW sau MB mai bun ca el...o sa ai ceva de cautat. Are 30CP in minus fata de 750d si totusi e mai rapid, amandoua sunt AWD. Asta confirma ce spune ELODIA.
3) Nu stiu cum vrei tu sa testezi 535d-ul tau cu 4.2 TDI atata timp cat pe A6 nu exista. Exista pe A8 care are minim 200KG in plus deci e aiurea. Chiar si asa te bate. Pe 0-100 are undeva la 0.5 in minus iar pe 0-160 1.3. Nu cred ca ai sanse. Apropo vorbesc de A8 modelul trecut nu ultimul model care are 0-100 in 5.5 secunde.
4) Consumurile alea date la 1.2 si 1.4 TSI mi se par astronomice si total anormale. Masinile alea nu au de ce sa consume atat, am prieteni care au asa ceva si in niciun caz nu consuma atat de mult.
5) Daca la calitatea materialelor te referi la interior, esti prea subiectiv. Personal gasesc interiorul la E60 deplorabil fata de A6. Poate sunt si eu subiectiv dar oricum ai pune problema in niciun caz nu iese 5-arul in fata, mai ales cu "MULT".
6) A6-le nu e asa problematic cum vrei tu sa para. Chiar aici pe topic au fost puse sondaje de fiabilitate si iesise chiar ok, daca nu ma insel chiar pe loc fruntas la < 150 000 km.
7) 3.0 TFSI de la Audi > 3.0 turbo de la BMW si e oricum mai bun decat la concurenta, de aici pana la a fi praf e cale lunga. Iar faptul ca nu sunt mult mai puternice tine de mai multi factori, inclusiv marketing, nu ca nu ar fi putut ele sa dezvolte mai mult.

ELODIA GHINESCU 31-08-12 08:40

GTR,
tu nu intelegi notiuni simple.
si eu sunt de acord ca 105cp/litru inseamna nimic pentru un motor supraalimentat pe benzina insa:
atat timp cat pentru un aspirat de 4.2 litri de pe RS4/RS5 limita superioara ar fi la 450cp, audi nu puteau sa dezvolte pe 3.0tfsi spre 400cp, desi era foarte facil asta(au 272 cp din 2 litri si o turbina pe TT-S). asa ca pentru S4, S5 l-au lasat la 333 cp cu scopul ca intre S si RS sa fie o diferenta de putere incat sa poata vinde si RS-ul cu diferenta de pret existenta.

pe A6, A7 nu puteau sa puna varianta de 333 cp pt ca este un motor dedicat lui S4. nici mai mult nu ar fi putut sa puna pe a6 si a7 pt ca astfel intrau pe teritorului lui S6 si S7 care au 420cp. ca atare, solutia este detunarea si l-au lasat pe la 310cp.

ca in opinia ta 3.0tfsi este un rahat, din pacate pt tine, de aprox 4 ani acesta este cel mai bun motor in 6 cilindri de pe piata produs de audi, mercedes si bmw.

eu nu stiu ce variante de 4.2 tdi iei tu in calcul si aproape ca nici nu ma intereseaza.
varianta veche de pana in 2009 avea un pic peste 300cp si era pusa doar pe A8 si Q7. dar tu habar nu ai probabil cati cai au variantele vechi de 4.2 tdi. de fapt prima varianta de 4.2 tdi de acum 8 ani avea 272cp. daca tu te intreci cu cacaturile alea, apoi te las sa te umfli in pene.

gaseste tu un A8 de ultima generatie cu 4.2 tdi-350cp si ala te intrece si cu spatele si cu 5 insi urcati in masina atata timp cat acest motor este cu mult mai rapid ca M750d-381cp.

ti-am mai spus ca tu nu este up to date. acum doua luni spuneai ca twin turbo de la bmw are 204 cp si 400nm iar el are de un an 218cp si 450nm.

probabil gasesti si tu un amarat si un prost cu 4.2tdi de 272 cp de acum o suta de ani de cand bunica era fata mare, te intreci cu el si te gasesti sa te hlizesti pe aici pe forum.

apoi, m-ai tampit cu 2.0tdi ca nu este fiabil. tu traiesti in trecut rau. 2.0tdi cu probleme au fost pana in 2008 cu motoarele PD. au fost niste cacaturi intr-adevar.
mai trzeste-te la realitate omule, de atunci au trecut 4 ani si au aparut motoare common rail care merg ceas.
mai lasa si cacaturile de motoare de care vorbesti tu si cu care te intreci tu ca eu nu dau doi bani nici pe cele de la audi si nici pe cel ce il ai tu pe bmw. ala al tau de la bmw a trecut prin 4 etape de evolutie(probabil nu stii nici asta): prima a avut 272 cp, apoi a urcat la 286, apoi la 306 si acum la 313aici se vorbeste de motoare de ultima generatie.

_anaconda_ 31-08-12 12:02

A8 din 2003 avea 4.0 TDI 272 CP / 650 NM, pe urmatoarea generatie si pe Q7 a aparut 4.2 TDI 326CP / 650 NM iar varianta actuala este 350 CP / 800 NM.

Oricum ala de 326CP bate 3.0 biturbo de la BMW fara probleme.

GTR 31-08-12 12:11

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 5157553)
Asa cum erai convins ca pe Seria 5 navigatia e standard desi nu este, asa esti convins si de alte lucruri care nu sunt adevarate.

1) 5.0 TDI e un motor conceput acum 10 ani, nu vad rostul sa discutam de el aici mai ales ca Audi nu a avut vreodata motorul asta pe vreun model.
2) 4.2 TDI chiar e un motor ok, nu inteleg de ce te lupti sa dovedesti lucrul asta. Daca nu e bun, arata-mi un V8 diesel de la BMW sau MB mai bun ca el...o sa ai ceva de cautat. Are 30CP in minus fata de 750d si totusi e mai rapid, amandoua sunt AWD. Asta confirma ce spune ELODIA.
3) Nu stiu cum vrei tu sa testezi 535d-ul tau cu 4.2 TDI atata timp cat pe A6 nu exista. Exista pe A8 care are minim 200KG in plus deci e aiurea. Chiar si asa te bate. Pe 0-100 are undeva la 0.5 in minus iar pe 0-160 1.3. Nu cred ca ai sanse. Apropo vorbesc de A8 modelul trecut nu ultimul model care are 0-100 in 5.5 secunde.
4) Consumurile alea date la 1.2 si 1.4 TSI mi se par astronomice si total anormale. Masinile alea nu au de ce sa consume atat, am prieteni care au asa ceva si in niciun caz nu consuma atat de mult.
5) Daca la calitatea materialelor te referi la interior, esti prea subiectiv. Personal gasesc interiorul la E60 deplorabil fata de A6. Poate sunt si eu subiectiv dar oricum ai pune problema in niciun caz nu iese 5-arul in fata, mai ales cu "MULT".
6) A6-le nu e asa problematic cum vrei tu sa para. Chiar aici pe topic au fost puse sondaje de fiabilitate si iesise chiar ok, daca nu ma insel chiar pe loc fruntas la < 150 000 km.
7) 3.0 TFSI de la Audi > 3.0 turbo de la BMW si e oricum mai bun decat la concurenta, de aici pana la a fi praf e cale lunga. Iar faptul ca nu sunt mult mai puternice tine de mai multi factori, inclusiv marketing, nu ca nu ar fi putut ele sa dezvolte mai mult.

La ce sa ma intereseze un 4.2 TDI cand nu are concurenta directa la BMW iar ale carui performante reale nu stiu daca depasesc 3.0 tdi si care-si ia bataie de la 3.0d (M) de la BMW.
BMW 750d xDrive vs. AUDI A8 4.2 TDI
https://www.youtube.com/watch?v=DrgzPcpXMrk

Am si eu prieteni care au 1.2 si 1.4 TSI si te plimba cand vrei. Da, sunt consumuri astronomice, asta ziceam si eu. Scirroco ala ca sa consume decent (economic cum iti indica el) nu trebuie sa depasesti 2000 rpm, adica cand este fix o lesinatura, iar Golful se merge fix normal, fara sa depaseasca 3000 rpm si fara acceleratii brutale.

Nu mai vorbim de multele probleme cu motoarele 1.4 tfsi intrate in service.

Masina mea are deja >180k de km. Hai sa vedem ce exista cojit, zgariat, nefunctional, de inlocuit si nu numai la a mea, si la alte "n" BMW-uri E60 si dupa sa ne uitam la A6-uri, sa vezi deosebitele materiale, butoane, etc.. cum arata. Nu de alta dar inainte sa mi-o cumpar pe a mea, am vazut vre-o 10 din fiecare, nu eram chitit pe BMW E60.

Cat despre fiabilitate, din ~10 A6 3.0 TDI doar 2 aveau cutia automata in stare buna, restul cu probleme sau praf. Suplimentam cu materiale cojite, probleme afisaje, probleme turbine, erori, etc.. Nu ca nu ar fi existat si la BMW dar in proportie inversa.

si 3.0 tfsi si 3.0 de la BMW sunt praf atat timp cat sunt supraalimentate si au performante echivalente cu dieselurile de capacitate echivalenta si care au un consum MULT mai mic. Ce sa mai faci cu benzina in cazul asta?

Si ca sa mai comparam niste motoare, nici un A5 sau A4 3.0 TDI stoc nu a putut sa ma bata cu Celica, ba pana in 180 km/h le luam 1-2 masini. 330d 245 CP ma batea de-mi sareau capacele si 0-200 este acolo cu 535d.

Deci cam singurul motor stoc de exceptie VAG este 3.0 TDI 313CP.

GTR 31-08-12 12:21

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 5157880)
A8 din 2003 avea 4.0 TDI 272 CP / 650 NM, pe urmatoarea generatie si pe Q7 a aparut 4.2 TDI 326CP / 650 NM iar varianta actuala este 350 CP / 800 NM.

Oricum ala de 326CP bate 3.0 biturbo de la BMW fara probleme.

Eu cu asta m-am dat si rezultatul a fost chiar putin mai diferit in avantajul meu (in cazul in care raportul cp/kg erau in avantajul lui.
Mentionez ca deocamdata nu am nici un fel de modificare adusa, masina este 100% stoc.

http://www.zeperfs.com/en/duel1372-1249.htm

aleks 31-08-12 23:59

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 5155606)
LE2 - macar vad ca au facut cup holderele standard, nu mai sunt optionale ca pe modelul tau :lol:.

foarte matur...

GTR 02-09-12 17:08

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 5156160)
deci, desi este o axioma, 3.0T ramane cel mai rapid motor in 6 cilindri produs de marcile premium.

Axioma este ca cel mai bun motor de 3.0 benzina in 6 cilindri produs de marcile premium este cel de pe BMW 1M.

GTR 02-09-12 17:09

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 5155606)

Culmea, aici ai mare dreptate.

upstonik 06-09-12 23:41

Imi cer scuze ca intervin, nu doresc sa intru in polemici cu nimeni, desi este imposibil deoarece fiecare are dreptul sa isi spuna punctul de vedere, dar sa nu uitam de M550d, care e un 3.0 L6 diesel, de 376 hp (parca), care parerea mea e mai bun decat BiTDI de pe A6.

http://www.autoevolution.com/carcomp...5638&id2=15712

Imi cer scuze pentru eventualele certuri.

ryoraul 07-09-12 21:55

Stai putin ca ai pus Bmw cu o putere mai mare decat Audi, incearca sa vezi o comparatie cu un 535d.

upstonik 07-09-12 22:16

Pai daca BMW a scos dintrun 3.0 L6 TwinTurbo 376 hp, Audi de ce nu a scos?

adrian78bmw 07-09-12 22:22

Quote:

Originally Posted by upstonik (Post 5166786)
Pai daca BMW a scos dintrun 3.0 L6 TwinTurbo 376 hp, Audi de ce nu a scos?

Pentru ca nu au pus inca 3 turbine Pana la urma 550xd ramane doar un produs de marketing nimic mai mult

Esergiu 10-09-12 21:05

Topicu asta ar trebui mai bine pus Mercedes vs Bmw vs Grup VW

ondin 10-09-12 21:26

Quote:

Originally Posted by Esergiu (Post 5169388)
Topicu asta ar trebui mai bine pus Mercedes vs Bmw vs Grup VW

asta vezi tu pe un audi?
:)

Esergiu 11-09-12 10:41

NU..Dar vad ca lumea zice ca Audi este o insulta si am vrut sa le reamintesc ca detin Lamborghini si este detinuta de VW...

GTR 11-09-12 12:28

Quote:

Originally Posted by Esergiu (Post 5169849)
NU..Dar vad ca lumea zice ca Audi este o insulta si am vrut sa le reamintesc ca detin Lamborghini si este detinuta de VW...

Si ce legatura are ce detin, adica ce au cumparat? Vorbim de brandurile direct concurente. Si Honda fac motoare de drujbe, avioane, etc., ce legatura are?

run_forest 11-09-12 15:53

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5169951)
Si Honda fac motoare de drujbe..

Excuse me? :)

ondin 11-09-12 16:57

Quote:

Originally Posted by Esergiu (Post 5169849)

nu cred ca zice nimeni ca Audi este o insulta, este o marca de top fie ca unora le convine sau nu asta. si nu conteaza prea mult aici cine ce detine, se discuta doar despre produsele finale care poarta marca audi, bmw, mercedes, indiferent ca sunt produse de grupuri sau de un simplu garaj :) ca este actionar majoritar un indian, rus, chinez, sau firma volvo, vw si asa mai departe.

poate maine se asociaza mercedes cu audi dar scot mai departe fiecare si modele comune dar si cu propria sigla, topicul tot este interesant, poate chiar si mai si.
:)

ELODIA GHINESCU 12-09-12 14:07

iarasi cale lunga intre ce spune bmw si realitate:

0-80 km/h:4,1 s
0-100 km/h:5,8 s
0-120 km/h:7,9 s
0-130 km/h:9,2 s
0-160 km/h:13,8 s
0-180 km/h:18,1 s
0-200 km/h:24,3 s

bmw declara 5.4 pt 0-100. X5 M50d

http://www.auto-motor-und-sport.de/e...47.html?show=4

si pt ca tot veni vorba, se pare ca 4.2 tdi intr-o prima faza va avea 382 cp si 850 Nm adica 32 cp si si 50Nm in plus fata de varianta actuala de pe A8.
prima masina ce va avea acest motor va fi chayenne S diesel si va fi lansata la salonul auto de la paris.

porsche, baieti salon, declara 0-100km/h in 5.7 sec desi mi se pare o cifra pesimista.

http://www.autozeitung.de/auto-neuhe...ris-2012-preis

cred ca acest 4.2 tdi cu 8 cilindri si doua turbine poate ajunge din fabrica(si nu de la carpaci aftermarket) la un maxim de 450 cp si undeva peste 900NM dar asta undeva in cativa ani.

eu personal, daca as avea bani, mi-as lua un S7 pt vreme si drumuri bune si acest chayenne pt vreme si drumuri proaste.

ELODIA GHINESCU 12-09-12 14:49

detalii despre chayenne S diesel aici :

http://www.porsche.com/germany/model...enne-s-diesel/

UNLORD 12-09-12 22:18

Ce legatura are cu topicul asta ?

GTR 12-09-12 22:20

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 5171288)
iarasi cale lunga intre ce spune bmw si realitate:

0-80 km/h:4,1 s
0-100 km/h:5,8 s
0-120 km/h:7,9 s
0-130 km/h:9,2 s
0-160 km/h:13,8 s
0-180 km/h:18,1 s
0-200 km/h:24,3 s

bmw declara 5.4 pt 0-100. X5 M50d

http://www.auto-motor-und-sport.de/e...47.html?show=4

si pt ca tot veni vorba, se pare ca 4.2 tdi intr-o prima faza va avea 382 cp si 850 Nm adica 32 cp si si 50Nm in plus fata de varianta actuala de pe A8.
prima masina ce va avea acest motor va fi chayenne S diesel si va fi lansata la salonul auto de la paris.

porsche, baieti salon, declara 0-100km/h in 5.7 sec desi mi se pare o cifra pesimista.

http://www.autozeitung.de/auto-neuhe...ris-2012-preis

cred ca acest 4.2 tdi cu 8 cilindri si doua turbine poate ajunge din fabrica(si nu de la carpaci aftermarket) la un maxim de 450 cp si undeva peste 900NM dar asta undeva in cativa ani.

eu personal, daca as avea bani, mi-as lua un S7 pt vreme si drumuri bune si acest chayenne pt vreme si drumuri proaste.

Oricum o iei este trist sa ai nevoie de un 4.2 sa te bati cot la cot (sau sa bati greu) un 3.0 diesel. Adica dooar cu un motor cu 42% mai mare poti face fata? :))) Tare, tare motor! Putem sa ne p. pe el? :))

UNLORD 14-09-12 09:41

12 Attachment(s)
BMW prezinta la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie) conceptul Active Tourer, care marcheaza primii pasi ai marcii premium germane catre o noua era: monovolume, tractiune fata si motoare cu trei pistoane. BMW Active Tourer este un hibrid avansat, capabil sa ruleze pana la 30 de kilometri exclusiv cu energia din bateriile litiu-ion.

BMW Active Tourer anunta deci sosirea in curand a primelor modele din istoria BMW cu tractiune pe rotile din fata, a primelor monovolume ale marcii si a primelor motoare cu trei pistoane puse vreodata sub capota unui BMW.

Sistemul de propulsie hibrid tip Plug-In (reincarcabil la priza domestica) poarta indicativul eDrive si este derivat din cel al conceptului BMW i8, cel care anunta o masina sport hibrida BMW pentru 2014.

Active Tourer are 4.353 mm lungime, 1.834 mm latime, 1.560 mm inaltime si un apatament de 2.670 mm. Deci acest concept este putin mai mare decat BMW Seria 1.

Pe acest concept BMW debuteaza si o noua generatie de Head-Up Display, cu afisaj color de inalta rezolutie proiectat pe o placuta de sticla amplasata intre parbriz si volan. Intensitatea iluminarii Head-Up Display variaza in functie de iluminarea ambientala. O solutie tehnica similara utilizeaza Peugeot pe modelul 408, spre exemplu, insa este o noutate pentru BMW, care pana acum proiecta informatiile tipice Head-Up Display direct pe parbriz.

Sistemul multimedia are un ecran de 8 inch.

Interior BMW Active Tourer Concept (sursa - BMW)
Interior BMW Active Tourer Concept (sursa - BMW)
Pe conceptul Active Tourer BMW prezinta si tehnologia Suspended Particle Device (SPD), prin intermediul caruia pasagerii pot alege, prin apasarea unui buton, gradul de transparenta al plafonului panoramic. Acesta poate fi foarte inchis, ca niste ochelari de soare puternici, sau perfect transparent. Acest reglaj se face electric. O tehnologie similara a lansat Mercedes-Benz in 2011, pe noul SLK, numita Magic Sky Control.

Pentru ca este o masina de familie, BMW Active Tourer are bancheta spate rabatabila 40:20:40, care atunci cand este pliata creaza o suprafata de incarcare perfect plata.

Sistemul de propulsie al BMW Active Tourer este format dintr-un motor pe benzina cu trei pistoane, de 1,5 litri, care transmite puterea la rotile din fata, si dintr-un propulsor electric sincron care deserveste rotile din spate (200 Newton-metru). Puterea maxima a intregului sistem de propulsie este de peste 140 kW/190 Cai Putere (CP), potrivit BMW. Consumul mediu este de 2,5 litri de benzina/100 km parcursi, iar emisiile de 60 grame CO2/km.

Propulsia eDrive trimite masina pana la 100 km/h in mai putin de 8 secunde, iar viteza maxima este de circa 200 km/h.

Pe langa posibilitatea de incarca la priza bateriile litiu-ion care asigura propulsia, reincarcarea este posibila in frana de motor si prin intermediul unui generator de mare putere conectat la motorul pe benzina.

Pentru a utiliza cat mai eficient energia, sistemul de navigatie “citeste” formele de relief pe care masina urmeaza sa le traverseze, astfel ca, spre exemplu, va amana incarcarea bateriilor litiu-ion pentru momentul in care va urma o coborare. Masina calculeaza unde este cel mai potrivit sa utilizeze motorul electric sau sa incarce bateriile.

In modul de condus Eco Pro, un asistent digital ii spune vocal soferului sa incetineasca sau sa ridice piciorul de pe acceleratie, anticipativ, daca stie ca pe ruta care urmeaza sa fie parcursa este un semafor, o intersectie sau un sens giratoriu. In acest mod, Eco Pro, motorul cu ardere interna poate fi dezactivat pana la viteze de 125 km/h. De asemenea, motorul cu combustie poate fi decuplat de la cutia de viteze, automat, pana la viteze de 160 km/h, pentru ca masina sa nu incetineasca franata de motor, ci doar de frecarea cu aerul si asfaltul.

Giully4u 14-09-12 11:36

Incet, incet, raman puristii BMW fara argumente de genul "Daca vrei 'fun' iei bmw, tractiune spate, distractie, sportivitate, sunetul motorului in 6 cilindri, etc".
Acum deja intra in categoria fiat 500 cu motoarele lor in 3.

UNLORD 14-09-12 12:03

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5173506)
Incet, incet, raman puristii BMW fara argumente de genul "Daca vrei 'fun' iei bmw, tractiune spate, distractie, sportivitate, sunetul motorului in 6 cilindri, etc".
Acum deja intra in categoria fiat 500 cu motoarele lor in 3.

Fiat are in 2 cilindri (si consuma cat unul in 4)... Oricum e un van (concurent cu Merc. A/B-Klasse), nu un coupe ... e pt familisti, o sa mai existe si modele cu tractiune spate cu motoare in 6 sau in 8, stai linistit ... nici eu nu mi-as lua asa ceva ... din pacate generatie viitoare de seria 1 va avea tractiune fata, desi sunt convins ca o sa faca treaba buna, cum si Mini face ...

P.s. Si un Video:
<iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/5TYXYCAi-lE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Giully4u 14-09-12 12:08

Nu contest ca vor fi motoare bune sau masini bune, sigur ca vor fi, dar totusi... BMW isi pierde din farmec cu marketing-ul lor.

Stiu ca am exagerat in comparatia cu Fiat 500, dar cred ca ai inteles ce am vrut sa subliniez.

Evil Yuri 14-09-12 12:20

Este acelasi lucru ca si cu Porsche diesel, numai ca din pacate asta este directia in care se indreapta industria auto - produse de consum.

specialist 14-09-12 15:50

GTR,
Sunt mai multe posibilitati de a obtine acelasi lucru.

Poate unii pt a crea un motor diesel de 381 cp folosesc 10 cilindri si o turbina, audi foloseste 8 cilindri si doua turbine, iar bmw 6 cilindri si 3 turbine.

Mai mult de atat , cei de la bmw s-au gandit(probabil) ca este mai eficient financiar sa mai adaugi o turbina la un motor deja existent decat sa dezvolte de la zero un V8 cu doua turbine. Sa tinem cont ca BMW nu aveau un V8 pe care sa-l dezvolte, deci solutia lor cu 3 tubine pe un motor de 3 litri, este de inteles.
Audi aveau de mai multi ani un motor V8 pe care au ales sa il dezvolte. Solutia aleasa de ei cu 4.2 tdi mi se pare la fel de onorabila ca si cea a celor de la BMW.

Totusi, daca ne gandim, un V8 de 4.2 litri are foarte multe avantaje: va fi sigur mai fiabil decat motorul cu aceeasi putere de la bmw, pt ca foloseste mai putine turbine, riscurile sunt mai mici, temperatura in compartimentul motor este mai mica si nu in ultimul rand, sunetul unui V8 de 4.2 litri este imbatabil in comparatia cu unul in 6 cilindri.
Taxele sunt neimportante pentru ca un posesor de astfel de masina, isi permite de regula costul unor taxe mai mari.

Inainte sa jignesti munca altora, ar trebui sa astepti rezultatele unor teste. Eu personal, astept sa vedem daca se va putea apropia macar X5 M50d de performantele lui Porsche Cayenne diesel S, desi tu parca esti cititor in stele si te ingramadesti sa jignesti ceva despre care nu stie nimeni mai nimic.

De asemenea, as dori sa vad un test comparativ intre seria 7 M50xd si audi A8 4.2tdi desi audi are deocamdata 350 cp.
Atunci se va lamuri clar care solutie este mai buna iar pana atunci te rog sa respecti si opiniile celorlalti colegi de pe forum pentru ca nimeni nu a facut un test real pentru a se dovedi daca o solutie cu 6 cilindri si 3 turbine este mai buna mecanic decat una cu 8 cilindri si 2 turbine.

Vreau sa inchei spunand ca pe vremea in care bmw comercializa autoturisme BMW cu motoare de 2 litri si 170 cp, cei din grupul VAG aveau in oferta motoare de 1.4 litri si 180 cp. Practic, cei doi constructori au ales la acel moment solutii diferite: primul o capacitate cilindrica mai mare insa fara nici o turbina, iar cel de-al doilea force induction. Nu inteleg de ce dumneata consideri ca o linie aleasa de un constructor trebuie sa fie neaparat urmata de ceilalti.

steffan 14-09-12 23:55

Foarte urat si neinteresant, atat ca design cat si ca motoare acest Active Tourer!!

BMW cu tractiune fata.. mda dar ce ne facem ca audi doar cu asta se lauda?! Si o pune chiar si pe o limuzina ca A7?! sau pe nava amiral A8? pff...

Giully4u 14-09-12 23:59

Exact asta e si ideea. Audi e de cacat ca pune tractiune fata pe A6-7-8, dar cand o face BMW, fanii bavarezi sunt "si ce, si Audi o face".

GTA 15-09-12 00:04

Batalie mare intre BMW si Audi...cel putin asta reiese din ultimile posturi...poate ar trebui redenumit topicul "mercedes vs BMW&Audi",asta ca tot vorbea unul mai sus de etaloane.Eu unul astept S-ul 2013 sa vedem atunci care este etalonul si care este primul care cumpara "patente".

PS.Nu ma bagati in seama,ma plictiseam si oricum nu sunt la curent cu noutatile precum veteranii acestui topic.

steffan 15-09-12 00:45

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 5174257)
Eu unul astept S-ul 2013 sa vedem atunci care este etalonul si care este primul care cumpara "patente".

PS.Nu ma bagati in seama,ma plictiseam si oricum nu sunt la curent cu noutatile precum veteranii acestui topic.

eu te bag... s-ul a fost mereu si sigur ca asa o sa ramana taticul lor. chiar si acum s-ul actual le cam bate pe tinerele de a8 si seria 7 si are cam 7 ani vechime!

Plus ca viitorul s o sa trebuiasca sa ii tina loc si maybach-ului, deci cu siguranta sa o sa fie ceva deosebit

GTR 15-09-12 10:20

Quote:

Originally Posted by specialist (Post 5173787)
GTR,
Sunt mai multe posibilitati de a obtine acelasi lucru.

Poate unii pt a crea un motor diesel de 381 cp folosesc 10 cilindri si o turbina, audi foloseste 8 cilindri si doua turbine, iar bmw 6 cilindri si 3 turbine.

Mai mult de atat , cei de la bmw s-au gandit(probabil) ca este mai eficient financiar sa mai adaugi o turbina la un motor deja existent decat sa dezvolte de la zero un V8 cu doua turbine. Sa tinem cont ca BMW nu aveau un V8 pe care sa-l dezvolte, deci solutia lor cu 3 tubine pe un motor de 3 litri, este de inteles.
Audi aveau de mai multi ani un motor V8 pe care au ales sa il dezvolte. Solutia aleasa de ei cu 4.2 tdi mi se pare la fel de onorabila ca si cea a celor de la BMW.

Totusi, daca ne gandim, un V8 de 4.2 litri are foarte multe avantaje: va fi sigur mai fiabil decat motorul cu aceeasi putere de la bmw, pt ca foloseste mai putine turbine, riscurile sunt mai mici, temperatura in compartimentul motor este mai mica si nu in ultimul rand, sunetul unui V8 de 4.2 litri este imbatabil in comparatia cu unul in 6 cilindri.
Taxele sunt neimportante pentru ca un posesor de astfel de masina, isi permite de regula costul unor taxe mai mari.

Inainte sa jignesti munca altora, ar trebui sa astepti rezultatele unor teste. Eu personal, astept sa vedem daca se va putea apropia macar X5 M50d de performantele lui Porsche Cayenne diesel S, desi tu parca esti cititor in stele si te ingramadesti sa jignesti ceva despre care nu stie nimeni mai nimic.

De asemenea, as dori sa vad un test comparativ intre seria 7 M50xd si audi A8 4.2tdi desi audi are deocamdata 350 cp.
Atunci se va lamuri clar care solutie este mai buna iar pana atunci te rog sa respecti si opiniile celorlalti colegi de pe forum pentru ca nimeni nu a facut un test real pentru a se dovedi daca o solutie cu 6 cilindri si 3 turbine este mai buna mecanic decat una cu 8 cilindri si 2 turbine.

Vreau sa inchei spunand ca pe vremea in care bmw comercializa autoturisme BMW cu motoare de 2 litri si 170 cp, cei din grupul VAG aveau in oferta motoare de 1.4 litri si 180 cp. Practic, cei doi constructori au ales la acel moment solutii diferite: primul o capacitate cilindrica mai mare insa fara nici o turbina, iar cel de-al doilea force induction. Nu inteleg de ce dumneata consideri ca o linie aleasa de un constructor trebuie sa fie neaparat urmata de ceilalti.

1. Pe mine nu ma intereseaza numarul de cilindri, ci capacitatea cilindrica, iar de numarul de turbine s-au legat intodeauna VAG-istii, asa ca de-asta am specificat.

2. Ba da, si BMW a avut V8 diesel pana in 2008 inclusiv, dar cum eficientizarea tine de micsorarea capacitatii, BMW a facut-o, Audi NU. Solutia cu 3 turbine este de inteles pentru BMW dar nu inca pentru altii, este primul si unicul producator care face asta, se numeste tehnologie, unde BMW este cu un pas inainte, deocamdata.
4.2 TDi la aproximativ aceleasi performante cu un 3.0d nu este deloc onorabil, este o rusine.
(ce vezi tu onorabil? :))))

De fiabilitate deocamdata vorbim la BMW, Audi facandu-se de rusine in ultimii 10 ani cu multe motoare. Fiabilitatea consta acum mai mult in tehnologie si calitatea fabricatiei, unde BMW a cam spart pe dieseluri.

Maine poimaine punem motor de camion pe masina, ca doar ala tine 1.5 milioane de km.

Sunetul putem sa ne p pe el? De cand iti cumperi diesel pentru sunet? :)) Oricum cel mai tare sunet actual diesel il are A6 3.0 TDI 313CP si tine de evacuare mai mult decat de motor.

3. Ar fi rusinos ca Porsche Cayenne cu un motor de 4.2 (+40%) sa nu bata X5 50d (3.0).

Comparatiile se fac in general intre motoare cu acelasi tip de combustibil si aceeasi capacitate (exceptand clasa superssport, normal), cam asta inseamna diferentiere de tehnologie.

4. Pai tocmai ca sa nu compar porcarii ca 1.4 TSi cu aspirate, am comparat motoare de aceeasi capacitate, cu acelasi tip de admisie.

Linia aleasa de contructor este fix aceeasi in cazul motoarelor de 2.0 si 3,0d, adica capacitati echivalente cu admisie fortata. Cu 1 singura exceptie, Audi pe motaorele diesel cel putin nu a suflat in ultimii 8 ani.
Sa mai specificam ca in comparatiile directe din ultimii 8 ani ale motoarelor diesel, pe langa puterea mai mai mare, au avut un consum mai mic si o fiabilitate incomparabila.

Deci pana una alta Audi mai are multe de facut si demonstrat ca sa se poata compara cu BMW in materie de motoare diesel.

GTR 15-09-12 10:29

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 5174257)
Batalie mare intre BMW si Audi...cel putin asta reiese din ultimile posturi...poate ar trebui redenumit topicul "mercedes vs BMW&Audi",asta ca tot vorbea unul mai sus de etaloane.Eu unul astept S-ul 2013 sa vedem atunci care este etalonul si care este primul care cumpara "patente".

Pai A-Class o sa fie probabil etalonul clasei (overall) iar de S-Class nici nu are rost sa comentam, este rege incoronat si nedetronat din "epoca de piatra".

BMW imi place mai mult pentru motoare, dinamica si senzatie sportiva oferita.

Mercedes pentru confort, pentru senzatia "chill" oferita, pentru presatanta, imagine etc..

Mercedes este in general etalonul placerii condusului normal, mie personal placandu-mi cel mai mult.

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning