Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/34225-masina-mea-opel-kadett-gsi-curs-modificare.html)

rhadu 13-05-09 20:49

Re: Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare

se potriveste macara de la cielo ? cat de complicat e sa schimbi macaraua ? ca mi s-a dus draq si a mea :|

bobby_gsi2 13-05-09 21:06

Se potriveste la fix......cel putin la mine la 4 usi.. Crede-ma ca stiu.....deja sunt la a 4-a sau la a 5-a care o schimb :). Dai panoul jos.....si vezi ca are 6 nituri de prindere.....cate doua....unele jos....altele sus si al 3-lea rand sunt in zona unde vine manivela la la geam. iei frumos o bormasina pui un burghiu in ea cam cat nitul...si gauresti niturile. Apoi lasi frumos geamul in jos din manivela...si desfaci suruburile de prindere a geamului de macara.....cu o cheie de 10. Apoi bagi macaraua noua......prinzi 6 nituri.....dar vezi ca trebuie nituri de 5,8 cu 15 mm lungime (sper sa nu ma insel) si gata problema. macaraua o reglezi cu geamul ridicat cat poti tu sa bagi mana sa strangi cele doua suruburi cu cap de 10, eventual ridici geamul susu de tot...si strangi prima data pe cel din stanga. Daca tot faci operatinea verifica daca fata de usa nu e stramba......ma refer la perie.....si la interior si la exterior.....eu cand am echipat masina am pus culisa aiurea de la geam.....si avand si fata de usa oleak stramba (cea pe care vine peria dinspre interior) era si normal ca atunci cand ridic geamul..... sa il forteze si sa mi-l impinga spre fata masinii...de aici si faptul ca am rupt atatea macarale. Rezolvam problema mai demult.....dar dupa cum am zis...e lenea f mare pe mine.
sper sa fiu inteles :)

Sultanu 14-05-09 11:00

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2316246)
Se potriveste la fix......cel putin la mine la 4 usi.. Crede-ma ca stiu.....deja sunt la a 4-a sau la a 5-a care o schimb :). Dai panoul jos.....si vezi ca are 6 nituri de prindere.....cate doua....unele jos....altele sus si al 3-lea rand sunt in zona unde vine manivela la la geam. iei frumos o bormasina pui un burghiu in ea cam cat nitul...si gauresti niturile. Apoi lasi frumos geamul in jos din manivela...si desfaci suruburile de prindere a geamului de macara.....cu o cheie de 10. Apoi bagi macaraua noua......prinzi 6 nituri.....dar vezi ca trebuie nituri de 5,8 cu 15 mm lungime (sper sa nu ma insel) si gata problema. macaraua o reglezi cu geamul ridicat cat poti tu sa bagi mana sa strangi cele doua suruburi cu cap de 10, eventual ridici geamul susu de tot...si strangi prima data pe cel din stanga. Daca tot faci operatinea verifica daca fata de usa nu e stramba......ma refer la perie.....si la interior si la exterior.....eu cand am echipat masina am pus culisa aiurea de la geam.....si avand si fata de usa oleak stramba (cea pe care vine peria dinspre interior) era si normal ca atunci cand ridic geamul..... sa il forteze si sa mi-l impinga spre fata masinii...de aici si faptul ca am rupt atatea macarale. Rezolvam problema mai demult.....dar dupa cum am zis...e lenea f mare pe mine.
sper sa fiu inteles :)

merg inclusiv macaralele electrice de la cielo fara modificare la 4 si la 5 usi...

la cele in 3 usi merg macaralele dupa nexia in 3 usi si electrcice si manuale dar le gasesti mai greu adica la dezmembrari...

bobby_gsi2 14-05-09 12:06

Apropo de nexia........bara mea pe unde e? :) Vezi ca maine vin la Craiova.....

bobby_gsi2 14-05-09 21:22

Astazi am primit cadou un set de jante oz madeira pe 15. Au ET38 si 7j...momentan au culoarea originala pe ele...insa vreau sa le fac altfel. Daca aveti sugestii....as fi bucuros sa le pun in practica. Initial am zis sa le fac albe...insa au o buza mica si nu cred ca dau bine. Ar mai fi varianta sa le fac negre...insa de la distanta ar semana f mutl cu cele de tabla. Ultima solutie la care m-am gandit.....ar fi un auriu gen subaru......dar nu stiu daca dau bine pe rosul masinii.

myky99 14-05-09 21:26

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2319723)
Astazi am primit cadou un set de jante oz madeira pe 15. Au ET38 si 7j...momentan au culoarea originala pe ele...insa vreau sa le fac altfel. Daca aveti sugestii....as fi bucuros sa le pun in practica. Initial am zis sa le fac albe...insa au o buza mica si nu cred ca dau bine. Ar mai fi varianta sa le fac negre...insa de la distanta ar semana f mutl cu cele de tabla. Ultima solutie la care m-am gandit.....ar fi un auriu gen subaru......dar nu stiu daca dau bine pe rosul masinii.

al dracu google nu zice nimic de oz madeira:| de ce?

TwentyOne 14-05-09 22:04

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 2319747)
al dracu google nu zice nimic de oz madeira:| de ce?

cumva ....

Sultanu 15-05-09 00:38

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2317916)
Apropo de nexia........bara mea pe unde e? :) Vezi ca maine vin la Craiova.....

vedem cum facem sa mergem sa cumparam una ca nu am avut deloc timp si e bele si maine ca ma duc sa sudez si eu bascula

bobby_gsi2 15-05-09 09:02

Ce misto arata pe masina jantele...initial vroiam sa le vand.....dar cred ca le pastrez.....inca ma gandesc cum sa le colorez :).
Ieri dupa ceva bataie de cap am pus parasolarul.....lexmaul is back :) , schimbat fisele si azi astept sa imi vina semnalizarile acelasi model...ale mele difera una fata de cealalta .

AG 80 BBI 15-05-09 09:56

poze poze...

bobby_gsi2 15-05-09 09:59

Poate mai incolo.....poze cu masina sau cu jantele? :) jantele arata ca in poza de mai sus cu ursu`...numai ca nu au cauciucuri :P

myky99 15-05-09 12:28

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2321112)
Poate mai incolo.....poze cu masina sau cu jantele? :) jantele arata ca in poza de mai sus cu ursu`...numai ca nu au cauciucuri :P

craiova te asteapta:twisted:

bobby_gsi2 15-05-09 14:43

6 Attachment(s)
Ia bibi poze ;)
Cred ca nu am pozat niciodata volan care e de un timp destul de indelungat pe masina....si jantele ...poate imi face care un vt sa vedem cum dau pe masina...eventual in mai multe variante de culoare.

madutz2006 15-05-09 16:14

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2321995)
Ia bibi poze ;)
Cred ca nu am pozat niciodata volan care e de un timp destul de indelungat pe masina....si jantele ...poate imi face care un vt sa vedem cum dau pe masina...eventual in mai multe variante de culoare.

un gri carbon cred ca ar da bine pe jante...

dar ce vrei sa faci cu ele? nu le mai ti pe alea albe?

bobby_gsi2 15-05-09 16:18

Le tin si pe alea .....iti dai seama ca nu o sa renunt niciodata la ele...le tin si pe astea....sa fac 3 seturi.....asta pana imi face careva vreo oferta tentanta si le dau :). Pana la urma cred ca tot albe o sa le fac.

All times are GMT +2. The time now is 04:14.

- Copyright 2026 4Tuning