![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Quote:
|
Quote:
|
9 Attachment(s)
OFICIAL: BMW Seria 1 cu trei portiere și noul M135i
BMW lansează a doua versiune de caroserie pentru cel mai mic model din gamă: Seria 1 cu trei uși. Tot acum anunță și cea mai puternică versiune a acestui model: M135i A doua versiune de caroserie pentru modelul BMW Seria 1 este cea cu trei portiere. Alături de această versiune de caroserie, BMW lansează cel mai puternic model din gama Seriei 1. Este vorba de M135i, un model animat de un motor cu șase cilindri și tehnologie M Performance TwinPower Turbo de 320 CP. Motorul lui M135i are o capacitate cilindrică de trei litri și sistem turbo. Puterea de 320 CP este atinsă la 5.800 rpm, iar cuplul maxim este de 450 Nm între 1.300 și 4.500 rpm. Are nevoie de doar 5.1 secunde pentru a atinge prima sută de km/oră, iar dacă este dotat cu cutie automată acest timp scade la 4.9 secunde. Consumul mediu este de 8 litri/100 km. La exterior modelul cu sigle M poate fi recunoscut ușor datorită elementelor sportive. Spoilerul față este tipic modelelor preparate de divizia M, iar priza de aer din spoiler este mare pentru a satisface apetitul pentru oxigen proaspăt al motorului cu șase cilindri. Fustele laterale și jantele de 18 inch cu design M completează tabloul acestui model performant. Interiorul este finisat cu piele Hexagon/Alcantara, volan de piele M, elemente de aluminiu și inserții în culoarea Estoril Blue. Motorizări În afară de M135i, gama modelului BMW Seria 1 cu trei portiere va fi alcătuită din șapte versiuni de motorizare: BMW 125i. Acesta versiune are sub capotă un motor cu patru cilindri turbo de doi litri ce furnizează 218 CP la 5.000 rpm. Cuplul maxim este de 310 Nm între 1.350 și 4.800 rpm. 0-100 km/h: 6.4 secunde, Viteză maximă 245 km/oră. Consum mediu 6.6 l/100 km BMW 116i. Patru cilindri în linie turbo, 1.6 litri, 136 CP/4.350 rpm, 220 Nm la 1.350 rpm, 0-100 km/h: 8.5 secunde, viteză maximă: 210 km/oră, consum mediu: 5.5 l/100 km BMW 114i. Cel mai mic motor disponibil pe seria 1 cu trei uși este tot un patru cilindri turbo de 1.6 litri, dar care dezvoltă doar 102 CP la 4.000 rpm și 180 Nm la 1.100 rpm. Are nevoie de 11.2 secunde pentru a accelera pâna la 100 km/oră, iar viteza maximă este de 195 km/oră. Consumul mediu de carburant este de 5.5 l/100 km. BMW 125d. Patru cilindri în linie, turbodiesel, doi litri, 218 CP/ 4.000 rpm, 450 Nm între 1.500 și 2.500 rpm. 0-100 km/oră: 6.5 secunde, viteză maximă: 240 km/oră, consum mediu: 4.9 litri/100 km. BMW 118d. Patru cilindri în linie, turbodiesel, doi litri, 143 CP/ 4.000 rpm, 320 Nm între 1.750 și 2.500 rpm, 0-100 km/oră: 8.9 secunde, viteză maximă: 212 km/oră, consum mediu: 4.4 litri/100 km. BMW 116d. Patru cilindri în linie, turbodiesel, doi litri, 116 CP/ 4.000 rpm, 260 Nm între 1.750 și 2.500 rpm, 0-100 km/oră: 10.3 secunde, viteză maximă: 200 km/oră, consum mediu: 4.3 litri/100 km. BMW 116d EfficientDynamics Edition. Patru cilindri în linie, turbodiesel, doi litri, 116 CP/ 4.000 rpm, 260 Nm între 1.750 și 2.500 rpm, 0-100 km/oră: 10.5 secunde, viteză maximă: 195 km/oră, consum mediu: 3.8 litri/100 km. Ca și în cazul versiunii cu cinci portiere, BMW Seria 1 va fi disponibilă în trei linii de echipare și finisare: Sport Line, Urban Line și pachetul M Sport. Față de generația anterioară a modelului Seria 1 cu trei uși, lungimea a crescut cu 85 mm, iar ampatamentul cu 30 mm. Viitorii clienți vor putea opta pentru două sau trei locuri pe bancheta din spate, iar portbagajul are o capacitate de 360 litri. În România, noul BMW seria 1 cu trei portiere sosește în luna septembrie cu prețuri începând de la 18.250 Euro fără TVA pentru versiunea 114i. Via | BMW |
Mie imi plac motoarele turbo benzina de 2.0 de 220 de cai pe caroseri de 1300 de kg cu consum de 1.5 dci de 65 de cai . Este visul unei nopti de vara, nu o balarie de marketing. In rest, doamne-ajuta.
|
|
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/T95PLaYyeOk?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tot articolul de la Insideline 2013 Mercedes-Benz SL550 / 2012 BMW 650i 0-30 (sec.): 1.9 2.1 0-45 (sec.): 3.0 3.4 0-60 (sec.): 4.4 5.0 0-60 with 1-ft Rollout (sec.): 4.1 4.7 0-75 (sec.): 6.2 6.8 1/4-mile (sec @ mph): 12.5 @ 113.2 13.0 @ 109.0 30-0 (ft): 29 29 60-0 (ft): 114 117 Skid pad lateral accel (g): 0.94 0.89 Slalom 66.7 64.9 Top Operation Time (sec. down/up): 15.1/19.5 19.2/26.5 |
Are treaba cu h Audi:
Porsche Macan CUV takes shape http://www.blogcdn.com/www.autoblog....-shots-628.jpg Based on the Audi Q5, the Macan will boast plenty of suspension tweaks by the minds at Porsche to put the crossover more in line with the sports car maker's stable. Likewise, while the Macan will borrow a host of gasoline and diesel powerplants from the Volkswagen parts bin, each one will be tuned for more horsepower than we've seen so far. |
Quote:
totusi, trebuie corectate cele afirmate: a6 BiTDi este o masina ce "baga spaima in proprietarii recent-lansatului BMW M550d xDrive" pt ca este o masina la fel de rapida. ceea ce au facut B&B cu 390 cp si 760Nm este ceva net superior. |
Quote:
Stoc A6-ele nou este intr-adevar o revelatie. |
BMW este cea mai valoroasa marca auto, 24,6 miliarde dolari, marca germana depasind Toyota care a fost lider al categoriei atat in 2011, cat si intre 2006 si 2009, arata editia 2012 a studiului BradZ realizat de Millward Brown. Cele mai valoroase brand-uri din lume sunt Apple, IBM si Google care depasesc 100 miliarde dolari, iar la categoria auto exista o marca nou intrata in top zece: Hyundai.
Clasamentul arata ca BMW este cea mai valoroasa marca auto (24,6 miliarde dolari) urmata de Toyota (21,7) si Mercedes Benz (16,1 miliarde dolari). Honda valoreaza peste 12 miliarde dolari, iar Nissan, Volkswagen si Ford au depasit pragul de sapte miliarde dolari. Audi, Hyundai si Lexus incheie top zece al celor mai valoroase brand-uri auto. Criza economica a erodat valoarea unor brand-uri auto fata de editia 2011 a studiului, Honda si Toyota avand scaderi de 10-11%, in timp ce Audi a avut o evolutie buna, urcand cu 23%. In clasamentul general Apple a ramas cel mai valoros brand (182 miliarde dolari), IBM a avansat pe doi (115 miliarde dolari), iar Google a cazut pe locul trei, cu o valoare de 107 miliarde. Alte patru marci au depasit pragul de 70 miliarde dolari: McDonald’s, Microsoft, Coca Cola si Marlboro. http://0-100.hotnews.ro/home/wp-cont...to-655x492.jpg |
Seria 7 Facelift
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ni4HJcHDrNQ?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/hsuq_2z2cYo?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> . 740i / 750i primesc 15 respectiv 43 hp in plus, spre nelinistea lui Elodia si obsesia lui pt cifre :) 740i/Li gets 320 horsepowers / 330 lb-ft torque (high output version of 3.0L TwinPower Turbo inline 6-cylinder N55 engine), with estimated 20% reduced fuel consumption 750i/Li gets 452 horsepowers / 480 lb-ft torque (+45hp / +30tq) over predecessor (V8 N63tu engine), estimated 25% reduced fuel consumption 0-60 MPH in 4.7 seconds (preliminary) for 750i/Li Latest 8 speed automatic transmission Auto Start-Stop Brake energy regeneration Second generation Driving Dynamics Control with ECO PRO, COMFORT, COMFORT+, SPORT, SPORT+ modes Coasting Mode for ECO PRO mode (engine decoupled when coasting 30-100mph - engine freewheels on deceleration with no engine braking effect) Dynamic Damper Control Active Roll Stabilization (standard on 760Li, optional in other models) Integral Active Steering Self leveling air suspension xDrive now available on 740Li |
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/ZkKV5elUo1A?version=3&feature=player_embedded"><pa ram name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/ZkKV5elUo1A?version=3&feature=player_embedded" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>
|
Quote:
mi-au dat astia un ban sanatos pt ca l-am facut prost in numeroase randuri pe unul care redacteaza articole pe aici pe forum. da Unlord, sunt obsedat de cifre, recunosc. nu-s nelinistit deloc, ca nu-mi permit o astfel de masina. doar mai discut si eu una alta. si audi a renunta la 4.2fsi pt a8 si a pus 4.0tfsi cu 420cp si 600NM(50nm in plus fata de s6 si s7). seriei 7 i-ar fi trebuit spre 500cp pt 750i pt a se compara cu a8 4.0tfsi 420cp. uite aici produse noi bmw versus produse cu facelift de la audi: http://fastestlaps.com/comparisons/b..._s4.html#68419 |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
P.s. In alta ordine de idei, un test comparativ Bmw 328i vs. Mercedes C250 <iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/mz9OOHoYj3c?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
335i are raportul kg/cp mai bun ca s4. 1788kg s4 si 1600kg are 335i
pt ca s4 sa aiba acelasi raport kg/cp are nevoie de 341cp. fa tu calculul si iti iese asa. tianand cont ca mai este si awd cu pierderi de putere prin transmisie, pt ca s4 sa aiba aceleasi performante ca 335i ar fi trebuit sa aiba in teorie peste 360cp. ca sa il bata mar la demaraje, asa cum a facut , probabil ii trebuia peste 380cp, ceea ce s4 nu are. tehnic, s4 este mult peste 335i desi bmw este o masina 100% noua. la handling, s4 este iar superior pt ca a obtinut un timp pe circuit net superior. si sincer, o masina mai buna trebuie sa coste in plus. daca avea si bmw x drive, atuci diferenta de pret era mai mica. |
Elodia, te intreb asa din curiozitate, cate din masinile despre care vorbesti/ai vorbit, le-ai condus? am avut ocazia sa conduc cateva masini mai smechere sa zic asa, si iti spun ca cifrele de pe internet sunt fix p... fata de feelingul de la volan, daca nu ai prieteni cu masini tari, progreameaza-te la cateva test drive-uri si sunt convins ca dupa o sa te uiti si dupa altceva, nu doar cifre pe net.;)
|
mai, ce sa zic?!
daca in noiembrie 2010 nu vroiam sa ma mut intr-un apartament mai de doamne ajuta, conduceam si eu acum un RS5 iar nevasta-mea un TT-RS. multumit? |
Mi se pare foarte amuzant ca daca iei topicul asta si il rasfoiesti o sa vezi ca atunci cand BMW avea cifre mai bune la teste, era ceva demn de luat in seama, demonstra suprematia. Acum cand balanta se inclina in favoarea Audi-urilor, nu mai conteaza dinamica.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Eu am fost ala, si tot ce trebuia sa faci era sa fii om de inteles, nu pentru ca faci pe vreunul din colegii mei intr-un fel, ci pentru ca o faci cu rautate. Argumente, nu flegme, atata tot. |
2 Attachment(s)
Sunt singurul caruia ii displac gurile de ventilatie rotunde? Se pare ca mai toata gama Mercedes le va adopta, de la A pana la C si S.
Attachment 2454451 Attachment 2454452 |
mie imi plac. dau un aspect retro, placut.
|
Arata cam mult a Cobra, pentru gustul meu :lol:
|
Quote:
Intr-adevar, sunt cateva situatii in care gurile de ventilatie rotunde chiar dau bine, insa nu-mi pare ca ar fi si cazul noilor modele Mercedes sau Audi. |
Quote:
Oricum si pe Bentley Mulsanne, dar si pe RR Phantom sunt aceleasi guri de ventilatie rotunde si mie unul imi plac foarte mult. Se imbina excelent cu restul interiorului. |
Ultimul aparut intr-o clasa inventata de Mercedes ...
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Zd2d82Ulafg?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
|
M5 vs M550xd
http://www.bmwblog.com/2012/06/04/au...r-m5-a-diesel/ 1st place: BMW M550d xDrive (512/700 points) Weight: 2040 kg 0-100 km/h: 5,2 s 0-160 km/h: 12,0 s Braking (100-0 km/h), warm: 35,6 m Noise at 130 km/h: 69 dB(A) Average fuel consumption: 9,2 l / 100 km 2nd place: BMW M5 (495/700 points) Weight: 1950 kg 0-100 km/h: 4,4 s 0-160 km/h: 8,6 s Braking (100-0 km/h), warm: 33,9 m Noise at 130 km/h: 72 dB(A) Average fuel consumption: 11,6 l / 100 km Driving Center Groß Dölln lap times: 1:30.11 min – BMW M5 1:33.55 min – BMW M550d xDrive |
[QUOTE=UNLORD;5052488]Ultimul aparut intr-o clasa inventata de Mercedes ...
Da intradevar este frumos, insa precum spune si Alex, nu are acel ceva, care sa te faca sa-l iubesti, cel putin pt mine nu-l are. Adica din punctul meu de vedere, o masina in acest segment, ca sa reuseasca intr-un fel, trebuie sa aiba ceva diferit, iar acest grand-coupe, este mult prea Seria 6, de la exterior, la interior. Si aici vine intrebarea, de ce sa nu-mi iau direct un Seria 6, care este mai ieftin si un adevarat coupe, decat sa-mi iau acest grand-coupe, mai scump si nu este la fel de practic, precum un seria 5 (pentru pasagerii locurilor din spate in special), deci are o practicabilitate de coupe. Adica CLS este diferit de restul gamei destul de bine, asta am vrut sa spun. Numai bine! |
Vezi ca si Mercedes are CL-ul, asa ca teoria ta pica aici.
|
cl este grand tourer comparabil cu bentley continental gt , aston martin db 9 etc.
|
Quote:
|
Quote:
Interesant este si noul A si astept sa vad la noul C un bord si niste materiale demne de clasa premium. |
topicu asta e mai mult subiect de cearta..dupa parerea mea:
cui ii place mai mult lux, eleganta si design, alege Mercedes.. cui ii plac motoarele puternice (CP per CMC), alege BMW.. iar cine are audi, vrea sa creada ca modele marcii de masini pe care el o conduce, este peste bmw si mercedes (ceea ce este total fals). |
Quote:
|
Fiti atenti ca tipul stie cum e treaba cu masinile :lol:.
|
intr-adevar postul anului.
mercedes numai prin lux nu se remarca, interioarele mercedes avand cele mai proaste materiale, cea mai proasta combinatie de culori si cea mai proasta ergonomie. |
Quote:
Problemele de aspect si atingere sunt la C si la E. Ergonomia tine de obisnuinta, mie nu mi sa parut nimic neergonomic la Mercedes in general, indiferent de model. Probleme ergonomice sunt la a mea, care are niste cretinisme de te scot din minti (orientarea ventilatiei, suport pahare doar optional (eu nu am) idrive de multe ori lent si prost organizat (generatia 1). |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:33. |
- Copyright 2026 4Tuning