Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/9665-sfaturi-utile-tuning-and-motorsort.html)

roskatu 01-10-07 15:46

Re: SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT

RacingNick , ce suspensie sport imi recomanzi pt un clio symbol 1.5 dci pana in 500 de euro ? daca ai sti si niste preturi exacte ar fi perfect :D

Airscape 04-10-07 15:11

1. Unde pot sa imi fac CASCO si sa asigur elemente de tuning de peste 10.000 euro (kit exterior, frane, jante, amortizoare)? Mi s-a spus ca pot asigura maxim 10-12% din valoarea masinii doar.

2. Stiti sa imi reglati suspensie KW v3 ?

3. Crezi ca mi-ar mai trebui ceva pe masina din semnatura?

peugeot107 16-10-07 19:21

Salut tuturor! Imi poate spune cineva ce modificari pot face la un peugeot 107. motor 998cm, facut de toyota, pe benzina. Multumesc anticipat.

AlliedComposites 16-10-07 19:45

Quote:

Originally Posted by Airscape (Post 1132270)

2. Stiti sa imi reglati suspensie KW v3 ? 

da, se invarte de cheie... daca ti-e prea lene, plateste pe cineva, dar e destul de usor
Quote:

Originally Posted by Airscape (Post 1132270)
3. Crezi ca mi-ar mai trebui ceva pe masina din semnatura?

poate niste cunostinte despre piesele care ti le-ai pus? :oops:

MaTzA 16-10-07 21:19

Quote:

Originally Posted by peugeot107 (Post 1152631)
Salut tuturor! Imi poate spune cineva ce modificari pot face la un peugeot 107. motor 998cm, facut de toyota, pe benzina. Multumesc anticipat.

daca-i pui evacuare si admisie...inchizi gura trecatorilor...ca are acceleratie buna...poate si un turometru :D...

Acum scuzati-ma ca m-am bagat si eu in seama...dar intamplarea a facut ca astazi sa merg si eu cu un peugeot 107...si e chiar misto masina :)

peugeot107 19-10-07 22:33

Quote:

Originally Posted by peugeot107 (Post 1152631)

chiar nu-mi poate da nimeni niste sfaturi utile? poate ma ajuti tu, racingnick!

NT33EXE 31-10-07 13:09

cat de mult influenteaza grosimea strut bar -ului comportamentul masinii?

SirNenea 31-10-07 15:37

as dori sa stiu si eu cat costa kitul de frane brembo pt logan

AlliedComposites 31-10-07 20:42

Quote:

Originally Posted by john33exe (Post 1176813)
cat de mult influenteaza grosimea strut bar -ului comportamentul masinii?

foarte putin, la majoritatea masinilor nici nu simti diferenta... ce vrei tu sunt anti-swaybars aka swaybars aka bare de stabilizare... alea fac o diferenta uriasa... aia de pe face produce mai mult understeer, si aia de pe spate produce mai mult oversteer... in afara cazurilor cand vrei sa drift numai, e bine sa pui bari si pe fata si pe spate, ca sa nu strici echilibrul masinii... daca vrei ca masina sa mearga ca pe shine, atunci cumpara cele mai mari bare care le gasesti pentru masina ta, si pregatestete sa fi uimit

NT33EXE 01-11-07 07:13

1 Attachment(s)
bloodfart - m-am referit exact la ce am scris: strut bar, adica asta din poza.
stiu si ce sunt sway bars si stiu ca la alea grosimea conteaza...8)
ideea e ca am vazut strut bars de diferite grosimi si de aceea am postat intrebarea.

NT33EXE 01-11-07 07:14

am uitat "anti"-le de la "sway bar".....:twisted:

AlliedComposites 01-11-07 15:54

Quote:

Originally Posted by john33exe (Post 1177972)
bloodfart - m-am referit exact la ce am scris: strut bar, adica asta din poza.
stiu si ce sunt sway bars si stiu ca la alea grosimea conteaza...8)
ideea e ca am vazut strut bars de diferite grosimi si de aceea am postat intrebarea.

si ti-am raspuns, nu face mai nici o diferenta... strutbar-urile, nu fac o diferenta simtibila decat daca masina a venit cu suspensie proasta de tot de la inceput... la prima masina care am avut-o am mers cu cel mai smecher, si nu am simtit nici o diferenta, asa ca le-am vandut, am luat unele ieftine de tot si cu crom pe afara ca sa arate putin mai bine sub capota si masina s-a simtit tot la fel :lol: deci alea pe fata, nu-ti lua decat daca gasesti unele ieftine de tot, si ca sa-ti arate mai bine cand ridici capota... alea din spate, fac o mica diferenta, si la una dintre masinile de acum am una pe spate...

era un motiv de ce strutbar-urile pe fata nu ajuta la o gramada de masini.... din cate imi amintesc, la o gramada de masini, bara vine foarte aproape de unde se termina capota si incepe parbrizul... zona aia este deja foarte rigida, si o bara in plus nu o sa faca mare diferenta, pentru ca nu o sa ajute la rigiditate, si nici nu o sa ajute la transferul de greutate.... nu mai stiu exact teoretic de ce, poate ca cineva poate sa vine sa explice, sau poate intrebi in alta parte, dar stiu sigur ca in viata reala fac o diferenta mult prea mica, mai ales cand compari cu diferenta care o fac arcuri, amortizoare, si barele de stabilizare... strutbarurile sunt mai mult pentru incepatori si aia fara bani, ca sa zica si ei ca au facut ceva la masina...

NT33EXE 02-11-07 06:46

mersi de rapsuns.
dupa ce am montat strut bar-ul s-a simtit o diferenta in mersul masinii in sensul ca la trecerea peste denivelari puntea din fata a devenit mai rigida si efectul de barca (stanga-dreapta) s-a diminuat simtitor. am si suspensii sport pe masina montate dupa strut bar si impreuna fac mare diferenta.

bogdan_wrc 02-11-07 06:59

monteaza si pe spate sus. a.i sa nu ii cresti efectul subvirator si mare atentie pe denivelari in curba !

NT33EXE 02-11-07 07:17

se simte si acum efectul rigidizarii suspensiei in curbele care au denivelari dar masina nu sare ca nebuna si este sub control. cred ca acest efect poate fi diminuat prin folosirea unei suspensii care are amortizoare cu cursa ascendenta mai "moale".

AlliedComposites 02-11-07 08:18

mai bravo, daca la tine se simte, atunci foarte bine! cred ca o sa fi foarte fericit cand instalezi alea de stabilizare. Au acelasi efect ca cel care il simti de la strutbar-uri, numai ca mult mult mai simtibil. nu o sa-to mai recunosti masina... iale pe cele mai mari care poti, si daca trebuie sa strangi un pic mai multi bani, mai bine mai astepti putin, ca merita fiecare cent. tinene la curent :)

Dj Nuca 11-11-07 20:36

Salutare am si eu un astra h 1,9 cdti si vreau sa ii montez bov, am inteles ca ar fi indicat sa montez si un bust controller. Avetzi vre=o idee ingenioasa referitoare la ce ash putea sa fac motorului asta inainte de cip???

SirNenea 23-11-07 16:45

sal
ma intereseaza si pe mine o evacuare ca coada pt un opel astra f din 97 motor 1.6 8v si 2 discuri de frana sport pt logan 1.6 8v din 04
multumesc anticipat

RacingNick 26-11-07 13:22

Se pare ca unii confunda acest topic cu unul de vanzari ! Pentru preturi folositi pm , mail sau topicurile specifice de la rubrica promotii.

NT33EXE 28-11-07 10:05

adaptarea unei cutii de viteze in 6 rapoarte de pe golful 4 tdi de 150 cp la ALH ce alte schimbari mai implica?

RacingNick 28-11-07 10:59

john33 exe parerea mea e ca te duci prea departe cu gandul.

NT33EXE 30-11-07 13:51

caut variante, pentru ca o modificare a cutiei actuale, si am gasit asa ceva - kermatdi.com, implica interventie asupra acesteia, iar la noi (romania) e destul de greu sa gasesti meseriasi pe acest segment. ar fi reprezentanta vw dar nu sunt sigur ca se baga la asa ceva.

AlliedComposites 05-12-07 03:38

de ce vrei 6 trepte neaparat?

beck 05-12-07 06:50

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1230671)
de ce vrei 6 trepte neaparat?

1 sa consume mai putin
2 sa aiba viteza maxima si de croaziera mai mare

NT33EXE 05-12-07 07:35

da, man!
si mai e si problema cuplului.
apropo, exista undeva informatii referitoare la cuplul maxim suportat de cutiile de viteza de pe motorizarile tdi golf 4?

beck 05-12-07 15:01

Quote:

Originally Posted by john33exe (Post 1230723)
da, man!
si mai e si problema cuplului.
apropo, exista undeva informatii referitoare la cuplul maxim suportat de cutiile de viteza de pe motorizarile tdi golf 4?

cat timp nu iti patineaja ambreiajul stoc nu ai probleme la cutie, si cat poti sa scoti din alh tine cutia in 5 cu siguranta.

daca tot pui cutie in 6 pune una de 4motion, cu punte spate si tot tacamu.
(adica iti trebuie un golf 4motion busit )

o singura data am mers cu o bora tdi 150 4motion si e senzationala

NT33EXE 06-12-07 11:17

Quote:

Originally Posted by beck (Post 1231340)
cat timp nu iti patineaja ambreiajul stoc nu ai probleme la cutie, si cat poti sa scoti din alh tine cutia in 5 cu siguranta.

daca tot pui cutie in 6 pune una de 4motion, cu punte spate si tot tacamu.
(adica iti trebuie un golf 4motion busit )

o singura data am mers cu o bora tdi 150 4motion si e senzationala

ce repartitie are 4motion pe punti?
un posesor de golf 5 r32 zicea ca pe spate ar fi doar 10%.

bogdan_wrc 06-12-07 13:30

cred ca suntem cam OT..dar repartia nu este permanenta la fel. in functie de nevoie..se muta pe spate. sau mai exact sa formulez: SI pe spate. oricum nu f mult.

dothattrick_RH 11-02-08 05:01

sal... sunt shi eu kurios kum skot 250cp dintr-o celica gt(2000+) 1.8 147cp stock... benzinar... se shtie... dar sa nu imi sparg motoru in paishpe:)... sincer... nu prea le am delok ku mekanica... so... p indelete shi ku rabdare... ms ;)

RacingNick 11-02-08 09:34

Scoti cu multi bani si un kit de supraalimentare (turbo)

McChrysT 13-02-08 12:56

Quote:

Originally Posted by RacingNick (Post 244493)
Va stau la dispozitie cu orice sfat cu privire la modificari si procurare de piese pentru tuning&motorsport.

Buna. Poate ai timp sa arunci un ochi aici: https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/66150-trebuie-faci-intereseaza-primul-rand-marirea-cuplului-roata.html

De mai bine de o saptamana astept si eu niste sfaturi, pareri... dar vad ca nu se inghesuie nimeni sa-si etaleze "priceperea"...

RacingNick 14-02-08 12:25

Pentru partea de modificare a electronii iti putem recomanda sa ii contactezi pe cei de la SKN . In ceea ce priveste alte modificari mai bine te abtii nu de alta dar mare lucru nu o sa scoti din masina.
Ca idee daca tot ai de gand sa mergi multisor cu "casa " in spate poate ar fi bine sa te gandesti la starea ambreiajului nu de alta dar sa nu te trezesti ca te lasa cand iti e lumea mai draga.

eduard sincaru 19-02-08 18:22

Salut ,
Am si eu un Mitsubishi Eclips 1992 si nu stiu unde sa-i fac un control computerizat

SEBASTIAN 22-02-08 06:40

Quote:

Originally Posted by RacingNick (Post 1356438)
Pentru partea de modificare a electronii iti putem recomanda sa ii contactezi pe cei de la SKN . In ceea ce priveste alte modificari mai bine te abtii nu de alta dar mare lucru nu o sa scoti din masina.
Ca idee daca tot ai de gand sa mergi multisor cu "casa " in spate poate ar fi bine sa te gandesti la starea ambreiajului nu de alta dar sa nu te trezesti ca te lasa cand iti e lumea mai draga.

Artur iti este usor sa spui asta?
Eu cred ca skn este una din cele mai scumpe si proaste solutii de resoftare.
Oricum cred ca omul vroia o diagnoza nu un soft de 1000euro sau mai mult.

ono41 22-02-08 09:29

Am un evo 8 care nu prea mergea cum trebuie deoarece consuma mult si nu avea putere deloc, l-am dus la SKN zilele trecute iar cei de acolo mi-au reglat masina cum trebuie si masina mea trage foarte tare acum.

PS. Multumesc SKN, o sa va recomand tuturor.

SEBASTIAN 23-02-08 07:36

Spui asta pt ca nu ai incercat ceva mai bun, oricum ma bucur ca-ti merge si ca te vei antrena din plin pe Bucovat.

Dinutza 26-02-08 11:33

sal` la toata lumea. pls ma poate ajuta cinewa cum pot sa pun pe dacie 1310 janta cu 4 prezoane?

RacingNick 26-02-08 13:40

In principiu ar fi simplu, iti trebuie flanse adaptoare dar nu stiu daca se mai fabrica pt ca singura masina care mai are drept de functionare pt 3 prezoane e Smartul

SEBASTIAN 26-02-08 19:47

Quote:

Originally Posted by Dinutza (Post 1384057)
sal` la toata lumea. pls ma poate ajuta cinewa cum pot sa pun pe dacie 1310 janta cu 4 prezoane?

Cel mai simplu sigur si usor de omologat daca vrei folosesti de Nova, Solenza se adapteaza f usor , ai piese , costa rezonabil... 4x100mm

RacingNick 28-02-08 10:43

Daca tot ii zici ca e usor atunci nu ar fi lipsit de interes sa ii dai si amanuntele legate de acele "mici" si facile modificari.

All times are GMT +2. The time now is 16:50.

- Copyright 2026 4Tuning