![]() |
nu afecteaza cu nimic motorul.se monteaza in locul celor care recircula aerul,de aceea se numesc asa pt ca dau drumul la aer exterior;sunt si pt masinile non turbo,doar ca sunt "false",doar de efect.
pot face rost pt aproape orice masina.dac este cineva interesat in boost controllers,pot sa fac rost. |
Re: Blow Off Valve
La o Skoda Fabia 1.4 16v se poate monta un BOV ? Daca da , imi puteti spune ce avantaje are si binenteles dezavantaje ..
|
Quote:
|
Ms de raspuns
|
Quote:
|
ce bov
(la un pret acceptabil si care scoate si ceva sunet ) recomandati ? pt nissan 200 sx s13 |
Quote:
|
cine ma poate ajuta si pe mine va rog?!! se poate monta BOV hks pe un opel astra bertone 1.8l 16v ??:crazy:
|
Quote:
|
Quote:
intelesesem ceva de genu.. k se poate pune direct pe furtunul de admisie spre motor..chiar dak nu ai turbo.. dar se pare k visele mele s`au dus :( ... ms frumos oricum |
cumpara-tzi bow fake cu difuzor :))
|
Quote:
|
Daca exista cineva care si-a montat blow off pe un motor 1.8 T model pana in 2000 din grupul VAG imi poate da si mie pm.
As vrea sa-mi montez unul si nu stiu ce model se potriveste. Multumesc anticipat pt ajutor. |
orice model se potriveste....
|
Din cate stiu eu nu. De aia am si intrebat pe cineva care chiar a pus pe un asemenea motor.
|
pai ce conteaza? pe un tub trebe sa-l montezi, dar ma rog.... nu stiam ca fiecare motor in parte are un tub unic
|
Quote:
|
Quote:
Adica e posibil ca motorul sa nu mai functioneze in parametri si sa te trezesti cu un bec aprins in bord.. Eu am montat un BOV Forge pe 1,8T si nu a avut probleme dar era conceput pentru motoare care pot avea aceasta problema. Doar ca era cam scump si nu merita atatia bani,. |
si pana la urma .. merge bov pe opel astra bertone 1.8l 16v ??
|
Quote:
dupa cum scrie pe aproape fiecare pagina a acestui thread , BOV se pune numai pe motoare cu turbo. Din cate stiu eu 1,8 de pe Bertone nu are turbo. Deci NU ! |
k.. ms frumos
|
Am si eu o intrebare... daca am un motor 1.9 TDI 101 CP pot pune un BOV pe el. Si ce ma sfatuiti sa fac? (ca stiu ceva despre ele dar vag). Va multumesc anticipat
|
http://forums.nasioc.com/forums/show...hreadid=468038
Sa va mai luminati :) NASIOC-ul este in general o resursa buna pt orice chestii tehnice la masina.. americanii sunt fanatici cu do-it-yourself :) |
salut.
de unde imi cumpar si io un bov-off.ceva informatii? |
ce naiba mai e si un bov-off?
|
cred ca zozo vroia sa scrie blow off....
@zozo incearca la racing nick. cu siguranta au pe stock HKS SSQV sau Forge. |
Quote:
Cea Mai Buna Oferta Este S A Cedezi Tu La Ideia Asta |
Bov lucreaza la inchiderea clapetei indiferent de turatie. La diesel nu e clapeta ...
|
cititzi si posturile de pe primele pagii, acolo se explica cum se monteaza pe dieseluri la pedala, si ca dauneaza turboului in timp (tot de dieseluri vorbesc)
|
Quote:
sal!!! am si yo o intrebaree....yo am un ford focus II 1.8 tdci 115 cp...as dori sa ii fac un tuning la chip,s a il maresc pana al 140-145 cp ai idee cam cat mar costa??? poate sa agraveze ceva la motor .???.. pls contact me to [email protected] as dori sa aflu cat mai urgent raspunsul |
Pt cei care vor BOV si masina nu le permite......se gaseste un obiect numit "fluier'....se pune pe teava de esapament si scote cam acelasi sunet....Daca nu am dreptate sa ma corectati;)
|
Am citit toate cele 10 pagini ale acestui topic si pe linga cele peste 70% mesaje total offtopic e relativ putina informatie utila.
Daca are cineva timp si chef si cunostinte, ar fi minunat daca ar putea sa sintetizeze intr-un post beneficiile BOV, riscurile inlocuirii valvei de bypass stock daca exista, cum afecteaza BOV functionarea motorului (creste lag-ul turbinei? In ce conditii si de ce, sau de ce nu? afecteaza altceva precum catalizator etc etc etc), samd. In plus fata de asta am si eu o intrebare: recomandati schimbarea valvei de bypass stock (recircula in admisie) cu un BOV avind in vedere ca nu se umbla la modificarea presiunii in admisie fata de cit e ea stock (mazda3 mps, presiune maxima aprox 1bar)? Am gasit si BOV-uri care pot fi setate sa reintroduca o parte din presiune inapoi in admisie si o parte s-o ventileze atmosferic (dual-port, una de aici: https://www.youtube.com/watch?v=bq9RuEPJ8Ic si alta de aici spre care si inclin daca va fi cazul: http://www.cp-e.com/2100.html). Mentionez ca nu ma intereseaza sub nici o forma FISS-ul, ma intereseaza strict functional daca e mai bine, daca e mai rau, daca e tot aia - si de ce. |
Fassul s-ar putea sa iti dauneze.
Modelel mai noi de masini au un Ecu care stie sa calculeze cantitatea de aer intrata in motor fata de cea intrata in filtrul de aer. Adica au un senzor dupa filtrul de aer si chiar inainte de clapeta de acceleratie. in momentul in care tu ai pierderi de aer ( Fass) pe traseul de admisie ECU afla asta si da cu virgula la amestec. Aceste probleme au inseput sa apara de la 1,8T incoace. Referitor la intrebarea ta: de ce vrei sa inlocuiesti valva de recirculare daca nu te intereseaza nici fass si nici nu maresti presiunea in adimise sa pui una cu alti parametri? |
Quote:
1. cea actuala e din plastic si au mai fost cazuri cind a pocnit (ce-i drept nu suficiente cit sa se stie de asta ca si problema); 2. sincer nu-mi dau seama cit din presiune se eibereaza cu adevarat recirculind inapoi in admisie, si cu riscul de a produce si fiss eventual de a scoate flacari aiurea pe esapament din cauza benzinei ne-arse aveam impresia ca ventilind atmosferic acea presiune se duce cu adevarat in lumea ei, fara sa mai apese invers turbina. Dar probabil ca nu e cazul cu nici unul dintre motive. |
Resofteaza masina daca ai nevoie de un motiv pentru pus BOV :D
|
Quote:
Flacari in esapament si eliberarea presiunii cand clapeta de acceleratie se inchide. La motoare aspirate ai flacari in esapament...nu numai la cele turbo, si nu au mai nimic de a face cu BOV-ul si mai ales unde lasa aerul. La masini de acea e pus ventialtia inainte de turba ca sa fie mai silentioasa, fara fiss. |
Pai flacari in esapament apar cind ajung acolo vapori de benzina nearsa. Fie ca ai turbo cu anti-lag, fie ca ai aspirata sau turbo care nu trage suficient aer sau taie admisia o idee inaintea injectiei, sau din orice alte motive.
Daca pui blow-off si ventilezi atmosferic e posibil sa se intimple acelasi lucru, pentru ca daca senzorul de aer (sau cum se spune pe romaneste la MAF - Mass Airflow Sensor) e inaintea turbinei sau dupa turbina dar inainte de BOV si e pacalit de ventilarea atmosferica ajungi sa dai cu benzina pe asfalt (sau sa scoti flacari :) ). |
Quote:
++puterea pe care o are masina acum imi este suficienta avind in vedere ca ajung sa trag de ea cit poate sa duca maxim odata pe saptamina. |
Ceau ...is din timisoara si vreau sa stiu daca stie cineva de unde pot cumpara un fake bov sau pop off si cine monteaza ... ? ms.. ast ...
|
buna
sunt din cluj si as vrea sa intreb daca se poate monta pe un bmw 525 diesel din 2001 un bov din asta si daca este cineva in cluj care sa vinda sau macar sa il stie monta am tot citit pe acolo ca afecteaza turbina in timp...la reprezentanta la bmw nu ar putea confirma lucru asta?? si vreau sa intreb daca are cineva acelasi model de masina cu bov pe ea sa isi dea o parere si el ce parere aveti de ultimu de pe pagina urmatoare http://www.srz.ro/pagini/Blow%20off.htm un salut |
| All times are GMT +2. The time now is 09:42. |
- Copyright 2026 4Tuning