![]() |
Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?
[QUOTE=antonsan_77;4093092]dureaza mai mult dar se poate.
by the way, am platit la avocat 2000RON, cate 1000RON pt fiecare masina (in mod normal e 1200RON pt recuperare taxa si 1500RON pt neplata ei, dar cred ca mi s-a facut discount de grup) bani considerati cheltuieli de judecata pe care partea vatamata (romanul platitor de taxe) ii primeste inapoi cu dobanda dupa terminarea procesului. (si castigarea lui evident) |
am si eu un astra din 97 inmatriculat in 2010 cu motor de 1.8.
am facut cererea la finante de cv vreme(aprox o luna) si acuma astept sa imi vina acasa foaia pt a depune hartia la judecatorie. Avocat imi e un prieten care a mai facut asa cv iar modul de plata acceptat e foarte diferit : -am platit 45 de lei taxa pt contencios,iar in cazul in care castigam facem banii pe din doua.Iar in acest fel s-au mai bagat ink vre 6 prieteni in procese,pe acelasi model ca si me inafara de unu care are 60 de mil taxa si a platito acu 2 ani si ala ii da 300 de lei avans si 300-400 la gata :d. care sunteti din mures si vreti sa dati statu in judecata pt taxa va dau nr lu avocatu meu,eu zic ca e convenabila afacerea |
Legat de : am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De.
ia zi-mi ceva!!!:D[/QUOTE] Eu daca zic ca am luat mai ieftin CSL din Romania decat din Germania iti cam dau afacerea peste cap nu ???:):):):):) * imi permit si eu o remarca : la cati papagali sunt care au platit o caruta de parale pt masini care nu isi meritau pretul si care dupa ce au dat cte 40-50 mii de euro nu au avut bani sa continue cu plata ratelor , e clar ca putem lua un CLS din 2007 cu 20 de mii sau cum si-a luat in 2010 o prietena , un Q7 din 2007 cu 22 de mii .....Pt cine nu are idee ...asta sunt masini pt care au costat 70 de mii acum 3-4 ani si care dupa 70-80 mii km s-au devalorizat cu 70% ; daca nu bagam banii in Mustang luam si eu un CLS 320 cdi ...tot din Romania nu din Germania . |
Quote:
salut.eu nu prea ma pricep la societatile astea a le statului fisc si etc.Mi-am cumparat un bmw 320i din germania am fost personal la bulgari si lam inscris pe bune nu am avut nici o problema in privinta actelor chiar pt romania am platit si rovinieta ca sa nu fiu nesimtit.stau si ma gandesc daca am vreo sansa sa o inmatriculez pe Ro fara sa cheltui prea multi bani pt ca nu vreau sa fac curu mare statului roman care ne omoarea din ce in ce mai rau pe zic ce trece ... o sa vb cu un avocat ceva sa vedem daca e vreo sannsa sa o inscriu pt ca vreau nr de Ro preferentiale nu de alta si se vede mai altfel cand e inscrisa aici. pt ca am vazut o gramada de cotete cazaturi de masini inscrise pe Bg si e cam aiurea sa fi bagat in aceeasi oala cu vagabonti aia. astept niste ideei sugesti de la voi .ms .respect |
va intreb am platit taxa in aprilie 2010 ;acum este prea tarziu sa incerc sa mi recuperz banii dati pe taxa?
|
Salutare!
Anu trecut am inscris un Mercedes Sprinter cdi 208, 2200 cmc.....E3....Ma costat taxa de prima inmatriculare 5000 de euro. Pe masian am dat 17.000 de euro.In total 22.000 de euro....Iar in tara nou masina era 20.000 de E.... Am strans toate actele care se vb aici,am platit un avocat si nimic.Nici ca am castigat nici ca am pierdut. Ceea ce vreau sa va intreb este daca se poate verifica undeva daca dosaru a fost trimis sau am luat tzeapa si de la avocat.Nu prea vreau sa las statu roman sa ne ia banii astea degeaba.Va multumesc! |
ii ceri avocatului numarul de la dosar si unde e depus si verifici pe sit`ul judecatoriei care este statusul procesului.
|
Altfel nu pot afla?Vreau sa stiu daca a facut demersurile...
|
Quote:
Contacteaza un avocat . Este gratis sa iti spuna daca are sanse sa castige procesul . Eu am castigat proces de 2 ani, si finantele mi-au scos dosarul din arhiva sa imi caute nod in papura, dar pana la urma tot trebuie sa plateasca . Nu va lasati intimidati ... mergeti si luati-va drepturile !!! |
Quote:
Esti culmea, ai platit avocat si nu stii in ce faza esti cu procesul :shock:? Du-te la avocat si cere-i actele si sa iti prezinte ce demersuri a facut, oricum trebuia sa primesti acasa instiintari de la tribunal, cu recursul finantelor ... etc. :paper: |
Am primit pe draq,ma minte ca nu ia venit nush ce act...Si de asta ziceam sa il verific sa il iau ca din oala.....
|
Quote:
|
Asta am de gand sa si fac,dar nici la telefon nu prea raspunde.Mia cerut 1000 ron si 1000 de E daca castiga....
Multumesc pentru sfaturi si succes tuturor.... |
Din cauza avocatilor prosti dar si a sistemului de justitie medieval este preferabil sa inscrii masina in Bulgaria. Costa si mai putin si este si mai ieftina asigurarea si orice altceava.
|
si daca se gandesc a nostrii sa faca ca si grecii sa nu-ti permita sa conduci mai mult de 6 luni o masina inmatriculata in alta tara??
ce faci?? |
Quote:
|
Quote:
dai pe harta la judetul de unde esti , apoi vezi la tribunal pagina , dai in partea stanga pe DOSARE si introduci la parte numele tau , daca iti apare vei vedea si numarul de dosar di dai pe el si iti apare termen si solutie . ATENTIE NU TOTI AVOCATII SUNT ....... |
Quote:
|
Quote:
|
in cazul in care nu am platit taxa si vreau sa ii dau in judecata ce trebuie sa fac ? am inteles ca daca nu platesc pe durata procesului nu am voie sa circul cu masina( asta a spus un avocat) insa am auzi ca cineva pe durata procesului a stat cu ultimul rand de numere rosii(sper sa nu fie vorbe aruncate-n vant). astept sfaturi, multumesc.
|
Quote:
daca esti proprietar pe actele de bulgaria, va trebui sa faci RAR-ul la noi. pe certificatul de autenticitate va aparea data efectuarii RAR, deci prima dovada ca vehiculul a intrat in romania. la finante declari pe proprie raspundere ca vehiculul a intrat in romania cu o zi inainte de data de pe certificatul de autenticitate si ai rezolvat si problema asta. eu am avut masina intrata in tara din decembrie 2008, am facut RAR prin iulie 2010, si am declarat-o abia in decembrie cand am si inmatriculat-o pe romania. asta e valabil pt cei care au masini inscrise in alte tari de ani buni dar sunt proprietari in acte, legea romana obliga cetatenii romani sa declare orice bun impozabil in decurs de 30 de zile de la data achizitiei, altfel sunt pasibili de amenda. (si trebuie sa suporte insinuarile nesimtite a celor de la finante). amenda e modica, impozitul se calculeaza din urma, dar cei de la finante trebuiesc luati cu tupeu pt ca nu cunosc legile in totalitate si ar fi in stare sa te mai frece pe drumuri pentru niste rahaturi fara importanta. |
si taxa aia de poluare care era inainte se poate recupera?
|
Quote:
pai asta e mai bandit ca si statul Roman. |
Quote:
|
Da de asta ce spuneti? http://agenda.ro/news/news/39284/tax...ul-viitor.html
Citez "In alta ordine de idei, ministrul a spus ca persoanele care vor actiona in judecata statul romān pentru taxa de prima inmatriculare vor avea surprize, deoarece aceasta nu este impotriva prevederilor si directivelor Uniunii Europene: 'Nu sunt niciun fel de probleme, chiar dimpotriva, am o veste proasta pentru cei care vor sa dea statul in judecata. Am schimbat legislatia in luna decembrie, am facut acele corecturi care trebuiau facute si nu au fost corecturi care sa se refere la esenta acestei taxe. Avem avizul motivat al avocatului general de la Curtea Europeana de Justitie, care clar spune ca nu este impotriva prevederilor si directivelor Uniunii Europene aceasta taxa de prima inmatriculare'', a aratat ministrul, adaugand ca va trimite o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii prin care va cere ca toate judecatoriile sa aiba in vedere aceasta decizie a Curtii Europene de Justitie. ''Vreau sa clarificam un lucru odata pentru totdeauna: este o politica de stat, potrivit careia nu numai in Romānia, dar si in Uniunea Europeana poluatorul plateste. Romānia nu poate sa-si permita, cum a fost anul trecut, s-au importat 210.000 masini second-hand, dintre care 130.000 mai vechi de 10 ani. Nicio problema. Poate in continuare un dealer care vrea sa aduca o masina mai veche de 10 ani sa o aduca, dar sa plateasca o taxa mai mare. Pentru ca nu putem sa ne permitem sa dam 720 de milioane de lei intr-un an pentru casarea a 190.000 de masini si sa se aduca 130.000 de masini mai vechi de 10 ani din alta parte. Este o politica a Romāniei, dar eu imi asum aceasta responsabilitate'', a afirmat ministrul." |
Da,asa este numai ca modificarile le-au facut acum pt. taxa noua,incepand cu ianuarie 2011.Acum intr-adevar se ia in calcul si deprecierea masinii si km anuali si am vazut ca sunt mai multe criterii.Dar taxele platite pana acum?
|
Isi asuma pe ma-sa...Niste jegosi. Si mint ca niste jegosi, ca sa va descurajeze. Cat timp asa zisa taxa de poluare se va plati doar pentru masini second hand importate si nu si pentru cele cumparate din Romania, legea va fi in continuare abuziva si discriminatorie, contestabila in instanta. Zice ce zice ca sa descurajeze lumea, sa nu mai aiba sute si mii de procese pe care sa le piarda.
|
puteti sa imi spuneti daca am voie sa scriu un link unde sa puteti citi raspunsul curtii europene in legatura cu taxa?
bineinteles,asta in cazul in care intereseaza pe cineva. |
Evident ca ai voie, chiar te rog.
|
Cu toate c anu e tocmai contextul topicului am si eu o intrebare.
Am avut un Opel Omega cu care anul trecut am facut un accident in Italia.Am dus masina la taiat acolo si am primit chitanta ca am taiat masina si ca nu ma mai pot folosi de ea.Problema este ca am 43 de mil lei vechi de platit impozitul la o masina pe care nu o mai folosesc.Impozitul este asa deoarece am avut motor de 3000cmc si nu l-am platit pe ultimul an.Pot s ascap cumva de acest impozit sau sa platesc doar o parte din el? Va multumesc |
Ok,mersi pt lamurire.Asta este: http://curia.europa.eu/jurisp/cgi-bi...mit=Rechercher
Dupa cum o sa vedeti nu ne este prea favorabil.Totusi,din ce mi-a spus avocatul,nu reprezinta o decizie ci o recomandare din partea curtii europene si lasa loc de multe interpretari in favoarea noastra. Stiu ca multi or sa spuna ca asa zice avocatul ca sa imi ia banii insa nu mi-a cerut absolut nimic inainte,doar cei 40 ron pentru taxa de timbru si o sa mai platesc taxele postale ca sa ii trimit actele,le vrea in original. Asa ca,prea mult,sau mai mult decat am pierdut deja nu prea am asa ca o sa incerc. Ce bine ca nu il arata asa intreg ca este foarte lung :D sa cititi partea de la concluzii. |
salut, am un bmw e21 din '81. taxa este de 11.000 euro, vreau sa dau statul in judecata fara a mai plati taxa, insa imi lipsesc brief-ul mic de germania si placutele de inmatriculare, asa am cumparat-o nu stiu ce s-a intamplat cu ele, stiu ca se poate da declaratie pe proprie raspundere ca le-am pierdut. am sanse de castig ? mentionez ca masina a fost adusa in tara in '97 si am chitanta vamala de atunci.
|
Quote:
Deci faza cu recuperarea taxei nu cred ca mai merge pentru masinile dupa 1 ianuarie 2011 + ca se pare ca nici NU SE MAI SCADE TAXA LA DEPRECIERE din 1 ianuarie 2011 http://www.finantearad.ro/soft/taxa_...1_02_2011.html |
Deci...se mai poate inmatricula fara a plati taxa..de la 1 ianuarie 2011.....???
|
Eu cred ca deocamdata,cam greu mai reusim asta.
O sa ajungem sa o luam care incotro,sa le inmatriculam pe unde apucam...Ce conducatori avem! |
asta e, sigur sunt interese foarte mari, fiindca din 2007, principalele 3 partide au fost la putere intr-un fel sau altul si nu au scos taxa, cu toate ca in 2007, partidele de opozitie fraternizau cu cei care o contestau :P toti sunt niste nesimtiti, si o sa ajungem mai jos decat africanii din cauza lor.
|
Quote:
cei 49 i-am recuperat in 3 luni maxim, restul s-a taraganat, (3 luni au fost judecatorii in concediu etc). |
Quote:
-------------------------------------------------------------------------------- Quote: Originally Posted by jhonycvz Quote: Originally Posted by werewolf_eu asa si? mi se pare mie, sau doar am impresia ca ("k"-pt. astia ca tine) nu te-am bagat in seama? vai tu..fata..dute ma in p.l.m..am un glont pt tine... tigan borat de ilfov , sa iti trag **** pe dinti ba retard imputit ... sa-ti i au glontele in **** si sa -l scuip lu' mata'-n gura!!! eu zic k tigan esti tu la felul in care vorbesti..."succesuri" |
salutare, am nevoie de o lamurire...
in decembrie 2008 am inmatriculat un automobil marca BMW model 330D. am platit aceasta taxa de prima inmatriculare in valoare de 96 de mil. avand un mare noroc...la o saptamana dupa ce am platit-o aceasta taxa fiind dublata... mai pot sa-mi recuperez acesti bani? |
Salutare , in aceiasi situatie sunt si eu ca si colegul cu BMW de mai sus. Am platit 44 de mil in decembrie 2008
Am intocmit petitia catre administratia financiara, si urmeaza sa o depun zilele astea . Am sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor |
| All times are GMT +2. The time now is 18:41. |
- Copyright 2026 4Tuning