![]() |
Re: VW golf 4 vs dacia logan
Stiu stiu (ca detin unul) dar cele de benzina sunt muult mai firave, lucreaza la cativa bari.
@Coby83 saftuieste-ti prietenul sa intrebe in stanga si-n dreapta, n-are cum sa-l coste nici jumate. |
Quote:
Decat sa iei un G4,Sh mai bine iei Logan nou.Dar asta depinde pentru ce ai nevoie. Quote:
Quote:
Romanii au ramas traumatizati de pacatoasele 1310 cu care au crescut de mici copii.Renault Symbol e tot aia cu Loganul,dar daca se face thread "Logan vs Symbol" Clarrrr ! Symbol e mai bun.Dar e produs de aceeasi firma,si are aceleasi materiale se folosesc,aceleasi motorizari folosite. De aia nu traim bine.Ca "importam" masinile nemtilor.Ca ne place SH.:rolleyes2 E ca si cum te-ai duce la un Second-Hand sa iti iei un tricou Nike,dar ala a fost purtat de un cersetor libanez,dar noi il cumparam ca e 3 lei,si nu dam 10 pe unul no-name.De ce?Sa apara Nike pe noi,si sa ne mai ramana 7 lei sa punem un litru de carburant.De ce?Ca suntem niste lasi.Noi suntem milioane,iar ei cateva sute,si fac doar ce vor ei. Asta e strict parerea mea.Nu imi pasa de parerea voastra.Puteti sa ma ignorati.Hai salut. PS:Omul a zis ca vrea Logan cu 3 tichete,deci asta inseamna 3000 euro.Deci sunteti atenti....MAXIM! Topicul daca ar fi avut un nume gen "LOGAN LA 3000 EURO VS GOLF 4 LA 3500" Unde va mai inclina parerea? UuuuPs !:oops::oops::oops: |
Eu cred ca tu ar trebui sa citesti mai bine posturile inainte sa faci acuze.
1) Razvan are dreptate, era vorba de ce erau Loganurile PANA acum cateva luni, nu ca acum nu ar fi EURO 5. Citeste toata conversatia si iti dai seama despre ce era vorba. Apropo, cel mai ieftin Logan e 5900 EURO iar 1.4 MPI nu este EURO 5 deoarece de cand s-a trecut la EURO 5 (la Dacia ma refer) 1.4 nu se mai fabrica / vinde, a ramas doar 1.2 16V. 2) Un aplaudac a venit si a aruncat o aberatie gen "orice masina e mai buna ca Dacia" iar RVL a spus ca asta nu e un argument. De la asta pana la masina care o conduce el e cale lunga. |
Am un 320d 2004, dar nu mi-e rusine sa ma urc in Logan, eu ziceam acolo ca e deplasat sa spui ca orice masina e mai buna.
Am in familie un logan 2006 1.4 si un golf 2003 1.6(luat in 2008 ), sunt destul de in tema. Ca intretinere, nici unul din cei doi nu are de ce sa-i para rau, ambele au avut probleme minore, comparabile ca pret. Ca si comportament - la fel, n-au ce sa se planga: unul are copil mic, celalat e tatal meu, deci mult mai calm la volan datorita varstei. Cel cu golful zice ca masina e prea mica pentru familie cu un copil mic. Consumurile sunt foarte apropiate, golful consuma un pic mai mult. |
Quote:
Nu stiu ce Audi,ai dar din cate inteleg dn avatarul tau,este un 3.2,l-ai luat nou sau SH?Asa pentru curiozitatea mea intreb.Daca nu e cu suparare.:lol: |
Daca ai fi citit unele posturi de ale mele ai fi vazut ca urasc sh-urile, so take a while and guess :lol:. Cat despre pretul de pe site te asigur ca e acelasi ca la reprezentanta (echiparea Logan e < 6000 euro, la 6500 e ambiance care are 2-3 chestii in plus) si tot pe site o sa vezi ca 1.4 nu mai este in oferta, ei vand acum doar ce mai au pe stoc 1.4 dar de fabricat nu mai fabrica.
EURO 5 acum sunt 1.2 16V 75CP, 1.6 8V 85 CP, 1.6 16V 105 CP, 1.5 dCi 75CP si 1.5 dCi 90 CP...la 1.4 au renuntat. LE - stai linistit ca am fost si in showroom Dacia de multe ori in diferite ocazii. |
OK,daca tu esti asa informat,felicitari.Nu ma mai contrazic cu tine.Poate ai dreptate.Cine stie...
Acum fara suparare...crezi ca ar fi trebuit sa iti citesc eu tie topicurile?Nu ma intereseaza ce faci,cine esti...ci doar subiectul topicului,si argumentele userilor,printre care ai fost si tu.Numai bine. PS: Nu e primul post in care repet ca omul vrea sa cumpere eventual Logan cu 3 tichete rabla adica cu 3000 euro.Pentru ce tot amintesti de acel pret de ~6500 euro? Oameni buni,el are de ales intre un Logan cumparat cu 3 tichete prin programul RABLA,adica cu 3000 euro,nu un Logan de ~6500 de euro vs GOLF 3.Doamne ce oameni:shock:. |
Nu am zis sa imi citesti topicurile (eu nu prea fac topicuri) ci unele posturi (chiar de pe threadul asta) sa observi ca sunt pro masini noi. Apropo, se mentioneaza pretul ala fiindca atata costa masina, in functie de echipare. Restul e discount prin RABLA dar si tichetele alea se platesc, oricum nu asta e ideea.
|
dupa paree rea mea si daca asi fi in loculul lui mi-as lua vw golf.........loganul este o masina fffff slaba din toate punctele de vedere si numai zic de motorizare....cu motorul de 90hp la vw poti merge chiar si 700 000km fara sa bagi un ban in el atata timp cat schimbi consumabilele la timp(revizi)si dpdv al consumului vw are nota 10 iar loganul cam 6.........
|
Motorul nu mai este demuuult o problema la multe marci (desi 700k e un pic cam mult)
Intretinute corect, majoritatea motoarelor merg mult si bine, chiar si logan trece de 300k cu brio, problema e ca la unele masini , cu cati bani bagi in articulatii, senzori si alte anexe faci motorul de trei ori pana atunci. Tin sa te anunt ca loganul nu consuma mai mult (la pompa) ca golful la aceleasi motorizari decat la viteze peste 120-130. La oras consuma ceva mai putin loganul, la mers linistit. |
Voi spuneti parerea...personala,dar stiti cumva la ce vrea omul sa foloseasca masina?Daca vrea de la A la B,e bun Loganul,care cu motorul sau de 1.2 16v 75 de cai....are un consum de 5 litri mixt,parca.
De ce sa dea 4000 pe un Golf 4 rulat si utilizat la maxim,cand poate lua un logan cu 3000 nou?Daca isi ia Golf ..ce crezi ca isi ia?1.8T de 200 de cai ?Sau ce?Eu nu prea cred. Voi puneti in comparatie cel mai slab model de Logan,cu cel mai tare Golf...cam penibili sunteti. |
1.8 t pe golf are 150 de cai. Si golful este mult peste logan din toate punctele de vedere, cu conditia sa nu cumperi o carja. Adica, sa il aduci din Germania si sa faci cumva sa scapi de taxa de prima inmatriculare. Daca nu te pricepi la masini, nu ai treaba cu asa ceva si ai low iq in materie de tehnica, mai bine iei un logan nou, evident. E mai complicat sa cumperi un second hand din Germania decat un logan nou din showroom. Ai nevoie de mai mult skill. Si taxa de prima inmatriculare de asta e pusa, ca sa te descurajeze de la cumparat un sh din alta tara. Chit ca e ilegala si contestabila in justitie, omu' e lenes, prefera sa nu aiba batai de cap. Chiar azi am citit despre un accident, logan vs audi a3(un fel de golf premium) in care la logan nu a sarit nici un airbag, la audi au sarit toate. Deci mai conteaza si amanuntul numit siguranta, loganul este un sicriu pe roti, indiferent ce mint ei ca a luat stele ncap. Este o mizerie si din punctul asta de vedere fata de golf.
|
Daca impactul nu a fost frontal, ce airbag-uri vroiai sa sara ? 99% din ele au doar 1/2 airbag-uri frontale. Cat despre stele, nu vad cum ar putea minti si cum ar putea trisa la testul EURO NCAP unde a obtinut aproape cat Golf IV. Nu e chiar asa mizerie la siguranta cum zici tu si nu e nici mult sub Golf IV la capitolul asta.
PS - sunt atatia care au avut accidente nasoale cu Logan si sunt bine mersi, nu au cum sa fie toate exceptii. |
din cate stiu daca nu ai centura nu sar alea frontale
|
Nu va luati Logan in veci.Rugineste rapid.Tabla nu este galvanizata total iar mana de lucru lasa de dorit.Eu am una de 3 luni luata de noua si deja am rugina sub luneta.Service-urile sunt pline de reclamatii.Motorul este ok caci este foarte simplu si mega ultra testat si pe alte masini.Dar caroseria este varza.Ambreiajul dupa 1000km deja scartie ingrozitor.Ma si miram cand am luat masina de la showroom.I-a uite ce usor se lasa.Acum scartie si merge f. greu.Am dat un golf 3 ruginit si am data de alta ruginitura dar aceasta este noua.Mai bine un golf 4.
|
deci categoric golf 4 ,si-a luat o cunostinta un logan 1,6 16 cand au aparut face-lifturile nu mai stiu acu vreo 2 ani sau 3 tot atunci mi-am luat si eu golf 4 ,omul are cu golanelul vreo 38000 km nu multi deloc,si e varza o avut ceva pb cu el cu toate ca nu are multi km,intradevar motorul e ok nu are pb(e varianta cu GPL din fabrica)dar sa va bomba o ajuns la 10500 euro cu el cu tot ce o pus si a platit cash,acum ce golf si din ce an si in ce stare isi lua la banii astia sa nu mai vb daca opat pt un audi, cam atat am de zis ,logan veci!!!
|
Quote:
Sunt curios ce probleme a avut,adica e varza,dar motorul e ok.. |
loganul nou in conditii normale de mers (nu 80 000/an) nu are ce probleme sa-ti faca in afara de schimbul de ulei , placute si filtre . logan 1.5 folosit in regim de taxi , are aprox 400 000 km nu s-a umblat la motor si cutie - in schimb are alte probleme la amortizoare , brate , etc cu cat e mai veche masina cu atat apar mai multe probleme datorita timpului .
la golf vor aparea probleme inevitabil - un injector , amortizoare , o bucsa , un capat de bara etc . daca vrei masina de familie cumpara logan nou si nu vei avea batai de cap |
Mergi pe Golf cu incredere si da deoparte loganul(nu pot sa scriu cu "l" mare).Primul motiv ar fi tabla de proasta calitate, confort,fiabilitate.
|
cretzu194,ce masina conduci? logan ai condus?
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Sincer ,ca sa raspund la intrebarea topicului,personal daca as avea banii cash nu stiu pe ce as merge.
Asta e unul din topicurile alea extrem de enervante in care toata lumea se cearta pentru ca in joc este comparatia vesnica masina de 3 lei banala nemteasca vs masina de 3 lei la fel de banala frantuzeasca. Am avut logan ,momentan am (cum se mai scrie pe aici golful premium adica a3) Nu am ce sa reprosez loganului exceptand tabla de pe ea. Dupa 2 ani de zile au aparut puncte de rugina asa aiurea in diferite puncte ale caroseriei, in schimb am un prieten cu golf 4, ditamai pata de vopsea sarita si nu i-a aparut nici nu punct de rugina. Cine zice ca loganu' nu-i fiabil sa se duca la culcare..ca-s povesti cu zane. Loganul si-a dovedit fiabilitatea cu varf si indesat. Sincer si cine zice ca tine de ochi in alegerea unui golf 4 tot prostii vorbeste. Au atatia ani si km toate incat nu mai exista decat masini manarite, gasirea unui golf 4 neumblat e doar o fantezie umeda a romanului ,alimentata de samsarul tipic. Cat despre confortul loganului, sa fim seriosi,stateam in el de 30 de ori mai lejer si confortabil ca in a3. Plusuri golf -motoare parca un pic mai vioaie -TABLA -interiorul finisat cu materiale de calitate mai buna -tinuta de drum Plusuri logan -intretinerea un pic mai ieftina -spatiul interior -sansele mult mai mari sa gasesti in bani mai putini,o masina mai noua -consumul extrem de mic daca mergi pe DCI |
la o masina noua fie ea si logan sunt sanse mici sa te lase telescoape , sa bata ceva , sa cada injectie + ca are garantie (cu anumite conditii) , la golf cu 300 000 sigur vor aparea problemele foarte repede
|
intre timp pretul unui G4 a mai scazut, mai e si noua taxa, creatorul topicului se referea la un G4 1.9TDi vs logan benzina 75CP. Pretul loganului nou a ramas aproape constant, logic, insa dieselurile au mai acumulat si ele km. Acum chiar e greu de ales, sa ai cash(4000-4500), nu stiu cati ar mai da bani pe o masina de 10-12ani care e posibil sa o fie Euro3.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
doar la pret se pot compara(cred eu) ca la altceva nu prea. Nici cu G4 nu prea se putea compara loganul decat asa cum spunea cineva la pret de achizitie si cost de intretinere. Hai sa facem un versus Logan nou VS Rover75 ca au preturi apropiate :D Sau hai sa facem unu intre oprel Corsa nou si Golf6 Sh. |
Quote:
|
in maxim 2 ani o sa se ajunga la logan nou vs golf 6 sh,asa e romanu care dupa dacia 1310 sa pus la logan si crede ca are avion.loganu ca si gandire cel mai bine se potriveste cu golf 2.motoru e ok,e fiabil,ca doar e gandit acum multi ani,dar tabla e deja piscata de rugina din fabrica.concluzia ca om care lucreaza la ele e ca loganu e o masina facuta la repezeala gandita sa tina cat are garantia,dupa e de noroc si cum a fost folosita masina.posesori de logan trebuie sa se mai stapaneasca sa o mai compare cu orice (exista logan si alte masini:D )e o masina buna sa te duca din a in b timp de 5 ani fara mari probleme dar atat.
|
@VDAN: Tu te-ai urcat si in altceva in afara de Tico?
Nu tin nici cu Loganul nou, nici cu Golful sh, dar unii ridica in slavi ba pe una ba pe alta. Fiecare masina e ok din punctul ei de vedere, depinde fiecare pentru ce o foloseste, cati bani are, ce riscuri isi asuma, etc... E prea vasta discutia ca sa ajunga toti la o intelegere :) |
Dacia e cu vreo 10 ani in urma fata de orice producator auto din Europa.
Deci comparatia e perfect valabila. |
Pai Dacia nici nu isi propune sa fie ceva high tech, doar ceva ieftin. Desi nu prea mai este, au inceput sa aiba preturi SF la cojile alea. Gen 12k un logan full sau 20k un duster, redicol in plm :D.
|
e 11500E un logan diesel cu jante aluminiu, CB, AC, vopsea metalizata(+400E) airbaguri laterale, volan imbracat piele, dar banuiesc ca te poti lipsi de unele "dotari". Ce alte masini mai costa atat dar sa fie si de dimensiunea unui logan si cu motor diesel?
|
Mentiunea cea mai importanta, ce MASINI. :) Loganul de la masina tuturor, masina de 5000 de euro, la 12 k cu niste chestii comune ca optionale pe masini de acum 15 ani... Cmmon.
|
Quote:
nu sef nu mam urcat,doar in tico am mers:???:,pai dupa tine daca ucrez la dacia tu ce zici?le am condus pe toate si stiu fiecare particica din ele de sunt satul.unii va da ti cu parerea degeaba,ca are tata,vecinu sau mai stiu eu cine si vi se pare ceva ozn loganu.am mai zis,e o simpla masina cum au spus si la top gear,facuta sa te duca din punctu A in B fara nici o pretentie dar atat nu sa compari cu VW care are aproape 500 000 de angajati. |
ce sfat sa dam unei persoane care sta sa se gandeasca ce sa ia intre un golf 4 diesel cu climatronic,geamuri el,etc si un logan chel nici macar cu servodirectie????
ia-tii logan,il meriti :lol: si apropo va este frica de turbine si ambreaje ca pica la vw? e 1000ron de reconditionat turbina si 1000ron ambreaj cu volanta simpla! |
Daca ar fi numai turbina buba, la o masina de 200mii km si chair daca ar fi numai 10mi de reparat(ca si la un logan diesel cu turbina cu geom fixa) ar fi o treaba. Da mai pica cate un injector, cate un furtun, cate o curea, mai vine distributia, ba un debitmetru, ba o baterie noua de minim 70Ah, mai cedea sevo poate, se mai duce una alta( sau nu ).....nu stiu cum sa zic da te cam .... pe "el" climatronic daca ai fix 4000E de dat pe masina.
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:04. |
- Copyright 2026 4Tuning