Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Constanta (https://forum.4tuning.ro/35-constanta.html)
-   -   Cum ne gasim masinile dimineata in parcare? (https://forum.4tuning.ro/35-constanta/18224-gasim-masinile-dimineata-parcare.html)

CT-07-APV 21-10-07 12:47

Re: Cum ne gasim masinile dimineata in parcare?

Am gasit eu si am avut grija de el eu apoi politia :)

aikman 21-10-07 13:23

pai eu ca imi gasesc doar oglinda lovita din cand in cand cred ca nu prea ma incadrez in topicu asta , la ce patiti voi :))

Psycho 21-10-07 19:08

Quote:

Originally Posted by GABBY_ (Post 1149581)
aia e da la o pedala de bicicleta ,cel mai sigur

ashtia care au mai facut d`asta stiu .. ;)

X-man 25-11-07 14:00

Acum o saptamana imi gasesc oglinda dreapta data peste cap...masina fiind parcata cu botul in bloc mi-am dat seama ca nu a fost cineva care a trecut printre masini si a agatzat-o....m-am gandit ca a incercat cineva sa o fure....dar ce era sa fac?In schimb azi dimineatza cand am coborat am observat ca respectivul a recidivat si a reusit de data asta...mi-au ramas doar cablurile atarnand...am reclamat la politie si mi-au zis ca oglinzile de BMW si Audi se fura in draci...si mi-a recomandat sa ma duc la o firma pe langa IVECO de pe Lapusneanu care cica inscriptioneaza cu laserul pe oglinda numarul masinii astfel incat cei ce dau comanda de oglinzi nu mai cumpara o oglinda personalizata astfel...ideea e buna intr-un fel...dar personalizarea asta mi se pare un pic kitch...dar sa dau 500 euro la BMW sa mi-o pun iar ai bine dau un milion pe asa ceva....ce pot sa zic...acum o sa caut si eu pe la dezmembrari...daca cineva are de vanzare oglinda drepata de E39 pliabila heliomata si incalzita astept mesaj...
PS:intamplarea asta m-a facut inca o data fericit ca m-am hotarat sa ma mut definitiv din romania si subscriu celor zise de un alt baiat tot aici pe forum care a avut de suferit in acelasi mod :fuck u romania...
acum ca ni se intorc toti ciorditorii expulzati din italia tre sa ne pazim mai bine masinile buzunarele si casele...de aia numa in romania o sa vezi vile cu gard de 3 metri din beton si cu zeci de camere de supraveghere....

quick_5hifter 27-11-07 15:26

Quote:

Originally Posted by Insanity (Post 1158693)
asa... hai sa va zic cum mi-am gasit masina... .......................Fuck u Romania...

Acum vreun an, am vazut o masina ca a ta, dar decapotabila cu soft-top....aceeasi culoare ca a ta, cu prelata taiata vreo 20-30 cm...a umblat cu ea asa cateva saptamani, poate chiar luni....ma durea pe mine de masina aia, d'apoi pe proprietar :???: statea pe langa galeriile soveja.

Ce pot sa-ti zic...tot raul spre bine, ca ai scos siglele pana la urma :D vezi poate-ti scoate Leo zgarieturile la polish...daca se mai poate. Daca nu, mai rabda cu ea pana o poti vopsi integral, ca desi Leo e priceput, nu cred ca o scoate la aceeasi nuanta daca o vopseste pe bucati...

Chestia cu oglinda o patesc aproape saptamanal, si stau la casa....masina mea nefiind cea mai proeminenta de pe toata strada, daca ma intelegeti, deci e clar ca o face cineva intentionat din mers....oglinda e rabatabila in ambele sensuri, intr-o secunda o asez la loc, dar totusi daca-l prind pe respectivul, ii arunc un ghiveci de flori de la et. 2 de uita ce-a facut toata saptamana...

Am gasit si yala fortata la sofer, dar din fericire n-a reusit sa deschida usa....se vede ca e zgariata, merge putin mai greu, dar sigur n-a descuiat-o, am incercat si eu timp de o ora si n-am reusit...nici cu rigla nu merge, ca la Daewoo & sh!t....deci ma pot considera norocos din punctul asta de vedere.

Edit: "norocos" pana cand ii vine cuiva ideea sa-mi sparga geamul :shock: :rolleyes2

ERY 28-11-07 08:45

Eu am gasit Coupeu la birou atins pe stanga spate...aripa+bara...cu ocazia asta ii doresc umplerea frigiderului cu multa carne celui ce a comiso.

LKS 28-11-07 11:00

ne cam ajung blestemele ...cred ca am uitat dar mentionez acum ca le multumesc tuturor fanilor mei din bucuresti din zona calea vitan care au tinut sa-mi lase o amintire pe capota ..cu cheia ..lunga de vreo 20 si ceva de cm.

Va multumesc inca o data ..si ..aveti o lumanare aprinsa la biserica de la mine ! ;) :D

tzunny 28-11-07 17:24

Mi-am gasit masina acum vreo luna zgariata cu "X"-uri pe usile de pe dreapta.. :sad:

quick_5hifter 28-11-07 19:55

Quote:

Originally Posted by tzunny (Post 1220242)
Mi-am gasit masina acum vreo luna zgariata cu "X"-uri pe usile de pe dreapta.. :sad:

Sa fi fost vreun membru de la vreun club auto ? ? :roll:

CT-07-APV 28-11-07 22:40

Poate vroia baiatu stiker si nu a vrut sa dea bai pe inscriere:):)

Urban_Racing 02-12-07 13:32

Acum vreo 1 luna jumate sa zic am vopsit mashina am aduso seara de la vopsit ,dimineatza zgariata cu keia pe capota , acum aproape o luna am vopsit cealalta mashina am gasit aripa fatza stanga zgariata shi cu urme de vopsea alba! m`am tot uitat pe la mashini da nu am gasit albastru pe nici`una din zona!

Most_Wanted 03-12-07 01:17

Quote:

Originally Posted by Urban_Racing (Post 1225959)
Acum vreo 1 luna jumate sa zic am vopsit mashina am aduso seara de la vopsit ,dimineatza zgariata cu keia pe capota , acum aproape o luna am vopsit cealalta mashina am gasit aripa fatza stanga zgariata shi cu urme de vopsea alba! m`am tot uitat pe la mashini da nu am gasit albastru pe nici`una din zona!

ai dusmani !!!!!!!

sonykel 03-12-07 09:54

ery ti-am vazut de multe ori masina parcata pe IG.Duca in apropiere de intersectia cu mamaia , nu stiu cum ai curaj so parchezi acolo :(

ERY 03-12-07 12:41

Nu am de ales..:)

Urban_Racing 03-12-07 14:29

Quote:

Originally Posted by Most_Wanted (Post 1227124)
ai dusmani !!!!!!!

A doua oara nu cred ca a fost din dushmanie a fost din talentu shi indemanarea aluia care mi`a zgariato

CT09BBX 08-12-07 04:06

Haha bun topic. Eu ce sa mai zic? ca la mine "omul" cu cheia nu s-a oprit de la far pana la stop pe toata partea dreapta. Iesise spritzkitul ca si creta pe vopsea. Dusmani yok ca doar m-am mutat... Doar luasem si masina. Ai dreaq saracii... Si cand spun asta nu ma refer la bani. Stiti voi la ce...

ct-13-SHP 13-12-07 21:31

cu toti avem dusmani...eu mi-am gasit-o dimineata in parcare cu emblemele de pe jante rupte...dar...nu a vrut sa le fure ca banuiesc ca le lua cu el....le-a lasat jos langa roata.....aa...si inca vre-o 10 stergatoare lipsa...azi le puneam...a doua zii ...puneam altele...
m-am jurat ca daca vad pe careva ca se apropie noaptea si face vre-un gest ceva....il impusc pe loc...vb lu ERy....sa va umplu frigiderele ca doar urmeaza craciunu....

aikman 13-12-07 23:02

Quote:

Originally Posted by ct-13-SHP (Post 1245328)
cu toti avem dusmani...eu mi-am gasit-o dimineata in parcare cu emblemele de pe jante rupte...dar...nu a vrut sa le fure ca banuiesc ca le lua cu el....le-a lasat jos langa roata.....aa...si inca vre-o 10 stergatoare lipsa...azi le puneam...a doua zii ...puneam altele...
m-am jurat ca daca vad pe careva ca se apropie noaptea si face vre-un gest ceva....il impusc pe loc...vb lu ERy....sa va umplu frigiderele ca doar urmeaza craciunu....

eu am mashina mereu murdara ... dar azi dimineta am gasito curata .. o sa ii pun pe copii aia sa stea mai mult pe :) cam oftopic dar eu asa ma gasito

k4r4 14-12-07 11:49

ii multumesc ratatului care n-a gasit alt loc unde sa se fereasca de un caine decat pe capota mea.

Urban_Racing 14-12-07 11:51

Ar trebui sa facem o brigada sa umblam prin parcari pe care il prindem sa ii rupem capu :)))))))

Cosmin255 19-01-08 15:24

Am gasit masina dimineata bardaf...mi-a cazut cerul pe cap ... toata partea stanga zgariata si aripa spate infundata pana la jumatate...bara si tripla zgariate...un camion ... ceva mare...timp pierdut pe la politie astazi ... si sapt viitoare probabil alta distractie si pe la asigurari

Psycho 20-01-08 10:27

daca au bulan sa ti-o fara saptamana asta ca am inteles ca sunt serviceurile full pana in februarie

YZF-PWR 20-01-08 23:50

Io nush cum vo gasiti voi in general , io in principiu ma bucur macar k o gasesc :))) indiferent cum

Cosmin255 21-01-08 19:11

tare =)))) daca ma trezeam fara ea poate era mai bine :)....

CT-07-APV 22-01-08 00:34

Zi unde stai ca si asa imi place modelul acela de audi:):)

Cosmin255 22-01-08 16:40

Aiurea , tocmai pe 17 m-au programat la Cardinal , dar am o problema cam grava , imi cer scuze de Offtopic dar poate vede cineva "imi scrie in bord Left/Right Headlight Dipped "si nu-mi arde faza scurta , are cineva vreo idee? nu e de la bec, si am inteles ca nici de la siguranta

xndoe 22-01-08 21:31

Salut.

Iata ce am patit acum o seara: am parcat in fata unui bloc pe locul unuia. Dupa 2 ore imi gasesc aripa fata dreapta infundata, usa pe dreapta nu se mai deschide si un bilet de genul...data viitoare ti-o gasesti tractata....

Am mers la politie si am dat declaratie cum ca posesorul locului de parcare mi-a provocat pagubele ( desigur nu am nici o dovada in afara de bilet).

Credeti ca are rost sa merg mai departe cu declaratiile la politie sa-l fac pe ala sa-mi plateasca daunele?

quick_5hifter 22-01-08 22:20

Quote:

Originally Posted by xndoe (Post 1308204)
Salut.

Iata ce am patit acum o seara: am parcat in fata unui bloc pe locul unuia. Dupa 2 ore imi gasesc aripa fata dreapta infundata, usa pe dreapta nu se mai deschide si un bilet de genul...data viitoare ti-o gasesti tractata....

Am mers la politie si am dat declaratie cum ca posesorul locului de parcare mi-a provocat pagubele ( desigur nu am nici o dovada in afara de bilet).

Credeti ca are rost sa merg mai departe cu declaratiile la politie sa-l fac pe ala sa-mi plateasca daunele?

Salut.

DA, e indicat sa mergi mai departe pentru ca nimeni nu are dreptul sa faca asa ceva doar pentru simplul fapt ca are nervi in momentul ala.
In primul rand, daca locul de parcare era al LUI din toate punctele de vedere, adica si legal (cu acte/autorizatie/rezervare, nu stiu cum se cheama), atunci avea obligatia sa ridice "piedica", in caz contrar se considera ca-si da acordul ca altii sa poata parca in locul lui. Deci tu nu esti vinovat cu nimic. Iar daca nu avea nici macar acte pe locul de parcare, din pacate iti va fi mai greu sa-l identifici pe autor (daca nu cumva stii deja cine e).

Nu cred ca poti rezolva problema cu ajutorul Politiei Rutiere...va trebui sa formulezi o plangere pentru "distrugere" si sa o depui la sectia de Politie in circumscriptia careia isi are domiciliul vinovatul, iar daca nu stii cine e vinovatul, poti face plangerea la sectia arondata domiciliului tau. Oricum, avand in vedere ca persoana respectiva ridica pretentii asupra unui loc de parcare, presupun ca acolo locuieste, deci stii unde sa mergi ;)

Plangerea nu o vei putea retrage ulterior, nici nu te vei putea impaca cu vinovatul, insa poti sa incerci o conciliere prealabila cu el, ca sa nu mai faci plangere...ti-ar fi utila si tie (ar dura mai putin), si lui (scapa de dosar penal si...cu mai putini bani). Daca veti cadea de acord, iti ramane doar sa declari ca asa ai gasit masina in parcare (inventezi si tu o alta parcare din oras, dar sa fie in circumscriptia sectiei de Politie respective).

Pastreaza biletelul pana cand se rezolva totul, s-ar putea sa-l poata identifica instanta sau organul de U.P. numai pe baza verificarii de scripte ;)

Multa bafta! Si fereste-te de conflicte directe cu el, din moment ce a avut curaj sa-ti mutileze masina in public, nu-i va fi rusine nici sa sara la bataie! Si chiar daca l-ai putea bate, nu te ajuta la nimic, eventual poti ajunge sa suporti TU consecintele legii mai rau decat el!

Psycho 23-01-08 09:07

daca nu stii cine era .. o idee e sa te duci in 2 - 3 seri si sa vezi cine parcheaza masina in locul in care erai parcat tu

xndoe 23-01-08 12:28

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1308326)
Salut.

DA, e indicat sa mergi mai departe pentru ca nimeni nu are dreptul sa faca asa ceva doar pentru simplul fapt ca are nervi in momentul ala.
In primul rand, daca locul de parcare era al LUI din toate punctele de vedere, adica si legal (cu acte/autorizatie/rezervare, nu stiu cum se cheama), atunci avea obligatia sa ridice "piedica", in caz contrar se considera ca-si da acordul ca altii sa poata parca in locul lui. Deci tu nu esti vinovat cu nimic. Iar daca nu avea nici macar acte pe locul de parcare, din pacate iti va fi mai greu sa-l identifici pe autor (daca nu cumva stii deja cine e).

Nu cred ca poti rezolva problema cu ajutorul Politiei Rutiere...va trebui sa formulezi o plangere pentru "distrugere" si sa o depui la sectia de Politie in circumscriptia careia isi are domiciliul vinovatul, iar daca nu stii cine e vinovatul, poti face plangerea la sectia arondata domiciliului tau. Oricum, avand in vedere ca persoana respectiva ridica pretentii asupra unui loc de parcare, presupun ca acolo locuieste, deci stii unde sa mergi ;)

Plangerea nu o vei putea retrage ulterior, nici nu te vei putea impaca cu vinovatul, insa poti sa incerci o conciliere prealabila cu el, ca sa nu mai faci plangere...ti-ar fi utila si tie (ar dura mai putin), si lui (scapa de dosar penal si...cu mai putini bani). Daca veti cadea de acord, iti ramane doar sa declari ca asa ai gasit masina in parcare (inventezi si tu o alta parcare din oras, dar sa fie in circumscriptia sectiei de Politie respective).

Pastreaza biletelul pana cand se rezolva totul, s-ar putea sa-l poata identifica instanta sau organul de U.P. numai pe baza verificarii de scripte ;)

Multa bafta! Si fereste-te de conflicte directe cu el, din moment ce a avut curaj sa-ti mutileze masina in public, nu-i va fi rusine nici sa sara la bataie! Si chiar daca l-ai putea bate, nu te ajuta la nimic, eventual poti ajunge sa suporti TU consecintele legii mai rau decat el!

Stiu cine e, e o tipa din bloc.
Am vazut-o inainte sa plec cand a iesit la balcon si mi-a strigat sa mut masina de pe locul ei.

Problema mare e ca nu am nici o dovada ca EA mi-ar fi facut ceva la masina.
E doar o banuiala pe baza biletului in care scrie ca data viitoare imi voi gasi masina tractata.

Intre timp tipa a facut si ea declaratie la politie in care sustine ca nu i-a facut nimic masinii. In plus, in declaratia ei scrie ca un echipaj de politie a incercat sa o ajute in sensul ca m-au cautat prin statie pt a lua legatura cu mine sa vin sa-mi mut masina. De asemenea, politistii i-au dat un numar de telefon de la tractari ( probabil de aici si biletul ).

Crezi ca am vreo sansa sa merg mai departe tinand cont de faptul ca in afara de bilet si de faptul ca a iesit la balcon si a tipat la mine sa-mi mut masina nu am alte dovezi care sa o incrimineze? Daca tipa aduce un martor ( poate chiar pe politisti) care sa sustina ca nu mi-a atins masina?

Ce se intampla mai departe la politie, i se deschide tipei dosar penal, cum se finalizeaza totusi cazul...in instanta?

Multumesc.

quick_5hifter 23-01-08 12:41

Quote:

Originally Posted by xndoe (Post 1309073)
Stiu cine e, e o tipa din bloc.
Am vazut-o inainte sa plec cand a iesit la balcon si mi-a strigat sa mut masina de pe locul ei.

Problema mare e ca nu am nici o dovada ca EA mi-ar fi facut ceva la masina.
E doar o banuiala pe baza biletului in care scrie ca data viitoare imi voi gasi masina tractata.

Intre timp tipa a facut si ea declaratie la politie in care sustine ca nu i-a facut nimic masinii. In plus, in declaratia ei scrie ca un echipaj de politie a incercat sa o ajute in sensul ca m-au cautat prin statie pt a lua legatura cu mine sa vin sa-mi mut masina. De asemenea, politistii i-au dat un numar de telefon de la tractari ( probabil de aici si biletul ).

Crezi ca am vreo sansa sa merg mai departe tinand cont de faptul ca in afara de bilet si de faptul ca a iesit la balcon si a tipat la mine sa-mi mut masina nu am alte dovezi care sa o incrimineze? Daca tipa aduce un martor ( poate chiar pe politisti) care sa sustina ca nu mi-a atins masina?

Ce se intampla mai departe la politie, i se deschide tipei dosar penal, cum se finalizeaza totusi cazul...in instanta?

Multumesc.

Faptele negative nu se probeaza....nu exista notiunea de a dovedi ca un lucru NU S-A INTAMPLAT. In schimb tu poti dovedi cine e autorul, iar dovada e la tine in mana ;) fa-ti o copie xerox dupa bilet, pune originalul bine, iar in caz de nevoie (daca faci plangere) adu la politie si copia dupa bilet, ca sa faca o comparatie intre scrisul din bilet si scrisul ei.
Tu n-ai aratat inca biletelul la Politie?
Mare atentie, nu le arata originalul! S-ar putea sa "aiba nevoie de el la dosar" si nu-l mai vezi! Originalul il predai doar pe baza de proces verbal, dar nu la orice tablagiu, ci atunci cand vei da declaratie la sectie, daca va fi cazul.
Intereseaza-te cu cine umbla tipa aia, sot, amant, frate....poate nu a venit ea sa-ti loveasca masina, ci a trimis pe altcineva.
Intreaba si vecinii de la parter/et. I, s-ar putea sa fi vazut ceva...
In instanta se va ajunge daca faci plangere pentru distrugere....si daca va fi identificat autorul. Altfel ramane un simplu A/N la sectie...dar e imposibil sa nu dovedesti cine a fost :rolleyes2 vorba lui Psycho, afli cine parcheaza acolo si cine "i-o parcheaza" don'soarei respective.
Ai uitat sa ne spui daca locul de parcare era revendicat pe o baza legala.

sp!der 23-01-08 12:42

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1308326)
Salut.

1. E legal sa-ti montezi "piedica" ?
Ne poti da un link unde specifica asta in legislatie?

2. "Plangerea nu o vei putea retrage ulterior, nici nu te vei putea impaca cu vinovatul, insa poti sa incerci o conciliere prealabila cu el, ca sa nu mai faci plangere...ti-ar fi utila si tie (ar dura mai putin), si lui (scapa de dosar penal si...cu mai putini bani)."

In ce conditii se deschide dosar penal? Cine hotarasete asta? Daca sa zicem mi-am lovit masina la am boala pe unu pot merge la politie sa declar ca ala mi-a lovit masina. Mai spun ca m-a amenintat si alte chestii si-l fericesc cu un dosar penal. Chiar se poate face asta? Ce risc eu la faza asta?

3."Daca veti cadea de acord, iti ramane doar sa declari ca asa ai gasit masina in parcare (inventezi si tu o alta parcare din oras, dar sa fie in circumscriptia sectiei de Politie respective)."

Asta nu inseamna fals in declaratii si posibile probleme cu politia?

xndoe 23-01-08 12:53

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1309092)
Faptele negative nu se probeaza....nu exista notiunea de a dovedi ca un lucru NU S-A INTAMPLAT. In schimb tu poti dovedi cine e autorul, iar dovada e la tine in mana ;) fa-ti o copie xerox dupa bilet, pune originalul bine, iar in caz de nevoie (daca faci plangere) adu la politie si copia dupa bilet, ca sa faca o comparatie intre scrisul din bilet si scrisul ei.
Tu n-ai aratat inca biletelul la Politie?
Mare atentie, nu le arata originalul! S-ar putea sa "aiba nevoie de el la dosar" si nu-l mai vezi! Originalul il predai doar pe baza de proces verbal, dar nu la orice tablagiu, ci atunci cand vei da declaratie la sectie, daca va fi cazul.
Intereseaza-te cu cine umbla tipa aia, sot, amant, frate....poate nu a venit ea sa-ti loveasca masina, ci a trimis pe altcineva.
Intreaba si vecinii de la parter/et. I, s-ar putea sa fi vazut ceva...
In instanta se va ajunge daca faci plangere pentru distrugere....si daca va fi identificat autorul. Altfel ramane un simplu A/N la sectie...dar e imposibil sa nu dovedesti cine a fost :rolleyes2 vorba lui Psycho, afli cine parcheaza acolo si cine "i-o parcheaza" don'soarei respective.
Ai uitat sa ne spui daca locul de parcare era revendicat pe o baza legala.

Da, are autorizatie pe locul de parcare ( confor declaratiei ei+ copiei xerox atasata la dosar) insa am declarat ca nu am vazut atunci cand am parcat ca locul era "inscriptionat".

Desigur ca la politie am atasat copie xerox dupa bilet. E calar ca ea la scris, asta e recunoscut in declaratie.

Acum ma gandesc la alta ipoteza: daca asa cum spui tu, a pus pe cineva sa-mi loveasca masina. Ea se disculpa astfel? Si cum se identifica faptasul in cazul asta?

quick_5hifter 23-01-08 13:06

Quote:

Originally Posted by sp!der (Post 1309093)
1. E legal sa-ti montezi "piedica" ?
Ne poti da un link unde specifica asta in legislatie?

2. "Plangerea nu o vei putea retrage ulterior, nici nu te vei putea impaca cu vinovatul, insa poti sa incerci o conciliere prealabila cu el, ca sa nu mai faci plangere...ti-ar fi utila si tie (ar dura mai putin), si lui (scapa de dosar penal si...cu mai putini bani)."

In ce conditii se deschide dosar penal? Cine hotarasete asta? Daca sa zicem mi-am lovit masina la am boala pe unu pot merge la politie sa declar ca ala mi-a lovit masina. Mai spun ca m-a amenintat si alte chestii si-l fericesc cu un dosar penal. Chiar se poate face asta? Ce risc eu la faza asta?

3."Daca veti cadea de acord, iti ramane doar sa declari ca asa ai gasit masina in parcare (inventezi si tu o alta parcare din oras, dar sa fie in circumscriptia sectiei de Politie respective)."

Asta nu inseamna fals in declaratii si posibile probleme cu politia?

1. E legal sa-ti montezi "piedica", nu o montezi tu personal ci Primaria sectorului tau (sau Consiliul Local, nu stiu sigur), dupa ce platesti in prealabil o suma ca sa-ti rezervi locul de parcare. Stiu ca se plateste anual, dar nu stiu cum si in ce conditii.

2.Sunt unele infractiuni pentru care iti poti retrage plangerea (care se cheama plangere prealabila in aceste cazuri), de exemplu furt intre rude apropiate, abuz de incredere, lovire etc. Insa in cele mai multe cazuri, dosarul penal se creeaza pe baza unei plangeri care are rol de sesizare, de aducere la cunostinta organelor de politie despre o fapta penala...in cazul distrugerii, plangerea nu o mai poti retrage, odata depusa.
Dosarul penal nu inseamna plangerea ta + pagube = condamnare. Dosarul penal ia nastere odata cu plangerea ta, insa presupune niste cercetari, in prima faza la Politie, apoi la Parchet si in final, daca procurorul hotaraste, dupa caz, trimite dosarul la judecatorie...sau nu. Poti sa faci plangere impotriva oricui, insa daca nu exista suficiente probe sa sustina plangerea ta, nu va fi gasit vinovat.
In schimb, daca exista probe ca tu ai mintit cu rea-credinta, vei fi cercetat pentru denuntare calomnioasa.

3.Da, asta inseamna fals in declaratii, insa eu am sugerat asta in ideea ca nu mai face plangere penala, ci doar o sesizare la politie ca si-a gasit masina vandalizata, in vederea obtinerii autorizatiei de reparatie. Nu va cerceta nimeni nimic, se creeaza un dosar si se solutioneaza in 2-3 saptamani cu A/N, poate in cel mai bun caz vor veni sa intrebe 2-3 vecini care in mod sigur nu vor sti nimic. La final, va obtine autorizatia respectiva.
Nu e neaparat nevoie sa aleaga o alta parcare, insa daca se impaca cu don'soara de care spunea, si daca la politie declara exact parcarea unde s-a intamplat, in mod sigur politistii vor ajunge la ea, ca probabil acum deja stiu si vecinii, au auzit unul de la altul etc. si atunci degeaba s-au impacat, ca oricum ii va face rau cu sesizarea.
Acum nu mai e cazul, deja politia a fost sesizata cu altceva. Nu mai poate sa aleaga o alta parcare.

quick_5hifter 23-01-08 13:13

Quote:

Originally Posted by xndoe (Post 1309105)
Da, are autorizatie pe locul de parcare ( confor declaratiei ei+ copiei xerox atasata la dosar) insa am declarat ca nu am vazut atunci cand am parcat ca locul era "inscriptionat".

Desigur ca la politie am atasat copie xerox dupa bilet. E calar ca ea la scris, asta e recunoscut in declaratie.

Acum ma gandesc la alta ipoteza: daca asa cum spui tu, a pus pe cineva sa-mi loveasca masina. Ea se disculpa astfel? Si cum se identifica faptasul in cazul asta?

Se disculpa ea, dar tot ea va trebui sa dea cu subsemnatu', si nu cred ca va "da in gat" pe cel care a facut asta pentru ea.
Sunt multe ipoteze, ea ar putea fi cercetata pentru instigare etc.
Daca ea a scris biletul, e clar, are legaturi cu loviturile de pe masina ta. Fa plangerea aia pentru distrugere si lasa-i pe politisti sa rezolve. Va recunoaste intr-un final, mai ales ca e femeie.
Cat despre piedica, daca nu era ridicata cand parcarea era goala, inseamna ca si-a dat acordul ca altcineva poate parca acolo.
Nu te mai chinui sa te scuzi tu ca "n-ai vazut", "nu stiai" de parcare ca e rezervata...tu n-ai savarsit nici macar o fapta de natura contraventionala, ea a savarsit o fapta penala, nu vezi ca incearca sa-ti inchida gura? Politistii nu au nevoie de un dosar in plus, de-asta incearca sa te "fenteze", insa chiar daca i-ai ocupat locul de parcare cu rea-vointa, ea avea la dispozitie alta varianta, sa sune la Primarie, nu sa-ti distruga masina!

xndoe 23-01-08 13:41

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1309130)
Dosarul penal nu inseamna plangerea ta + pagube = condamnare. Dosarul penal ia nastere odata cu plangerea ta, insa presupune niste cercetari, in prima faza la Politie, apoi la Parchet si in final, daca procurorul hotaraste, dupa caz, trimite dosarul la judecatorie...sau nu. Poti sa faci plangere impotriva oricui, insa daca nu exista suficiente probe sa sustina plangerea ta, nu va fi gasit vinovat.
In schimb, daca exista probe ca tu ai mintit cu rea-credinta, vei fi cercetat pentru denuntare calomnioasa.

Tocmai asta e marea mea dilema: faptul ca nu am destule probe si nici timp sa pierd cu drumuri la politie. Eu am facut plangerea la politie si acum o sa astept sa vad ce se va intampla ( decizia procurorului). Mai mult de atat nu stiu ce sa fac.

Acum ce spui tu legat de faptul ca pot fi cercetat pentru denuntare calomnioasa ma cam sperie pt ca ma gandesc la urmatorul aspect: ea poate pune pe un vecin sa dea declaratie mincinoasa la politie ca asa era masina cand am parcat-o sau mai stiu eu...ca mi-a lovit-o cineva din greseala, nu stiu ma gandesc la orcie situatia s-ar gandi ea sa declare ( prin intermediul unui martor) pt a se disculpa. In cazul asta se cerceteaza doar declaratia martorului si a mea ...iar ea se disculpa?

Adica ma gandesc ca e mai usor pt ea sa plateasca pe cineva sa dea o astfel de declaratie decat sa continue in instanta.

Daniel_Toa 23-01-08 14:37

In urma cu cateva zile am gasit usa de la sofer deschisa ( nu imi lipseste nimic din ea pt ca nu avea ce sa ia ) ... masina nu a fost miscata dupa acel loc timp de 1 saptamana , e parcata in spate blocului chiar sub balconul meu (stau la etajul 1 ) langa masina mea mai e o Dacie la un nepot de al lu tata , de a lui nu sa atins dar de a mea da ... ma gandesc ca au vazut o pe loc 1 saptamna fara sa se miste , ma face sa ma gandesc serios pentru ca saptamana viitoare vreau sa investesc ceva bani in masina, nu mai au loc in buzunar si ii bag in masina , daca ii pun ceva sunet, un tuning exterior etc risc sa raman fara ele, cred ca voi cumpara si o alarma care sa aibe si o inchidere centralizata si sa o montez pe masina ... crede ti ca este solutia corect ? ( montarea alarmei ) .

quick_5hifter 23-01-08 17:09

:peace:
Quote:

Originally Posted by xndoe (Post 1309186)
Tocmai asta e marea mea dilema: faptul ca nu am destule probe si nici timp sa pierd cu drumuri la politie. Eu am facut plangerea la politie si acum o sa astept sa vad ce se va intampla ( decizia procurorului). Mai mult de atat nu stiu ce sa fac.

Acum ce spui tu legat de faptul ca pot fi cercetat pentru denuntare calomnioasa ma cam sperie pt ca ma gandesc la urmatorul aspect: ea poate pune pe un vecin sa dea declaratie mincinoasa la politie ca asa era masina cand am parcat-o sau mai stiu eu...ca mi-a lovit-o cineva din greseala, nu stiu ma gandesc la orcie situatia s-ar gandi ea sa declare ( prin intermediul unui martor) pt a se disculpa. In cazul asta se cerceteaza doar declaratia martorului si a mea ...iar ea se disculpa?

Adica ma gandesc ca e mai usor pt ea sa plateasca pe cineva sa dea o astfel de declaratie decat sa continue in instanta.

Crezi ca risca oricine sa depuna o marturie mincinoasa? Eu zic ca nu...si mai zic ca politistii nu sunt atat de idioti cat sa presupuna ca tu ti-ai distrus singur masina ca sa-i faci rau unei necunoscute. Deci cercetarile vor fi totusi obiective, daca tot s-a demarat cu dosarul.
Ai uitat sa spui pentru ce ai facut plangerea, ce obiect are.
Pentru orice eventualitate, vorbeste cu un prieten sau chiar doi, care sa declare ca masina ta era intacta cand ai parcat-o acolo. Asta nu mai e marturie mincinoasa, pentru ca de fapt asta e adevarul (chiar daca ei nu au vazut de fapt)...
Biletul ala, continutul lui si faptul ca ea a recunoscut ca ea l-a scris....ala ar trebui sa rezolve toata situatia ;) ("data viitoare ti-o gasesti tractata" - eu as presupune ca ar mai fi vrut sa completeze cu: "...dar de data asta ma multumesc sa-ti stric masina", si la fel ar trebui sa sune si in mintea politistilor+procurorului).
PS: probele nu trebuie sa le obtii tu, ele vor rezulta din cercetarile organelor de U.P., insa chestia cu cei 2 prieteni e utila in caz de confruntare de martori, eventual in instanta. Iar probele de care ai spus pana acum, adica biletul si faptul ca ai parcat pe locul altuia, sunt suficiente, zic eu. Apeleaza la un avocat, el va sti cum sa puna problema la politie.

Urban_Racing 23-01-08 17:35

Daca nu rezolvi cu militzia ar mai exista o solutzie! "oki pt dinte" intr`o seara o dacie alba fara numere 2 baietzi ....bata de baseball shi ....... problema rezolvata :D

xndoe 23-01-08 22:49

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1309593)
:peace:

Crezi ca risca oricine sa depuna o marturie mincinoasa? Eu zic ca nu...si mai zic ca politistii nu sunt atat de idioti cat sa presupuna ca tu ti-ai distrus singur masina ca sa-i faci rau unei necunoscute. Deci cercetarile vor fi totusi obiective, daca tot s-a demarat cu dosarul.
Ai uitat sa spui pentru ce ai facut plangerea, ce obiect are.
Pentru orice eventualitate, vorbeste cu un prieten sau chiar doi, care sa declare ca masina ta era intacta cand ai parcat-o acolo. Asta nu mai e marturie mincinoasa, pentru ca de fapt asta e adevarul (chiar daca ei nu au vazut de fapt)...
Biletul ala, continutul lui si faptul ca ea a recunoscut ca ea l-a scris....ala ar trebui sa rezolve toata situatia ;) ("data viitoare ti-o gasesti tractata" - eu as presupune ca ar mai fi vrut sa completeze cu: "...dar de data asta ma multumesc sa-ti stric masina", si la fel ar trebui sa sune si in mintea politistilor+procurorului).
PS: probele nu trebuie sa le obtii tu, ele vor rezulta din cercetarile organelor de U.P., insa chestia cu cei 2 prieteni e utila in caz de confruntare de martori, eventual in instanta. Iar probele de care ai spus pana acum, adica biletul si faptul ca ai parcat pe locul altuia, sunt suficiente, zic eu. Apeleaza la un avocat, el va sti cum sa puna problema la politie.

Iata ce mi-a scris un amic:

"
Infundata in ce modalitate? Adica pare sa fie lovita de alta masina sau este urma de bata, talpa etc.? Ala cu locul de parcare are masina lovita? Ca daca masina lui n-are nimic, n-ai ce sa-i faci pe latura civila. Nici pe latura penala nu mergi mult, distrugerea intra la penal dar n-ai dovezi daca masina aluia e intreaga. Chiar daca ceri expertiza grafologica, un bilet cu "data viitoare o gasesti remorcata" nu-l incrimineaza. El o sa vina sa declare "da, dom'le, eu am scris biletul. Am vazut ca aripa lui e lovita, erau cioburi pe jos, am crezut ca tocmai l-a pocnit cineva si m-am gandit ca a primit ce merita. I-am scris si eu un bilet ca data viitoare o gaseste tractata, da' nu eu i-am lovit-o, era deja lovita cand m-am uitat eu. Nu stiu cine i-a lovit-o, uitati... masina mea e intreaga". Si cu asta basta, te-ai impotmolit. Razbunarea nu-si are rostul zic eu (daca el a fost totusi vinovatul) , intr-adevar, nu trebuia sa-ti distruga masina da' pana la urma erai pe locul lui. Repet, NU mi se pare corect si normal sa se descarce pe masina ta, dar acum ce sa faci, sa i-o indoi si tu pe-a lui? Sa-l astepti si sa-i dai o mama de bataie (cea mai recomandata dintre variantele de razbunare)? Faci cum crezi pana la urma, dar trebuie sa te gandesti ca e un taran, sa-l tratezi ca atare si sa nu te cobori la nivelul lui.
"

E adevarat ce spune el legat de:

distrugerea intra la penal dar n-ai dovezi daca masina aluia e intreaga.

Repet, masina are aripa dreapta lovita un pic, nu sunt urme de bata sau bocanc iar usa fata dreapta nu se mai deschide din cauza asta.

All times are GMT +2. The time now is 00:31.

- Copyright 2026 4Tuning