![]() |
Re: kingpin mobil
no offence dar se umple forumul cu discutii inutile..
azi eu am fost cu masina ..m-am dat cu ea.. ramai socat cand vezi cuplul ala pe masina asta de la asa turatii mici.. in 7-8 oct sunt legale la baia mare.. haideti acolo si il vedeti si acolo fotocelula nu mai "minte".. ca si dyno... REPET nu vreau sa atac pe nimeni asteptati si apoi vedeti rezultatele ..sincer pe mine m-a impresionat rau de tot. numai bine |
Inainte sa criticati, sa veniti cu sfaturi mai bine cititi tot threadul si apoi mai vorbiti !!!!! Aata se intampla daca citesti ultima pagina, nu prea ai cum sa-ti dai seama daca s-au inlocuit anumite piese sau nu !!! Daca nu stiti sigur mai bine nu vorbiti aiurea numa ca sa va creasca nivelul (stage-ul) pe forum ca inafara de aia nu creste si altceva...
@Ufo: chiar sunt curios si eu cum o sa mearga masina pe 402m 8) |
@StreetStyle22: Mercedes-Benz scotea din 1998cmc cu compresor 192 de cai stock (SLK/CLK200 Kompressor din '96 si pana in 2000)
163 de cai scoate cu usurinta si din 1796 de cmc cum e pe clk200kompressor modelul actual. mai pune si un cip tuning si o evacuare si un filtru sport si ajungi si cu asta la 200 de cai (dupa ce s-a calculat lucrul mecanic bla bla) Si care a zis ca "compresorul e o sursa de supraalimentare de kko"? Daca ai avea o masina cu compresor si una cu turbo pe aceeasi varianta de motorizare pe care ai alege-o (in varianta stock!!!) pentru a o duce la curse? Pe cea care are turbo lag sau pe aia fara? (sa se noteze ca poti obtine aceeasi putere si din compresor si din turbo;turbo mai mare sau fulie mai mica) ma rog. eu personal sunt multumit de 1.8 compresor (comparativ cu un 1.8T) |
Salut .. bafta cu masina ..
Am auzit ca ti-ai testat masina cu un nou soft .. daca da .. cum a iesit ? |
Super initiativa, un proiect interesant si unic pe la noi. Tuning in adevaratul sens.
in legatura cu disputa cu motoarele: puterea din talon este o putere nominala, si este cea mai mica putere(sau sub) dezvoltata de un motor dintr-o serie de motoare iesite din fabrica. Deci rezista la puteri mai mari decat cele din talon. mult succes in continuare cu bestia:D |
Inca astept cu interes modificarea din 1.4 8v in 1.8, ca de altfel si toti posesorii de Supernova si Logan 1.4 MPI ( presimt ca pretul acestor viitoare supercar-uri va creste exponential)
|
Quote:
salutari... felicitari pentru munca depusa, trage bine masina Golful 2 are motor de "1,6" nu 1,4 sa inteleg ca nu este voie cu compresie 17?? toti bagam bani in masini, fiecare cat poate numai bine. |
Quote:
1. Şi turbosuflanta şi compresorul mecanic consumă energie. Că doar nu o să îţi facă lucru mecanic pe ochi frumoşi. Diferenţa e că ai un ambreiaj controlat electric (ca la compresor de AC) ca să cuplezi/decuplezi compresorul de la curea în loc de un wastegate şi turaţia şi presiunea de supraalimentare nu pot fi controlate la fel de fin, elegant şi cu grad mare de independenţă de turaţia motorului sau în funcţie de sarcină. Şi mai sunt şi alte diferenţe, în materie de presiune de boost, eficienţă, etc. Dar alea-s deja peste nasul nostru. 2. "Da, motoarele vechi sunt concepute sa reziste la puteri mai mari." Mai degrabă cuplu mai mare. Cuplu şi turaţie mai mare. Cuplu mai mare => "chinuri" mai mari pt. motor. Turaţie mai mare => forţe de inerţie mai mari. "Chinuri" pt. supape, arcuri supape, ax piston, etc. Poţi să creşti puterea fără să împingi motorul în cuplu maxim sau turaţie maximă. Motorul nu va simţi nimic. Dar de ce ai renunţa la creşterea de cuplu pe care ţi-o oferă inducţia forţată peste cuplu maxim stock? 3. Gândeşte-te că e mult mai ieftin să refoloseşti piese şi repere între modele şi motoare şi chiar între diversele mărci ale unui concern (VW, PSA, etc.). Ce crezi tu că e mare economie de material e un fleac în comparaţie cu ce se economiseşte folosind acelaşi ambielaj, bloc sau alte piese între 2 sau mai multe motoare. Iar ideea că sunt diferenţe mari de aliaje între 1.6 16v şi 1.6 8v sau alte motoare mi se pare cam aiurea. 4. Adesea (în general) factorul limitant al puterii / curbei de cuplu a motoarelor nu este rezistenţa materialelor, a pieselor. Ci eficienţa volumetrică. Mai ales la motoare aspirate. Deci poţi creşte curba de cuplu şi puterea motorului suficient fără să ajungi să fii limitat de rezistenţa motorului. Nu faci decât să îi oferi aceeaşi eficienţă volumetrică (rata de umplere a cilindrilor) la 3000~6000 de ture cât are la 1500, de exemplu. Ceea ce Honda face frumos şi elegant cu VTEC pe motoare aspirate se poate face şi prin metoda brută, cu inducţie forţată. 5. Sunt motoare şi motoare. Sunt motoare care stock se pretează fără probleme la creşteri considerabile de cuplu şi chiar plajă de turaţii. Se văd multe confuzii şi cu rapoartele de demultiplicare. E la mintea cocoşului că transmisia de diesel are trepte mai lungi - în special cele înalte - (raport de demultiplicare mai mic) ceea ce va permite o viteză maximă mai mare, fiindcă viteza maximă nu mai este limitată de puterea maximă a motorului acum, ci de turaţia maximă a motorului. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Out. |
Na in sfarsit oameni care scriu lucruri de calitate si vin cu explicatii si lamuriri 8)
|
convestie 1.4 in motor 1.8
Ceea ce urmeaza sa scriu este explicatia data de Emmy din targu mures, masina lui are la ora actuala in jur de 15000 km cu aceasta conversie . ATENTIE ESTE PENTRU DACIA LOGAN 1.4MPI
SE INLOCUIESTE VIBROCHENUL CU UNUL DE 1,6 16V ,diferenta intre 1,4 mpi k7j si 1,6-16v k4m 760(motor cu decalor care l-am folosit eu)este de alezaj cursa ,cuzinetii sunt identici,dupa care am folosit biele de super nova care sunt mai scurte cu 4mm ca sa nu-mi iasa pistonul prin chiuloasa dupa care alegi ce vrei sa faci mai departe ; -motor decomprimat folosesti pistoane 1,6 mpi (mai scurte ) compresie 7,5 cum am eu in asteptarea compresorului -motor compresie normala 9,5-10 folosesti pistoane 1,4 mpi in ambele cazuri se potrivesc si bolturile au acelasi dimensiuni -motor compresie mare 12 se folosesc biele si pistoane logan 1,4 mpi dar ATENTIE trebuie folosit distantier de 3mm intre chiuloasa si bloc si doua garnituri originale chiulosa. |
Re: convestie 1.4 in motor 1.8
Quote:
|
Eu nu-s mecanic ca sa va zic alte detalii dar omu din cate stiu eu cu asta se ocupa si el asta are pe masina mai mult trebuie sa "sapati" voi. Eu cu ce am putut v-am informat :)
|
Emmy din Targu Mures e-n lumea lui...
1.4 si 1.6 au acelasi alezaj. Difera, evident, cursa. In conditiile astea, cilindreea e data de amplitudinea miscarii pistoanelor de la PMI la PME, chestie determinata de arborele de 1.6. Poa' sa puna si biele de Subaru, va avea cilindree de FIX 1.6. Quote:
|
Aici Muttley are dreptate şi alţii vorbesc prostii. Cilindreea nu are treabă cu volumul rămas în cilindru deasupra pistonului la punctul mort superior. Volumul acela determină raportul de compresie. Cu cât e mai mic cu atât raportul de compresie este mai mare.
Cilindreea e o funcţie a numărului de cilindrii, cursa pistonului şi diametrul cilindrului. Diametru cilindru x cursă piston x număr de cilindri. Încă o chestie. Turbina unei turbosuflante creează contrapresiune pe evacuare, stânjenind evacuarea, care ia un pic din cuplul produs de cilindrul care se află în timpul de combustie în timp ce acest cilindru îşi face evacuarea, şi aşa mai departe. La turbosuflante mai sunt şi alte lucruri de luat în vedere. Durata în grade arbore cât supapele de evacuare şi cele de admisie sunt ambele deschise şi presiunea în galeria de admisie şi cea de evacuare, temperatura gazelor evacuate, etc. Ce prostii vorbesc Muttley? |
Quote:
|
N-ar fi rău să aduceţi contraargumente concrete în loc să vă faceţi superior-zemflemitor proşti unii pe alţii. Ar fi mai simplu, mai lămuritor pentru cei ca mine care nu stăpânesc atât de bine fenomenul încât să intuiască fără cuvinte unde-i greşeala, şi n-ar naşte flame. Ce ziceti?
|
Quote:
La supraalimentare se merge pe varianta cresterii M. In cazul de fata, M s-a dublat, ma rog, asa se sustine pe aici. M e functie de puterea exploziei din camera de ardere, presiunea ce actioneaza pe suprafata pistonului, ce apasa pe cuzineti, samd. Cum poti spune ca nu simte nimic motorul?!? Quote:
|
Quote:
Motorul meu are 205 Nm la 1750 sau 2000 de rpm, nu mai ştiu, şi 90 de cai la 4000 de ture. Asta vine în jur de 150~155 de Nm. Dacă ar avea 205 Nm de la 1750 la 4000 de ture ar avea 116 cai putere fără să fie stresat vreun pic. |
Quote:
si cuplu e dat de presiunea(forta) pe piston cum zice si el inmultita cu bratul arboreluix nr de pistoane.de acolo iese acel moment! |
SonyAD, de acord, insa partial.
Daca ar avea 205Nm la 4000 de ture si s-ar merge PANA in 4000 de ture, da, nu ar fi stresat. Insa cu 205Nm la 4000 de ture, puterea maxima de 116 cai de care spui ar fi la 5000 ture. Iar asta ar fi un stres enorm. Quote:
Nu se inmulteste cuplul unui cilindru cu numarul de pistoane. Depinde de arhitectura motorului (numarul de cilindri). Exemplu: la un motor cu 4 cilindri in 4 timpi, in orice moment al functionarii sale, UN SINGUR cilindru produce lucru mecanic (vezi ordinea de aprindere). La un 8 cilindri, DOI cilindri produc lucru mecanic. Samd. Deviem. |
Părerea mea e să nu începem să ne batem cu pumnii în piept ce mari ingineri suntem noi, care calculăm cuplul pe fiecare fus individual înmulţind presiunea din cilindru (?!) cu lungimea bielei (?!) şi obţinem Nm.
Apropo, presiunea maximă în cilindru nu are loc nici pe departe la momentul cel mai oportun pentru transformarea forţei de apăsare în cuplu de către arborele cotit. Ar trebui ca pistonul să treacă prin punctul mort superior când biela descrie o tangentă la cercul descris de rotaţia fusului maneton. La diesel commonrail modern există injecţie în tranşe, cu post-injecţie când pistonul a început deja să coboare în cilindru şi biela a început să se aproprie de "unghiul optim de atac" asupra arborelui. Dar asta doar drege un pic busuiocul. De fapt, compresia maximă în cilindru (care nu coincide dar este apropiată de momentul de presiune maximă) are loc când biela cade perpendicular pe cercul descris de arbore. Pe lângă problema unghiului dintre axul bielei şi cercul descris de vibrochen mai este şi problema unghiului dintre peretele cilindrului şi bielă datorită căruia pistonul exercită o forţă de apăsare importantă asupra peretelui cilindrului în timpul de combustie. Aştia sunt factori ce nici nu i-aţi luat în calcul. Într-adevăr, există şi au existat motoare cu cilindrii decalaţi uşor lateral faţă de arbore. Exemple moderne fiind motoarele de 1 litru de pe Honda Insight şi de pe Toyo Aygo. Ne dăm uşor seama de motivaţie. Să apropie momentul de compresie maximă (când poţi dezvolta şi presiunea cea mai mare posibil) de momentul când biela cade sub un unghi mai favorabil asupra atât asupra fusului cât şi relativ la peretele cilindrului. Dar şi astea doar dreg busuiocul. http://www.insightcentral.net/_images/enoffset.jpg Ce se întâmplă în aceste motoare este că timpul motor (combustie) şi timpul de admisie durează mai mult (mai multe grade rotaţie arbore) decât timpul de compresie şi evacuare. Diferenţa variază în funcţie de cât de decalaţi sunt cilindrii. Bineînţeles, apar vibraţii care necesită arbori de echilibrare sau fac nefezabil conceptul pentru motoare mari sau cu cilindrii foarte decalaţi (edit: după cum se vede în poza de mai sus decalajul lateral este de doar 1.4 cm la motorul de 1 litru de pe Honda Insight). Edit: Uite şi un grafic (cu poziţia în cursa verticală a pistonului şi viteza instantanee a acestuia - derivata graficului de poziţie) pe care l-am făcut în joacă pe vremea când credeam că nu s-a mai gândit nimeni la asta: https://img207.imageshack.us/img207/3...wengine.th.png Quote:
Şi de ce ar fi o problemă >182 Nm la 4500 de rpm, când debitul de ulei e mai mare decât la 1750 de rpm? Dacă nu rup cuzineţii pelicula să atingă manetoanele când dezvoltă 205 Nm la 1750 rpm de ce ar face-o la 4000 de rpm, cu debit mai mare de ulei şi timp motor care durează mai puţin (mai puţin timp pt. ca uleiul să se scurgă din fus)? Problema sunt forţele de inerţie a ambielajului, supapelor, etc. care cresc la pătrat cu dublarea turaţiei (pentru că energia cinetică creşte la pătrat cu dublarea vitezei). La motorul meu, la 4000 de rpm, fiecare piston parcurge ~11.75 de metri în fiecare secundă. Aici într-adevăr poţi să vii să zici că, împreună cu un cuplu motor mai mare, s-ar putea să apară probleme cu fusuri manetoane mici şi biele subţiri, gândite pt. 1.6 16v sau cine ştie ce cuplu şi turaţie. Dar nu ştii asta. Speculezi ca vulpea la struguri. Problema ipotetică a străpungerii peliculei de ulei din cauza fusului îngust şi / sau prea subţire pentru forţa de apăsare se poate rezolva probabil cu un ulei mai gros. În cel mai rău caz un 10w60 de calitate care să şi curgă bine, nu doar să fie gros. Quote:
|
putem sari direct la concluzie?
|
2 Attachment(s)
Dupa cum zicea si SonyAD un ulei ar putea rezolva problema. Si ia sa vedem ce ulei folosesc eu :P Am atasat poza :D
|
Dragi forumisti, ati dus uni discutia la VTEC'uri , Commonrail, toyota aygo, motoare de 1L si asa mai departe care nu au nici o treaba cu 1.6'le din cazu de fata produs de renault sau kompressorul care sa folosit aici ! Teorie despre motoare cu capacitatii intre 650-1100 pot scrie si eu aicea 5 pagini care nu isi au rostu ...
Sa ne rezumam la : 1. Logan 1.4 cu interne de 1.6 facut 1.8 sau mai mult ... 2. Daca Loganul din cazul de fata are sau nu puterea scrisa aicea pe forum, cat de posibil este , daca rezista sau nu si asa mai departe ... 3. Daca din 1.6 8v + kompressor ~ 0.8 boost + raport de comprimare 8.5 (incert din ce am dedus eu ca s'a scris ) soft si alte injectoare se obtine acesta putere si daca interne rezista la acel cuplu ... VGROZA citat: "-motor decomprimat folosesti pistoane 1,6 mpi (mai scurte ) compresie 7,5 cum am eu in asteptarea compresorului -motor compresie normala 9,5-10 folosesti pistoane 1,4 mpi in ambele cazuri se potrivesc si bolturile au acelasi dimensiuni -motor compresie mare 12 se folosesc biele si pistoane logan 1,4 mpi dar ATENTIE trebuie folosit distantier de 3mm intre chiuloasa si bloc si doua garnituri originale chiulosa." ori a fost o problema de exprimare , daca nu eu inteleg ca tu mergi cu o compresie masurata de 7,5 ... eu clar nu cred puterea care se afirma ca o scoate motorul tau. Sau tu faci confuzie intre compresie si raport de comprimare ! - Care este valoarea reala a raportului de comprimare la motorul tau acuma, in prezent ? - Care este valoarea boost'ului cu care mergi ? Si cat face overboost maxim ? asa cum este setata masina acuma ? - Kompressorul tau este Eaton M45, daca da , ce generatie ca sunt diferente mari intre o generatie si alta, banuiesc ca generatia 4 ... da nu , ce model este? VGROZA ca ai avut finante si ai montat un kompressor pe motorul de logan si totul este funtional ai un surplus de putere de care te bucuri + masina arata destul de bine exterior este ceva de apreciat dar legat de cunostintele tale propri de mecanica nu te supara dar ai lipsuri mari, sfatu meu este sa te mai documentezii tu si sa nu crezi tot ce zic uni pe care ii platesti banuiesc ca sa iti lucreze la masina ... Oricum eu astept masina sa faca "victime" masini in jurul puteri de 140-150 de cai si greutati apropriate si atuncea chiar o sa cred ca masina are 168 de cai. |
Faza cu conversia este preluata de la cineva prin citat deci nu eu am dat respectivele indicatii.
Compresorul este unul de mercedes slk cu motor in V generatia dupa 2004. Nu mai repet cu ce boost merg ptr ca scrie clar in paginile anterioare. |
Eu am senzatia ca tu ne iei la misto ...
Din 2004 in coace : - SLK 200 Kompressor - 4 in linie 1.8 16v , 163 de cai , 240 NM. - SLK 350 - V6 3.5 24v, 271 de cai, 350 NM - ASPIRAT. - SLK 55 AMG - V8 5.4 , 360 de cai , 510 NM - ASPIRAT. - SLK 280 - V6 3.0 , 231 de cai , 300 NM - ASPIRAT. - SLK 200 Kompressor - 4 in linie 1.8 16v, 183 de cai , 250 NM . ( 2007 ) - SLK 350 - V6 3.5 24v, 305 cai , 360 NM - ASPIRAT (2007) Singurul V kompressor care il stiu eu de la SLK este SLK 32 AMG care s'a produs din 2001 in 2004 si este V6 3.2 kompressor 353 de cai , 450 NM - s'au fabricat ~ 4.300 de bucati si foloseste un Lysholm kompressor tip " twin screw" care este complet total diferit de kompressorul tau ... din singura poza in care se vede o bucata de kompressor eu sunt de parere ca tu ai un kompressor EATON si nu sunt singurul de aceasta parere !!!!!! Ce spui tu de 1.8 ai copiat ce spunea userul EMMY pe logan CLUB care au fost luat la bascalie de aberatiile pe care le spunea de toti useri forumului gen: - El a avut pe logan 1.8 16v de clio williams. - apoi la stricat si el a facut 1.4 - 1.8 la facut turbo si a reusit sa scoata 105 CP se lauda - apoi a gasit 2.0 T de renault 21 care e longitudinal dar el era ferm convins ca il poate pune. Deci nu te supara omule dar chiar nu ai gasit persoana ideala pe care sa o copii in materie de modificari motoare .... In postul nr.12 ai zis ca mergi cu 0.4 - 0.5 bari. Deja la presiunea asta ma amuz cand aud ce putere ai . Sa incercam iar cu exemple poate asa e mai simplu de inteles: Tu: 1.6 8v, kompressor cu presiune 0.5, in afara de injectoare totul stock legat de interne -168 de cai. Mini cooper S: 1.6 16v kompressor care cred ca este identic cu al tau cu presiune de 0.8 scoate 163 de cai si raport de comprimare 8.30:1 deci aproximativ identic cu al tau dar cu presiune mai mare ... Un motor renault extrem de cunoscut cel de pe volvo 480 1.7 8v TURBO la origine 120 CP , cu originaul T2 si soft cu presiune 0.9-1 bar scoate ~ 160 de cai. OFF-Topic: Fac apel la un user de pe forum care matematic, teoretic mecanic sa imi explice si mie ca la cel mai prost om cu datele de mai sus cum scoate motorul tau 168 de cai . |
simplu. are modificari mai multe decat ne spune sau minte dyno-ul... probabil a folosit roti putin mai mici si nu le-au notat corect. in fine... lasa-l sa aiba 168 de cai pe 1.6 cu compresor. poate ca merge la liniute. dar sincer.. in mers cum merge? te invit sa dam o tura cand o sa imi scot clku de la service sa facem o testare asa.. pana pe la 180-200 la ora (ca deh, ai 170 de cai aproape). sau chiar si cu touringul... cu doar 150 de cai. asa.. de curios....
ai si avantajul unei greutati reduse cu vreo 400 de kg... |
Esti sigur ca Aicu ti-a scris softul si ca a dat personal cu pixul ca ai 169 cp ?
Daca el nu sustine cele spuse de tine, te invit sa te dai cu un Tico 800cc,6 valve. Ar trebui sa castigi detasat zic eu, nu ? |
Ma deci voi cred ca nu puteti dormi noaptea bine daca nu comentati ceva. Stati ca am sa caut poze cu compresorul si le postez
|
Quote:
Bafta prietene cu masina |
Sincer eu nu pot sa inteleg de unde atata invidie!
Oare dece uitati ca masina s-a masurat si FARA compresor si a dat 83 de cai ? Dece comparati Loganul cu un mercedes kompresor? Daca mercedesul are 163 de cai... si i se modifica softul... cu ce o fi: Dimsport, Superchips, Upsolute.. sau cu oricine.. nu trece de 170 de cai ? Masina are schimbata si pompa de benzina, si traseul de benzina, si injectoarele, motorul e decomprimat, si mai are si alte chestii. CJ19TZU adu clk-u la dyno sa vedem cat da. Macar va lamuriti daca e bun dyno sau nu. |
uitati-va la ultimul post de pe pagina 7 si o sa vedeti ca la roata are 134.1
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Am sa incerc sa notez codul de pe compresor ca sa nu fie discutii dar.
Mercedes SLK 350 V6 272 EngineSixcylinder injection engine, longitudinal mounted, electronic injection, compressor, settled catalysator Posibil sa fie alta versiune sau motorizare sau an, chiar nu ma intereseaza :)) Eu pur si simplu am mers si mi-am cautat un compresor si asta l-am gasit. Si scria SLK 2005 V si chiar nu m-a interesat daca e adevarat sau nu, am vazut ca e in stare foarte buna si l-am cumparat. |
5 Attachment(s)
63.2 cp la roata cu compresorul oprit, posibil pe admisie directa sa dea mai multi cai dar nu asta ne intereseaza, nu Kokozula ?:)
Ptr carcotasii care se leaga de soft din soft sau scos 13cp la motor, 10 nM cuplu si 12 cp la roata masurati pe dyno. Pot zice ca obiectivul urmarit nu a fost cresterea de cai putere ci de optimizare care implicit a dus la o crestere de putere. P.S. SLK 200 Kompressor de 163 cp cu soft de la firma X schimbat este urcat in 193cp si 270 nM cuplu Masina mea fara soft: 155cp,210nM cuplu,122 cp la roata Cu soft superchips: 168cp,220 nM cuplu,134 cp la roata Atasez inca o data fisele dyno ptr carcotasii care nu citesc toate paginile dar totusi se baga in seama :) Nu le atasez chiar pe toate pentru ca sunt in jur de 15-20 de runuri :twisted: Cine e atata de calificat si a citit ce am mai postat isi da seama ce scrie pe fisele alea dyno. |
Omule tu ai probleme grave rau ...
Ai inceput sa inventezi Mercedesuri, SLK 350 de 272 de cai cum ai scris tu acolo e aspirat , ala cu Kompressor e SLK VGROZA EDITION pune un link aicea cu un SLK 350 de 272 de cai CARE A IESIT PE POARTA FABRICI CU KOMPRESSOR !!!!! Si SLK ala care urcat la 192 de cai are 400 centrimetri cubi in plus , in o axa cu came si inca 8 supape fata de tine ... dar ce pana mea conteaza asa mult 8 supape si 400 centrimetri cubi si vreo 0.4-0.5 bari peste cat lucrezi tu ... un fleac e ca si cum ai scoate tu roata de rezerva si usurezi masina ... !!! O mare parte din useri de aicea nu sunt prostii, sunt chiar inteligentii ... pacat ca nu facem toti parte din aceia ! LE: Si uite si tu cum arata o fisa DYNO credibila si din care intelegi ceva, si e din ROMANIA https://forum.4tuning.ro/attachment.p...8&d=1255606720 Ultimul meu post aicea, ca deja vb de masini care nu s'au inventat SLK 350 v6 kompressor de 272 de cai ... dar in schimb nu stim cum se numeste kompressorul, ce e aia compresie si diferenta dintre ea si raport de comprimare, nu putem spune valoarea injectoarelor, culmea ca avem 168 de cai un cuplu de 220 NM si ne intind mk2 1.4 aspirat si loganuri DCI ... !!!! Si clar ala e un Kompressor EATON M45 !!! |
La fel de bine din poze poate fi M62. Da stai ca am uitat, avetzi capacitati magice si nu va trebuie ruleta ca sa aproximati diferenta de nici 2 centimetrii dintre cele doua modele (M45 si M62)
|
Quote:
Oricum tu nu stii nici acuma ce kompressor ai ... doar daca cobori la masina si incepi sa citesti sau sa faci masuratorii si oricum nu ai stii cu ce te ajuta daca ai M45 sau M62 sau ce parametri au unul sau celalat. Oricum astept sa vad SLK 350 V6 272 de cai , care cand s'a deschis usa de la fabrica si a iesit la aer avea kompressor si era masina de serie !!! |
Ce e asa greu de inteles .. masina X cu modificari scoate Z?
Daca nu credeti .. e fix problema voastra .. veniti cu explicatii care multi dintre noi se uita la ele ca buha'n horn ... Baiatu a incercat sa va explice cum stie el .. si cum i s-a explicat si lui ... Nu faceti asa mare caz .. fisele pe dyno sunt pe bune .. masina merge .. A fost cu ea la curse legale .. si rezultatele sunt ok .. tinand cont ca e prima data cand participa .. Trebuie admirat ca s-a facut asa ceva .. si oricat ar vrea alti sa demonstreze ca nu se poate .. si nu e posibil .. pai uite ca e .. Una e teoria si alta e practica ... Nu contest cunostintele voastre in materie Sunt postate niste numere de telefon .. sunati cu incredere si intrebati ... Ca puneti la indoiala testarea dyno ? atunci ce sa va mai convinga ? |
| All times are GMT +2. The time now is 17:09. |
- Copyright 2026 4Tuning