![]() |
Re: SUA vs. Europa: Cadillac CTS-V vs. BMW M5
Quote:
|
Quote:
PS: Prefer sa salvez 49832459395 euro si sa renunt la volanul ala din piele, si btw imi place optimismul tau cand spui ca banii nu sunt o problema :d. Daca vrei iti pot da contul meu de la BT sa imi dai si mie 1-2 mii $ ca tare bine mi-ar prinde. BMW este cu 50% mai scump ca si Caddy si spui ca banii nu ar fi o problema ? Uh...daca era vorba de Veyron ca ori 1.4 ori 1.6 mil $ era una dar aici e cu totul diferit. Si oricum ai pune problema indiferent de chestii imaginare gen arhitectura motor / aerodinamica (lol) atata timp cat rezultatul final este mai bun de ce m-ar interesa ? |
@ laur: am dat 2 exemple de masini in banii CTS-ului
@ anaconda. nu imi mai bat capu cu tine ca oricum ai ideile tale si cunostinte minime sau inexistente. sanatate. |
Ok nene daca tu zici :). Chestii mai mult sau mai putin argumentate sunt inexistente insa afirmatii gen aerodinamica, "mai bun" etc care sunt NEfondate si neargumentate sunt pline de substanta. Te-am inteles.
|
asta cu volanul din piele chiar nu stiu de unde o scoate, dar ma amuza :D
modelul standard vine cu volan din piele si optional se poate alege volan din piele intoarsa, asa cum are exemplarul din teste. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Cadillac 0.355 |
Aerodynamics are for people who can't build engines.
|
asta era valabilă la începutul secolului trecut Bogdane...
|
Quote:
|
Macar de ar sti ceva despre gramatica limbii romane :-?. Plus ca tu conduci masina nu conduci titlurile nu conduci istoria. Dai mult mai putin si primesti mai mult dar cand de * * * * pe unu cu M5 ala se consoleaza cu faptu ca are istorie si titluri chiar daca motorul lui are mai putini CP are mai putin cuplu :lol:. Adevarat cunoscator.
|
oare bmw nu era instare sa puna un motor de 6000+ si iesea cu multe cifre la CP? :D
ma insel. anaconda cred ca are lagatura acele titluri, multe dintre ele fiind castigate de curand nu acum 30 de ani si din titlurile alea sunt motoarele care inca mai echipeaza masini care ies pe poarta fabricii. asta cred ca are prea mare legatura |
Anaconda...true..nu conduci titlurile insa acele titluri demonstreaza ca baietii stiu sa faca motoare si cu siguranta nu dau gres . Plus de asta motorul de pe noul M3 se zice ca ar fi cel mai inteligent :)
|
Anaconda nu mai da tu lectii de gramatica ca nu esti mai presus... stii se scrie cu 2 de i ;)
-- Ontopic: Cadillacul a castigat ce-i drept cu 200cmc in plus, 56 de cai ( 10% putere ), un supercharger si 4 ani de teme, daca ar fi sa-i dau o nota i-as da nota 6. |
Quote:
|
Ce-i drept diferenta de bani nu este de ici de colo, este adevarat ca nu are nici imaginea BMW, poate nici fiabilitatea lui dar diferenta de pret este cam mare.
Eu sunt curios sa vad alte comparatii, acum sa nu ne imaginam ca americanii astia sunt usa de biserica, trebuie sa vedem si comparatii facute de europeni si de alti americani si atunci putem trage o concluzie mai clara asupra diferentei de performante dintre cele 2. Mie personal nu prea-mi place nici cum arata pe dinafara nici pe dinauntru CTS-ul dar performantele si diferenta de pret chiar sunt de bagat in seama. Acum sunt in imposibilitate de a alege cu toate ca initial am votat BMW-l si s-ar putea sa fi gresit. |
hai sa recunoastem ca masinile sport americane sunt cele mai ieftine :camaro viper mustang corvette..daca spuneti ca M5 e scump atunci gasiti alte sedanuri la aceeasi putere ma refer la m5 si mai ieftine dar sa nu fie americane.
deci un raport performante/pret mai bun ca CTS nu are nimeni si oricare ar fi fost concurentu ar fi pierdut.. |
Quote:
2) In contextul ala se scrie cu un I. "daca ar sti blabla" "stii ca blabla". Got it ? ;) Voi inca trageti tare cu CMC In plus + supraalimentare. Si bemeu' a avut nevoie de 2000 RPM in plus si mai multi cilindri, astea nu se pun ? Apoi dupa cum am spus premiile alea sunt in mare parte vax. Ce mare smecherie a facut BMW cu motoru ala 4L V8 420 CP care este mai greu ca ala 6.2 V8 mercedes ? SI Audi avea 4.2 FSI V8 420CP cu o gramada de timp inainte si nu am auzit pe nimeni sa il laude asa mult si cu siguranta este ~ la fel ca ala de pe M3, dar deh ala a luat premii iti dai seama. |
Quote:
oare degeaba sunt asa laudata motoarele alea premiata de la bmw? eu cred ca NU dar trebuie sa fii fixat pe ceva anume sa nu intelegi si restul concurentilor din aceeasi clasa au preturi chiar mai mari decat al m5 ului (cele din germania ma refer) asta ce ar insemna? ca cady e best? |
Quote:
|
au inceput sa se fabrice si cu cutie manuala , acum la "sfarsitul carierei" :D , e adevarat ca la inceput nu se faceau manuale pe e60 m5
|
Quote:
|
si totusi nu inteleg o chestie..... voi chiar tineti cont la o masina de tipul majoritar al persoanelor care le conduc?? (in cazul q7 , cocalari ...) eu daca as avea bani probabil mi-as lua un q7 , un Sclass , s.a. .... chiar nu m-ar interesa deloc ce se spune despre cei care conduc aceste masini , eu as aprecia intai calitatea si tehnologia acestor masini , performantele lor , materialele de buna calitate , si crede-ma ca m-as simti foarte bine conducand un q7 ,,,,, nu masina te face cocalar...
|
Caddy e o masina cu mai multa personalitate, asta e o opinie proprie, M5 e o masina, care la un pret foarte mare nu sare in ochii, chiar daca dinamic e mai buna, dar intretinerea e mai scumpa.
Avantajul prim al Caddy-ului ar fi pretul. |
Quote:
|
Quote:
|
As vrea sa fiu si eu un cocalar intr-un q7 ....
|
ZR1 e cam topul masinilor stock americane si daca ai lua topul europenelor nu prea tine, chiar si asa e o piesa de inginerie foarte reusita.
|
Quote:
|
ZR1 a batut TOT de la gtr la porsche...vb teste de franare, accelerare , circuit etc.
|
Nu chiar tot. Oricum la cat costa este o bomba si o dovada ca si americanii mai nimeresc cate una care este buna peste tot nu numai in linie dreapta.
|
Quote:
|
GTR- ma refeream la performante pe circuit si prin top ma refeream la ce au ei cel mai bun din fabrica, iar daca il pui cu o europeana de peste 550 cp pe un circuit il face. sa nu mai amintesc de enzo, veyron ce sunt in top. intradevar diferenta de costuri e enorma, dar pentru asta platesti tehnologia.
inca ceva: auzisem ca platforma de corvette ar fi proiectata de inginerii eurpoeni, e adevarat? |
Quote:
Sincer, intre un Veyron si un ZR1 pe circuit... mi-as pune banii pe Corvette. Intre un Enzo si un Corvette... ia ghici :lol: Chiar daca Enzo nu se mai fabria din 2004 pun pariu ca-i mai rapid decat ZR1 de-l intoarce pe dos. Dar cum o zis GTR... un ZR1 e in jur de 118.000....de dolari. Un Enzo(second-hand) incepe de pe la vreo 800.000 euro si se opreste undeva pe la pretul unui Veyron...1.400.000 tot euro :) |
dar nu prea ai de ce sa iti pui banii pe corvette pt ca are 360 cp in plus bugatti, 8 pistoane,3 turbine, motor central si roti mai late. corvette are motoru in fata si afecteaza manevrabilitatea.
|
sa fim seriosi, ce sa faca veyron pe un circuit ?? ca si cum as face off-road cu limuzina..
|
Quote:
|
Quote:
|
Nici nu trebuie. De unde si pana unde comparatie Veyron cu ZR1 ? Veyron este intr-o clasa a ei si atat ;).
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:47. |
- Copyright 2026 4Tuning