![]() |
Re: Intrebari ax cu came
Quote:
Disponibil de maine la Cluj sau curier in tot romania. |
Salut, sa nu radeți de mine, dar sa modific o axa pentru Matiz cat ar costa?
|
Nu e de ras e de plans.
Modifica altceva dar nu schimba axa la masina asta. |
Quote:
|
Daca vrei ceva cuplu pune una de Damas dar caii nu castigi, daca vrei ture adapteaza de Tico, dar toate astea se inlantuie si o sa depasesti pretul masinii.
|
Salut, poatee cand ai timp detaliezi diferentele intra axe la matiz, damas si tico. Pe mine ma intereseaza sa reduc timpul de 17 sec. 0-100km
|
Lasa in pace axa cu came originala. Daca ma asculti o facem pas cu pas.
Incepem de la compresia motorului. Cat este compresia pe fiecare cilindru in parte? |
Nu am masurat-o Inca, dar am s-o masor cat de curand. Prin asta vrei sa vezi cat e de uzat motorul?
|
Trebuie sa stim de unde plecam.
Nu putem face modificari pe un motor care nu e in forma maxima. Un buget stabilit exista? |
Motorul merge "bine" in limitele lui, nu consuma ulei, in schimb benzina...te uiti la ceas si vezi cum coboara acul. Bugetul aici e problema,ultimele 2luni mi-a suflat cam 2600 de lei frane, suspensii coborate, jenti modificate., brate, bucse.
M-am interesat deja de pret pentru comprimare chiulasa si ......ca sa nu cheltui inutil mi-ar prinde bine ajutorul tau. |
Te rog sa iei compresia.
Daca totul este in regula eu recomand o scurtare a chiulasei cu 1mm, iar in plus largirea si lustruirea canalelor de admisie si evacuare, deasemenea trebuie sa faci asta si pe galerii daca e cazul, eventual la evacuare iti faci o galerie ceva mi larga un 3 in 1 la care iesi cat poti de lung drept din chiulasa apoi curbezi usor nu brusc si-ti construiesti evacuare pe un diamentru de min 40mm. La carcasa orifinala a filtrului de aer ii faci o aductiune directa de aer proaspat de fara, eventual perforezi capota. Usurezi volanta si o echilibrezi. Incerci sa construiesti o alta clapeta de acceleratie cu un mm mai mare in diametru, o scoti pe cea originala ii dai jos clapeta si axul o alexexi perfect, lustruiesti apoi dintr-o tabla faci clapeta si o fixezi. Capetele clapetei este bine sa le ascuti iar clapeta sa deschida cand accelerezi pana la 95% fizic. Folosesti bujii originale noi cu distanta data de producator la electrozi si fise noi originale, nu altceva. Nu mai tin minte daca la matiz este ca la Cielo 8v sa poti seta avansul direct din delco nu doar din soft. |
Mersi, e mult de lucru, am și cāteva īntrebări. Daca iau din chiulasa nu o sa dea supapele in pistoane? Astea de matiz din cate am văzut au un locaș in capul pistonului, trebuie sa iau si din piston 1 mm? Eventual dau ceva gauri sau fante prin pistoane ușurare si apoi echilibrare. Am citit tot felul de chestii pe net, e destul de greu ca un neavizat sa facă distincție intre ce e bine si ce e rău pentru performantele unui motor. De curand am citit afirmatia ca 500 grame date jos din piese, e ca si cum ai usura masina cu 100 kg. Usurare de biele? Tachetii găuriți, tot pentru ușurare?
|
6 Attachment(s)
Pastrezi garnitura de chiulasa veche si montezi chiualsa ii pui distributia la punct si fara bujii il invarti la mana usor, asa vezi daca atinge sau nu.
Daca atinge frezezi usor pe vechile urme de la piston si adancesti amprentelerespective. Teoretic nu trebuie sa atinga. Este de preferat sub arcurile de supapa sa bagi saibe de otel facute pe strung egale de 1-1.5mm grosime sun fiecare arc de supapa. Chiulasele le poti prelucra pastrand supapele originale. Largesti egal fiecare traseu, dai suapele jos si largesti de la intrare la iesire apoi lustruiesti, de preferat admisia sa fie putin mai rugoasa. La pistoane nu umbli decat sa frezezi acele amprente daca e imperios necesar altfel nu le atingi. Biele le poti usura. Daca ai unde sa echilibrezi poti sa usurezi si arborele motor. |
Frumoase poze, lucrarile astea le fac cu biaxul cu pietre pentru largire si cu perii de sarma finisarea?
|
In principiu da dar cu smirghel cat mai fin eventual la final cu pasla si pasta de lustruit.
|
cateva motode de decomprimare un m50b25 imi ziceti si mie? cu exceptia garniturii de chiuloasa.
stiu ca batranii foloseau niste adaptoare la bujii, ca sa vina mai sus, dar probabil in acest mod capatul bujiei nu mai este in camera de arde, si o sa dea o scantei aiurea. |
@dodolot
Inainte sa fac conversia turbo aveam urmatoarele lucruri la matizul meu euro4. Evacuare catback inox de diametru 45 parca (bucata ce este si acum pe masina), inlocuit filtrul de aer cu un panel K&N, admisia trasa in bara, resoftare prin OBD, jante aliaj 5.3 kg fata de 6 kg tabla si benzina 99/100. Taiasem timpul 0-100 cu vreo 3.5-4 secunde si masina era foarte fasneata inca de atunci. Ca nivel de putere estimez avea undeva la 8-10 hp in plus fata de cei 48 stock, dar nu a fost masurata niciodata in configuratia aceea. Viteza maxima 149 km/h pe GPS. |
Quote:
https://www.facebook.com/17583589243...type=3&theater Aici ai si doua video: https://www.facebook.com/video.php?v...type=3&theater https://www.facebook.com/video.php?v...ages_video_set |
Mai mult ca sigur o sa ajung la varianta asta, vreau si eu un sfat, care din urmatoarele variante sa le folosesc:
1. vibrochen 2.8 biele M20 pistoane 2.5 non vanos (+frezare pistoane) 2. vibrochen 2.8 biele m50b25 non vanos pistoane 1.8 is+ o garnitura chiuloasa 2 mm. Eu parca as merge pe prima varianta, pistoanele de 2.5 mi se par cele mai sanatoase. |
1. e cea mai fezabila
|
Dar pistoanele nu au aplicate un tratament, si daca eu o sa iau putin din ele nu o sa'si piarda din calitate?
|
Zero. Nu au depusa ceramica sau altceva, stai linistit.
Ai o poza cu un piston de al tau? |
3 Attachment(s)
poze cu piston 2,5 non`vanos si biela de M20
|
Nu frezezi mai adanc decat este acum, amprenta degajarii de suapa.
Nu depasesti in adancime amprentele de frezare pentru suapape. Asa nu ai sa afectezi rezistenta pistonului si obti decomprimarea. Daca vrei sa te ajut am sa te rog sa imi dai cateva raspunsuri. Ce raport de compresie are motorul standard? Ce alezaj, ce cursa are? Vrei sa schimbi cursa? Daca da care e noua dimensiune? Poti sa-mi pui o imagine si cu camera de ardere din chiulasa? Ce raport de compresie urmaresti? Ce grosime are garnitura de chiulasa standard? |
Cu o garnitura de 1,75 grosime, pe diametru 85 stock, si cu biele de M20, vibrochen de 2.8, pistoane de 2.5 non`vanos ar iesi o compresie de 10,5:1. (am ales sa inlocuiesc pistoanele de 2.8 cu unele de 2.5 non vanos pt ca sunt mai solide, si de aceea am avut nevoie de biele mai scurte de pe motorul 12v M20)
strock 84mm, si bore 84mm, lungime biela 130mm, compresion height 38,2 mm, adancime scaun ventil 2,93mm, adancime oala(unde are forma aia concava) 4,01mm, camera aredere chiuloasa 34cmc, Chiuloasa nu o am data jos, dar cred ca o sa gasesc niste poze clare cu una. M`as mai putea ajuta putin de o garnitura de reparatie care are 2,05 Tinand cont ca as vrea sa merg pe o presiune de 1 bar, cred ca o compresie buna ar fi de 8,5:1. Momentat acum pe masina motorul este , 2.5 non vanos, si in acesta o sa bag internele de care am vorbit mai sus, si merg cu el pe o presiune de 1 bar, care este f mare pt motor nedecomprimat si ma astept sa crape in orice clipa. |
2 Attachment(s)
8.5 este un raport generos daca o vrei turbo.
Acum 1 bar nu insemna nimic depinde de debitul turbinei, o turbina gt28 are un debit la un bar si un gt 42 arecu totul alt debit la un bar. La 12 valve se poate decomprima prelucrand cu un biax chiulasa. Atentie, o garnitura de chiulasa foarte groasa devine un punct sensibil. Depinde mult de cuplul si puterea pe care o vizezi. Daca vrei sa mergi mai sus recomandarea este sa folosesti o garnitura de chiulasa pentru conversie turbo, o garnitura de calitate. |
3 Attachment(s)
asta este tubina care o folosesc acum.
|
E destul de mare, depinde ce vrei sa obti cu ea.
Oricum vad ca este un twin scrol asa ca o galerie bine construita ar fi de mare ajutor la antrenare. |
Aici am o problema, la galerie, este una cam prost construita, cand o sa bag internele de 2.8 o sa schimb si galeria, o sa fie una speciala pt twin scroll
|
Ai idee unde gasesc si eu o garnitura twin scroll pt turbina asta?
|
Cred ca oricine se ocupa cu tubine KKK are asa ceva sau vezi dupa ce masina a fost si le comanzi.
|
1 Attachment(s)
asa arata o chiuloasa de 24v. nu cred ca as avea ce sa ii fac pt decomprimare.
|
Aparent nu se poate face nimic insa in realitate tot timpul se mai poate face ceva.
Cel mai simplu acum este sa scufunzi putin supapele in scaunele de supapa. Astadoar daca nu-ti ajunge ce obtii din pistoane si garnitura de chiulasa. |
2 Attachment(s)
...........
|
2 Attachment(s)
Urmeaza sa fac un stroker la un 4 cilindrii m42 unde o sa creasca cursa de la 81 la 88,pt asta am ales pistoanele de opel c20xe(Marhle primele serii deoarece am inteles ca is forjate) eu trebuie sa iau 2.4 mm de pe calota pistonului.Motorul o sa fie unu atmosferic.Trebuie sa ajung de la un CH de 30.43 la un CH de 28.
Intrebare:imi permite sau nu? am niste pistoane de 2 timpi care buza la segment mai subtire decat imi ramane mie material,deci ar trebui sa reziste si tigania asta... |
Poti sa incerci sa mai expui odata in limba romana?
|
2 Attachment(s)
Detin un motor m42b18 cursa pistonului 81mm iar diametrul cilindrului 84mm.
Cu ajutorul unu vibrochen de M47D20 o sa ii pot creste cursa pistonului de la 81mm pana la 88mm. Am cautat in catalogul online Marhle pistoane care au diametrul de 86mm si am gasit pistoanele de m3 si pistoanele de Opel c20xe.Cum pistoane de M3 nu am gasit la pret rezonabil,am cumparat cele de Opel. Compression Height = Inaltimea blocului - (cursa/2) - lungime biela =212mm - (88mm/2) - (140mm) =212mm - 44mm - 140mm CH=28mm Pistoanele de c20xe au CH de 30.43 prea mult si o sa imi depaseasca limita blocului,stiu ca am 2 obtiuni ori frezez capu pistonului ori gasesc niste biele mai scurte. Daca aleg obtiunea cu frezarea capului o sa afectez structural pistonul? Mai pot jongla cu garnitura de chiuloasa? ca este de 1.7mm si aia,as vrea niste sfaturi prin care sa patrez bielele de 140mm. Toate astea pt a ridica cilindreea de la 1796cc la 2021cc si o compresie mai mare. Multumesc! |
Probabil ca tu ai studiat mai bine situatia si cu osti compatibilitatea acelor pistoanepe arborele , bielel si blocul care il vrei.
Poate ai tinut cont de toate si ai cotele perfecte inclusiv piesele pe masa. Este importanta si pozitionarea boltului pe inaltime si desifur compatibilitatea cu biela. Pistoanele de c20xe nu sunt forjate din fabrica dar sunt bune insa a freza atat de mult din capul lor este o problema, mai ales in zona segmentilor, apropii prea mult segmentul de capul pistonului. |
Pistoanele de C20LET sunt forjate.
|
1 Attachment(s)
Mai ramane 3mm pana la segment,ce probleme credeti ca pot aparea?
Pistoanele sunt de pe primele modele de c20xe cele cu chiuloasa Coscast care stiam ca sunt forjate. Era discutata problema pe un forum din uk,baietii de acolo ziceau ca primele modele sunt forjate,deci nu stiu ce sa zic... Cele 2 tipuri constructive: forjate-normale |
| All times are GMT +2. The time now is 05:16. |
- Copyright 2026 4Tuning