![]() |
Cateva sfaturi:
1. Daca tii neaparat la acea priza de aer de pe capota (ti-au mai zis altii sa renunti, eu n-o so fac) atunci fa-o intr-un fel in care sa nu fie kitch: la logan din cate stiu filtrul de aer e undeva in \"mijloc\" intr-o \"cutie\" rotunda (amintirile de pe vremea cand aveam DSN)... dar poate ma insel... oricum nu e chiar asa important. renunti la cutia respectiva in care ai filtrul de aer si il inlocuiesti cu unul conic, apoi te duci la cineva care lucreaza in tablarie si zici sa-ti taie capota deasupra filtrului de aer (sau inainte de filtrul de aer.... sau unde vrei tu sa vina priza de aer), gaura din capota o astupi cu o sita si apoi lipesti bucata aia de plastic... care de data asta va fi functionala... chiar foarte functionala incat SIGUR vei simti diferenta la motor... in felul asta priza de aer se transforma din kitch in modalitate de a imbunatati performantele... iar daca iti place si cum arata atunci e totul OK. 2. Daca pui un eleron pe spatele ala care vorba unei reviste \"pare modelat dupa frigider\" vei obtine.... nu stiu ce... sincer eu in locul unui eleron as pune niste \"dungi\" in relief (cum e la 206 cc) pe portbagaj... poate mai estompeaza, ascunde acest defect... nu il scoate in in evidenta... poti eventual sa-ti pui un eleron pt luneta (prelungire a acoperisului) 3. Eu recomand sa investesti mai mult in interior... e mai util, poti avea scaune cu tapiterie din imitatie de piele care incalzesc/racesc/maseaza... Poti avea mp3-player sau de ce nu un DVD player... poti avea chestii care nu le au multe bmw-uri... spoilere au aproape toate masinile (mai putin alea lovite sau la care din diferite motive le lipsesc), si sunt convins ca la multi nu o sa le placa masina ta la exterior (asta e, gusturile sunt impartite)... insa nu are cum sa nu-ti placa un scaun incalzit + un sistem audio/video performant... in plus, daca te hotarasti sa schimbi masina sculele audio le poti lua cu tine... bodykit-ul nu... |
si HalbaSus are dreptate, dar totusi din cate citesc eu si din cate imi dau seama (nu condamn pe nimeni): TOTUL SE REZUMA LA BANI
deci el o sa inceapa cam dupa posibilitati, deci daca isi cumpara un DVD sau un scaun cu incalzire....... se cam duc banii + ca mai baga in masina aproape un sfert din pretul de magazin :roll: |
HalbaSus
sti, eu la fel ca tine si la fel ca majoritatea de pe acest site am pune din fiecare cate ceva pe masina, dar posibilitatile sant limitate... eu m`am gandit sa-i fac spoilere pe rama unor spoilere de LOGAN lovite... cand vand masina o pot cheli... adica iau astea care le`am facut si le pun alea originale... la fel si cu pragurile, cu masca, cu eleronul, jenti, cu tot ce tine de exterior.... e o idee buna cu capota... trebuie sa caut undeva o capota lovita si sa o modific pe aia... sti si tu cum e man... ti`e groaza sa te bagi cu flexu in masina de 5 luni ! momentan vreau sa`i iau un power box pt motor, pt ca ala se leaga doar in 5 fire si nu trebuie modificari si la o adica daca e de mers in service in 10 minute il iei jos... dupa ce iese din garantie ma bag pe filtru de aer si schimb evacuarea.... oricum spoilereul spate il modific sa aiba 2 iesiri (ceva in genul ZENDER) doar ca pana nu iese din garantie voi avea doar o toba functionala (cea standard) si una falsa (sa fie cat de cat echilibrata masina)... dar totusi nu stiu ce eleron sa pun.... in plus nu stiu despre ce dungi in relief zici ! daca stiti careva... LOGANURILE, ultima varianta 1,6 7000eu(ceva de genul) au cotiera la sofer intre cele doua scaune ? acel turometru cu led de care mi`ati zius trebuie setat la cuplu maxim al masinii ? in jur de vreo 5.000 de ture ? daca stie careva care este cuplul maxim ar fi ok.... in cate fire se prinde si unde mai exact ? se poate face un dispozititv pe care sa`l prinzi pe bord si sa`l pui sus doar cand e nevoie ? eu m`am gandit sa`i fac un \"mulaj\" din fibra de sticla care sa puste perfect pe mijlocul bordului si pe care sa prind turometrul respectiv, si firele le maschez eu pe undeva.... se poate imbunatati stabilitatea masinii si distanta de franare ? am inteles ca sant ceva telescoape cu tot cu arcuri pe la 100 de euro daca bine`mi aduc aminte care coboara garda masinii cu vreo 3cm jumate.... am discutat ieri cu mecanicul care se ocupa de masina si mi`a spus ca in 2...3 luni se duce directia daca pun jenti de 16< pt ca sant prea late... zicetimi ceva si despre sistemuld e franare... ce se poate schimba fara modificari majore ? daca stie cineva udne se gasesc ledurile cu potentiometru (cred ca asa le zice)... eu am agsit aici in cluj, 2 leduri cu tot sistemul 500.000 doar ca palpaie destul de rar... eu as vrea sa palpaie ceva mai des.... cum e in Walker Politist texan Jeepul ala daca stiti ! exista ceva adivitivi care se baga in benzina si care maresc cifra octanica ? eu am incercat cu kerosen de la OMW super 100 (ca la 100 cifra octanica nu mai e benzina, e kerosen)... da e ca dracu de scumpa si nici nu prea se simte mare diferenta ! Pentru moderator... imi cer scuze pentru limbajul neadecvat ! |
Scaune incalzite nu inseamna neaparat o avere:
1. Se pot face \"artizanal\" adica ii dai unui tapiter un material prin care trece aerul si il pui sa monteze sub tapiterie o chestie din aia pt incalzit scaunul... Sau te duci la dezmembrari si cauti acolo un scaun pe care eventual il retapitezi... oricum era doar un exemplu. Iar dvdplayer eu am vazut SH intr-un magazin cu aproximativ 10 milioane... eu nu stiu cu cat se lucreaza in fibra de sticla in cluj... dar nu cred ca iese mai ieftin cu spoilerul fata (cu vopsit cu tot)... Dungile de care vorbeam sunt aproximativ ca cele de pe 206-le cc... alea de pe portbagaj... in poza de mai jos se vad clar... e doar o idee, poate face portbagajul sa para mai lung si mai... putin masiv :): http://www.in.gr/auto/parousiaseis/f..._CC_731_01.jpg Exista powerbox pt motoare normal aspirate ? eu stiam ca exista doar pt turbo... oricum, ceva modificare de ECU fie ea chiptuning, powerbox sau piggyback sigur poti face si obtii ceva caluti. Cotiera poti sa pui si aftermarket... adica se gasesc in comert, e mai greu sa casesti una care sa se asorteze cu tapiteria masinii si sa arate bine. Eu am gasit odata una care avea un compartiment refrigerat (coooooool) dar avea culori stridente care nu mergeau nicicum cu masina mea... Quote:
Alte modificari majore mai poti face folosind placute de frane mai bune sau daca chiar vrei sa bagi multi bani atunci poti pune discuri pe spate. Din cate stiu eu nu exista logan cu discuri pe spate dar sigur se potrivesc cele de pe clio sau alt model renault... Daca gasesti la 100 euro 4 telescoape cu tot cu arcuri... ia-le, nu te mai gandi :)... adevarul e ca masina aia (loganul) are nevoie mare de cativa cm in minus... Quote:
Despre sistemul de esapament dual dintre care unul e fals... da-mi voie sa-ti spun ca nu are rost... oricum masina nu se prea preteaza la un \"dual exhaust\", iar ca unul sa mai fie si fals... e cam mult... mai bine pui o iesire cu 2 tevi pe o singura parte... arata si mai bine, si costa mai putin, si nici nu trebuie sa renunti la carligul de remorcare (din cate stiu eu de ala se sudeaza tevile false). |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
In principiu piggybackul e similar cu chiptuning-ul... dar in locul inlocuirii/rescrierii ECU-ul masinii, se conecteaza intre ECU si motor un dispozitiv care modifica datele transmise de ECU (Powerbox-ul este defapt un piggyback) - avantajul e ca poti sa-l pui fara sa afecteze garantia, etc... Pe link-ul care ti l-am dat ai legaturile catre multe companii care fac piggybackuri (Greddy, APEX, etc ..) |
:shock: e interesant acest dispozitiv, asta chiar da teapa la ECU, este interesanta ideea :idea:
|
e vorba despre ledurile care se baga in faruri (ceva in genul cum au ambulatele pe la noi)...
cotiera am vazuto eu la un LOGAN si eram curios sa stiu daca a puso proprietarul sau asa era din fabricatie... momentan vreau sa modific doar exteriorul si partea tehnica si doar apoi sa ma ocup de interior... |
minunate acele leduri... noroc ca sunt ilegale... exista stroboscoape (nici alea nu imi plac - nici alea nu sunt legale) dar ledurile chiar ma enerveaza... si potentiometrul e altceva... e \"aparat de masurat potenta\" :) :) :) :D :D
|
Re:
Quote:
De asemenea exista mai nou si piggyback-uri cu care poti modifica setarile ECU-ului: LIVE... adica in timp ce mergi poti pune masina pe \"econom\" sau \"sport\" ... problema e ca la noi nu se prea gasesc si nici tocmai ieftine nu sunt... i |
pai mai, eu am vazut dintralea cu efect strobo si sincer arata misto...
chiar nu mi`au lasat impresia de kitch ! |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
chiar azi vreau sa merg azi sa`mi cumpar, da tre sa-mi iau doua instalatii ca asta care am vazuto eu are doar 2 becuri, si as baga si in farurile fata si in cele din spate, doar ca nu stiu cum sa le leg.... ma gandesc ca fata stanga/spate dreapta - fata dreapta/spate stanga....
ce culoare ar merge la nuanta masinii ??? |
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:36. |
- Copyright 2026 4Tuning