Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   priza de aer pe capota, aer rece pt motor (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/520-priza-aer-capota-aer-rece-pt-motor.html)

nazca 13-02-09 05:08

Re: priza de aer pe capota, aer rece pt motor

pentru 0,3 cai care ii da un filtru nu are rost sa taiati capote si aripi
parerea mea
am pus si eu un filtru la masina si nu ma ajuta cu nimic
plus ca am dat ceva banuti pe el fiind K&N

chiper 07-03-09 02:57

este ideal sa ai o priza gigant pe capota dar , sa si arate si functioneze ok :D

Jaguar_fan 08-03-09 20:27

Eu am la a mea 2 prize de aer pe capota si au venit standard!

Nautilus 10-03-09 08:50

Acele prize au fost facute de uzina in urma testarii intr-un tunel aerodinamic, ceea ce noi nu prea avem, si nu sunt pentru admisie ci pentru stabilitate la viteza mare (aerul trece prin grila radiatorului, prin radiator si compartimentul motor si iese prin gurile de aer, producand "downforce" sau forta aerodinamica de apasare, asemenea unui eleron)

~Nautilus

Jaguar_fan 10-03-09 13:35

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 2134184)
Acele prize au fost facute de uzina in urma testarii intr-un tunel aerodinamic, ceea ce noi nu prea avem, si nu sunt pentru admisie ci pentru stabilitate la viteza mare (aerul trece prin grila radiatorului, prin radiator si compartimentul motor si iese prin gurile de aer, producand "downforce" sau forta aerodinamica de apasare, asemenea unui eleron)

~Nautilus

Mersi de explicatie! Cica forta de apasare la o masina de fornula 1 e atat de mare incat ar putea merge pe pereti!

CarteluL 05-04-09 02:56

Ca sa intre aer rece la motor....nu se poate monta un intercooler in fata masinii , intr-o parte prelungita admisia si in cealalta parte filtrul?

Evil Yuri 06-04-09 20:56

Quote:

Originally Posted by CarteluL (Post 2212111)
Ca sa intre aer rece la motor....nu se poate monta un intercooler in fata masinii , intr-o parte prelungita admisia si in cealalta parte filtrul?

Banuiesc ca te referi la un motor aspirat. In cazul asta raspunsul e nu, si o sa iti explic de ce.

La un motor aspirat, aerul intra in admisie la temperatura exterioara. Cu aceeasi temperatura el ajunge pana la camera de ardere. Daca pui un intercooler el nu poate sa raceasca acest aer decat pana la...temperatura exterioara.
Exemplu concret: afara 32*C, aerul intra in admisie cu 32*C, si intercooler-ul il raceste...la 32*C.
In al doilea rand, la un aspirat, fluxul de aer ar fi incetinit foarte mult la trecerea prin intercooler, ceea ce duce la o pierdere de putere.

Spre deosebire de aspirat, la turbo e nevoie de intercooler intrucat prin compresarea aerului de catre turbina, acesta se incalzeste. In acest caz, cand aerul trece cu mult de temperatura mediului inconjurator, este clar ca intercooler-ul va avea un efect evident.

CarteluL 08-04-09 13:06

Da frate..asta cand masina sta pe loc..dar in timpul mersului ce se intampla?

scorpio GL 08-04-09 19:36

ia mai bine mai gandeste-te putin, si da-ti seama ce ai intrebat ;)

CarteluL 10-04-09 03:14

Ia mai bine daka nu ai raspuns pentru ce am intrebat gandeste-te la unul..daka nu-ti vine nici o idee ---> mucles

Evil Yuri 10-04-09 23:18

De ce se raceste un obiect care trece printr-un curent de aer ? Deoarece, aerul preia caldura acestuia, mai exact diferenta de caldura.

Fie ca tii un obiect in aer la 37 de grade, fie ca sufli aer de 37 de grade spre el, el tot la 37 de grade va sta. ( e doar un exemplu 37 de grade).

Pusul intercooler-ului la un motor aspirat, e ca si cand ai pune intercooler-ul la un turbo, INAINTEA turbinei. Fix efect 0.

Nautilus 16-04-09 21:48

Intercoolerul se foloseste la turbo deoarece aerul comprimat se incalzeste pana la 120-130 de grade - prin comparatie temperatura exterioara de 25-35 de grade e neinsemnata

~Nautilus

t@uru 24-04-09 10:50

1 Attachment(s)
Desi nu pot sa zic ca are un aspect prea placut mi-a scazut temperatura in motor cu 10 grade vara....

Mentionez ca masina este facuta (poza e de anul trecut...intre timp masina a suferit mai multe modificari...la motor) strict pt curse....deci vede doar regim de "forja" ca sa zic asa.

brambus 24-04-09 12:20

Quote:

Originally Posted by nazca (Post 2062877)
pentru 0,3 cai care ii da un filtru nu are rost sa taiati capote si aripi
parerea mea
am pus si eu un filtru la masina si nu ma ajuta cu nimic
plus ca am dat ceva banuti pe el fiind K&N

Normal ! credeai ca daca montezi doar un filtru sport castigi ceva. daca l-ai si montat gresit ca pozitie mai mult pierzi odata cu incalzirea motorului.

All times are GMT +2. The time now is 05:59.

- Copyright 2026 4Tuning