Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Filtrul de aer sport.sound sau performanta? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/40548-filtrul-aer-sport-sound-performanta.html)

GABBY_ 25-02-11 16:21

Re: Filtrul de aer sport.sound sau performanta?

Eu astept sa-si puna Bluey filtru BMC si daca lui ii merge bine cu el ,atunci m-as risca si eu:)
La diesel nu cred ca are rost sa pun altfel de filtru decat cel original in carcasa de plastic
Sound agresiv am destul cand filtrul de particule isi face regenerarea asa ca nu vad un motiv serios sa pui filtru sport pe diesel :)

TURBOSS 26-02-11 10:23

CAI cu tubultura aveti?

julaikos 26-02-11 21:41

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4119234)
Advanced Technology
The CDA filtration system is connected to a frontal air intake via a flexible aluminium tube. Thanks to the dynamic air intake you get a real supercharging system that conveys fresh air to the air box at a speed and capacity greater than that of traditional systems.

partea bolduita mi-a placut...oare la ce viteza trebuie sa mergi ca sa obtii efect de supraalimentare cu aer?

MITSU 05-03-11 20:21

am si eu o intrebare , ma gandeam si eu la filtru sport , dar masina fiind veche nu exista kituri gata facute pentru ea. am 2 probleme :

1 - pe langa carcasa originala carburatorul trage aer prin inca 3 parti , 2 legate de carcasa originala si 1 fiind un vacum dedesubt. cumparand un filtru sport elimin carcasa , dar ce fac cu restul de furtune ? am inteles ca se pun filtre dinalea mici in locul lor , si pe carburator filtrul conic.

2 - nu am unde sa-i fac traseu pentru aer rece , e problema daca las filtrul deasupra carburatorului ?

masina e un mitsubishi colt c10 din 87 , 1.5 carburator dublu corp.

bluey 06-03-11 08:42

Ai grija ca probabil unul din cele 3 furtune pe care le-ai vazut este de la recircularea vaporilor de ulei.
Ar trebui sa cauti o solutie sa filtrezi vaporii aia inainte sa ii bagi inapoi in admisie sau sa ii elimini atmosferic.
Un oil catch can cumparat sau facut.

MITSU 06-03-11 18:02

ok am inteles. cu traseul e buba mare ?

bluey 06-03-11 18:15

Ideal ar fi sa asiguri filtrul de aer cu aer cat mai rece mai ales daca vrei ceva performanta.
Cauta pe net poze cu solutii gasite de altii pentru motorul tau.
Imposibil sa nu existe informatii.

MITSU 07-03-11 08:06

ok ms.

doi2 02-04-11 19:46

salut am si eu un rx8 192 cai si as dori sa imi pun un filtru de aer dar sa imi schimbe si sunetul.Ce imi recomandati? Multumesc

Predator 02-04-11 19:58

Gaureste partea cutiei pre filtru.

elspa 02-04-11 22:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by doi2 (Post 4221526)
salut am si eu un rx8 192 cai si as dori sa imi pun un filtru de aer dar sa imi schimbe si sunetul.Ce imi recomandati? Multumesc

Iti putem aduce WEAPON R DRAGON Mazda RX8 - 220 euro
am pus 5-6 asemenea admisii pe RX-8...sunet incredibil, nici o eroare in bord si motorul respira mult mai bine, urca mai usor in ture, poate si ceva putere in plus in combinatie cu o evacuare.

TURBOSS 03-04-11 09:44

la ce pret aduci un CAI WEAPON R DRAGON pt vw golf 5 gti?

elspa 03-04-11 10:00

1 Attachment(s)
cam acelasi pret, dar am o solutie mult mai buna ca si pozitionare, de la HSP, testata pe mai multe masini iarasi fara nici o problema - 190 euro
poate fi comandata anodizata in albastru sau rosu

TURBOSS 03-04-11 11:54

are protectie termica? debilmetru inregistreaza valori corecte? nu de alta dar cel de la forge am inteles ca are aceasta problema.
cel mai bun este cel de la evoMS, dar este prea scump 500 e pt un filtru de aer, parca este prea mult.

elspa 03-04-11 13:40

tocmai asta era si ideea.
noi am cautat destu lde mult un kit sa fie exact acelasi diametru pe debitmetru si asta e cea mai buna solutie pret / calitate.

diametrul tevii este exact cel corect, deci debitmetrul spune ce trebuie.

nu are shield pentru filtru cum are cel de la evoms, dar la pretul asta este de inteles.
avem in firma un cupra tfsi iar proprietarul a facut 1000 de teste cu admisia asta, fiind si el obsedat de valori din loguri :).
totul a fost ok, valori mai mici IAT, load pe motor ceva mai mare, deci posibil si ceva putere in plus chiar in varianta stoc.

optional putem ceramiza teava cu ceramica atermica pentru 150 ron, cam orice culoare.

All times are GMT +2. The time now is 23:50.

- Copyright 2026 4Tuning