![]() |
Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...
pana la urma care e mai rapida ? Am inteles ca smg schimba violent si dsg lin .... sa inteleg ca smg e mai rapida ?
Sebastian, se poate o concluzie argumentata ? |
Dsg schimba lin si mult mai rapid ca SMG. Argumentele le ai mai sus.. daca citeai ai fi vazut dc. Atata iti zic ca DSG are timpul de schimbare de 8ms si SMG 80 ms .
|
Quote:
|
Si eu am avut in trecut mari divergente cu Sebastian, dar un lucru e cert, cunostiintele tehnice si experienta lui sebastian sunt cam de necontesat. Bineintel, este un forum, avem toti dreptul la o parere , atata timp cat este scrisa in mod civilizat.
|
l-am intrebat pe sebastian pt ca a spus ca a condus masina cu smg. Dar daca dsg-u are timpii mai mici nu ar trebui sa se schimbe mai violent ca la smg ?
|
Nu schimba violent pt ca intre timp ce cupleaza treapta superioara ramane inca treapta curenta. intelegi? De aceea e lin schimbul si nu da senzatie deloc de sportivitate. Daca citesti tot threadul ai sa intelegi.
|
Este o preluare oarecum elastica si intradevar tine doua viteze cuplate patinandu-le pe amandoua.
E f tare dar nu e pt sport si daca ai supracuplu cu e fericit pt cutie desi tine cred ca aproape dublu decat duce un motor de serie. Acum pt cat timp incercati si o sa vedeti. |
Quote:
Quote:
In esenta,DSG e format din doua cutii de viteza,ambele primind putere de la acelasi ax motor si transmitand-o la acelasi diferential,care sunt cuplate alternativ.Sunt doua cutii manuale actionate electrohidraulic cu 3 trepte fiecare in loc de 6.In mare,un DSG are 2 SMG-uri mai mici :-) Motivele pentru care R8 nu are DSG pot fi mai multe.Masina are multe componente de la Gallardo,deci o cutie preluata tot de acolo se potiveste perfect.DSG nu e decat pe motoare transversale in momentul de fata,si asta ar fi un impediment la montare.In plus,V8-ul de pe R8 e mult mai puternic decat orice alt motor cu DSG. Quote:
Quote:
|
Am si eu o intrebare despre transmisia DSG. Am condus un golf tdi cu asa ceva, si cutia schimba vitezele singura fara nici un sens cateodata(era pe modul manual), era asta un defect, sau asa fac toate..ah, si cand turezi motorul spre maxim, e normal sa schimbe in sus(tot la schimbare manuala), la alte cutii automate, pe modul manual am vazut ca iti schimba fara limitiator. Una peste alta mie mi s-a parut cam enervanta la utilizat, oricat de repede ar schimba ea.
|
Nu confundati cutia clasica mecanica in H cu cea secventiala, e mare diferenta de modul de sincronizare iar comanda e un mic amanunt.
Exista chituri de schibator de tip secvential pentru mai multe cuti mecanice dar asta nu insemna ca daca dai in lnie de schimbator poti face alta cutie. La DSG e impropiu spus timp scurt de schimbare pentru ca ea le suprapune dar aici pierde cuplu enorm . Da schimba in sus treptele asa cum stie din cauza de gestiune electronica dar se poate reprograma. |
Quote:
|
Quote:
Cutiile automate si cutiile DSG nu sunt acelasi lucru. La o cutie automata se folosesc angrenaje planetare pentru rapoarte (2-7, in functie de model) si un convertor hidraulic de cuplu care permite o anume variatie a raportului de transmisie in fiecare treapta (dar si consuma din putere si incetineste schimbarile de viteze); cand ai un motor cu un cuplu enorm si o cutie automata "clasica" poti sa conduci 90% din timp in aceeasi treapta de viteza, multe masini americane ale anilor '50 si '60 aveau 2 trepte din care se folosea mai tot timpul a II-a, cu raport 1:1 Cutiile automate moderne folosesc sistemul kick-down, schimband o treapta in jos la apasarea acceleratiei la podea (schimbarea fiind comandata de un electromagnet), pentru a ajuta in depasiri sau rampe. DSG foloseste o cutie "manuala", cu 2 arbori de pinioane, cate un ambreiaj pentru fiecare arbore, si este actionata electric. Niste baieti destepti s-au gandit ca un cuplu prea mare (multiplicat de raportul de transmisie) ar putea strica o cutie de viteze care nu are convertor de cuplu si nu se poate proteja prin "alunecarea" lui, asa ca au facut-o sa schimbe in sus la o anume turatie, ceea ce nu incurajeaza condusul in zona rosie :) ~Nautilus |
Bemelo, sa fiu mai explicit, desi era pe modul manual, subliniez, se intampla sa retrogradeze cand motorul era la 2500 de rpm deja, singura. si in sus imi schimba, nu ajungea niciodata motorul sa taie alimentarea, pana in 4500 parca, schimba el, daca nu schimbam eu...mi s-a parut foarte dubios, mai spun odata, felul in care se comporta acest dsg. Sper ca era defecta cea cu care m-am plimbat eu.
|
Era defecta :D
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:28. |
- Copyright 2026 4Tuning